Interiør av en-roms leilighet: funksjonell og vakker

Interiørdesign er ikke det enkleste. På små områder er det komplisert av behovet for å se ikke bare på flotte, elegante løsninger, men fortsatt ikke glem om funksjonalitet og kompaktitet. Fordi for utformingen av en ettromsleilighet er ikke alle fordeler: det er mange problemer, penger er ikke veldig. I prinsippet kan innredningen av sin 1-roms leilighet også eies av en eier - et sett med regler er kjent for alle, designteknikker, generelt, er heller ikke en hemmelighet. Hva vil du ha fra ditt eget bolig, vet du, så det er ikke noe problem. Vi prøver å ordne odnushku uavhengig.

Bestemt av stilen

Leilighet med ett soverom, selvfølgelig, har forskjellige størrelser ... noen har omtrent 20 kvadrater, og omtrent 50 eller mer, men i alle fall krever de konsistens. Det er usannsynlig at et slikt rom passer for store tunge treverkskap eller store sofaer, mange draperier eller buede friller på gardiner. For alt dette krever plass, som er liten, og enda mindre kompakt, kan ett-roms leilighet ikke gi rett og slett.

Ved utformingen av en-roms leilighet, prøver de å bruke et minimum av møbler og tilbehør

Ved utformingen av en-roms leilighet, prøver de å bruke et minimum av møbler og tilbehør

Ideell stil for dekorasjon vil være retninger, der linjene er strenge og klare, uten en overflod av små ting. Dette er primært minimalisme, høyteknologi, noen retninger av etno-stiler - for eksempel skandinavisk eller japansk-kinesisk. Siden småboliger er kjøpt hovedsakelig av unge - enkelt eller ungt par uten barn - ordner de vanligvis disse stilene. For kreative mennesker kan art deco være interessant, men mer konservativt, sannsynligvis, er nærmere klassikerne. Men klassikeren i ren manifestasjon krever fortsatt mer plass enn vanligvis kan gi en studioleilighet, selv om noen av elementene med hell passer inn i smårom.

fargespekteret

De mest vinnende farger for utformingen av et lite rom - lys. Ett roms leilighet er ikke noe unntak. Både vegger og møbler bruker lyse farger. Hvis du virkelig vil ha mørke møbler, så må veggene, gulvet og tekstilene være veldig lyse. Ved utforming fargevalg, kan du bruke en standard palett kombinere farger, bare velge de som palett dominert av lyse farger og det er deres bruk som grunnleggende rikere vil like fargetoner - små inneslutninger.

Kombinert fargebord

Kombinert fargebord

For de som ikke er kjent med bordet, la oss si at det å velge en palett du liker, kan du bare bruke en del av fargene som synes mest attraktive for deg.

For å velge farge på møbler og tekstiler, er det mer praktisk å bruke et annet bord. På den kan du velge hovedfarge for møbler som allerede er tilgjengelige, eller omvendt - velg riktig farge for den valgte fargen på veggene.

Tabell velge fargen når du designer innredningen

Tabell velge fargen når du designer innredningen

Som du kan se, er alt ganske enkelt. Du kan velge win-win kombinasjoner av farger selv. Nå er oppgaven å finne de nødvendige fargematerialene, og også - å tenke på hva og hvor å sette.

layout

Å bestemme seg for en gamut er ikke alt. Vi må fortsatt tenke over oppsettet. Ikke "beveg vegger", men i betydningen av hva du skal sette. Det er nødvendig å begynne, sannsynligvis, med innkvartering av en kaia. Alternativ to - en sammenleggbar sovesofa eller en standard seng.

Hvordan plassere en seng

La oss starte med et mer komplisert spørsmål: hvor å legge en seng i en ettroms leilighet. Svært få mennesker vil forlate det til utseendet, fordi du på ferie vil ha privatliv og privatliv. Konklusjonen antyder seg selv - noe å lukke det. Hvis området tillater det, må du stille gipsplank. Det kan bare lukke teppet delvis, for ikke å dele rommet, men dette er allerede nok: sensasjonen av et eget hjørne er allerede blitt dannet.

En liten partisjon deler ikke plassen, men skaper et eget hjørne for hvile

En liten partisjon deler ikke plassen, men skaper et eget hjørne for hvile

En av variasjonene i denne metoden er montering av møbler som dekker sengen. Dette kan være en bokhylle, hylle, etc.

Vi vil tildele en hvilesone en rack eller et tilfelle

Vi vil tildele en hvilesone en rack eller et tilfelle

Om mulig er en del av rommet skilt, og skaper et separat soverom. Dette kan gjøres med skyvedører. Hvis døren er for hindret, kan du henge gardiner - tråd eller japansk lage illusjonen til et eget rom, og flytt om nødvendig fra hverandre.

Hvis området er veldig lite, men takene er høye (minst 2,7 m), for ikke å dele det lille rommet, kan sengen tas ut "til andre etasje". To alternativer - på bildet.

Seng på skapet - trinn på siden. I trinnene, forresten, kan du også lage bokser for lagring av ting

Seng på skapet - trinn på siden. I trinnene, forresten, kan du også lage bokser for lagring av ting

En måte å spare plass i en en-roms leilighet for unge mennesker

En måte å spare plass i en en-roms leilighet for unge mennesker

En annen ikke-standard løsning er å installere en stigende seng. På ettermiddagen ser det ut som en vanlig garderobe, og om kvelden går den ned og blir en seng. En interessant og praktisk løsning som umiddelbart løser mange problemer. Og alternativet i dag er ikke en - det er forskjellige systemer og typer, det er også innenlandske produsenter.

