Bestem hvordan man laver et hegn af træ

I sidste år fører mode til træbygninger til, at stadig flere udviklere tror, ​​at et metalhegn måske ikke er den bedste løsning. Hvad angår holdbarhed, måske ja, men fra estetikens synsvinkel er det dårligere end træ. Træ hegn har noget tabt sin popularitet på grund af dets korte liv: træ, med konstant udsættelse for sol og vand, kollapser hurtigt. For at øge levetiden skal den beskyttende belægning i form af en maling fornyes konstant. Med en lang forlængelse tager det lang tid og kræver en betydelig mængde maling. Dette problem er blevet mindre akut, da de nye antiseptika, der er blevet vist for nylig, tillader forlængelse af hegnens levetid og også garanterer holdbarheden af ​​farvning i flere år. Udtrykket varierer fra 2-3 år til 5-7. Det afhænger af typen af ​​antiseptisk imprægnering og producenten, men for at finde "langspille" er det ikke svært: i en større eller mindre stor butik. 

Og disse imprægneringer måler ikke over træets tekstur: alle vener er synlige. De ændrer kun farve, normalt til en mørkere farve. Et sådant hegn af træ ser solid og rig ud. Selv et simpelt hegn, og endnu vanskeligere, og endnu mere.

Et simpelt hegn lavet af tonede antiseptiske plader ser solid ud

Et simpelt hegn lavet af tonede antiseptiske plader ser solid ud

Hvad der er vigtigt er, at du kan sætte træhegnet alene, hvis det er nødvendigt, selv uden at tiltrække hjælpere. Stadig vigtigt: En væsentlig del af arbejdet - forberedelse af træ - kan udføres ikke på stedet, men f.eks. I en garage eller et værksted. Og start det længe før starten af ​​konstruktionen. For eksempel fra efterår til forår, og selve konstruktionen begynder allerede med det stabile varme vejr.

Træet er et meget plastmateriale, og det enkleste kan gøres, så det ser ud som et kunstværk. Dette gælder også for hegn. Hvis du vil, kan du lave et sådant "slik", hvilket er meget dyrt at se på. Der er flere træ hegn.

hegn

Den enkleste er et hegn. Dette er et sæt af kantede plader eller strimler af samme bredde, som normalt spidses lodret på to eller flere tværgående styringer.

Skemaet af et træ hegn fra vertikalt hamrede brædder - hegn

Skemaet af et træ hegn fra vertikalt hamrede brædder - hegn

De kan variere i form af toppen. Gulvet er 90 ° - den enkleste løsning, men ikke den bedste, ikke kun ud fra æstetikets synsvinkel. Øverst på denne stilk, selvfarvet, udsættes for kraftig fugteksponering, som følge heraf bliver belægningen på dette sted først ødelagt. Og træporerne i det vinkelrette snit forbliver åbne. Regn, tåge, smeltende sne / is absorberes af dem, hvilket fører til ødelæggelse af træ. For at undgå dette skal du klippe toppen ikke 90, men ved 45 °. Hvis du ser på et sådant bord i profilen, vil toppen blive afskåret (se figuren nedenfor).

For at rulle ned fra toppen af ​​træstykkerne, skære dem under 45 °

For at rulle ned fra toppen af ​​træstykkerne, skære dem under 45 °

Afstanden mellem to tilstødende strikethans er valgt efter dit ønske. Du kan lave et sammenhængende hegn og justere det ene til det andet, du kan - gennemskinnelig, efterlader et hul på 1-2 cm, og du kan være helt gennemsigtig - med stor afstand svarende til bredden af ​​pladerne eller endnu mere. Sådanne muligheder er populære for indvendige hegn, som mere kaldes til at opdele zoner og markere grænser end at beskytte noget fra noget. Til udendørs hegn, der går ud på gaden, vælger de normalt en solid installation, kan - med meget lille afstand, så brædderne ikke "puchilo" i vådt vejr.

En gennemskinnelig version af hegnet er dekoreret med små stykker

En gennemskinnelig version af hegnet er dekoreret med små stykker

Tilsæt en række savede toppe. De kan skærpes på forskellige måder - med afrundet top, i form af spader, trekanter, trapezier. Alt dette i forskellige versioner og kombinationer.

