Bež kopalnica – toplina in udobje vašega doma

Bež kopalnica - toplina in udobje vašega doma

Če želite v kopalnici ustvariti udobno in domače vzdušje, bodite pozorni na bež barvo, ki se šteje za klasično možnost brez kričanja.

Psihološki vpliv bež barve

Bežni odtenki pomagajo obvladovati agresijo, živčnost in ustvariti sproščujoče vzdušje v kopalnici. Ta barva pozitivno vpliva na razpoloženje osebe, ker je povezana s spokojnostjo in spokojnostjo.

Bežne odtenke izberejo ljudje, ki imajo klasičen okus, za kar je družinski udobje na prvem mestu. To so odtenki te barve, ki ustvarjajo dobro razpoloženje, dajejo radost in vas spominjajo na poletni počitek.

Svetlo bež kopalnica

Pros

Pri izbiri osnovne barve notranjosti kopalnice je ena od najboljših možnosti bež barva, saj je nevtralna in se lahko uporablja kot glavni ton in dopolnjuje druge barve.

Mnogi verjamejo, da bež ni preveč svetla in zato neizrečna, vendar se ta predlog ne more imenovati pošteno, saj paleta bežnih odtenkov preseneča z njeno raznolikostjo in vsi se popolnoma dopolnjujejo med seboj in z drugimi barvami.

Bež kopalnica majhna

Ker se bež šteje za toplo senco, se bo tudi prostor majhnosti zdel prostoren in poln svetlobe. Na splošno je ta barva zelo prijetna za oči, in to so beige odtenki, ki so najbolj primerni za ustvarjanje prijetne in udobne kopalnice.

Bež kopalnica napolnjena s svetlobo

Lepa bež kopalnica

Bež kopalnica s tušem

Preberite več v našem članku o oblikovanju majhne kopalnice.

Cons

Z minusi bež barve je mogoče pripisati dejstvo, da označuje. Zato bo čiščenje v kopalnici dovolj pogosto.

Mnogi ljudje razmišljajo o uporabi bežnih tonov za dekoriranje notranjosti z razbitimi različicami, vendar je ta minus enostavno korigiran, če premagate bež barvo z drugimi zanimivimi odtenki.

Bež kopalniške svetlobe

Barvne kombinacije

Bež je popolnoma združen s skoraj vsako barvo, od najlažjega do najtemnejšega. Na primer, za kopalnico lahko izberete eno najbolj klasičnih kombinacij bela z bež. Ta možnost bo razširila prostor in jo napolnila s svetlobo.

Bež z belo kopalnico

Preberite več v našem članku o beli kopalnici.

Če ste izbrali bež, lahko okrasite notranjost samo v bež barvah, s tem pa naredite klasično notranjost ali jo združite z drugimi barvami, da ustvarite živahno in nenavadno obliko.

Bež z medeninasto kopalnico

Z lahkimi odtenki bež lahko ustvarite svež in romantičen notranjost, ki bo privlačna za dekleta in romantične ženske. In če ste razredčili svetlobe odtenki bež črne, na primer, bež-rjava ali pesek, potem bo kopalnica izgledala zelo drugače - klasično in strogo.

Preberite več o rjavi kopalnici v izdelku.

Bež in rjava kopalnica

Poleg tega je zanimivo združiti bež z modro. Kombinacija teh dveh barv bo omogočila kopelu zračnost in lahkotnost. Modra barva bo poudarila klasično zasnovo prostora.

Modra dodaja živahno kopalnico, soba postane dolgočasno.

Kopalnica Beige Blue

Blue-Beige kopalnica

Bež-modra kopalnica

Preberite o tej kombinaciji v našem članku o modri kopalnici.

Notranjost v sivo-bež barvah preveč, bo videti dobro, s pomočjo bogate sive barve, lahko ustvarite dodaten naglas v kopalnici. Krava siva barva bo poudarila topli ton bež.

Primerno tudi za barve kot so roza, breskev, srebro in celo škrlatna.

Menijo, da je vredno izogniti kombinaciji s svetlo zelenimi in modrimi odtenki, ki bo v ozadju pastelnih tonov izgledala preveč zahtevno in nesramno.

Bež z modro kopalnico

Kombinacija s črno

Če želite uporabljati črno v notranjosti, vendar se bojite, da je ta senčnik preveč temen in težek, ga poskusite združiti z bež, kar bo pomagalo zmehčati črno barvo.

Bež s črno kopalnico

Bež in črna kopalnica

Bež kopalnica s črnim pohištvom

Prisotnost črne barve v kopalnici je lahko odlična možnost, če tej barvi dodate vlogo dopolnjevanja s prevladujočimi bežnimi odtenki. Podrobnosti črne barve na celotnem bež barvi bodo videti zelo impresivno.

