Braketthøyde

Ved å skape et komfortabelt miljø spiller belysning en svært viktig rolle. For å lage et mykt, dempet lys, bruk vegglamper. Men i hvilken høyde henger du en sconce, slik at den er praktisk, vakker og trygg? Dette vil bli diskutert senere. 

Sconces i soverommet

Ofte er vegglamper hengt i soverommet over sengen. De gjør det mulig å organisere et mykt lys, lese under normal belysning og slå den av uten å komme seg ut av sengen. Standardhøyde for plassering av sconce over hodegjerden er 1,20 m - 1,6 m. Kjøringen er stor, for det er grunner.

I hvilken høyde trenger du å henge lamper over sengen? At de var i en avstand på 120-160 cm fra gulvet

På hvilken høyde henger vegglys over sengen? At de var i en avstand på 120-160 cm fra gulvet

For å forstå nøyaktig, i hvilken høyde å henge en sconce over sengen, er det nødvendig å ta hensyn til flere faktorer:

  • Høyden på hodegjerden. Belysningsapparatet er ønskelig å henge over ryggstøtten i 20-30 cm. Du kan og mindre og mer - se omstendighetene og andre kriterier. Men det er modeller av senger med høye rygger. Så høy at de dekker selv maksimal høyde fra gulvet - 160 cm. I dette tilfellet er det to utganger. Den første - å henge dem over i bakkant, men vil trolig bli nødvendig "laced" modellen, slik at du kan slå på / av uten å få opp. Den andre er å installere sconce på baksiden av sengen. Dette er også mulig og kan være enda mer praktisk.
  • Vekst. Når du velger installasjonshøyde, kan sconce over sengen styres av veksten av en person - det er nødvendig å henge det slik at det enkelt er å nå bryteren ved å ligge i sengen.
  • Lampetype. Hvis taket og lysstrømmen er rettet oppover, må du installere armaturet litt lavere på veggen, hvis lyset er rettet nedover, kan du sette det høyere. Men ikke glem at du må nå bryteren uten å komme seg opp. Oppgaven vil bli lettere ved tilstedeværelsen av en hengende blonder eller kjede, som aktiverer bryteren.

Hvis soverommet har et toalettbord, vil lokal belysning ikke skade her. I dette tilfellet henger skinnet på nivået av den øvre tredjedel av speilet. Deretter blir stående og sittende belysning normal. Eller, som et alternativ - å installere noen sconces med runde nyanser på hver side (bildet til venstre).

I nærheten av lekebordet kan mange lamper installeres eller to sconces på nivået av den øvre tredjedel av speilet

I nærheten av lekebordet kan mange lamper installeres eller to sconces på nivået av den øvre tredjedel av speilet

Og det siste å ta hensyn til (ikke i betydning) er utseendet på rommet og hvordan alle planlagte lyskilder passer inn i situasjonen. Tross alt kan riktig valgt belysning legge vekt på rommetets verdighet og gjemme manglene.

På hvilken høyde å plassere i barnehagen

I barneværelset er skinnene vanligvis hengt over sengen. I mange tilfeller er dette et nattlys. Hvis barnet er lite, er kriteriene for å bestemme høyden forskjellige. Først og fremst bør det tas hensyn til at barnet ikke kommer til armaturet. Fordi hengende sconces på en barneseng bør være i en høyde som er 15-20 cm høyere enn veksten av barnet ditt basert på armlengdes avstand og det faktum at han var på tå.

I hvilken høyde å henge en sconce i en barnehage avhenger av barnets alder

I hvilken høyde å henge en sconce i en barnehage avhenger av barnets alder

Hvis barnet er eldre, må man finne en slik posisjon av sconceen som i løpet av spillene ikke berører lampen. Vanligvis er dette sjefens leder. I hvilken høyde vil du henge bh i dette tilfellet? Et sted 60-80 cm over madrassens nivå. Her igjen er det ønskelig å gjøre det slik at du kan ligge ned for å låne en hånd og slå på / av lampen.

Plassering i stua

I stuene er veggen hengt for å markere rekreasjonsområdet, og skape for sitt eget koselige hjørne. Ofte er vegglys plassert over sofaen og / eller lenestolen.

