Избор на бетонов миксер за къща, давайки + рецензии

За да се поддържа ред дори в малка област изисква постоянно бетон: Изсипете оградни стълбове, омесва смес за зидане, изсипете фондация под една беседка, плевня, навес, изсипете плочи проследят ... но много малко от домакинската работа. Вменете в коритото - физически дълго и твърдо. Ето защо много хора мислят за закупуването на бетонов смесител. И ако има сериозна конструкция и няма какво да мислим - този инструмент е просто необходим. Достатъчно е да се каже, че добре подготвен в разтвора на миксер се получава при 50% силна направи ръчно (със същите компоненти на състава). Едно нещо остава: изберете конкретен миксер.

Изграждане на бетонови смесители

За да изберете конкретен миксер, трябва да се запознаете с основните конструкции. Има два вида смесители: с принудително месене и гравитация. Принудително се състои от фиксиран контейнер, вътре в който се въртят миксери. Поради характеристиките на дизайна, те работят само с решения - без голям обем, те също така изискват по-мощни двигатели и съответно консумират повече електроенергия. Всичко това води до факта, че те се използват предимно от професионалисти.

Бетонен смесител

Бетонен смесител

За разработчици и за битови нужди гравитационните бетонови смесители са по-подходящи. Този контейнер с форма на цев, вътре в който са заварени лопатките. Този контейнер се върти около оста си, може да промени позицията си спрямо хоризонта. С наклонен резервоар се извършва най-интензивното смесване. Този проект Ви позволява да направите както циментова смес (цимент + пясък), така и бетон (цимент + пясък + чакъл или друг голям агрегат).

Гравитационен бетонен смесител (един от многото възможности)

Гравитационен бетонен смесител (един от многото възможности)

Има два вида устройства - зъбни колела и ядра. Скоростите са по-надеждни, но техният ремонт е много сложен и скъп ангажимент. Ако внезапно такава бъркалка се счупи, по-лесно е да си купите нова. Венецианската структура се разпада по-често, но замяната на короната е въпрос на няколко часа и сравнително малко пари (1000-2000 рубли, в зависимост от материала на короната). Всичко това също е причинило популярност на гравитационни бетонни миксери от коронен тип.

Бетоновият смесител има характерен дизайн - двигателят е разположен под дъното на резервоара

Редукторният бетонен смесител обикновено има характерна конструкция - двигателят се намира под дъното на резервоара

Какво да търсите при избора на конкретен миксер

Изборът на всеки инструмент не е лесна задача. И в бетоновия смесител има три различни възли, които влияят върху производителността и издръжливостта: рамката, резервоара и мотора. И ние трябва съзнателно да изберем всички тези параметри, а също така да вземем под внимание куп от нюанси. Тогава ще бъде лесно да изберете конкретен миксер.

Партида за смесване (круша)

Първото нещо, което ще трябва да решите е количеството капацитет за смесване. Диапазонът е много голям: от 30-40 литра 200-300 литра. Най-популярни сред строителите са бетонобъркачки с обем от 130-160 литра. Но това далеч не е догма. Някой предпочита да има два бетонобъркачки от 80 литра вместо една голяма. Но като цяло, за домашна употреба или за даване, те купуват бетонови смесители с такива резервоари. Те са оптимални за изпълнение, тегло, позволява едновременно да изпълнява работата по обемна - изливане основи, и по-скромен - бетониране ограда публикации, например омесване или разтвор за зидария тухли, и т.н.

Конструкция на бетонобъркачки

Конструкция на бетонобъркачки

Определяйки с размера на резервоара, имайте предвид, че в действителност ще получите конкретни около половината от обявения обем. Работата е, че при смесването резервоарът трябва да бъде наклонен. И колкото по-плътен имате нужда от решение, толкова повече ще бъде ъгълът на наклон - стоенето на бетоновия миксер почти нищо не се разбърква. Тя се нарича гравитацията, така че разтворът се придържа към стените на наклонени фланговете, вдигна гребла, а след това, под въздействието на гравитацията, пада надолу. Така се извършва смесването. Ясно е, че наклоненият капацитет не се зарежда напълно - половината просто изпада. Специфичните размери на товара се определят по-късно при работа. И вие можете да се съсредоточите върху средните стойности: дебелият бетон ще бъде около 50% от общия обем, повече пластмаса около 65%. Разрешението е още по-малко (поради наличието на натрошен камък, бетона е по-добре смесен).

Когато вече сте избрали конкретен миксер "на живо", обърнете внимание на дебелината на стените на резервоара. Ясно е, че най-хубавите са дебели стени. Но един дебел стенен резервоар е с повишено тегло. Така че трябва да решите тук и по-важното - по-лесен ход или по-надежден резервоар.

Мощност на мотора

След като сте решили силата на звука, трябва да решите каква мощност ще ви задоволи. Всъщност, мощността на двигателя зависи и от това колко пъти ще получите бетон. Колкото по-мощен е двигателят, толкова по-тежък е резервоарът, който може да се върти. Средно може да се чете, както следва: