Slik installerer du oppvaskmaskinen selv

Oppvaskmaskiner installeres på kjøkkenet, i nærheten av vasken. Dette er ingen tilfeldighet. I dette tilfellet er tilkoblingen til oppvaskmaskinen den enkleste - avløps- og vannforsyningen er i nærheten, og uttaket for en stasjonær tilkobling må fortsatt installeres separat.

Et eksempel på hvordan du kobler opp oppvaskmaskinen

Et eksempel på hvordan du kobler opp oppvaskmaskinen

Det særegne ved installasjonen av oppvaskmaskinen er at den må stilles nøyaktig nøyaktig. Maksimalt tillatt avvik fra horisontal er 2 °. Hvis dette kravet ikke er oppfylt, kan de ikke vaskes godt nok. Derfor er det første trinnet etter utpakking å sette det på plass og sette det i henhold til nivået. Til dette formål gir strukturen en høydejusterbar fot. Vi tar byggnivået, vi legger det på maskinen, vi vil at det skal stå nøyaktig med hensyn til horisontalplanet. Deretter sjekker vi vertikaler, hvis alt er gjort riktig, og da skal det ikke være avvik.

Kraftkrav

Oppvaskmaskiner, selv økonomisk, bruker en betydelig mengde strøm. For eksempel:

  • for BOSCH SPS 40E12 (klasse A) er maksimalt strømforbruk 2,4 kW;
  • CANDY CDCF 6 07 (klasse A) forbruk - 1,3 kW.
  • SIEMENS SR24E205 (klasse A) krever maksimalt 2,4 kW;
  • ELECTROLUX ESF 9420 LOW - kan forbruke 2,1 kW.
  • WHIRLPOOL ADP 7570 IX - strømforbruk på 2,1 kW.

Ved høyt strømforbruk er en av betingelsene for normal drift en separat strømforsyningsledning med en automatisk beskyttelsesanordning og en RCD. En egen linje vil også redusere effekten av strømforstyrrelser på elektronikk, som styrer driften av enheten. De føltes når kjøleskap, fryser eller mikrobølgeovn er slått på / av. Kontrollpanelet reagerer veldig dårlig på alle hoppene, og erstatning (nesten ingen reparerer det, endres bare) koster mye penger. Hvis du vil at utstyret skal arbeide lenge og uten problemer, trekk en egen linje fra skjoldet.

Utvidelseskabelen er ikke tillatt.

Utvidelseskabelen er ikke tillatt.

Som du forstår, er oppvaskmaskinens gjennomsnittlige kapasitet 2,1-2,4 kW. Først velger vi den automatiske beskyttelsesenheten. Den må velges i henhold til gjeldende, men i egenskapene er det sjelden denne verdien, derfor er det nødvendig å beregne strømmen når det gjelder strøm. For eksempel er oppvaskmaskinens kraft 2,4 kW. Vi finner maksimal strømstyrke: 2400 W / 220 V = 10,9 A.

Automatiske beskyttelsesanordninger har følgende betegnelser - 6 A, 10 A, 16 A, 20 A (det er kraftigere, men de er ikke akkurat nødvendige for dette utstyret). For dette eksempelet er det nødvendig med en 16A-maskin. Ved 10 A er det best å ikke ta det - når det er slått på med full strøm, slås det ut. Derfor tar vi nærmeste større verdi, og dette er 16 A.

Hvordan ta med strøm til oppvaskmaskinen

Hvordan ta med strøm til oppvaskmaskinen

Fra inngangen til kretsbryteren blir fasen matet til RCD. Det beskytter mot lekkasje i nedbrytning av isolasjon, det virker også hvis noen berører levende deler. Det er også valgt i henhold til gjeldende, men det må være et trinn høyere enn den automatiske maskinen. For dette eksempelet er dette 25 A (RCD er 10 A, 16 A, 25 A, 32 A). Den andre parameteren ved hvilken denne typen beskyttelse er valgt er lekkasjestrømmen. For linjer som er koblet til bare en enhet, er lekkasjestrømmen 10 mA. Begge disse enhetene er installert i et elektrisk eller elektrisk sentralbord.

Den neste parameteren som det er nødvendig å definere - med et snitt av vener på en kabel. Nylig har kobbertrådene blitt brukt til ledninger, siden det er lettere å jobbe med dem. For apparater opptil 4,1 kW, er et tverrsnitt på 1,5 kvadratmeter tilstrekkelig. mm (du kan mer, mindre - nei).

Nå om hva slags foringsrør bør være kabelen. Dette avhenger av materialet til veggene som strømledningen skal legges til: