Hogyan készítsünk polikarbonát üvegházat?

A kiskereskedelmi hálózat polikarbonát üvegházait széles körben mutatják be - minden íz és méret tekintetében. De sokan szívesebben csinálják magukat. Mivel a polikarbonát üvegház saját kezűkkel sokszor erősebb és megbízhatóbb. Ugyanakkor a költségek kevesebbek vagy ugyanolyanok.

Hogyan válasszuk ki a designot

Ha úgy dönt, hogy a saját kezével polikarbonát üvegházat épít fel, célszerű olyan formatervezést választani, amely lehetővé teszi az anyag fő előnyeinek kihasználását - hajlíthatóságát. Ezek két típusból állnak, íves tetõvel, boltívek formájában.

Az egyik kialakításban az ívek a talajról indulnak. Ha sugár alakúak, akkor a széleken lévő területek nagy része elveszett, mivel nagyon kicsi a munkája a kis magasság miatt.

Ha a polikarbonátból készült sugárzó üvegházat e rajz szerint készítik, akkor a fal mellett lehet dolgozni

Ha a polikarbonátból készült sugárzó üvegházat e rajz szerint készítik, akkor a fal mellett lehet dolgozni

Egy másik megoldás megoldja ezt a problémát - több darabból hegesztett kompozit kerettel. A talajból / az alapból egyenesen álló oszlopok állnak, amelyek legalább egy és fél méter magasságig emelkednek. Egy ív van hegesztve. Ezzel a készülékkel a tető kerek, a falak egyenesek. Még a falak mentén is problémamentesen dolgozhat, egészen a teljes magasságig.

Opció összetett keretben

Opció összetett keretben

De az üvegház kerek tetője számos hátránnyal jár. Az első - bonyolultabb benne, mint egy egyenes vonalban, a szellőző edények készítéséhez. Megoldja a problémát, ha a falakba ágyazást végezhet, és nem a tetőn. A második mínusz a kerek tető egy polikarbonát üvegházban - a hó rosszabb lesz, mint a lapos, ferde felületeknél. Ha havas télen élünk, vagy meg kell erősítenünk a gazdaságokat, vagy egy rámpás tetőt kell készítenünk - egy vagy két rámpával.

Ha két féltengelyt egy szögben hevít, a hó jobban megy

Ha két féltengelyt egy szögben hevít, a hó jobban megy

Van egy harmadik megoldás is -, hogy a lekerekített rész a két ívek hegesztett egy szögben, ami egy külön ló. Ezzel a szerkezettel a hó jól leereszkedik, és a ló védhető széles fémcsíkkal. Ez javítja a hó összegyűjtését, és védi a csuklót a szivárgásoktól.

Polikarbonát üvegház saját kézzel: szövethordó anyag

A keret kiválasztása nem túl nagy. Hullámosított (téglalap alakú) csövek, fém sarkok és egy fából készült bár. Horganyzott profilokat is használjon gipszkartonhoz.

faipari

A kicsi üvegházakat használják, és a formatervezést egy meredekségű vagy ponyvás tető választja, mivel a fa ívének hajlítása nehéz és hosszú. A gerenda keresztmetszete az üvegház méretétől és a régió hó / szélterhelésétől függ. A leggyakoribb méret 50 * 50 mm. Az ilyen támasztékokat a középső sávba helyezzük. A nagyobb megbízhatóság érdekében a sarokelemek 100 * 100 mm-es rúdból készülhetnek.

És a gazdaság számára, nem vehetsz egy bárpultot, és összetettet készíthetsz a táblákból. Vegyünk két 50 mm széles és 25 mm vastag, három 15 mm vastag lapot. Összecsukható, mindkét oldalán szögekkel kopogtattak. A kapott állványok erősebbek, jobban tolerálják a terhelést, kevésbé hajlamosak a torzásra, mivel a faszerkezet különböző irányú.

Ha az üvegház van felépítve polikarbonát kezével a fa keret, mind a tábla / faanyag kell feldolgozni / átitatott antiszeptikus, és azok, amelyek célja az utcákon. A földbe temett végeket, amelyeket a talajjal közvetlenül érintkező vegyületekkel kezeltek. Ilyen kezelés nélkül először a fa hamarosan összeomlik, másrészt növényi megbetegedések forrásává válhat.