Nogle gør endda virkelig kunstværker: et udskåret hegn kræver stor udholdenhed. Arbejde er omhyggeligt, men resultatet er det værd.

Gør figuren toppe hurtigere og lettere ved hjælp af skabelonen. Fra krydsfinerpladen skæres prøven ud og bringes til den ideelle tilstand. Dernæst klippe alle de andre på denne skabelon. Du kan klippe det med en jigsave eller en fræsemaskine.

Stiksav til denne sag, du kan købe. Det samme, selv med dette emne i tankerne, vil det være billigere at købe end færdige udskårne masker. Ulempen her er, at tiden går langt, og shtaketi viser sig at være ulige: så vil en smule til højre gå ud af filen, så lidt til venstre. Kanterne skal så stadig behandles med sandpapir.

For at købe en fræsemaskine, hvis du ikke har planer om at bruge den så er den urentabel. Og dem, der allerede har det, kan købe flydehoveder og lave et hegn med det. Højden på møllens skære del er lig med tykkelsen af ​​brættet, som vil blive behandlet, og hovedet hviler mod skabelonen.

Fræsning hegn efter skabelon

Fræsning hegn efter skabelon

I begge tilfælde er det nødvendigt på en eller anden måde at rette skabelonen på emnet. Du kan gøre dette med tynde negle eller ved at klæbe et dobbeltsidet tape på skabelonen.

Men hvis du nærmer dig processen kreativt, selv fra lige tynde lameller kan du lave et smukt træ hegn: spik i forskellige vinkler.

Sådan skønhed er nem at lave (note: toppen ved 45 °)

Sådan skønhed er nem at lave (note: toppen ved 45 °)

Endnu lettere lavede forfatterne af dette træ hegn: de er ikke-lineære kun lavet højden, understreger lindring af baren, nailed fra oven. Dette er i øvrigt den anden måde at øge levetiden for træhegnet - baren lukker adgangen til vand til de mest sårbare åbne tværsnit). Også den nonlinearity er knyttet til lamellerne på overfladen i form af rammer, og træet indvendigt er malet i en lysere farve. Enig, oprindeligt.

Den ikke-standardiserede tilgang og dekoration af hegnet er steget mange gange

Den ikke-standardiserede tilgang og dekoration af hegnet er steget mange gange

Om bølgepappens hegn kan læses her.

Hegn af træ "skak" eller "skak"

Faktisk er dette en af ​​underarmene af hegnet. Brædderne fylder skiftevis fra den ene side af korset til den anden. Det viser sig en interessant tredimensionel visning.

Princippet om montering af stifterne i hegnet

Princippet om at installere stifterne i hegnet "skak" eller "skak"

Hvis man ser på dette hegn lige modsat, ser det ud som en døv, hvis sidelæns, så vil der i en vis vinkel være en del af gården synlig gennem hullet. Graden af ​​gennemsigtighed er reguleret ved indtastning af en linje, den anden. Du kan sørge for, at synligheden er nul. For eksempel, hvis barens bredde er 10 cm, skal afstanden mellem dem ikke være mere end 6 cm. Uanset hvordan du ser, kan du ikke se noget. Ulempen er et stort forbrug af træ. Men meget smukke hegn opnås, især i kombination med mursten eller sten søjler og figurativt lavet toppe.

Lav fra et skakbræt og vandrette hegn. Men her skal du huske på, at det er meget bekvemt at klatre langs et sådant hegn: brædder, som trin. Sandt nok er ethvert hegn ikke en så alvorlig hindring. Det er snarere beskyttelse mod nysgerrige øjne end fra seriøse mordforsøg.

Træ hegn - vandret skak

Træ hegn - vandret skak

Det ser ud som om dette "skak" er anstændigt og solidt. Stillinger kan være alle: metal, træ, sten, beton. Hvis metal søjler sættes, er de lavet af et profil tykt væg-rør (3 mm). Over jordoverfladen på forsiden og bagsiden af ​​de syede planker (til stillingerne med bolte eller skruer), som er større end bredden Profil: virker på siderne, bør de i 3-6 cm Således opnår vi den vejledning, i hvilken brættet .. Pladerne fastgøres derefter fra indersiden til pilens skal.

