Bilder för inredningen – original mästerverk av egna händer

Att skapa en unik atmosfär hemma är inte en lätt uppgift. Även om det finns många ytbehandlingar, möbler, stilar, är de inte unika. Och jag vill bara ha något eget, personligt, personligt, så att ingen annan är. Det finns förstås en väg ut. Även två. Den första är att beställa en bit av konstverk från befälhavaren. Den andra - gör det själv. Och ingen har kommit med en bättre inredning än målningarna, men inte alla kan dra. Det är inte heller nödvändigt. Du kan göra målningar från ovanliga material. Sådana verk kommer säkert att vara unika och oföränderliga. 

Från filt och filt

Sällan kan vi se bilder och paneler från filt. Han i allmänhet de senaste åren har blivit en nyfikenhet, liksom produkter från den. Mössor och några andra små saker uppfattas normalt, men filtmönstren är exakt sällsynta. Så när vi beskriver bilder av ovanliga material, låt oss börja med filt. Till en början kan du göra ett landskap, blommor. De är enklare att genomföra. Med erfarenhet kan du göra mer intressanta paneler.

Dessa ovanliga mönster kan tillverkas av ull med hjälp av filtsteknik

Dessa ovanliga mönster kan tillverkas av ull med hjälp av filtsteknik

För filtning används speciell ull. När man skapar målningar läggs den ut i lager och grunden (faner), som bildar det önskade mönstret. När man skapar målningar från ull, sker processen i flera steg. Först lagde bakgrunden, lättnad, då mer och mindre små och små detaljer.

Gör bakgrunden

Ta först de nyanser av ull som skapar bakgrunden. Vi sprider dem på fleece, försöker att inte lämna tomrum. Det är lämpligt att göra två tunna lager. Den resulterande bakgrunden överförs till ett skumgummisubstrat (5 cm eller mer tjockt). Då tar vi en speciell nål (för arkivering). Håller den vertikalt, vi piercerar ofta den lagda ullen. Genom detta försöker vi få det att ansluta till basen. Om du tittar på fleeceens baksida, bör du se de virkade trådarna.

Komma igång med bakgrundsskapande

Komma igång med bakgrundsskapande

Då, är förformen placeras i polyeten (storleken på det är mer än själva målning), ull vätt med tvållösning (för en liter varmt vatten en matsked riven baby tvål) och startar, faktiskt, tovning processen. Till att börja med, blöta ullen med händerna (tryck ner, gradvis öka trycket). Våt ullgängor är sammankopplade med en hög som bildar en enda yta - det här är processen med våtfiltrering. Resultatet är känt. Endast för bilder behöver vi inte uppnå hög densitet. Vi slutar när basen är tillräckligt tät. Suga överflödig fukt med en handduk.

Lägger till mindre detaljer

Lägger till mindre detaljer

Lägga till detaljer

Nu behöver du lägga till detaljerna i bilden till bakgrunden: träd, blommor, stenar etc. Med torra händer (våtullspinnar) spred vi stammar av träd, buskar, stenar. För de nya detaljerna passerar vi väl genom nålen, fuktar, vi borstar händer. Använd sedan mer styva medel - en trästull. Vi passerar den våta bilden försiktigt fram och tillbaka med en trälull.

Den sista etappen av att lägga ut ull små komponenter

Den sista etappen av att lägga ut ull små komponenter

Sätt de senaste tredimensionella fina detaljer: blommor, moln, stenar, tunna grenar, stjälkar, blad ... Att de var skrymmande, använda upp till åtta lager av ull, kronblad gör bollar, stjälkar - av tvinnade kablar. Förfarandet är detsamma: läggs, profilerat (nålspalt), blötläggt, dumpat, avlägsnade rester av vätska. Om varan tas emot är inte tillräckligt med volym, kan du upprepa processen.

Bilder av arbeten: målningar av ull (filt)

Målningar / paneler av tråd

Mest, kanske, den vanligaste sätten att skapa målningar från färgade trådar är broderi. Men det här är en väldigt mödosam och lång process, även om de skickliga arbetarna njuter av det. Men det finns sätt att snabbare. Mycket snabbare. Dessa är limmade mönster av garn och sträcka (lindning). Så du kan inte säga att dessa bilder är gjorda av ovanliga material. Men teknikerna är exakt ovanliga.

limning

Vi tar några trådar, det är möjligt att sticka. Målningar är gjorda på en hård bas: på papp, plast, glas. Tekniken är enkel. Först appliceras konturen av mönstret på basen. På papp och ogenomskinlig plast dras det, du kan inte dra på glaset och genomskinlig plast, men lägg ner bilden. Ytterligare tillverkning börjar: