Septic Tver – AU за автономна канализация

Един от лидерите на пазара на местни пречиствателни станции за отпадни води за автономни канализации е септичната яма Tver. Тази инсталация е трудно да се класифицира - има и трите системи за третиране на отпадъчни води. Ето защо, вероятно е още по-добре да го наречете септична яма, въпреки че има и аериране и биофилтри. По принцип системата е сложна, но дава висока степен на пречистване и е стабилна в експлоатация. 

Принцип на действие

Septic Tver съчетава всичките три възможни технологии за преработка на отпадъчните води. В първия - приемното отделение - се извършва механично почистване, какъвто е случаят с класическите септични ями. Другите две - аерация и рециклиране на отпадъчни води от аеробни микроорганизми, като аериране единици (AU) и две - анаеробно обработване (без кислород), а друг на изхода трябва биофилтър, която завършва лечението. Това е такава сложна система на Нона излезете уверенията на производителите на вода се пречиства чрез 98% и това може да се нулира направо на земята или изхвърлени в езерото.

Септик Твер отвътре

Септик Твер отвътре

От други инсталации за устройството за автономна канализационна система, септичната яма Tver се отличава с хоризонтално оформление - последователно разположени отделения, в които водата тече. Устройството й може да се види на снимката по-долу.

Септичен резервоар на устройството Tver

Септичен резервоар на устройството Tver

Процедурата за почистване е, както следва:

 • Канализацията влиза в първия резервоар - септичния резервоар. В него, както в класическия септичен, тежките частици се утаяват на дъното, дробовете, съдържащи мазнини, се издигат нагоре.
 • От тази камера, през горния преливник, изтичащите вещества попадат във второто отделение, анаеробен биореактор. В тази клетка са халки, на които се размножават колониите от микроорганизми. Тук бактериите обработват частици, които не са лесно окисляеми. Успоредно, оставащото замърсяване продължава да се утаява / възлиза.
 •  След преработката отпадните води влизат в аеротуника с аеробни бактерии. Помпата осигурява въздух, осигуряващ живота им. В дъното на тази камера е разширената глина, която разчупва въздуха в малки мехурчета. Натрупани в долната част на активната утайка, която обработва отпадъчните води, тече с въздушни мехурчета, смесени с вода. Бактериите активно трансформират остатъците от органични вещества, степента на пречистване става още по-висока.
 • Следващото отделение е утаителният резервоар, където замърсителите се утаяват / поплават. Поставената глина, поради оригиналната структура на стените, се връща в резервоара за аериране.
 • Вече достатъчно чиста вода от резервоара за утайки попада във втория резервоар за аериране с дръжки, където почистването е завършено. Има варовиков смачов камък, който свързва фосфора. Трудно е да се премахнат по друг начин и малко хора се притесняват за това.
 • Последният етап е третият утаител, където отново се утаява утайка и се отделя чиста вода.
 • На изхода на сервизния резервоар на Tver се монтира патрон за хлор. Това е цилиндрично устройство, изработено от порест материал. Вътре е смес от хлор и пясък. След това водата може да бъде хвърлена върху релефа - тя няма нито цвят, нито мирис.

Да не казвам, че процесът е прост, много нюанси, но резултатът от почистването не е лош и инсталацията не изисква ежедневно внимание, работи стабилно.

Процесът на изграждане на бюджетен септик от бетонни пръстени е описан тук. 

Характеристики на операцията

Този сложен и многоетапен процес на обработка води до факта, че системата е по-стабилна, в сравнение с други, тя работи с различни повреди. Като цяло, локалните пречиствателни станции реагират слабо на аномалии. Те работят нормално при следните условия:

 • Те се нуждаят от гарантирано захранване - аерационните възли трябва да работят.
 • Те се нуждаят от положителна температура - при температури под + 6 ° С активността на микроорганизмите замръзва и при дори по-ниски температури те могат да умрат. Поради това, по време на монтажа те са изолирани.
 • Тези системи изискват редовността на "попълване" с отпадъчни продукти - те се нуждаят от протеини. Така че такива инсталации са по-оправдани в къщите за постоянно пребиваване. При сезонни посещения се препоръчва съхранение през зимата. Вторият вариант - да напусне, за да прекарат зимата в работно състояние, но от време на време се хранят протеини - най-малко веднъж седмично се изсипва един литър или два от кисело мляко или поръсете грис.

Всичко това е вярно за септична яма Tver, а само неуспехите не са толкова критични. Дори ако аеробните бактерии умират без електричество, анаеробните и седиментационните резервоари ще работят в нормален режим. Да, качеството на почистване ще падне, но водата все още ще бъде повече или по-малко чиста, а колонията ще се възстанови след няколко седмици.

Замразяването на работеща инсталация на автономни отпадъчни води е малко вероятно - канализацията е топла, реакциите генерират топлина. В случая на септичния резервоар Tver има и друг фактор: компресорът, който подава въздух в резервоарите за аериране, се инсталира в помещението и преследва топлия въздух в допълнение към нагряването на каналите.

Периодичност и методи на почистване

Всеки септичен резервоар изисква изпомпване на седименти и поддръжка. Друго нещо е, че времето на изпомпване може да бъде значително различно, както и списъкът на необходимите работи. Поддръжка на септична яма Tver се състои от няколко вида работа:

 1. Изисква периодична изпомпваща се пяна от аериращите резервоари. За да изглеждате е необходимо от количеството на прах. Ако в клетката има твърде много, трябва да се изпомпва. За да можем да се движим по термините, ще кажем, че средно такава процедура се изисква веднъж на всеки шест месеца. Автоматично помпене за това, трябва да затворите / отворите няколко кранове в определена последователност. Първо затворете вентил №1, след това отворете клапана №2 за 2-3 минути, след това го затворете и отворете вентил №3. В този случай излишъкът от минерали ще потече във втората камера.
 2. Отстраняване на утайките от първата септична камера. В тази камера биомасата идва от къщата. Той не е лек и не го изважда по-добре с канална машина. Не трябва да се извиква повече от веднъж годишно. По принцип може да се направи с фекална помпа, но трябва да изпомпите отпадъците в ямата за компост, където те трябва да "достигнат" най-малко шест месеца.

  Гледка отгоре с отворени люкове

  Гледка отгоре с отворени люкове

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  77 − = 75