Landskabspleje: Site design uafhængigt (60 billeder)

I stigende grad skifter ejere af havearealer deres vægt fra mulighederne for at dyrke grøntsager og frugter til at dekorere deres jord, udformningen af ​​en haveplot. Penge tjener i byen og kommer til hvile ved dacha. Selvfølgelig kan frugttræer og buske, vegetabilske senge - alt dette være til stede, men de overholder reglerne for landskabsdesign. At overdrage projektet til en professionel er, det ser ud til at godt ... men fra fagfolkens hænder kommer man ofte ud for at bestille, kolde landskaber. Selvudformede haver, omend ikke ideelle, men meget mere hyggelige og føler sig meget bedre i dem. 

Du skitser en sådan plan, men glem ikke, at den skal være på en skala

Du skitser en sådan plan, men glem ikke, at den skal være på en skala

Hvor skal man starte: layout

Alt starter fra ovnen: du skal forholde dine ønsker til virkelighed. For at gøre dette skal du først sætte dig ned og skrive, hvad du har brug for på hjemmesiden. Bare en liste over, hvad du og dine kære vil have. Så tag plotens plan med dimensioner og begynde at placere noget, som du ikke bare kan nægte. Normalt er dette en legeplads eller carport, en have - mindst et par senge, hvis der er børn - en legeplads.

Carport sat tættere på målet - mindre plads vil blive brugt på tilkørselsvejen, en legeplads i en lige linje fra vinduerne i synlighed, og mest sandsynligt - fra køkkenvinduet: endnu ikke tid til at sidde med dem så godt, og børn under pleje af, og du handler det gør du. Med legepladsens placering skal pomudrit: Du behøver ikke have et udkast, og en del af det var i skyggen, del - i solen. At der var de bedste betingelser.

Roughly tegne en plan

Roughly tegne en plan

Haven kan gøres dekorativ, fordi det ikke er nødvendigt at skjule det. Det vil stadig være udsmykningen af ​​dit websted, og du vil være stolt af det. Her vil det tage et solrigt stykke af dit websted.

Nu skal vi finde et sted for tekniske og hjælpefaciliteter. Du vil helt sikkert have brug for et skur og en kompostkasse. De kan transporteres til baghaven, men bedre - tættere på haven. Hvis huset planlægger at varme, skal du have et sted at opbevare brænde. For at gøre dette, lav landers, og de kan fastgøres til laden, og kan stå alene, og nogle eksemplarer kan også være et dekorativt element. Et sted i et afsides hjørne skal du sætte et toilet og et brusebad. Her med toilettet er også problemet: du skal tage højde for afstanden til nabosteder (mindst 2 m) og vindens fremherskende retning - så duften ikke forstyrrer.

Så kommer vendingen af ​​det, du virkelig vil have. Normalt er det en havepavillon, dam eller springvand. En dam og en springvand kan kombineres, en pavillon i nærheden. Op til det punkt, at det kan hænge over vand med en kant. På den anden bank kan du lægge en bænk, placere en bue i nærheden af ​​den eller bygge en pergola (samme bue, men mere grundig). I nærheden af ​​arboret kan du lave en lille baldakin og sætte en brazier. Metal eller mursten - valgfri. Under dammen er det bedst at tage den laveste del, eller hvor undergrundsvandet er tættest. Alt resten vil blive tilføjet til det ledige rum.

Dam og arbor ved siden af ​​- en succesfuld kombination

Dam og arbor ved siden af ​​- en succesfuld kombination

Som det er alle de vigtigste objekter. Hvis du formåede at passe dem alle ind i webstedet planen - fremragende: du kan planlægge haven stier. Du skal styre og lave det mindste antal spor, men de skal forbinde alle hovedbygningerne. Spor kan føre til hjælpefaciliteter. Så endnu mere romantisk. Og efterhånden skal du kigge efter steder til blomsterbed, blomsterbed, stenhave, dekorative bakker. Du kan endda specifikt bøje sporene for at beskytte stedet under blomsterbedet. Dette er forresten en af ​​de professionelle favoritmetoder. De bruger generelt ikke lige linjer. Kun på aflange områder for at visuelt nærme den fjerne kant.

