Hogyan készítsd el a vízelvezetést egy helyszínen a saját kezedben

Egyes régiókban a talajvíz nagyon közel van a felszínhez. Olyan közel, hogy veszélyeztetik az épületek integritását (alapjaikat), és megakadályozzák az ültetvények növekedését. Mindezeket a problémákat a helyszín lecsapolásával oldják meg. Általában ez az esemény költséges és a szükséges pénzeszközök számát és a szükséges időköltségeket tekintve. Sok időt töltött a tervezés. Ha mindent megtesz az elméd szerint, akkor szükség van a hidrogeológiai kutatási adatokra és a szakember által összeállított projektre. De ahogy a szokásos módon, az egységek is a legtöbbet a saját kezükben vízelvezető rendszert alkotnak. 

A terület elvezetése a tájtervezés egyik elemévé tehető

A terület elvezetése a tájtervezés egyik elemévé tehető

Milyen vizet ürítenek ki

A helyszín vízelvezetése költséges és időigényes gyakorlat, amely nagy mennyiségű földmunkát igényel. Az építkezés legjobb ideje a helyszín tervezésének és felszerelésének folyamata. A végrehajtás későbbi feltételei nagy zavart okoznak, ami nem minden ösztönző. Mindazonáltal, ha víz van a telken, meg kell menned.

A helyszínen többféle víz van, ami akadályozza és helyénvaló eltéríteni. Különböző jellegűek, különböző intézkedéseket igényelnek.

Felszíni víz

Hóeltakaró és bőséges csapadék formájában keletkezett, a helyszínen végzett munkák során (öntözés, mosási útvonalak), a tartályból való vízkiömlés stb. Az összes jelenségre jellemző az egyszeri: a felszíni víz bizonyos események után jelenik meg. Egy ésszerűbb módja annak, hogy eltávolítsák őket, hogy telepítse a vihar szennyvíz rendszer. A "kiváló" feladattal szembesül, és a megállapodás költsége jóval alacsonyabb.

A felszíni vizek feltöréséhez van egy viharos szennyvízcsatorna

A felszíni vizek feltöréséhez van egy viharos szennyvízcsatorna

A felszíni vizek elterelésére általában nyílt csatornák vannak, a vízbevitel pontosan hasonlít a viharcsövekbe vagy lineárisan a tető teljes túlnyúlása mentén. Ezekből a vevőkből a vizet sűrű műanyag (azbesztcement) csövekbe vezették, vagy egy folyó vagy tó völgyébe dömpingelték. Néha megengedjük a földre jutást.

talajvíz

Azok a talajvíz, hogy szezonális szinten (miután a tavaszi árvíz magasabb télen - lásd alább), van etetőzónától (honnan jönnek) és kiáramlás (ahol megy) nevezik földre. Jellemzően a talajvíz jelen homok, homokos talaj, legalábbis - a vályog egy kis mennyiségű agyagot.

A talajvíz jelenléte önhordó árok vagy több fúrt kutak segítségével határozható meg. Fúrás közben vegye figyelembe a dinamikus szintet (amikor víz jelent meg a fúrás során) és stabil (egy idő után a szint megjelenése után stabilizálódik).

Magas UGV gyártmányú és sávos alapokon, de a vízszigetelésnek magasságban kell lennie

Magas UGV gyártmányú és sávos alapokon, de a vízszigetelésnek magasságban kell lennie

Szólva elrablását víz az épületben, a vízelvezető rendszer úgy van elrendezve, amikor a talajvíz szintje (GWL) alatti alap csak 0,5 m Ha a talajvíz szintje magas -. Fent a fagyasztás mélység -, akkor ajánlott monolitikus alaplemez készült megállapodások vízelvezetést. Alacsonyabb szinten más változatok is lehetségesek, de gondos és többrétegű szigetelés. alapítvány vízelvezető szükségességét meg kell vizsgálni a szakértők.

Ha a magas talajvíz (2,5 méternél hosszabb GWT) zavarja a növény növekedését, a helyszín leürítése szükséges. Ez egy csatornarendszer vagy egy bizonyos szinten (a GW 20-30 cm-es szintje alatt) speciális vízelvezető csövekbe helyezve. A csövek vagy árkok lerakásának mélysége a GWT alatt van, így a víz leereszkedik alsóbb helyekre. Így a talaj környezete lecsapódik.

felkaptak

Ezeket a talajvízeket a talajon a magasan elhelyezkedő vízálló rétegekben találják meg, de gyakran a megjelenés miatt az építési hibák következményei. Általában ez a víz, amely áztat a talajba, találkozik az úton olyan rétegekkel, amelyek alacsony nedvszívó képességgel rendelkeznek. Leggyakrabban agyag.

Ha egy eső után a helyszínen vannak pocsolyák hosszú ideig, és nem hagyja el - ez egy csavargó. Ha víz ásott árokban halmozódik fel, akkor ez egy csavargó is. Ha néhány év múlva épül a ház agyag alapon vagy vályog az alagsorban, a falak elkezdenek "sírni" - ez is egy csavargó. Víz a zúzott zsebekben az alapozás alatt, a vak területen stb.

Az ilyen helyzet elkerülése érdekében a hely elvezetése szükséges

Az ilyen helyzet elkerülése érdekében a hely elvezetése szükséges

Vadose vízelvezető legegyszerűbben elvégezhető a segítségével a csatorna, de jobb, hogy megakadályozzák a megjelenését - nem töltheti fel a alapítvány kavics és homok, agyag vagy szülőföldjükön, gondosan döngölő azt rétegeket. A fő feladat az, hogy kizárják olyan zsebek jelenlétét, amelyekben a víz felhalmozódik. Miután egy ilyen töltelék van szükség, hogy egy vak terület, amely szélesebb, mint visszatölteni és kötelező bár - az esővíz-elvezető.

Ha a terület lejtőn van, gondolkodjon a teraszok és a tartófalak elrendezéséről, a vízelvezető csatornák kötelező elrendezésével a támfal mentén. A legnehezebb dolog az, hogy szabályozzuk a szeszélyt az alacsony területeken, amelyek a szomszédos területek alatt vannak. Itt egy ésszerű megoldás a föld öntése, mivel nincs víz levétele. Egy másik lehetséges lehetőség a szomszédos területeken vagy az út mentén a lehetséges kisülésig. A helyszínen kell dönteni, a meglévő feltételekből kiindulva.

Nem a vízelvezetést

A vízelvezető rendszer építése drága feladat. Ha lehetőség nyílik más intézkedések megtételére, érdemes megtenni. Egyéb intézkedések a következők: