A tájtervezés alapjai az öntervezéshez

A dachákból és kertekből fokozatosan pótolják az ágyakat. Ha igen, kis számban és valahol a mélyben vannak. A fő helyet virágoskertek, szabadidős területek és más szép sarkok foglalják el. Mindezt együtt nevezzük tájrendezésnek, és ezt az intézetben tanítják. De ha nem kíván szállásokat, tereprendezési és díszítő udvarokat és dacsákat keresni, mindent megpróbálhatsz magadnak megtervezni. A saját kezű tájépítészet hosszú és nehéz, de rendkívül érdekes: nagyon kellemes, hogy megnézzük a saját kezünk által létrehozott szépséget. 

Hol kezdjem

Mint általában, el kell kezdened egy tervvel. Ezt milliméteres papírra lehet méretezni, vagy tervezési programokat használhat. A legalkalmasabbak a Realtime Landscaping Architect és a Sierra Land Designer 3D 7.0. Számukban minden kép nagy lesz, és nagyra értékelheti webhelyének kinézetét. És igen, kevés ember pontosan betartja a tervet. De amíg rajzolsz, fejlesztesz bizonyos készségeket a tájtervezésben, ami segít az élet megvalósításában.

Négyszögletes telek: a tájtervezésre vonatkozó terv

Téglalap telek: tájtervezés

Ha a hely még üres, akkor gondold át az összes kis dolgot: hol lesz a bejárat, hiszen a ház egy házat, WC-t, más épületeket tart. Rajzoljon ki minden épületet, húzza ki az ösvényeket. Egyenes ritkán - nehezebb megverni a tájat. Ívelt, sima vonalak segítenek érdekes helyek és ültetvények szervezésében. A tervet, ne felejtsd el a kommunikáció - vízellátás, csatornázás, öntözőrendszer, stb Ezután fokozatosan hozzáadjuk a tájtervezés elemeit, rajzolva a részleteket.

A vidéki ház négyzet alakú tájtervezésének terve

A vidéki ház négyzet alakú tájtervezésének terve

Ha már telepített dacha vagy udvar felszerelését alkalmazza, mindent, amire a lehető legpontosabban létezik, alkalmazza. Ehhez ragaszkodnia kell a helyszínre egy mérőszalaggal: előzetesen meg kell rajzolnia a webhely tervét, és rögzítenie kell a mért távolságokat rajta. Ezután a tervet a mérési eredmények alapján ki kell igazítani. Megvan a terved. Meg kell dolgoznunk rajta.

Próbálja meg azonnal felhívni a tervezett változtatásokat, mert van valami szem előtt tartva. Ha kedveled az eredményt, megtestesíted. Ha nem, akkor először módosítsa az űrlapot, vagy gondoljon arra, hogy hova lehet mozgatni a fogant, hogy jobban nézzen ki. Ezért kényelmesebb a programok működtetése: lásd, hogy mit kell változtatni és hogyan befolyásolják ezek a változások a webhely kialakítását.

Csak egy pillanat. Nem minden, ami jól néz ki a képernyőn, jól néz ki az életben. És másképp fordul elő - a terv nem tűnik "nem nagyon", de az életben megtestesült egyszerűen lenyűgözi. Mindenesetre több alkalommal javításokat kell végrehajtania ...

A tájtervezés szabályai

A weblap regisztrálásának fő feladata egy harmonikus táj kialakítása. Ha igen, akkor figyelembe kell venni az alapvető törvényeket és figyelni kell az arányokat. Az egyik legfontosabb törvény, amely bármely formatervezés fejlesztésére vonatkozik, beleértve a tájtervezést is - egy háromszög vagy egy aranyszakasz jogát.

Alkalmazásunk szerint az alábbiak szerint értelmezhető: az ültetvények gyönyörűek, nem lehetséges, hogy ugyanazokat az elemeket tartalmazzák. Például a virágágyás zónákra osztása. Gyakran különböznek három különböző helyszínt, de nem szabad ugyanazt az irgalmat adni: az egyik a legnagyobb és két kisebb, de különböző méretű is. Továbbá az egyik színnek alapnak kell lennie, a másik kettő pedig további. És az egyik további - általában kis mennyiségben. Ez vonatkozik a növények kiválasztására, mind a színükre, mind az alakjára, méretére.