Glem ikke træerne med buske. Af den måde kan de tjene som en skærm for et uinteressant hegn. Og det vil være for dig omkring omkredsen. Dels kan den dekoreres med hængende blomsterbed, delvis dækket med buskede træer. Mens træerne vil vokse, kan du sætte foran hegnet grill, hvorigennem at lade klatring roser, clematis, enhver anden lignende plante.

Usædvanlig lysthus: Et tag med et hul belyser en lille dam. På vilje kan du flytte stole i skyggen eller i solen

Usædvanlig lysthus: Et tag med et hul belyser en lille dam. På vilje kan du flytte stole i skyggen eller i solen

Design af en haveplot: Vælg en stil

I de fleste tilfælde er stilen ved at dekorere haven meget vanskelig at bestemme. Ofte kan det beskrives som "moderne". Vi bruger interessante løsninger af forskellige "nationalitet" og forskellige stilretninger, og nogle gange er disse kombinationer meget, meget succesfulde og interessante. Temaerne er godt selvdesignede, så intuitivt kan du skabe smukke landskaber. Men at designe et websted i en bestemt stil på en måde er lettere: Du ved præcis, om denne ide vil fungere eller ej. Lad os se på nogle designmuligheder for en haveplot i en bestemt stil. Den nemmeste måde er at arbejde med etniske grupper.

øst

De kinesiske og japanske kulturer har betydelige forskelle, men hvad angår udformningen af ​​haveplottet, er det svært for en lægmand, det er praktisk taget umuligt at skelne mellem disse to retninger. For at lette opfattelsen kombinerer vi dem i en stil: orientalsk.

Dekoration i japansk stil - en overflod af sten og interessante nåletræer

Dekoration i japansk stil - en overflod af sten, interessante kombinationer af løvfældende og nåletræsarter

For disse kulturer er opnåelsen af ​​maksimal harmoni iboende. Hvad der er godt med udformningen af ​​haveområdet i japansk eller kinesisk stil, er, at de bruger en masse murbrokker og småsten. Hvis gruset til at komme i den rigtige mængde er hårdt eller dyrt, så er der meget mindre besvær med ruiner. Måske har du held og du kan endda være enig i farven. Den nøjagtige japansk i bagfyldingen bruger sten af ​​samme størrelse og farve, eller de danner forskellige former fra dem.

God ide til at dekorere gården nær haven hus: ruiner og småsten, plader som en sti - snavs vil ikke blive transporteret ind i huset

God ide til at dekorere gården nær haven hus: ruiner og småsten, plader som en sti - snavs vil ikke blive transporteret ind i huset

Store sten, hvor der er plantet buske boxwood, den traditionelle form for en lille springvand. En meget interessant ide med en grænse af knuste murbrokker. Kun hvis du gør noget, skal du sørge for, at det vand, der strømmer ned fra forskallingen, var, hvor det går under småsten og grus bør være fast grund skrånende mod landing eller forlader afløbssystemet - det er en som organiseret vand afløb.

Traditionelt anvendes bambus. Et lille hegn gøres meget let. Bambus er stadig godt, fordi det ikke rotner

Et lille hegn gøres meget let. Bambus er stadig godt, fordi det ikke rotner

At designe en japansk stil haver område var virkelig traditionelle, kan du bruge bambus. Et lille hegn og en port er lavet meget let. Et par stakes drives ind i jorden, bambuskors er bundet til dem, og en tynd bambus er bundet til tværbjælkerne. Det viser sig som et bambus hegn.

Meget karakteristisk af sporet - afrundede sten i en afstand af et skridt fra hinanden, lavet af stenplader, eller endda en betonplade, men de er ikke firkantet, som vi plejede, og længe. Bemærk at hullerne mellem stenene / pladerne er græs, mos eller småsten.

Stier til en have i japansk stil

Stier til en have i japansk stil

Ofte i japanske haver er der springvand. Men disse er ikke pompøse strukturer med skulpturer og oprørsstrømme, men kombinationer af bambus og sten, over hvilken en lille mængde vand strømmer. Gør dem let selv selv, men hvordan skal du læse her.

