Ливневка у приватној кући

Да би се осигурало да нема поплаве на локацији након сваке кише, да темељ није мокар и није уништен, неопходно је осигурати уклањање падавина. Да бисте то урадили, потребна вам је кишница. То можемо видјети у градовима - то је систем уређаја за пријем воде и канала. Олујна канализација у приватној кући је мања, али његова суштина је иста. Не можете рећи да је то лако учинити, али можете самостално управљати, поготово ако сте већ урадили нешто на сајту с властитим рукама. 

Какав је систем одводње олује од приватне куће и какав је то

У подручјима са великом количином падавина, кишница и мелтватер морају се однети негде. Ако се то не уради, стазе се постепено уништавају, земљиште у дворишту је депресивно, а затим се дуго суши. Ако и даље не будете слепили око куће, кишница ће се опрати и постепено уништавати темеље. Уопште, одводњавање у приватној кући је залога дуговечности ваше куће, ред и уредан изглед на вашој локацији. Овакав инжењерски систем назива се кишним тушем или канализацијом.

Уређај олујне канализације

Уређај олујне канализације

Састав система је:

 • Кровни системи олука. Ово су фиксне олуке дуж олука, у које се сакупља падавина са крова. Доле су се пробили кроз постављене лијевове и падове.
 • Одређени број пријемника падавина на терену (пријем лијевки, пријемници кишнице, линеарна дренажа, песковци). Они су уређени на такав начин како ефикасно заузимају падавине. Обично су пригушивачи или канали постављени под дренаже, неколико бетонера се постављају на бетонске асфалтне коловозе, где се положе плочице. Линеарни пријемници се постављају дуж стаза, тако да вода тече нормално, поклопац се положи благим нагибом.
 • Систем складиштења, редистрибуције или пражњења падавина.

  Где су инсталирани делови

  Где су инсталирани делови

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  9 + 1 =