Sådan laver du et fundament for et hegn læs her. 

Hegn «Sildben»

En anden type vandret hegn kaldes "sildben". Det hedder det, fordi brædderne er stablet tæt på hinanden og med overlapningen på den nederste. Profilen ligner et juletræ, som børn tegner det.

Træ hegn

Træ hegn "sildben" skaber en kontinuerlig belægning

Det er sværere at klatre op til et sådant hegn. Vær opmærksom på, at der er en beskyttende visir ovenpå. Det beskytter den mest sårbare del af hegnet, forlænger sin levetid kraftigt og skubber også til side tiden for det næste maleri. Trods alt er det mest beskadigede top- og bunddække. Fra neden er dette hegn beskyttet af en socle, ovenfra - et visir.

Foto rapporter om opførelsen af ​​hegn er her.

Træ hegn "persienner"

Fra det ovenfor beskrevne adskiller de sig i, at brædderne ikke passer til hinanden. De er fikseret i en vinkel, men med nogen klarering. Denne type hegn skaber ikke en solid væg og værftet kan ses, selvom det er nødvendigt at sidde ned eller endda ligge ned - afhænger af hældningsvinklen.

Et hegn kaldes

Et hegn kaldet "persienner" - kigger på hans enhed, vil du forstå hvorfor

Denne type hegn er meget uøkonomisk - træforbrug er normalt stort. Kompliceret og montering: For hvert bord skal der fastgøres en stang (hjørne) eller sav i søjlesporet.

Men med denne konstruktion er der god ventilation. Dette er vigtigt, hvis klimaet eller terrænet er vådt. Du kan ikke etablere et solidt hegn: under det vil der være en pølle og snavs i gården vil ikke tørre ud nogensinde.

Plaque fra brættet - et smukt hegn

Ualmindeligt ser det ud som et hegn lavet af bøjede brædder mellem indlæg. De er sammenflettet mellem søjlerne som et traditionelt hegn. Kun gøre det fra lange brædder.

hegn

Hegn "plait" fra brættet

Oftest findes de i den vandrette version. Leddene er mindre og de lange spændinger er lettere at bøje.

Vandret netværk af brædder til hegn

Vandret netværk af brædder til hegn

Der er også lodrette fletninger. For at give dem et færdigt udseende, er de fastgjort øverst og nederst med lameller - de holder bræddernes kanter og beskytter dem mod vejret.

Hvordan man laver et ægte wattle hegn her, og hvordan man kan vokse en hæk - her.

Lodret lavet østrigsk fletning

Lodret lavet østrigsk fletning

Sådan gør du sådan skønhed, se i videoen. Virkelig let, men strømmen er påkrævet anstændigt.

Latted hegn

Af den tynde, og ikke meget, gør planker en række grids: med forskellige vinkler, hyppigheden af ​​arrangementet af lameller osv. Disse hegn spiller en mere dekorativ rolle og bruges enten til hegn i en tyvs vand, i haven - eller for indgangen - til at markere grænser, men ikke at dække skønheden.

Billede af smukke hegn

Bare undre over, hvilken skønhed folk kan lave af et stykke træ. Virkelig smukt. Og nogle, mens ikke meget kompliceret.

derevjannij-zabor-21-8

derevjannij-zabor-21-7

derevjannij-zabor-21-6

derevjannij-zabor-21-5

derevjannij-zabor-21-4

derevjannij-zabor-21-3

derevjannij-zabor-21-2

derevjannij-zabor-21-1

Original hegn af træ

derevjannij-zabor-21

Måske kan nogen inspirere disse billeder af gamle træ hegn, de vil kunne gentage ...

Forsvagende skønhed ...

Forsvagende skønhed ...

Sådan forstod de hvordan man gør det, og det koster allerede før

Sådan forstod de hvordan man gør det, og det koster allerede før

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 59