A helyszíni regisztráció tervezése, figyelembe véve a tájtervezés törvényeit

A helyszíni regisztráció tervezése, figyelembe véve a tájtervezés törvényeit

Ez a szabály nem csak virágágyásokra és virágágyásokra érvényes, de általában a tervezéshez: a zónák száma és mérete a helyszínen, a pályák kialakítása stb.

A tájkép megteremtése a saját kezével, akkor be kell tartania a kör törvényét. Harmonikus színkombinációkat határoz meg (lásd a fotót). Ha függőleges vonallal félre osztja, a jobb oldalon meleg árnyalatok jelennek meg, a baloldali hidegben. A fő kompozíciók egy színcsoportban készülnek - hideg vagy meleg.

Ez nem jelenti azt, hogy a különböző részekből származó színek nem keverhetők össze. Lehetséges, de az ellenkező csoportból származó színnek olyan akcentussá kell válnia, amely vonzza a figyelmet. Az ilyen kontrasztos kompozíciók akkor készülnek, ha szükség van valami (figyelem, vécé stb.) Figyelmének figyelmen kívül hagyására.

A színkör a kapcsolódó színpaletta meghatározására szolgál

A színkör a kapcsolódó színpaletta meghatározására szolgál

Ott van a tér törvénye is. Egy kis házban vagy udvarban nehéz betartani, de ez befolyásolja az épületek helyének szabályait és a növények ültetését. Lényege a világ oldalán helyezkedik el. Például, ha egy helyet választasz a ház alatt, ne felejtsd el, hogy ha déli oldalra teszed, szinte az egész terület az árnyékban lesz. Egyes régiókban ez jó, néhány esetben - rossz. Ön magára dönt.

A helyzetet figyelembe veszik a világ egyes részei és a szabadidős területek tervezésében. Például a medence jobb, ha csak a déli oldalon: a víz felmelegszik. De van egy árnyékos terület, egy lombkorona, egy pergola, ahol pihenhet a forró napból.

Ami a leszállási növények és helyzetének meghatározása a kertben lehet értelmezni: legmagasabb növényeket kell északi (ha nem él a déli és akkor nem kell árnyék). Ezután a tér többi része jól megvilágítódik.

A növények helyes ültetése magasságban a világ oldalához képest

A növények helyes ültetése magasságban a világ oldalához képest

A magánház házának vagy udvarának tájrendezése megköveteli annak ismeretét, hogy milyen mértékű megvilágítást kívánatos egy adott növényfaj. Mindig egyre több árnyékos hely van. Az épületek északi oldalán mindig több árnyék van. Itt kell növényeket árnyékoló tűrő fák, cserjék, virágok. Már 2-3 méteres távolságban a zóna jó megvilágítással rendelkezik, mivel a ház árnyéka már nem érhet el. Szükség lesz olyan növényekre, amelyek szeretik a rengeteg fényt.

Tervezze meg a zónák és épületek helyét ezekkel a szabályokkal. Még mindig sok van, de ha figyelembe vesszük ezeket a három, akkor lesz egy illetékes layout, és ami fontos, szép és harmonikus.

A tájtervezés elemei

Röviden arról, hogy mit lehet díszíteni a ház, udvar, tanyák telek. Számos elem van, még közülük is. Az egyik kedvelt rekreációs típus - grillező vagy grill. És ebben a zónában kell helyet adni. Közvetlenül a ház helyének meghatározása után gyakran eldönti, hogy hol helyezze el a pavilont, teraszt, pergolát.

És a ház közelében lévő veranda jelenléte soha nem volt az oka annak, hogy elutasították a pavilont vagy a teraszt. A verandák ebben az esetben zárva vannak, és a kerítés nyitva van. Az egyikben télen töltenek időt, a másikban - nyáron. Néha helyettesíti a lombkorona vagy a modern pergola. Nem olyan, amely csak a növényeket támogatja, bár lehet ilyen, nevezetesen a növények növekedésének szerkezete. Végül is egy ilyen struktúra az egyik legjobb dekoráció a helyszínen.

A kerti pavilon és a tó kedvelt és legélénkebb módja az ország vagy elővárosi terület díszítésére

A kerti pavilon és a tó kedvelt és legélénkebb módja az ország vagy elővárosi terület díszítésére

A tájtervezés egyaránt népszerű eleme a mesterséges tavak. Azt is csinálják dachákban, a kertben, a ház udvarán. Az alakja, mérete, típusa szervezet - minden eltérő lehet: a kis tavak tavak elég szilárd néhány kocka és egy tisztességes mennyiségű víz tükör.

Sok tervezőnek tetszett ez a trükk, hogy csalódást okozzon. Ideális esetben, ha van kulcs vagy természetes áram, de ha nem, akkor megszervezhető. Ez akkor könnyű, ha van egy tó, amelyben a víz táplálódik. Egy csepegtető futhat tőle a kertbe vagy a kertbe. Ez mind gyönyörű, mind praktikus: az öntözőrendszernek megvan a tervezőeleme, nem pedig a csövek, amelyek valahogy el kell rejteni. Különösen egyszerű ez az ötlet megvalósult lejtőkön. Még akkor is, ha kicsi - csak néhány fok, akkor kihasználhatja a természetes megkönnyebbülés. Hogyan olvassunk itt egy vízesést a helyszínen. 

By the way, a kert is lehet díszítő, és nem kell rejtett. Igaz, az üvegházak még mindig nem válnak a hely díszítésévé, de a fák mögött helyezkednek el.

Stream - természetes vagy mesterséges - nagyon jól néz ki

Stream - természetes vagy mesterséges - nagyon jól néz ki

Ezek és más épületek és övezetek között virágágyások, virágágyások, hegyi dombok, sziklák, sziklakertek stb. Meghatározzák azok alakját, méretét, a kerítés típusát, a növények fajösszetételét és az ültetésük rendjét. Nyilvánvaló, hogy tapasztalat nélkül nem könnyű, és sok újratervezés lesz, de fontos, hogy valahol elinduljon. Változások a telepítések készülnek szinte folyamatosan úgy, hogy a táj design a saját kezét nem hoz létre egy év, vagy akár három: azt fogják használni és évelő, és lassan növekszik.

Virágágyások, virágágyások, szegélyek, sziklák, csúszdák és kerti ösvények - ez az, amit használhat a helyszín díszítésére

Virágágyak, virágágyások, szegélyek, sziklák, csúszdák és kerti utak - ez az, amit használhat a díszítéshez

Minden terület és épület között meg kell határozni az utakat. A design nem kevésbé a kert alakja, a dacha. És általában, a tájtervezés sokféleképpen jön létre. Valahol megér egy kis padon, ahol egy szobor kert, a hintaszék, egy váza virággal, sziklakertek, víz, lóg függőágy, gyönyörű, a térvilágítás, stb És mindez általában egy design.

Telek a lejtőn

Egyrészt a komplex terep tájtervezése technikailag bonyolultabb: több mérnöki létesítmény, figyelembe kell vennie a megkönnyebbülést. Másrészről azonban pontosan nem szabványosnak tűnik, mivel a megoldások mindegyike egyéni.

Egy meglehetősen nagy lejtővel a terasztervezés elve használatos. A meredekség zónákra oszlik, amelyek alsó oldalán a támfalak vannak felszerelve. Köszönjük nekik, hogy a felület egy bizonyos területen - a következő falig - egyenetlen lesz. Ez annak köszönhető, hogy a talaj egy részét átadják.

A meredekség rögzítése a támfalakkal

A meredekség rögzítése a támfalakkal

Maguk a teraszok szokatlanok, és gyönyörűen díszítettek is. Például a kvarc kőből készült kőzet, és időközönként a kúszás és az alsó méretű növények megművelésére, a gyep fű megőrzésére. Díszítik a falat, és megköti a talaj gyökereit.

Technikai kérdések

A magassága a támfalak általában nem több, mint egy méter, a legnagyobb -. 1,2 m felálló őket monolit vasbetonból, a felső díszítő kő halom. Mindegyik falhoz alapra van szükség. Általában - megerősített öv. Ha a magassága a fal és a 60 cm-es, mint a támogatási kellően tömörített kavics párna mélysége 20 cm, magassága 70 cm-re a fal Foundation kell egy mélysége nem kevesebb, mint 60 cm, magassága 1-1,2 m mélységben a Alapítvány - nem kevesebb, mint 70 cm.

