Hogyan készítsünk helyet egy újszülöttnek

Várakozás egy boldog eseményre - egy gyermek születésére - a szülők arra törekednek, hogy felkészítsék mindent, ami lehetővé teszi a gyermek kényelmét. Leginkább érdekli, hogy mi legyen az újszülött helyisége. A tervezésben nincs bonyolult, de vannak bizonyos jellemzők.

A helyiségekre vonatkozó követelmények

Az újszülött helyiségében az összes befejező anyagnak biztonságosnak kell lennie. A falakat biztonságos festékkel (például ásványvíz-emulzióval) festették vagy tapétázott papírra festették. Mennyezetek - fehérek, vagy ugyanabban a vízalapú festékkel festve, fából készült béléssel borítva. A padlót lehet fából festeni vagy lakkozni, lehet elhelyezni egy laminált vagy biztonságos linóleum (vannak ilyenek).

Az újszülött szobában lévő falakat papíron kell papírra vagy vízalapú festékkel festeni

Az újszülött szobában lévő falakat papíron kell papírra vagy vízalapú festékkel festeni

Mi nem üdvözlendő - ezek a szőnyegek. Addig, amíg a baba elkezd mászni, egyértelmű igény, és akkor lesz lehetséges, hogy feküdt a szőnyeg a padlón, de csak akkor van szükség, hogy rendszeresen porszívózza és mossa. Ha attól tart, hogy a gyermek hideg lesz a padlón, csatlakoztathat egy meleg padlót. A fólia alatt gyorsan beilleszkedik. A termosztáttal együtt ez a fajta fűtés lehetővé teszi a kívánt hőmérsékletet a gyermekek hőmérsékleténél - körülbelül 20 ° C-on.

A hőmérséklet szabályozása hagyományos hőmérővel végezhető el, de a levegő páratartalmát is figyelembe kell venni. 70-55% -os tartományban kell lennie. Túlságosan száraz légkörben a baba nyálkahártyákkal rendelkezik, nyálkahártyák alakulhatnak ki az orrban. Ez megakadályozza a légzést, és szeszélyes. Ezért a fűtési szezonban vagy egy levegő párásítót kell kapnia, vagy rendszeresen fel kell tennetek egy nedves frottír törölközőt a szobában.

Egy párásító modell egyik modellje

A légnedvesítő egyik modellje

Egy másik követelmény a megvilágításra vonatkozik. Kívánatos, hogy az újszülött helyiségének ablakai délre vagy keletre jussanak. A napfény szükséges a baba normális fejlődéséhez, és jó hangulatához is szüksége van. Ebben az esetben az ablakoknak nincsenek nyílások, alatta pedig nem szabad fújni. De a süket szelepek nem szükségesek: napi szellőzés szükséges.

Milyen bútorok kellenek az újszülött szobájában?

Egy kisgyermek számára nem sok dolog szükséges. Ha nincs lehetőség vagy vágy arra, hogy külön rendezze, akkor mindent elhelyezhet a szülők szobájában. Egyszerre meg kell mondani, hogy az újszülött helyiségének fel kell szabadulnia minden felesleges tantárgyból, beleértve a virágokat, szőnyegeket és számos drapériát. Mindegyik csak por összegyűjtésére szolgál, ami nagyon nemkívánatos. A szükséges bútorok listája kicsi: