Маска хамелеон за заваряване: класификация на светлинни филтри и избор на маска

Заваръчните маски като хамелеон се наричат ​​така, защото светлинният филтър автоматично променя степента на потъмняване в зависимост от интензивността на светлинния поток. Това е много по-удобно, отколкото конвенционален щит или стара маска тип с подменяем филтър. След като сте поставили хамелеона, можете да видите всичко добре и преди заваряването: филтърът е почти прозрачен и не ви пречи да работите. Когато дъгата се запали за част от секундата, тя потъмнява, предпазвайки очите от изгаряне. След като дъгата изчезне, отново става прозрачна. Можете да извършвате всички необходими манипулации, без да сваляте маската, която е много по-удобно, отколкото повдигане и спускане на щит и дори от време на време по-добре, отколкото в предпазителя. Но богатата селекция от копия с различна цена може да създаде неутрален край: каква е разликата и коя е по-добра? Как да изберем маска хамелеон ще кажа по-долу.

Маските за заваряване на хамелеон са представени в голямо разнообразие. Изборът не е лесна задача. И важното е не толкова външния вид, колкото показателите за качество

Маските за заваряване на хамелеон са представени в голямо разнообразие. Изборът не е лесна задача. И важното е не толкова външния вид, колкото показателите за качество

Цветният филтър в хамелеона: какво е и какво е по-добре

Малката чаша, монтирана на заваръчната маска, е истинско чудо на науката и технологиите. Събира последните постижения в областта на оптиката, микроелектрониката, в областта на течните кристали и слънчевата енергия. Ето една "чаша". Всъщност това е един многопластов пай, който се състои от следните елементи:

 • течни кристални клетки (няколко слоя - толкова повече, толкова по-добре);

  Приблизителен състав на автоматичния филтър в маската за заваряване на хамелеон

  Приблизителната композиция на автоматичния филтър в маската за заваряване на хамелеона (За да увеличите размера на снимката, кликнете върху нея с десния бутон на мишката)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  12 − 5 =