Termostat pentru încălzirea bateriilor

Uneori este necesară ajustarea temperaturii în fiecare cameră. Puteți face acest lucru instalând termostatul radiatorului. Acesta este un dispozitiv mic care reglează transferul de căldură al bateriei de încălzire. Poate fi folosit cu toate tipurile de radiatoare, cu excepția fontei. Un punct important - dispozitivul poate scădea temperatura inițială, dar dacă nu există suficientă putere de încălzire, acesta nu poate crește. 

Termostate pentru radiatoare

Termostatul pentru un radiator este alcătuit din două părți - o supapă (ventil termic) și un cap termostatic (element termostatic, regulator de temperatură). Aceste produse sunt produse pentru diferite dimensiuni ale conductelor și diferite tipuri de sisteme de încălzire. Capul termostatic este detașabil, regulatoare de diferite tipuri și chiar producători diferiți pot fi montați pe aceeași supapă - scaunul este standardizat.

Structura unui termostat pentru un radiator

Termostatul radiatorului de încălzire este alcătuit din două părți - o supapă specială (supapă) și un cap termostat (regulator)

Valvele și regulatoarele sunt diferite, deci, înainte de a instala termostatul pentru un radiator, va trebui să vă familiarizați puțin cu structura, funcțiile și punctele sale de vedere.

Termo-supapă - structură, scop, tipuri

Valva din termoregulator este foarte asemănătoare cu cea a ventilului convențional. Există o șa și un con de închidere care deschide / închide lumenul pentru curgerea lichidului de răcire. Temperatura radiatorului este reglată în acest fel: cantitatea de agent de transfer de căldură care trece prin radiator.

Ventil termostatic în secțiune

Ventil termostatic în secțiune

Pe un singur tub și cu două țevi dispunerea de supapă pus diferite. Rezistența hidraulică a supapei la un sistem cu o singură țeavă este mult mai mică (cel puțin de două ori) - numai în acest fel poate fi echilibrată. Confuzarea supapelor nu poate fi încălzită. Pentru sistemele cu circulație naturală, sunt adecvate supapele pentru sisteme cu o singură conductă. Atunci când le instalați, rezistența hidraulică, în cele din urmă, crește, dar sistemul va putea funcționa.

Fiecare supapă are o săgeată care indică mișcarea lichidului de răcire. În timpul instalării, acesta este instalat astfel încât direcția de curgere să coincidă cu săgeata.

Din ce materiale

Corpul ventilului este fabricat din metale rezistente la coroziune, adesea acoperit suplimentar cu un strat protector (nichelat sau cromat). Există supape de la: