Standarde pentru instalarea unui cazan pe gaz

Gazul este încă cel mai ieftin combustibil. În consecință, cea mai ieftină încălzire este obținută pe gaze naturale. Instalarea corectă a unui cazan pe gaz este asociată cu anumite dificultăți - spațiul trebuie să respecte normele de siguranță la incendiu. 

Pentru cazanele cu gaze puternice, este necesară o cameră separată

Pentru a instala cazanele puternice cu gaz necesită o cameră separată

Norme pentru instalarea unui cazan pe gaz

Pentru evitarea oricăror probleme la primirea unui cazan pe gaz, este necesar să selectați locul de instalare în conformitate cu reglementările în vigoare. Instalarea cazanului de gaz într-o casă privată (o singură familie sau bloc) este guvernată de SNIP 31/02/2001, iar în blocuri regulile de instalare a declarat în 08/02/01 cu vârfurile tăiate.

Pentru case particulare

Conform normelor, cazanul pe gaz poate fi instalat într-o încăpere ventilată, care este situată:

 • la primul etaj al casei;
 • în subsol sau subsol;
 • la mansardă:
 • Cazanele cu gaz de până la 35 kW (conform MDS 41.2-2000 până la 60 kW) pot fi instalate în bucătărie.

În ceea ce privește instalarea cazanelor în bucătărie, există două norme simultan. Potrivit unui document, este posibil să se plaseze aparate de încălzire cu o capacitate de cel mult 35 kW, în funcție de altul - nu mai mult de 60 kW. Și vorbim doar despre aparatele de încălzire. Sobe de gaz sau alte aparate care utilizează gaz nu sunt luate în considerare.

Cum și unde să amplasăm cazanul pe gaz

Cum și unde să amplasăm cazanul pe gaz

Cum să acționați? Este necesar să aflați ce norme sunt respectate în GorGaz. La urma urmei, reprezentanții lor vor pune echipamentul în funcțiune. De fapt, toate subtilitățile ar trebui să-ți spună designerul, dar și să știi că este de dorit - de fapt, trebuie să pregătiți o cameră pentru instalare.

Acum despre locul și modul în care puteți avea echipamente de gaz de diferite capacități. Va fi vorba despre cazane de gaz și coloane, puterea lor este rezumată:

 • cu o putere de până la 150 kW inclusiv - într-o cameră separată de pe orice etaj, inclusiv în subsol și subsol;
 • de la 151 kW la 350 kW inclusiv - într-o cameră separată a primei subsoluri sau a subsolului, precum și într-o cameră separată anexată.

Nu sunt folosite instalații mai puternice în case particulare.

Cerințe pentru bucătării pe care este instalat un cazan pe gaz

Atunci când introduceți un boiler de încălzire cu apă sau un cazan într-o bucătărie cu o capacitate de gaz de până la 60 kW, camera trebuie să îndeplinească următoarele standarde:

 • Volumul camerei trebuie să fie de cel puțin 15 metri cubi, plus un metru cub pentru fiecare kilowatt de putere a cazanului pe gaz.
 • Înălțimea plafonului - nu mai mică de 2,5 m.
 • Disponibilitatea ventilației:
  • Capacitatea de extracție de cel puțin trei ori volumul camerei;
  • influxul este același, plus aerul pentru ardere.
 • Prezența unei ferestre cu o fereastră. Zona ferestrei depinde de grosimea geamului. Cu o sticlă de 3 mm grosime, suprafața unui geam (numai pentru sticlă) nu trebuie să fie mai mică de 0,8 m2, la o grosime de 4 mm - nu mai puțin de 1 m2, sticlă 5 mm - 1,5 m2.
 • În partea de jos a ușii este nevoie de un orificiu (grilă sau spațiu între ușă și podea) cu o dimensiune de cel puțin 0,025 m2.

  Organizarea eliminării produselor de combustie în cazanul pe gaz

  Organizarea eliminării produselor de combustie în cazanul pe gaz

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 8 = 1