Over sofaen eller lenestolen bestemmes høyden av sconce eksperimentelt - strekker ut hånden

Over sofaen eller lenestolen bestemmes høyden av sconce eksperimentelt - strekker ut hånden

I hvilken høyde henger sconces i dette tilfellet, avhenger mer av høyden på seteplasseringen. Det er lettere å bestemme praktisk talt. Sitt i en stol eller på en sofa, trekk armen opp. Omtrent i høyden, hvor håndflaten er, og det er verdt å henge en lampe. Med dette arrangementet vil det være praktisk å lese og bruke, selv om det ikke lenger er så viktig å sitte opp, fordi det er ganske mulig å stå opp.

Ta hensyn til en ting: Hvis stolene og sofaen er ved siden av hverandre, og sconces henger over dem, er det ønskelig å henge dem i samme høyde. Det ser mer harmonisk ut.

Sconce i korridoren og på trappen

Hvor høyt og i hvilken avstand henger en sconce i korridoren avhengig av hvilken funksjon de utfører. Hvis det er et speilbelysning, er det verdt å plassere dem like over toppkanten. Hvis lampene er plassert på veggene, er den optimale høyden 180-190 cm. Hvis dette ikke er tilfelle i familien til de som har en høyde på 2 meter eller mer. I dette tilfellet er det nødvendig å heve, slik at taklysene er i det minste på hodet, men ikke med skuldrene.

På veggen i gangen henger skinnene vanligvis på en avstand på 180-190 cm fra gulvet

På veggen i gangen henger skinnene vanligvis på en avstand på 180-190 cm fra gulvet

Ofte i gangen eller gangen henges skinnene som en bakgrunnsbelysning for bilder. I dette tilfellet er disse vegglamper for belysning av malerier og henger over rammene - like over. I gjennomsnitt oppnås dette i en høyde på 220-230 cm, men avhenger tungt av takhøyde.

Hvis huset har en trapp til andre etasje, blir den også ofte opplyst av vegglamper. De må ordnes slik at belysningen er tilstrekkelig, men samtidig forstyrrer de ikke bevegelsen. Hvis takhøyde tillater det, bør de være over hodet, hvis ikke - da minst over skuldernivå.

Velger høyden på sconce på lop

Velge høyden på sconces på trappene

Antall lamper er valgt slik at alle trinnene er godt opplyste. For å sikre at om natten lyset ikke er for lyst, når du planlegger ledninger, kan du koble sconce til to brytere - en om gangen. For lyset var nok, men det var ikke for lyst.

På kjøkkenet

Selv det minste kjøkkenet er delt inn i to soner - spisestuen og kjøkkenområdet. Det er mulig å understreke denne utkoblingen ved belysning, og en av måtene er å henge et par vegglamper ved siden av spisebordet. De er kjent for å skape en mer privat atmosfære.

Høyde på montering av vegglamper i kjøkkenet over spisebordet

Høyde på montering av vegglamper i kjøkkenet over spisebordet

Høyden på installasjonen av sconce er i dette tilfellet 70-80 cm over benken. Dette er optimalt, men igjen må du se på omstendighetene og interiøret.

På badet

Vegglamper på badet er installert for å belyse speilet. Det er flere alternativer for plassering - over speilet og fra sidene. I det første tilfellet bestemmes høyden på veggenes installasjon av hvordan speilet er hengt, i det andre - ved antall armaturer.

I hvilken høyde å henge en sconce på badet

I hvilken høyde å henge en sconce på badet

Hvis det er to lamper - kan de installeres, fra midten av speilet og høyere. Avhenger av nivået der speilet henger. Du kan fokusere på vekst - i dette tilfellet er det bedre om lampene vil være på omtrent øynivå, og at de ikke blinde, legg matte tak.

Det er et annet alternativ - noen få små takter - tre til fem stykker på hver side. Med dette arrangementet plasseres de jevnt langs spissenes høyde.

Her, kanskje og alle, snakket om alle muligheter for installasjon av sconces. Igjen, vi gjentar at alle de nevnte tallene er anbefalende, og du kan rette dem i alle retninger. Det viktigste er å sikre trygghet og bekvemmelighet, men du bør ikke glemme design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 32