Den samme ideen er realisert i prosjekter fra den russiske produsenten. I videoen er det gitt versjoner av sengetransformatorene fra dem.

Vi organiserer arbeidsområdet

Det andre vanskelige spørsmålet som må løses når man utvikler utformingen av en en-roms leilighet, er hvordan og hvor å organisere en arbeidsplass. Hvis tidligere det var viktig for studenter og folk i visse yrker (lærere, for eksempel), i dag uten arbeidsområdet er ikke nok: et sted du ønsker å sette en datamaskin eller laptop.

Alternativ nummer ett. Vi utvider vinduskarmen. Hvis det er riktig å nærme seg saken riktig - å sette en bred vinduskarpe og hente opp en høy stol eller stol - det vil være praktisk.

Hvis du utvider vinduskarmen, blir det en bærbar datamaskin

Hvis du utvider vinduskarmen, blir det en bærbar datamaskin

Alternativ nummer to. Organiser andre etasje. Hvis taket i leiligheten 270 cm og over er mulig. For eksempel, som i bildet.

Flytt bordet til

Overfør bordet til "andre etasje"

Det mest økonomiske alternativet - å kombinere arbeidsplassen og soverommet. Hvordan? Lag et podium på den - en arbeidsplass, og under den - en seng som beveger seg på hjul.

Avreise fra under podiumsengen - en av de ikke-standardiserte løsningene

Avreise fra under podiumsengen - en av de ikke-standardiserte løsningene

Mer tradisjonelle kan betraktes som å forlate og stigende bordplater - sammenleggbare deler av bordet. Denne teknikken har lenge vært kjent og er mye brukt.

Flyttende bordplaten er allerede en klassisk teknikk i kampen for ledig plass

Flyttende bordplaten er allerede en klassisk teknikk i kampen for ledig plass

Det finnes praktiske løsninger som kan realiseres hvis møbler er laget på bestilling: du kan designe det slik at en del av bordplaten henger over de nedre detaljene. På toppen kan du legge hyller. Praktisk og praktisk.

Hengende over andre elementer av møbler, ikke telleplaten forstyrrer, og stedet er lagret

Hengende over andre elementer av møbler, ikke telleplaten forstyrrer, og stedet er lagret

Den klassiske utformingen av en ettromsleilighet gir også et slikt knep

Den klassiske utformingen av en ettromsleilighet gir også et slikt knep

Arrangement av møbler

Etter at du har funnet ut hvor sengen og arbeidsområdet vil stå, kan du fortsette å ordne resten av møblene. Du trenger fortsatt et skap - du må lagre klær et sted. Det ville være fint å sette en sofa eller minst en eller to stoler, og et salongbord ved siden av dem vil ikke skade.

Ikke alle odnushki plasserte dette settet. Du kan finne ut på gulvplanen. Tegn det på en skala, i samme skala av farget papp, kutte ut eksisterende eller planlagte møbler og sett deg ned med dette bra for bordet. På planen må du skygge de områdene der ingenting kan settes opp - i nærheten av døren eller døren til kabinettet, sørg for å betegne vinduet - her er det ikke mye som kan settes. Spille den på denne måten bestemmer du hva og hvilke størrelser du trenger.

Det er mest praktisk å ordne møbler på planen - du trenger ikke å bære den

Det er mest praktisk å ordne møbler på planen - du trenger ikke å bære den

Hvis det er eller vil utfolde møbler, på planen, må du sørge for at den i utfoldet tilstand også passer inn i ledig plass.

Hvis forholdene tillater det, må du lage kabinettet innebygd. Det kan ha alt - fra strykebrett til utgående kurver, som faller fra under takhyllene, dreiebokser. Alt dette lar deg bruke hver tomme av volumet til taket. Men alle disse mekanismene er ikke billige. Og så mye at fyllingen kan være nesten dyrere enn skallet. Her bestemmer alle for seg selv om han trenger det eller ikke. Men til og med bare en innebygd garderobe med vanlige hyller og skuffer - dette er allerede pluss et par meter av området. Hvorfor? Fordi hans dører glir, og han bruker fortsatt stedet bedre enn vanlig.

Hvis det innebygde skapet er, dørdører, hvis økonomi tillater det, med speilinnsatser - de vil øke plassen på grunn av refleksjon. Hvis speilet er for dyrt, gjør dørene lyse og glatte. Årsaken er den samme: det visuelt gjør rommet større.

Skapskapet inneholder mange ting, og på bekostning av refleksjon utvides det også rommet

Skapskapet inneholder mange ting, og på bekostning av refleksjon utvides det også rommet

belysning

Det skal være mye lys, og det skal være zoned. Dette betyr at i tillegg til generell belysning på taket, vil det være veldig godt å installere lamper over sengen, i arbeidsområdet, nær sofaen etc. Vanligvis brukes topplyset sjelden, og inkluderer ofte lokal belysning. Det er så koselig, det gir inntrykk av en stor plass - du er i en lyst sirkel, og bak det er halvmørket og veggene nesten usynlige, spesielt hvis de er lyse.

Belysning bør være generell og likevel - sone

Belysning bør være generell og likevel - sone

En annen måte å utvide grenser med belysning er å lage et blankt tak. Glans kan bare være fragmenter, langt fra alt det helt strålende taket trives, men elementene skaper virkelig plass. Å overbelaste den med detaljer er heller ikke verdt det, men kompetent vektlagt soner og passende belysning kan gi hele interiøret en enkelt lyd.

Design av en-roms leilighet i beige-brune farger. Vellykket tak, tom og mørk farge, gjør visuelt rommet romslig

Design av en-roms leilighet i beige-brune farger. Vellykket tak, tom og mørk farge, gjør visuelt rommet romslig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8