Саморазливане на дърво и дърво

обработка на дървен материал, добавям панта, като технологични дупки и вдлъбнатини, дърворезби - всичко това може такова устройство като рутер. И не само професионално оборудване, но и сравнително евтини ръчни копия. Работата с ръчна дървообработваща машина изисква познаване на определени техники и правила. Всичко това в статията. 

Какво представлява маршрутизаторът и за какво е то?

Фреза е устройство за обработка на дърво или метал. Управляват плоски и оформени повърхности, формират и технологични канали - жлеб, хребет, канали за монтиране на контури и др. По метода на инсталацията има стационарни машини (има различни видове за извършване на различни операции), но има ръчни мелници. Ръчни електрофоратори - универсален инструмент, който ви позволява да извършвате всякакви операции. За да промените операцията, трябва само да смените дюзата - фрезата и / или местоположението му от страната.

Машините се използват основно в масово производство. В тях фрезовият нож е фиксиран и детайлът се движи по определена траектория. Когато работите с ръчна мелница, ситуацията е обратното - фиксирайте заготовката неподвижно, преместете фреза. Когато се обработват големи обеми от идентични части, е по-удобно да се фиксира ръчната мелница на хоризонтална повърхност, като се направи нещо подобно на фрезова машина.

Домашна фреза - хоризонтална равнина с дупка в средата, към която е прикрепена ръчна мелница към дъното

Домашна фреза - хоризонтална равнина с дупка в средата, към която е прикрепена ръчна мелница към дъното

Има много различни видове фрези, но за майстор-майстор или за полу-професионална употреба универсалните са по-подходящи. Те са оборудвани с различни ножове и специални инструменти, които ви позволяват да извършвате каквито и да било операции. Само за тяхното изпълнение се изисква повече време и умения, отколкото специализирана машина.

Какво мога да направя с ръчен рутер:

 • Канапи и канали от всякакъв вид (фигурни, правоъгълни, сложни форми);
 • отвори и слепи;
 • обработват ръбове и краища (могат да бъдат направени прави, могат да бъдат оформени);
 • изрязване на сложни детайли;
 • да поставя надписи, шарки, рисунки на повърхността;
 • подробности за копирането.

  Копиране на части - една от възможностите на електрическа фреза

  Копиране на части - една от възможностите на електрическа фреза

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  22 − 13 =