Kuinka maalata katto vesipohjaisella maalilla ilman tahroja ja raitoja

Yleisin tapa koristella katto on valkaisu tai maalaus. Ja eniten käytetty tämä maali - vesi-emulsio. Kattoon maalaaminen vesipohjaisella maalilla ensimmäisenä silmäyksellä tuntuu yksinkertaiselta, mutta monia hienouksia, joiden tietämättömyys johtaa täplien tai raitoihin. Miten välttää tällaisen ongelman ilmeneminen kerromme lisää. 

Maalauksen valmistelu

Itse maalata katto vesipohjaisella maalilla oli laadullinen ja yhtenäinen, alustava katon valmistelu on välttämätöntä. On mahdollista saavuttaa yhtenäinen väritys vain tasaisella, maanpinnalla. Siksi ennen työn aloittamista on tarpeen puhdistaa minkä tahansa aiemman pinnoitteen katto (lukuun ottamatta vettä emulsioa, joka on erittäin hyvin pidetty).

Kuitukankaan poistaminen

Jos katossa on kalkki - liitu tai kalkki - kostuta katto vedellä ja irrota pinnoite lastalla. Kuori kaikki betoniin. Sinun on poistettava pienimmätkin kappaleet. Joskus on erittäin hankalaa raaputtaa pieniä alueita lastalla, on helpompaa tehdä märkä rätti.

Kalkinpoistoa on helpompi kastella vedellä

Kalkinpoistoa on helpompi kastella vedellä

Joka tapauksessa kalkinpoiston poistamisen jälkeen katto on huuhdeltava vedellä ja pesuaineella. Täydellisen kuivauksen jälkeen - pohjustetaan ja steriili kipsiä tai sementtiä (mieluiten valkoista) kittiä kunnes sileä, jota kutsutaan myös "munan alla".

Kuinka poistaa vanha vesipohjainen emulsio

Jos katto on jo maalattu vesimulsiolla, sitä ei voida poistaa. Menettely riippuu siitä, miten maali pidetään katossa. Jos se vain vaihtaa väriä ja sinun täytyy päivittää katto, ei kuplapuukkoja, halkeamia ja muita vastaavia ongelmia, voit saada vähän verta. Ensinnäkin - poista pöly (rätti vedellä), kuiva, sitten pohjamaali. Kuivaamisen jälkeen maaperä voidaan maalata. Mutta jälleen kerran kiinnitämme huomiota - tätä menettelytapaa sovelletaan vain, jos vettä emulsiota pidetään hyvin eikä vikoja ole.

Vedenpitävä vesipohjainen emulsio puhdistetaan katosta edelleen iloiseksi

Vedenpitävä vesimulsion puhdistaminen katosta on toinen ilo

Jos vesimulsion pinnalla on halkeamia, turvotusta, se on puhdistettava. Menetelmä kaksi - kuiva ja märkä. Kuiva - tämä pyyhitään hiekkapaperilla (manuaalisesti tai USM: n avulla), märkäpesu. Tätä menetelmää on käytettävä maaliin, joka ei pelkää vettä. Mutta tällaisen maalin puhdistaminen on erittäin vaikeaa. Jos vesipohjaista maalia pidetään hyvin, mikään temppu ei auta, mutta on pintavikoja ja tarvetta kittiä, ota hiekkapaperi suurella viljalla ja pistä karkea pinta. Sen jälkeen voit kittiä. Lisäksi - tekniikassa: me maahan ja sen jälkeen, kun me olemme maalattuja.

Pese maalattu vesiemulsio katto kahdesti runsaasti kuumalla vedellä. Veden tulee olla lähes kiehuvaa vettä - noin 70 ° C. Kun kostutetaan osa katosta, odota 10 minuuttia ja kostuta sitten sama alue uudelleen kuumalla vedellä. Noin viiden minuutin kuluttua voit poistaa maalin lastalla.

Vanhan maalin poistaminen - pitkä prosessi

Vanhan maalin poistaminen - pitkä prosessi

Voit toistaa tämän toimenpiteen useita kertoja, vähitellen poistamalla jäljelle jäänyt maali katosta. Pienet jäämät voidaan puhdistaa hiekkapaperilla ja huuhdella sitten katto, kuiva ja pohjamaali. Pohjamaalilla voit jo kastella, paistella ja tasoittaa puutteet.

Vesipohjaisten maalien lajit

Vesimulsiomainen maali on vesipohjainen emulsio, joka sisältää veteen liukenemattomia polymeerihiukkasia. Koostumus sisältää myös pigmenttejä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka muuttavat lopullisen tuotteen ominaisuuksia. Maalin levityksen jälkeen vesi haihtuu aktiivisesti ja ohut polymeerikalvo jää pinnalle.

Maalaus kattoon vesipohjaisella maalilla alkaa koostumuksen valinnalla. He käyttävät neljää polymeerityyppiä:

 • Akryyli. Akryylihartseihin perustuva vesipohjainen emulsio mahdollistaa tasaisen pinnan saamisen, hyvän läpinäkymättömyyden, pienet pinnan puutteet, jopa 1 mm leveisiin rakoihin asti. Sen haitta on korkea hinta, mutta sitä on helpompi työskennellä. Puhtaassa muodossaan akryyliyhdisteet ovat hygroskooppisia ja niitä voidaan käyttää vain kuivissa tiloissa, mutta ne eivät häiritse höyryn kulkua. Vedenpitävän kalvon luomiseksi lisää akryyli-vesipohjaiseen emulsioon lateksi. Sama lisäaine lisää kuivatun kalvon elastisuutta. Tällaisia ​​formulaatioita voidaan käyttää märissä tiloissa.

  Akryylipohjainen vesiemulsio on kohtuullinen valinta

  Akryylipohjainen vesiemulsio on kohtuullinen valinta

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 6 = 4