Luft kloakventil

Nogle gange er der en situation, hvor en lugt fra spildevandet lækker i badeværelset eller toilet. I den normale tilstand skæres den af ​​med vandlukning. Dette er en vis mængde vand, der forbliver i bøjningen af ​​sifonen og blokerer gassen fra kloaksystemet adgang til lejligheden. Nogle gange, med samtidig drift af flere VVS-armaturer, rive disse skodder ud - der er en pludselig ændring i trykket, der skubber vand ud, røggasser spreder ind i rummet. At sådanne situationer ikke opstod, læg luftventilen til vanddrænet. Det neutraliserer mest af alt trykfald i systemet. 

De mest almindelige typer luftventiler til spildevand

De mest almindelige typer luftventiler til spildevand

Princippet om drift

Der kræves en luftudluftningsventil i systemet for at udligne det fortyndede (negative) tryk. Det sker, når en skarp udledning af vand i store mængder (ned i toilettet, hælde en spand vand osv.), Som medfører en stor mængde luft. I den normale tilstand suges luft gennem ventilatorens stigning, trykket stabiliseres, og der observeres ingen ubehagelige lugt.

Men der er situationer, hvor mængden af ​​luft, der kommer gennem ventilatorstigerøret, ikke er nok til, at vandet kan forlade frit. Det er, når duften kommer ind. Med en mangel på luft tårer det resulterende negative tryk den svageste vandlukker. Det betyder, at vandet, der er i knæet af sifonen (håndvask, vask, stige under badeværelset) suges delvist ind i spildevandet og åbner adgang til spildevand. Mens du ikke bruger denne enhed i badeværelset / toilet kommer luft fra kloakken. Dette er ikke kun ubehageligt, men også farligt. Spildevandet indeholder ikke kun metan, som i sig selv ikke er en gave. Der kan være bakterier, sporer af forskellige svampe, mikroorganismer.

Princippet om drift

Princippet om drift

For ikke at forårsage fejl i den hydrauliske tætning og sæt luftventilen til kloaksystemet. Det har flere flere navne - en vakuumventil, en ventilations kloakventil og en beluftning. I princippet er det "luftapparatet", som bedst repræsenterer formålet med denne enhed, men dette udtryk anvendes sjældent.

Principen for luftventilen til spildevand er enkel. Der er en membran, der under normalt eller positivt tryk i systemet hviler på ventillegemet. I denne stilling er systemet forseglet, luften fra kloaksystemet er blokeret. Hvis der er et negativt tryk i røret (når vandet drænes), stiger membranen fra rummet til kloaksystemet (ikke omvendt), luft suges ind og hurtigt neutraliserer det dannede dråbe. Alt sker ved lynhastighed, de hydrauliske låse på sanitære enheder forbliver på plads og fortsætter med at blokere adgangen til spildevandene i rummet.

Der er en kloakventil. Det løser problemet med omvendt flow af afløb med tilstoppede stigerør. Hvordan slippe af med tåge i rørene læs her.

Hvor skal man sætte

Ved installationen skal luftventilen til vanddrænet sættes på 20-30 sm over en akse i hovedafløbet. I to og tre etagers private huse sætter de enheden på øverste etage.

Installer det på et sted, hvor der ikke kommer stænk eller snavs på membranen. Enhedens kvalitet afhænger af, hvordan membranen er ren. Der kommer til at forekomme salt, sandkorn, skrald osv., Det vil ikke presses presset mod kroppen, stanken begynder at sive ind i rummet. Af den måde, hvis du observerer dette - mens du renser eller udskifter membranen.

Det er nødvendigt at finde et sted, så luften frit kan strømme til membranen. Dette er den grundlæggende betingelse for normal drift. Når 1 liter vand falder ned i kanalen, kan den bære 25 liter luft. Derfor skal luftadgang være fri.

Hvis du beslutter at sætte en udluftningsventil i kloakken, skal du vide, at nogle gange på arbejde, kan han lave en "gryntende" lyde - membranen trækker luft i tilfælde af en lille vakuum i røret. Så ikke alle modeller opfører sig, men der er sådanne klager. Så det er bedre at finde et sted, hvor disse lyde (hvis de er) ikke vil blande sig.

Installationen af ​​brusekabinen med egne hænder er beskrevet her. 

I lejligheder

Hvis vi taler om en lejlighed i et fleretages hus, så kan du sætte en luftventil på et lodret afsnit af rørledningen. Til dette er det muligt at bygge en tee ind i systemet, installere et rør lodret opad i den og læg en ventilations kloakventil på den. Globalt er problemet med ventilation af hele riseren ikke løst, men det er dit websted vil fungere uden problemer.

Sæt helst over hovedafløbet

Sæt helst over hovedafløbet

I et privat hus

Hvis det er et privat hus, så vil du ofte sætte luftventilen til kloakken, så du ikke fører ventilatorrøret gennem taget. Den korrekte passage af røret gennem taget er en kompliceret ting, for at opnå dens tæthed er det ikke let. Dette er ofte årsagen til, at folk ikke ønsker at hælde op til taget. Mange kan stadig ikke lide at rørene stikker ud over huset. I princippet er det muligt at trække udluftningsrøret på loftet og lægge en udluftningsventil på toppen. I dette tilfælde bliver stigrøret uventileret. Men det er langt fra den bedste løsning. Under alle omstændigheder, så siger rørfirmaer. De hævder, at for normal drift af septiktanken er ventilation nødvendig - for at give ilt til bakterierne.

Hvis rensning af spildevand finder sted i septiktanken, kan du ikke undvære en fan riser, du skal tage den ud gennem taget. Hvis de hydrauliske skodder afbrydes fra tid til anden, vil det være muligt at sætte en luftventil til kloaksystemet som et ekstra element i systemet - på højeste etage (du kan ikke tage loftet ud).

Hvis du har et selvstændigt kloaksystem på basis af autonome rengøringsstationer, kan du forsøge at gøre det uventileret. Gå ind i røret på loftet, og læg derpå vakuumventilen på toppen af ​​det. Samtidig skal loftet være ubrugt, med stort volumen, med god ventilation. Duften vil være til stede, og den skal på en eller anden måde udtages til gaden. Hvis loftet er koldt, skal røret være isoleret (men ikke ventilen).

Hvor skal man sætte luftventilen til spildevand i et privat hus

Hvor skal man sætte luftventilen til spildevand i et privat hus

Og stadigvæk insisterer rørfirmaer og designere på, at der i private huse kun skal placeres en luftventil til kloakering som et supplement til ventilatorstigerøret.

installation

For det meste i private huse og lejligheder lægge plastik spildevand. Luftventiler vælges også af samme materiale - PVC eller polypropylen. Ligesom alle produkter til spildevand har de på enden en klokke med et gummibånd. Hele opsætningen er at sætte enheden på det forberedte rør. Det er alt sammen.

For pålidelighed er det muligt at smøre det fælles sted med et forseglingsmiddel, men uden denne måling er forbindelsen lækagen (omkring rørets normale og normale anordning).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3