Sink-tulpan – ett handfat på piedestalen i badrummet

Sink-tulpan - ett handfat på piedestalen i badrummet

Badrum - detta är ett rum där alla spenderar lite tid, men med en avundsvärd regelbundenhet. På grund av detta vill alla vara bekväma och mysiga i sitt badrum. Oavsett storleken på badrummet måste det alltid finnas ett handfat i det.

Nu har tillverkarna utvecklat ett antal modeller så att varje konsument kommer att kunna välja sig det bästa alternativet för skönhet och bekvämlighet.

Sink tulpan

Ett av de vanligaste alternativen, som länge var känt, är ett sjunker på stjälken eller på annat sätt - en "tulpan" sjunka. Låt oss betrakta det mer detaljerat.

skal

sink-tulpan enhet

godsaker

Det finns många positiva egenskaper i detta skal. Huvuddelen av dem är:

 • En stor diskbänk, tack vare vilken vattnet inte sprids i olika riktningar på väggarna och möblerna.
 • En tulpanskalfot kommer att gömma sifonen och rören - det här kommer att ge ett kulturellt utseende till badrummet.
 • Design av skal på foten av ett stort antal, alla kommer att kunna välja en lämplig för inredningsalternativet.
 • Jämförelsevis låg priskategori, men endast om du inte anser att du kan göra ett handfat av glas eller sten.
 • Lätt att installera, även en oförberedd person att montera den blir lätt.

designer sink

sink-tulpan i ljusgrön färg

rektangulär diskbänk

cons

Med ett stort antal plusser är det värt att notera att det trots allt har en minus. Om badrummet är litet och varje utrymme är viktigt, kommer det inte att vara möjligt att installera några hyllor eller en tvättmaskin under diskbänken "tulpan".

snygga handfat

typer

Skal på benet skiljer sig från varandra i konstruktionstyp, enligt materialet från vilket det är gjordt och i färg. Tänk på allt i ordning.

Enligt typ av konstruktion kan vi skilja:

 • Endelad konstruktion - i detta fall är skalet och benet en helhet. Efter installationen på foten väger hela skalets vikt.
 • Tulpan är kompakt. I detta fall är skalet och benet åtskilda från varandra, och de är monterade alternerande. Foten är en dekorativ design som låter dig dölja rören.
 • Polutyulpan - Det här är en design som inte rör golvet med golvet. En sådan handfat kan monteras i önskad höjd.

fast skål

snövit vask-tulpan

tulpan-CD

Med färg kan du ofta hitta ett vitt, kräm eller rosa skal. Något mindre vanligt är svart eller med målning. Men om du sätter ett mål kan du hitta kits och andra nyanser.

Sink-tulpan

Sink-tulpan

Sink-tulpan

Svart sjunk-tulpan

rosa sjunker-tulpan

sjunka-tulpan i badrummet

material

Beroende på materialet från vilket skalet är gjort kommer det att finnas ett annat pris. Och spridningen blir väldigt bra. Vi ordnar dem i storleksordning med stigande priser:

 • Det mest ekonomiska alternativet var sanitetsfakta. Den rengörs enkelt av smuts med hjälp av rengöringsmedel, men är inte resistent mot mekanisk skada. Chips och sprickor kvarstår.
 • Porslin kommer att kosta mer, men kommer att vara en mer tillförlitlig assistent.
 • Elitmaterialet innehåller natursten, ibland glas och konstgjord akryl.
porslin sänkor

glasfat

oval faience sink

tillverkare

Inte minst rollen i prissättningen spelas av tillverkaren av skal "tulpaner". Här är några av dem:

 • Den vietnamesiska tillverkaren Monaco är en av de dyraste tillverkarna. Genomsnittspriset för ett handfat är 7700 r. Skålens bredd är 0,65 m, djupet är 0,46 m och den totala höjden är 0,82 m.
 • Den andra platsen är ockuperad av den svenska producenten Gustavsberg "Nordic 2600". Priset på kitet kostar 6300 rubel. Skalets bredd är 0,6 m, djupet är 0,45 m och den totala höjden är 0,81 m.
 • Keramin City är en vitrysk producent, som erbjuder en hörnversion av ett sådant skal. Detta är praktiskt, eftersom de flesta hörnen inte är upptagna, och följaktligen kommer ett annat utrymme att frigöras. Priset för en sådan uppsättning kommer att vara 4500 rubel. Skalets bredd och djup är 0,32 m.
 • Det mest ekonomiska alternativet är den inhemska tillverkaren SANTEK Breeze. Priset för ett handfat är 4000 r. Fotens höjd är 0,66 m.

Det här är de mest kända tillverkarna, men inte alla. Så, om du inte passar i den här listan kan du alltid hitta andra tillverkare.

faience sink

porslin sink

fyrkantigt skal

raffinerad sjunka

Tips för att välja

För att göra rätt val måste du vara uppmärksam på några punkter:

 1. Bestäm det pris du är villig att betala.
 2. Bestäm vilken färg och storlek som passar ditt badrum.
 3. Välj material.
 4. Bestäm varifrån sinken ska installeras (i ett hörn eller på ett annat ställe).
 5. Att studera producenterna och läsa recensioner om dem.
sink-tulpan i inredningen

sjunk-tulpan i klassisk badrumsdesign

Installation av sjunk-tulpan

Installation av sink-tulpan kan tillverkas oberoende. Det är nödvändigt att förbereda flera verktyg: en nivå, en borr, nycklar, en hammare och en skruvmejsel.

 • Det är nödvändigt att bestämma platsen för installationen av produkten, med hänsyn till placeringen av inte bara diskbänken utan också anslutningen till vatten och sanitet. Om du lägger en ny kakel på golvet, kan installationen av diskbänken endast utföras efter att den har torkat helt.
 • Det är nödvändigt att sätta diskbänken där den kommer att monteras. På grund av nivån, kontrollera ytan jämnhet.
 • Med en enkel penna behöver du göra två märken för framtida fastsättning av diskbänken på väggen. Kom ihåg att fotens höjd ska vara identisk med tvättens höjd.
 • Ta sedan av sinken och gå till borrhålen i väggen för fästdon. Du borde veta att diametern på dyvarna och borren borde vara lika stor. När hålen är klara, måste du hammar klämmorna i väggen med en hammare och skruva in klämmorna i dem.
 • Då är det nödvändigt att fixa sink-tulpan på tapparna, sätt sedan på plastkuddarna och dra åt muttrarna. När du spännar muttrarna måste du vara mycket försiktig så att du inte skadar skalet när du vrider hårt.
 • Då är det nödvändigt att installera en sifon. Under åtdragningen är det nödvändigt att hålla gummiringarna så att de inte rör sig åt sidan. Processen att installera sifongen kan göras innan skalet är fastsatt på väggen, men då blir det obekvämt att utföra installationen av diskbänken. Anslut sedan syphonslangen till avloppet.
 • Därefter måste du installera mixern på tvättstället och kontrollera den för läckage. Till exempel, om du inte redan har en mixer, häll bara en hink med vatten i tvättstället. Om handfatet kvarstår efter denna åtgärd, är hela installationen korrekt gjord. Om det finns droppar av vatten, är det värt att titta på gummiringarna. Det är nödvändigt att lossa sifonen något och fixa dem.

När du installerar diskbänken med en piedestal, se videon på MrPromka-kanalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 31 =