Vi vælger et foldet køkkenbord

Det er ikke let at udstyre et lille køkken. I et lille rum skal du installere alt udstyr, placere mange retter og finde et sted for spisepladsen. Foldebordet kan afhjælpe problemet - det er en frelse for et lille køkken. 

Typer af bord-transformere til køkkenet

Først og fremmest er det nødvendigt at opdele de foldende køkkenborde i henhold til driftsmåden. Der er arbejde og spisning. Et foldet arbejdsbord til køkkenet er bestilt, når man diskuterer projektet af kabinemøbler. Gør det, når alt er klar, er problematisk. Derfor vil vi fortsætte med at tale om at omdanne modeller af spiseborde.

Foldning borde er praktisk i ethvert køkken, især på en lille

Foldning borde er praktisk i ethvert køkken, især på en lille

Ved at øge det nyttige område kan foldetabellen til et lille køkken foldes og glide. Folding, som regel, har enklere mekanismer, koster mindre. Dybest set er i sådanne modeller en del af bordpladen fastgjort ved hjælp af sløjfer. Når det er nødvendigt at øge arbejdsområdet, stiger / skjuler den skjulte del. Denne meget "del" kan være lille eller meget solid. I nogle modeller (klassisk bordbog) er den dekomponerede del flere gange større end den stationære, i andre er den kun en lille del af bordpladen

Glidende køkkenborde er af to typer. Den første stigning i området opstår på grund af det faktum, at "udvidere" eller "forlængere" installeres manuelt mellem de udvidede dele af bordpladen. Disse modeller koster lidt. Der er også mekaniseret deres brødre, i hvem hele processen er på grund af mekanismernes funktion, er alt du skal gøre at trække eller skubbe på et bestemt sted. Disse modeller er dyrere. Nogle gange meget dyrere.

Borde Notebook

En af de mest enkle og pålidelige typer af folde- eller spiseborde er en skrivebogen. De var populære selv i Sovjetunionen, lidt ændret, og der er nu. Ideen er, at nogle af bordpladerne hænger på hængsler. Om nødvendigt fremlægges et ekstra ben, og den "hængende" del bliver "normal".

Tabeller-bøger af sovjetiske tider i den samlede stat var noget som et natbord. Bordpladen var smal, på begge sider af den foldede dele hang næsten til gulvet. I denne version stod møblerne før ankomst af gæsterne. Det var muligt at sætte på det kun et par vaser eller dekorative "tricks". Der findes sådanne modeller i dag, men der er andre - med små udvidelige "vinger", som kan fastgøres fra den ene eller begge sider, kan være rektangulære eller have afrundede kanter.

Foldning bord-bog til et lille køkken i flere versioner

Foldning bord-bog til et lille køkken i flere versioner

Generelt har tavlen i dag mange flere muligheder. Vælg dig. Hvis du har brug for et bord bare for at være vært for et stort antal gæster, er den klassiske mulighed for dig. Hvis du vil have et funktionelt spisebord til et lille køkken med mulighed for at øge størrelsen, se andre muligheder. Et par stykker er på billedet ovenfor. Den der er god i midten, hvis den er placeret mod væggen, så der er et sted til højre og venstre. Den yderste højre er godt i hjørnet, godt, den yderste venstre er en klassisk version med store "vinger".

Et lignende foldet bord til et lille køkken er en fund. I foldet tilstand er den funktionel og kan efterfølges af en eller to personer. Hvis området skal forstørres, hæves "vingerne" i flere bevægelser.

Folding med drejeskive top

En anden interessant model, der giver dig mulighed for at fordoble størrelsen af ​​bordpladen. To helt ensartede stykker bordplade fastgøres sammen ved hjælp af specielle løkker. Når bordet skal udlægges, drejer bordpladen 90 ° vandret. I denne position hviler den på halvdelen af ​​rammen. Den anden del af bordpladen er lagt ud på det ledige rum.

En foldet bog til et lille køkken med en drejemekanisme

En foldet bog til et lille køkken med en drejemekanisme

Mekanismen er enkel og pålidelig, arbejder i årevis. Men vi skal huske hvilken vej at dreje hvilket hjørne (du kan let trække, kontrollere) og sænke foldedelen langsomt og forsigtigt.

Udvideligt køkkenbord

Glidemodellerne adskiller sig fra, at bordpladen er opdelt i to dele. Hvis de skal trække, bliver de forskudt på siderne, og i det frigjorte rum er yderligere dele af bordpladen installeret. Som allerede nævnt kan du installere "udvidere" manuelt, men der er også specielle mekanismer.

Hvor meget at øge bordet bestemmer du selv

Hvor meget at øge bordet bestemmer du selv

Sådanne modeller var også kendt i sovjetiske tider, men de var ikke forskellige i sorten. Der var en ekstra bord, der øgede området af bordet med ca. 1/3. I moderne design er der modeller, hvor du kan installere to ekstra brædder. En "expander" eller to til at sætte - du bestemmer dig (på billedet ovenfor). Men sådan vilkårlighed er kun mulig i enkle modeller uden nogen mekanismer.

Slidemodel af en anden type

Slidemodel af en anden type

Der er et foldebord til et lille køkken med en anden transformationsmekanisme (billedet ovenfor). I denne version bevæger den centrale del ikke sig, og derfra opnås to halvdele. For dem skal du trække i siderne. Når de kommer helt ud, kommer den centrale del let ned, nivellerer overfladen. Monteringsprocessen er i omvendt rækkefølge - hæv den centrale del, skub sidevæggene tilbage på plads, sænk bordpladen. Denne metode synes at være mindre praktisk: alene med opgaven at klare. Der er også spørgsmål om udseendet af ridser, når "glidende" dele af bordpladen der og tilbage.