Smukke springvand

Smukke springvand

Flere billeder af udformningen af ​​haven i japansk stil samles i fotogalleriet. Der er interessante ideer, som er nemme at implementere med egne hænder. Og omkostningerne er minimal))

Landlig stil (land eller land)

Jo mere urbaniserede vores byer bliver, jo mere vil vi have noget simpelt, naturligt, uden klare linjer og facetter, der allerede er blevet kedelige i byen. Derfor begyndte mange mennesker at bygge huse fra logs: de er så trøstede af dem. Hvis dit feriehus er bygget fra et tømmerhus, vil den naturlige fortsættelse af ideen være designet af stedet i landlig eller rustik stil. I dette tilfælde er de karakteristiske tegn - brugen af ​​forskellige former for gamle redskaber og dets elementer i indretningen af ​​blomsterbed og blomsterbed, hegn af wattle, Enkle bænke, ofte bevidst grove, fra tømmer.

Udsmykningen af ​​en rustik stil haven er let genkendt af tilstedeværelsen af ​​hjul fra vogne, kurve, keramiske retter, som bruges i de mest uventede hypostaser

Designet af den rustikke stilhave er let genkendt af tilstedeværelsen af ​​hjul fra vogne, kurve, keramiske skåle, gamle tønder, dæk og blomstrende stubbe

I landsbybranchen, ja, alting kan ikke være for glat og velordnet. Stier - overgroet med græs, med sten lagt for nemheds skyld, forladte træplader. Og at "bestyrelsen" altid ser ud som nyt, kan du bruge dekking - en træ-kompositmateriale, som i udseende og føler er meget lig træ, men ikke rådner, ikke mørkere i årenes løb, har bevaret sit oprindelige udseende.

Hegn på stedet kan laves af dødt træ, hugget i skoven. Meget dekorative udseende hegn af birk eller othi med sin lysegrønne bark.

Hegn fra bjørkafdelinger

Hegn fra bjørkafdelinger

Traditionel til denne stil er kurvehegn. De kan gøres til senge, blomsterbed, hegn af områder inde i grunden, og selv som hovedgærdet, der hænger haven fra naboer og fra gaden.

Wattle som et hegn til en blomsterbed

Wattle som et hegn til en blomsterbed

I samme vene kan du dekorere en dam - ikke en lille mølle eller bro vil afbryde en lang dam. Og hvis der er forskel i højden på stedet, kan du lave en kaskade af purre-spande - en meget original idé.

Vandfald på trinene, kun i usædvanlig udførelse

Vandfald på trappen, kun i en usædvanlig præstation: et springvand af leks og spande

Selv et toilet kan laves i samme stil. Selvfølgelig er det usandsynligt, at nogen vil fremhæve selv i en stilfuld ydeevne, men også tage for meget omhu for at sikre, at bygningen ikke var synlig.

Dette er toilettet - en hytte, som du ikke kan gemme specielt

Dette er toilettet - en hytte, som du ikke kan gemme specielt

Designet af haven i den rustikke stil er ikke krævende for geometrien eller udvælgelsen af ​​planter. Det er vigtigt, at du føler dig komfortabel og behagelig, planterne har det godt. Så selv de enkleste kompositioner vil glæde øjet og hjertet. Flere ideer til design af forskellige zoner findes i fotogalleriet.

Et haveområde i moderne stil eller moderne

Designet af haven i jugendstil er internationalt. I det er elementerne i forskellige kulturer hensigtsmæssige. Den grundlæggende regel er en harmonisk kombination af former og nuancer. Ofte kombineres lige linjer og afrundede former.

Hvilestil i haven i jugendstil

Hvilestil i haven i jugendstil

Er det svært at oprette et sådant hjørne i din egen have. Fliser kan erstattes med beton eller stenplader eller trægulve, det vigtigste er at holde geometrien. Blomstene er af usædvanlig form - lige sider både på grundplan og højt. Mellem de to høje blomsterbed er sæder, og for at være virkelig behagelig og komfortabel, kan du gøre en kantsten højere og søm bordet - ryggen. Alt dette kubisme er brudt af en rund keramisk krukke med en plante. I stedet for en gryde kan du lave en lille springvand i form af en stenkugle, langs hvilken vand strømmer.

En sådan springvand er let at lave. Det vigtigste er at finde en passende sten og bore et hul i det

En sådan springvand er let at lave. Det vigtigste er at finde en passende sten og bore et hul i det

Som du kan se, er fontænen tæt på stilen til den japanske stil. Lidt modificeret, det passer perfekt ind i havenes moderne design. Og dette er ikke det eneste stiliserede element. For eksempel bruges kurvemøbler ofte. Men den har en anden form - enten kubisk eller med buede overflader, men kun i et plan. Efter at have set på billedet nedenfor, vil du forstå, hvad det handler om.