A nagyobb merevséggel és megbízhatósággal rendelkező alátéttel (alsó rúddal) összekötő állványok összekötésekor acél megerősített szerelőelemeket használjon. Építési boltokban vannak. A tető teherbírásának növelése érdekében további hidak vannak felszerelve.

További információ a kapukon lévő tetőkről itt olvasható, körülbelül egysávos - itt.

Profilozott csövek és acél sarok

A polikarbonátból készült üvegházak többsége profilos csőből készül. Ha van egy hegesztőgép, készséggel dolgozni vele, akkor könnyű mindent megtenni magadnak - a négyzet vagy téglalap könnyű főzése könnyebb, mint a kerek csövek. Egy másik plusz - egy cső segítségével könnyű íveket készíteni önmagában.

A szakasz ismét méretétől és természetes körülményeitől függ. Leggyakrabban egy négyszögletes csőből készült 20 * 40 mm. De vannak lehetőségek is. Az anyag számára egy másik paraméter, például a fal vastagsága szintén fontos. Kívánatos, hogy a fém 2-3 mm legyen. Az ilyen keret jelentős terhelést hordoz.

Az acél sarok is egy jó lehetőség, de hajlítsa meg - nehéz feladat, mert üvegházakat gyűjtenek ház formájában - pódiummal vagy egytetős tetővel. A polcok mérete 20-30 mm, a fém vastagsága 2 mm.

Horganyzott profilok

A polikarbonát üvegház saját kezével, profilkerettel a leginkább megbízhatatlan lehetőség. Jó a kevés havas télen, és még erős szél nélkül is. Plusz ez az opció, hogy nincs szükség hegesztésre. A mínusz nem a legnagyobb teherbíró képesség.

A technológiát szabványosították - mind a gipszkarton falak és válaszfalak építéséhez. Az egyetlen különbség az, hogy a keret az egyik oldalon van, és a polikarbonát van csatlakoztatva. A tartóállványok kívánatosak két tartóprofil kettős beillesztésére, "hátrafelé" kinyitva és a csavarok csavarásával. A keret nagyobb merevsége érdekében készítsen vágásokat, összekötve a ferde keresztmetszetű szomszédos állványokat. Kívánatos, hogy a tetőt ahelyett, hogy körbevágta, megerősítse a gazdaságokat.

alapítvány

Ha kíváncsi, vajon szüksége van-e a polikarbonát üvegház üvegház alapozására, a válasz egy - szükség van rá. És megbízható. Nagyon jól repülnek. Ezért az alapítványnak jól kell "horgonyozni" az épületet.

A normál működés érdekében jobb, ha egy polikarbonát üvegházat helyeznek az alapra

A normál működés érdekében jobb, ha egy polikarbonát üvegházat helyeznek az alapra

Szalag típus

Ez az alapítvány olyan épületekre vonatkozik, amelyeket egy évig nem terveznek. A legdrágább, de a legégetőbb lehetőség. Ha az egész év folyamán az üvegházat tervezi használni, az alapot mélyre kell tenni - olyan mélységig, amely közvetlenül a talaj befagyasztása alatt van. Szezonális használatra alkalmas beton téglához vagy egyszerűen fából.

Beton-tégla - az egyik leggyakoribb

Beton-tégla - az egyik leggyakoribb

Beton-tégla (beton-gerendák)

Leggyakrabban konkrét téglaszerű opciót készítenek. A költségek, a bonyolultság és az időtartam szempontjából optimális. A munka így történik:

 • Az üvegház méretéhez árokat ásnak. A szélessége kb. 20 cm, a mélység a talaj típusától függ.
  • A hullámzó talaj (agyag, vályog, penész) ásni egy árkot 50-60 cm mély árkot élek erősítő zsaluzat -. Kohezivitás táblák a deszka, rétegelt lemez, OSB. A szintezett alján öntsön 15 cm durva és finom frakciók zúzott kőjét. A fentiek felett ugyanazt a réteg homok, szint és döngölő. Ez a párna kompenzálja a talajmozgásokat a fagyás alatt.
  • A mélysége az alapja a földön, nem hajlamos a zihál -. 25-30 cm Az alján a kiásott árkot tisztítani a sziklák, gyökerek és egyéb tárgyakat is és tömörítik.

   A jelölés így történik

   A jelölés így történik

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   + 75 = 83