Glas glidebord til lille køkken

Glas glidebord til lille køkken

Der er et foldebord til et lille køkken lavet af glas med et lignende arbejdspraksis. Men det er arrangeret forskelligt. Bordrammen gøres udvidelig, og langs kanterne under hovedbordet er "ekstra elementer" gemt. Først rammes rammen fra hinanden, så bordpladen udfoldes.

Foldningstabeller med mekanismer

Mekanismer til foldebord er forskellige. Gør dem af aluminium (dyrere) eller af galvaniseret stål. Galvanisering kan blive porøs nogle steder, da væsker sommetider spildes på bordpladen. Men sådan rust, som ville ødelægge mekanismen helt i rummet, sker ikke.

Foldbord med mekanisme

Foldbord med en sommerfuglmekanisme

Sammenfoldelige køkkenborde til små køkkener med mekanismer er de samme som sammenfoldninger - med et eller to ekstra elementer, der sættes ind mellem siderne strakt ud til siderne. Forskellen er, at mekanismen selv gør alt arbejdet. Du skal bare trække lidt. Minus denne mulighed - prisen, og endda muligheden for en opsplitningsmekanisme.

Valg af formular

Foldbord til et lille køkken kan være af enhver form: runde, ovale, firkantede, rektangulære. Alle er små i størrelse, ikke alle skal placeres i et lille rum. Det er bedre ikke at sætte et rundt bord i et lille køkken. Du kan ikke flytte ham til væggen, han skal stå på en fri patch, hvilket er umuligt på 5-7 firkanter. Lidt bedre med hensyn til antallet af sæder ovale borde. Men det er heller ikke den bedste mulighed - de afrundede kanter tillader ikke at lægge møbler på væggen. Også en mulighed kræver plads.

Der er dog en mulighed, men bordet er ikke runde, men halvcirkelformet. I sådanne foldetabeller er bordpladen opdelt i to dele, og den ene side er lige. Denne model kan lægges på væggen. Hvad er godt med denne mulighed? Den afrundede bordplade bærer mindre fare med hensyn til skader.

Folding runde spiseborde til et lille køkken eksisterer

Folding runde spiseborde til et lille køkken eksisterer

Så valget, generelt og lille - i et lille køkken er bedre at sætte et firkantet eller rektangulært foldebord. De kan installeres mod væggen, de kan placeres i et hjørne, så de optimalt kan bruge det ledige rum.

Usædvanlige foldeborde til et lille køkken

Ovenfor talte vi om køkkenbord af traditionel form: ben, ramme, bordplade. Men i små værelser - et område på 4 meter eller lidt mere - er der ikke altid plads til sådanne møbler. Selv et lille firkant bord arbejder ikke altid. I sådanne tilfælde er der specielle løsninger. For eksempel er der foldeborde, som i den samlede tilstand næsten ikke tager plads.

Foldebord til små køkkener - miniature versioner

Foldebord til små køkkener - miniature versioner

Faktisk er det en bordplade, der er fastgjort til den vandrette eller lodrette overflade ved hjælp af løkker. For at opretholde det i åben tilstand er der lavet et foldet ben eller sidestøtter. Som du kan se, kan bordpladen fastgøres med en lang eller kort del, måske med forskellige områder. Valget af fastgørelsesmetode og størrelse afhænger af layoutet, arrangementet af møbler, antallet af personer, der skal forsynes med pladser.

Vejen til at øge antallet

Vejen til at øge antallet af "landing" pladser

Denne løsning, i grunden individuel, er lavet selvstændigt eller under ordren, så du er fast besluttet på de dimensioner der er på plads. Men glem ikke passagerne og om det faktum, at du stadig skal sætte stole eller i det mindste afføring.

Stole kan også foldes)))

Stole kan også foldes)))

En anden variation på dette emne: Et sammenklapningsbord til et lille køkken fastgjort til hylden. I dette tilfælde går ikke stedet under den stationære del af bordet "gå", men tjener til at opbevare redskaber eller mad.

Foldning bord til lille køkken, fastgjort til skabet

Foldning bord til lille køkken, fastgjort til skabet

Og til en snack - en version af det oprindelige foldebord til køkkenet i stil med art deco. På bagsiden af ​​bordpladen er et billede, et billede osv. Klistret / malet. Benene er lavet i form af en ramme. Den foldning / udfoldning mekanisme er stadig den samme, kun udførelsen er anderledes, men det er virkelig usædvanligt. Af den måde kan der som en mulighed i stedet for et billede være et spejl.

Original foldebord

Original foldebord

Et andet tip: Hvis muligt er bordpladen bedre udført med afrundede hjørner. Og jo mere rundt om hjørnerne jo bedre. I et lille rum er risikoen for at røre hjørnet altid der, og hvis det er rundt, vil konsekvenserne ikke være så smertefulde.

Hvilke materialer gør

Et foldebord til et lille køkken kan være:

 • Wood. Sådanne møbler er lavet af massivt træ eller fra møbelbrædder. De dyreste modeller - fra en matrix, limet sammen fra pladerne - gennemsnit for prisen. Men træfoldelige køkkenborde kræver særlig opmærksomhed: De er bange for langvarig kontakt med væsker, de reagerer på høj luftfugtighed. Generelt er træ smukke og prestigefyldte, men besværlige.
 • Fra lamineret spånplader eller MDF er dette et af de mest demokratiske i prismodeller. Den billigst er lavet af spånplader, lidt mere bliver nødt til at betale for lamineret MDF. Men den særegne er, at med aktivt brug bliver filmen tørret af eller begynder at skrælle af.

  Træ eller finér på en gang, og du vil ikke definere

  Træ eller finér på en gang, og du vil ikke definere

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  70 − = 63