Bottenventil för sjunka

Bottenventil för sjunka

Vad är det här?

Bottenventiler, trots att de visade sig relativt nyligen, är redan ganska efterfrågade i sanitetsaffärsbutiker. Denna produkt har spridit sig över hela världen, inklusive CIS-länder från Storbritannien. Kostnaden för verktyg där är ganska hög, så uppfinningsenheten uppfann en enkel enhet som rymmer vatten i tvättstället. En annan anledning till att använda bottenventiler är frånvaron av en mixer. För att få vatten i behållaren av nödvändig temperatur stängs den av en plugg och blandas med varmt och kallt vatten.

Justera bottenventilens läge med en speciell knapp eller spak som finns på ventilen. Det här är väldigt bekvämt, eftersom du inte behöver höja och sänka pluggen själv.

Värdet på bottenventilen för diskbänken

I vårt land kommer många uppsättningar blandare med sådana ventiler. En snygg metallventil är mycket bättre i diskbänken än ett enkelt gummipropp, vilket inte alltid är hygieniskt att använda.

Bottenventil för sjunka

Varför behöver vi en bottenventil i sinken och vad är det?

Proffs av ansökan

Användningen av bottenventilen har många fördelar, vars huvudsakliga egenskaper är:

 1. Minskning av vattenförbrukning.
 2. Lätt att använda.
 3. Attraktiv design.
 4. Hållbar installation i avloppshålet.
 5. Förebyggande av lukt från avloppsröret.
 6. Enkel rengöring.

Fördelarna med bottenventilen för diskbänken

typer

Bottenventilerna är indelade i sådana grundläggande typer:

 1. Mekaniska. Click-Clack-systemet är baserat på fjäderns funktion, under vilken ventilen öppnas eller stängs. Det är nog bara ett tryck på locket på produkten.
 2. Automatiskt. Ventilen justeras med en liten spak. Det automatiska systemet består av små stavar av metall, vars arbetsdel ligger direkt under diskbänken. Man verkar på hävarmen, som ligger i mixerns kropp.

Clik-Clak mekanisk bottenventil för handfat

Automatisk bottenutlopp för diskbänken

Idag kan du köpa olika ventiler, beroende på design och färg. Den kan vara modern, antik eller stiliserad brons, med en slät eller krom yta.

Blandare med bottenventil

Dessa ventiler är de vanligaste modellerna. En specialspak tillhandahålls för kontrollen, som kan installeras bakom, från sidan eller uppifrån av mixern. Den levereras komplett med hela satsen, är en verklig obekväm men mycket användbar detalj. Hävarmen öppnar eller stänger avloppet.

Blandare med bottenventil för diskbänken

Tryck på Öppna system

Mindre gemensamma ventiler Tryck på Öppna. Deras största nackdel är att för att öppna avloppshålet är det nödvändigt att manuellt agera på ventilen, det vill säga att blöta handen. Men en sådan ventil är monterad ganska snabbt och är mycket lättare att underhålla. Den används också för badkar, bidéer.

Bottenventil för sjunka med Push Open-system

anordning

Anordningen av bottenventilen beror på dess typ. Så, automatiska ventiler har en sådan enhet:

 1. Cap.
 2. Hävarmen öppnar och stänger avloppshålet.
 3. En talare som kopplar spaken till ventilen.
 4. Gängad anslutning, genom vilken ett avloppsrör kan anslutas till ventilen.

Anordningen av bottenventilen för en skål

En mekanisk ventil är en enda enhet som arbetar på grund av en starkt komprimerad fjäder.

Bottenventil - enhet

Bottenventil - enhet

Bottenventil - enhet

montering

Installation av bottenventilen sker omedelbart efter installationen av mixern, med vilken den går. För korrekt installation är det nödvändigt att följa följande steg:

 1. Ventilen sätts in i avloppshålet.
 2. Särskilda ekrar på ventilen skär i tvärriktningen.
 3. Till spaken och öglan är nålen ansluten till ventilen, varigenom pluggen stängs och öppnas.

Det är nödvändigt att uppmärksamma sinkens utformning, för om det finns översvämning, köps en speciell designventil. Då är en sifon ansluten till ventilen, genom vilken vatten dräneras. Vatten är påslagen, alla anslutningar är täta. Om det inte finns några läckor är det möjligt att diagnostisera bottenventilens funktion. Om det stängs och vatten inte läcker ut och öppnas snabbt kan du anta att installationen av enheten är klar.

Montering av bottenventilen på diskbänken

Installera bottenventilen på diskbänken

Bottenventil och dess montering på diskbänken

Bottenventilen är således en funktionell produkt som är bekväm att använda och sparar vatten. Du kan installera det själv med anvisningarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6