Dette er kurvemøbler, men det har en helt anden form

Dette er kurvemøbler, men det har en helt anden form

Wicker havemøbler til dekoration i jugendstil

Wicker havemøbler til dekoration i jugendstil

Og igen, skal du være opmærksom på, at de hårde lige linjer er afrundede: i det nederste billede er pyramidale tøj på toppen - et rundt bordblomsterkammer (en ekstraordinær beslutning forresten) og buede stole.

Det er her udbredelsen af ​​elskere af høje senge, så det er her, når du designer på denne måde: Glatte linjer er mere bekvemme at sætte ved hjælp af høje kasser. De gør dem af træ, sten, beton. Materialet skal kombineres med hovedfinishen eller suppleres.

Haveblomstret med jugendstil

Haveblomstret med jugendstil

Ca. i samme traditioner udformes det tilstødende område og områder nær reservoiret. At lave gulvbelægning fra planker, planken eller terrassebord, for at sætte de karakteristiske møbler - en del af haven er indrammet.

Terrasse i nærheden af ​​huset vil løse problemet med vådt jord

Terrasse i nærheden af ​​huset vil løse problemet med vådt jord

Forresten kan du også gøre en arbor på en ukonventionel måde.

Den oprindelige arbor. Med hendes design af haven plot vil ikke være kedeligt

Den oprindelige arbor. Med hendes design af haven plot vil ikke være kedeligt

Der er mange ideer, og alle er interessante på deres egen måde. Se på nogle billeder i galleriet nedenfor. Måske er noget nyttigt for din have.

Ideer til hegn og vægge dekoration

Uanset hvad man kan sige, er der altid et hegn. Og ikke altid er han ornamentet i haven. Oftest, ret modsat: Det er ejerens hovedpine: hvordan man forkæler det eller giver det et mere acceptabelt udseende. Løsningerne er faktisk ret meget, og til forskellige smag.

Hvis du kan tegne, og hegnet er i det mindste forholdsvis fladt, skriv det ud med nogle scener. Det er klart, at det ikke er nemt at vælge den rigtige historie, men du kan stole på webstedets overordnede stil.

Neskuchny hegn

Neskuchny hegn og stil design af webstedet kan gættes nemt))

Du kan bruge hegnet som en pore til en lodret blomsterbed eller have. Det er smukt og nyttigt. Især vil du glæde denne ide om ejerne af små grunde. Det er bare et hegn af proflista, så du kan kun bruge hvis sommeren i din region er cool. I alle andre tilfælde brænder planterne på det.

Hegnet kan omdannes til en lodret seng

Hegnet kan omdannes til en lodret seng

Ca. samme idé er nyttig til at dekorere husets mur. Kun her planteres blomster ofte, og stort set rigelig, men intet kan forhindre dig i at plante i sådanne kurve eller æsker, sige aromatiske urter eller bare smukke blomster i den nederste del, og øverst lad de hængende popper af ampelas hænge.

Designet af væggen - metal kurve er dækket med jute fiber, indeni - jorden

Designet af væggen - metal kurve er dækket med jute fiber, indeni - jorden

Meget ofte ukomplicerede dekorationer eller nogle usædvanlige elementer aflede opmærksomheden fra den ikke meget attraktive overflade, som hegnet repræsenterer. Det kan være hjemmelavede blomster af farvet plast eller en hel kaskade af forskellige kasser, hvor du enten kan plante blomster eller lægge i potter.

Usædvanlige ornamenter, og deres opgave udfører - distraherer opmærksomhed fra en uklar overflade

Usædvanlige ornamenter, og deres opgave udfører - distraherer opmærksomhed fra en uklar overflade

Idéer i billedformatet

dekorere en have med egne hænder om sommeren arrangement af en have hvordan man kan dekorere en haveplot med egne hænder i japansk stil design af haven dekorere haven områder med dine egne hænder billeder dekorative have dekoration dekorere en dam i haven DIZAIN-sada-5-3 DIZAIN-sada-15 DIZAIN-sada-5-1 DIZAIN-sada-11 DIZAIN-sada-2-3 DIZAIN-sada-9 DIZAIN-sada-3 DIZAIN-sada-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5