Az alapokra vonatkozó követelmények alapján a legfeljebb 60 cm magasságú tartófalak építésének legalacsonyabb költségei Ha a meredek lejtés nem meredek le, próbálja megszakítani a meredekséget ilyen magasságkülönbséggel. És ne feledje, hogy a téglalap alakú teraszok, bár könnyebben megtehetőek, a tervezés szempontjából ez a legrosszabb lehetőség, ami szinte lehetetlen harmonikus. Példák a teraszra és a dekorációra a galériában.

Kerttervezés egy kis telek

Ha az udvar a ház közelében, vagy egy kicsi, sőt jobb formát ad - négyzet vagy téglalap alakú - a kerítés, valószínűleg bárhol látható. Úgy érzi, mintha egy dobozban lenne. Megszünteti, ha az ültetvényeket bezárja. De nem olyan vonalon kell növekedniük, amely megismétli a kerítés alakját, hanem a sima, ívelt görbékkel vagy csoportokkal, amelyek a gyepen mennek. A növények összeolvasztásához cserjék, rózsafüzérek, egy sarokpakettet hozhatunk létre, vagy elkülöníthetünk egy olyan zónát, amely sérti a vonalak helyességét.

A magas fákkal ellátott kerítés jó ötlet, de jobb csoportokba és különböző fajokba ültetni őket

A magas fákkal ellátott kerítés jó ötlet, de jobb csoportokba és különböző fajokba ültetni őket

A fák enyhén növekedni fognak, és a helyszín magasabb lesz

A fák kissé növekedni fognak és a webhely szélesebbnek tűnik

Egy másik lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy egy kerítés egy dekor elemévé váljon: engedje meg a mászóknak, hogy zöld falakká változtassák őket, és a növények alacsony, kerek koronájú növények mellett. Ha a növények gördülnek a tartószerkezetek fölé, csúcsukat nemlineárisabbá kell tenni. Így minden még jobb lesz.

Egy másik lehetőség egy sövény. Természetesen sokáig termeszthető, habár a gyorsan növekvő növények, különösen a gyors hatások több évig felhasználhatók a fűz felhasználására. Fiatal ágaiból kerítéssel lehet szövés, de szinte mindig gyökerezik, néhány nap múlva leválik a gyökereket és zöld színűvé válik.

Az ilyen fal sokkal dekoratívabb, mint a legszebb kerítés

Az ilyen fal sokkal dekoratívabb, mint a legszebb kerítés

Ha kis helyet tervezel, szigorúan tilos egyenes utak. Objektumokat optikailag közelebb hoznak egymáshoz, amelyeknek feltétlenül nincs szükségük.

A többszintű tervezés nagymértékben kiszélesíti a határokat. Ez a helyzet akkor, amikor a lejtés előnyösebb: 6 száz rész néz ki, mint egy nagyobb terület, ha van különbség a magasságban. Ha a dacha vagy az udvar kicsi és lapos, akkor zónát kell készíteni mesterségesen. Ez segíteni fogja az alpesi dombokat és virágágyásokat és virágágyásokat.

A felemelt virágoskertek, sziklák és csúszdák vizuálisan bővítik a teret

A felemelt virágoskertek, sziklák és csúszdák vizuálisan bővítik a teret

Vannak korlátozások a fák ültetésénél. Ne fektesse a fákat nagy koronával. Nem csak hogy majdnem az összes webhelyét árnyékolja el, így még kisebb lesz. Kis fák, bokrok és virágok - ez az, amire szükséged van. Ha több magas állványra van szükség, válasszon piramis koronával vagy gyertya formájában. Nem szoktak nekünk, és nagyon jól nézünk ki.

Tereprendezés saját kezűleg: fotó- és videóötletek

Az elméleti tudás csodálatos, de a tapasztalat hiánya miatt szükség van valamire. Néha a ház előtti udvaron lévő csodálatos sarok kialakításának kedvelt alakja lehet a padnak, és a növények már "csatoltak" hozzá. Néhány érdekes részlet, amelyet talán inspirálsz a fotóalbumokban.

Virágok díszítéssel

A ház bejáratának kialakítása

Hangulatos helyek

És végül ötleteket videó formátumban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 44