Septični Tver – AU za avtonomno kanalizacijo

Eden od vodilnih na trgu lokalnih čistilnih naprav za avtonomno odplake je greznica Tver. To napravo je težko razvrstiti - ima vse tri sisteme za čiščenje odplak. Zato je verjetno še bolje, da ga imenujemo greznica, čeprav obstajajo tudi prezračevalni procesi in biofilterji. Na splošno je sistem zapleten, vendar omogoča visoko stopnjo čiščenja in stabilnost delovanja. 

Načelo delovanja

Septični Tver združuje vse tri možne tehnologije za predelavo odplak. V prvem - predelku za sprejem - izvedeno je mehansko čiščenje, tako kot pri klasičnih greznicah. Druga dva - ozračevalne in recikliranje odpadne vode z aerobnimi mikroorganizmi, kot so prezračevalnih enot (AU) in dva - anaerobne predelave (brez kisika), in drugi na izhodu treba biofiltra, ki dopolnjuje zdravljenje. To je tako kompleksen sistem, Nona izhod zagotovila proizvajalcev iz vode očistili s 98% in ga je mogoče ponastaviti neposredno na terenu ali odvajajo v ribnik.

Septični Tver od znotraj

Septični Tver od znotraj

Od drugih naprav za napravo avtonomnega kanalizacijskega sistema se greznica Tver razlikuje po horizontalni postavitvi - zaporedno lociranih predelih, v katerih teče voda. Njeno napravo lahko vidite na spodnji sliki.

Deviški septični tank Tver

Deviški septični tank Tver

Postopek čiščenja je naslednji:

 • Odtoki vstopajo v prvi rezervoar - greznica. V njej, tako kot v klasični septični, težki delci poravnajo na dnu, pljuča, ki vsebujejo maščobo, dvignejo navzgor.
 • Iz te komore, skozi zgornji preliv, odpadne vode padajo v drugi predelek, anaerobni bioreaktor. V tej celici so ruffi, na katerih se množijo kolonije mikroorganizmov. Tukaj delci bakterij, ki jih ni mogoče zlahka oksidirati. Vzporedno se preostala onesnaženja še naprej poravnava / dvigne.
 •  Po predelavi odplake vstopajo v aerotank z aerobnimi bakterijami. Črpalka zagotavlja zrak, da zagotovi njihovo življenje. Na dnu te komore je ekspandirana glina, ki zlomi zrak v majhne mehurčke. Kopiči na dnu aktivnega blata, ki obdeluje odplake, se pretaka z zračnimi mehurčki, pomešanimi z vodo. Bakterije aktivno preoblikujejo ostanke organske snovi, stopnja čiščenja postane še višja.
 • Naslednji oddelek je rezervoar za sedimentacijo, kjer se onesnaževalci usedejo in plavajo. Poravnani mulj zaradi prvotne strukture sten se vrne nazaj v prezračevalno posodo.
 • Že dovolj čiste vode iz sedimentne posode vstopi v drugo prezračevalno posodo z vdolbinami, kjer je čiščenje končano. Obstaja apnenčast kamen, ki veže fosfor. Težko je odstraniti na druge načine in malo jih je zaskrbljenih.
 • Zadnja stopnja je tretji naseljenec, kjer se ponovi nasičenje blata in ločitev čiste vode.
 • Na izstopu iz Tverjevega septičnega bazena je nameščen klorni vložek. To je cilindrična naprava iz poroznega materiala. V notranjosti je mešanica klora in peska. Po tem se lahko olajša voda - nima niti barve niti vonja.

Da ne rečemo, da je postopek preprost, veliko odtenkov, čiščenje pa ni slabo in namestitev ne zahteva vsakodnevne pozornosti, deluje stabilno.

Tu je opisan postopek izgradnje proračunske septike iz betonskih obročev. 

Značilnosti delovanja

Takšen kompleksen in večstopenjski proces obdelave vodi v dejstvo, da je sistem bolj stabilen, v primerjavi z drugimi, deluje z različnimi napakami. Na splošno se lokalne čistilne naprave slabo odzivajo na nepravilnosti. Delujejo normalno pod naslednjimi pogoji:

 • Potrebujejo zagotovljeno oskrbo z električno energijo - enote za prezračevanje morajo delovati.
 • Potrebujejo pozitivno temperaturo - pri temperaturah pod + 6 ° C se aktivnost mikroorganizmov zamrzne in pri še nižjih temperaturah lahko umrejo. Zato so med montažo izolirani.
 • Ti sistemi zahtevajo redno "dopolnjevanje" z odpadnimi proizvodi - potrebujejo beljakovine. Tako so takšne naprave bolj upravičene v hišah stalnega prebivališča. Ko se sezonski obiski priporočajo ohranjanje pozimi. Druga možnost je, da pustite mirovanje v stanju pripravljenosti, vendar občasno hranite veverice - vsaj enkrat na teden izlijte litrski kefir ali pour manki.

Vse to velja za greznico Tver, samo napake niso tako kritične. Tudi če aerobne bakterije brez električne energije umrejo, bodo anaerobni in sedimentacijski bazeni delovali v normalnem načinu. Ja, kakovost čiščenja se bo zmanjšala, vendar bo voda še vedno bolj ali manj čista, kolonija pa se bo okrevala čez nekaj tednov.

Zamrzovanje delovne naprave avtonomne kanalizacije je na splošno malo verjetno - odtoki so topli, reakcije ustvarjajo toploto. V primeru Tver septične jame je še en dejavnik: v prostor je nameščen kompresor, ki črpal zrak v prezračevalne posode in poleg toplega ogrevanja odvaja tudi toplega zraka.

Periodičnost in metode čiščenja

Vsaka greznica zahteva črpanje sedimentov in vzdrževanja. Druga stvar je, da je čas črpanja lahko bistveno drugačen, pa tudi seznam potrebnih del. Vzdrževanje greznice Tver je sestavljeno iz več vrst dela:

 1. Potreben je periodični črpalni mulj iz prezračevalnih bazenov. Potrebno je po količini mulja. Če je v celici preveč, ga je treba črpati. Da bi lahko krmarili po pogojih, bomo rekli, da se v povprečju tak postopek zahteva vsakih šest mesecev. Za to morate samodejno zapreti / odpreti več žerjavov v določenem zaporedju. Najprej zaprite ventil №1, nato odprite ventil №2 2-3 minute, nato ga zaprite in odprite ventil №3. V tem primeru se presežek mulja pretaka v drugo komoro.
 2. Odstranjevanje sedimentov iz prve septične komore. V tej komori prihaja iz hiše. Ni mulj in ga bolje odstranite s kanalizacijskim aparatom. Ne bi smeli imeti več kot enkrat na leto. Načeloma lahko storite s črpalko fekalije, vendar morate odpadke črpati v jamo komposta, kjer morajo "doseči" vsaj šest mesecev.

  Pogled z vrha z odprtimi vratci

  Pogled z vrha z odprtimi vratci

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 1 = 7