Installation og tilslutning af køkkenhætter

For at sikre at lejligheden eller huset havde frisk og ren luft, skal køkkenet have meget god ventilation. Med opgaven med rettidig fjernelse af lugt, når man laver mad, kan naturlig ventilation ikke klare, fordi en speciel ventilationsanordning hænger over ovnen - en køkkenhætte. Sådan monteres emhætten korrekt, hvordan du løser det og bringer det til ventilationssystemet - om dette yderligere. 

Installer en hætte i køkkenet - en klog beslutning

Installer en hætte i køkkenet - en klog beslutning

Hvordan hænge emhætten over ovnen

Med den rigtige størrelse er den lige bred eller endda lidt mere end bredden af ​​pladen. For at installere emhætten korrekt skal du placere den korrekt og sikre den. Den elektriske udstødning er placeret lige over pladen. Installationshøjden afhænger af kogepladen:

 • Over gaskomfuret er den mindste tilladte hængelængde 75 cm.
 • Over den elektriske værdi er lidt mindre - 65 cm minimum.

Den nøjagtige højde bestemmes uafhængigt - ifølge væksten af ​​værtinden, hvem vil lave mad. Den nederste kant af hætten skal være lige over hendes hoved. Under den mindste afstand til at hænge det er ikke nødvendigt, men højere er det muligt. Men hvis du skal hænge udstyr, der er højere end 90 cm fra pladens niveau, har du brug for en enhed med øget effekt - så den forurenede luft effektivt fjernes.

Minimum højde til montering af hætter over gas og elkomfur

Minimum højde til montering af hætter over gas og elkomfur

Emhætten er fastgjort afhængigt af typen. Indbygget - til et specielt bestilt skab. Hængslet (flad) og kuppel (pejs) - til væggen. De ildstedshætter selv kan bestå af to dele - en enhed med motor og filtre og en kuppel. Begge dele er fastgjort uafhængigt af hinanden, men på en sådan måde, at deres output falder sammen.

Separat bør det siges om øen hætter. De er fastgjort til loftet. Leveres med en suspension system og klare anbefalinger om hvad og hvordan man gør.

Trin af installation

Hele installations- og forbindelsesprocessen kan opdeles i flere faser:

 • Først skal du installere hooden på det rigtige sted. Dette indebærer dens fysiske tilknytning til væggen eller loftet.
 • Anden fase er forbindelsen til strømforsyningen. Hvis der er en nærliggende stikkontakt, bør der ikke være nogen problemer. Ellers skal du trække ledningen fra nærmeste kilde, som en midlertidig foranstaltning, du kan bruge en carry (udvidelse).
 • Det sidste trin er kun relevant for modeller med udstødningens udløb i ventilationssystemet. På dette stadium er luftkanalen forbundet og dens udgang til ventilationskanalen.

  Det er nemt at hænge emhætten i køkkenet med egne hænder

  Det er nemt at hænge emhætten i køkkenet med egne hænder

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  58 − = 57