Kombinacija z rjavim

Uporaba kombinacije dveh naravnih barvnih odtenkov, bež in rjava v notranjosti kopalnice, bo ustvarila toplo in prijetno vzdušje. V bistvu sta ti dve barvi podobni, njihova kombinacija pa omogoča, da se kopalnica vidi v novi luči.

Prostor, kjer se uporablja kombinacija bež in rjava, bo videti elegantno in plemenito, univerzalna kombinacija, skoraj kot bela in bež notranjost. Rjava barva na splošno velja za simbol zaupanja in stabilnosti ter v kombinaciji s bežnimi odtenki ne more biti primernejša za ustvarjanje kopalnice v slogu klasike.

Bež v kombinaciji z rjavo kopalnico

Bež z rjavo kopalnico

Bež in rjava kopalnica

Preberite tudi članek o rjavi-bežni kopeli.

Tile

Ko greste v trgovino, lahko poskrbite, da je večina ploščic, predstavljenih v trgovinah, izdelana v bež ali rjavi odtenki. Bež je enake barve, ki bo vedno videti plemenito. Glede na nastavitve lahko izberete sijajne ali matirane ploščice, pa tudi kombinirate z drugimi materiali, na primer dekorativni kamen ali ozadje.

Pri izbiri beige ploščic za dekoriranje tal ali sten v kopalnici, morate upoštevati nekaj pomembnih točk, ki bodo pripomogle k izboljšanju notranjosti:

  • Ne uporabljajte bele mase za šive, bolje je izbrati smetanovo senco ali slonokoščino;
  • Keramična bež barva je kot nalašč za tla, saj na njej ne bodo vidne kapljice vode, kar je še posebej pomembno za kopalnico;
  • da ustvarite mozaik, poskusite uporabiti več različnih odtenkov bež. Če so postavljeni v kaotično zaporedje, bo to le posebnemu slogu v sobi.
Bež kopalnice

Treba je spomniti, da je manjši prostor kopalnice, bolj je treba površino pokriti s bežnimi ploščicami, ki bodo vizualno razširile dimenzije prostora.

Uporaba mozaika

Zelo dobro meša bež z mozaičnim okrasjem. Na primer lahko okrasite stene s sijajnimi bežnimi ploščicami in jih razredčite z mozaičnimi elementi nežne zelene barve. Ta možnost daje kopalnici avro naravne naravnosti in topline.

Kopalke bež tonov

Če želite okrasiti kopalnico v duhu vzhoda, potem mozaik v svetlih bež barvah na splošni bežni toni ustvari orientalski slog v kopalnici.

Če želite kopalnico napolniti s sončno svetlobo in poletno toploto, poskusite postaviti mozaik zlate barve na tla. To bo razbremenilo monotonijo in dalo notranjo strukturo in globino.

Bež kopalnica mozaik

Sobna dekoracija

Pri dekoriranju sten, tal in stropov je treba upoštevati dejstvo, da je bež slog v kopalnici podprt z dekorskimi elementi in barvami, ki harmonično dopolnjujejo bežne odtenke.

Na primer, za strop, bodo plastične plošče sive barve popolnoma ustrezale. Ta možnost bo kakovostna, praktična in stroškovno učinkovita. Poleg te možnosti je mogoče namestiti tudi stropne stropove, na primer slonokoščene senčke z zlatimi vključki, ki bodo pri osvetlitvi osvetlitve ustvarili čarobni učinek.

Bežična kopalnica s bež stropom

Za majhno kopalnico je vredno uporabiti zrcalni strop, ki ne bo samo vizualno povečal prostora, ampak tudi osvežil in okrasil notranjost. Več o tem si lahko preberete v našem članku o stropu ogledala.

Ena od klasičnih možnosti za dekoriranje sten je taka tehnika - spodnji del sten je okrašen s temno senco bež, svetlo-bež ostane do stropa. Prav tako je pogosto mogoče uporabiti temno bež za tla in svetlo bež s temnimi bežimi vložki za stene.

Bež kopalnica in otroka

Vstavi se lahko v obliki navpičnih črt ali majhne plošče na eni od sten v kopalnici.

Bež kopalnica s temno črto

Razsvetljava

Poskrbite, da bo osvetlitev v kopalnici dovolj svetla, da se bo to povečalo. Boljše vzemite žarnice z matiranim difuzorjem, ki ne bodo slepe oči.

S pomočjo vgradnih svetilk na strop lahko enostavno in enostavno kopalnico naredite lažjo in svetlejšo ter dodate naglas, na primer v kopalnico ali umivalnik, z majhnim reflektorjem.

Vendar pa ne smemo pozabiti na dejstvo, da je v pogojih visoke vlažnosti, mora biti uporaba svetil biti varna, zato je najbolje, da izberete prijemal z nizko stopnjo stresa in zaščito pred morebitno vdorom vode.

Bežna kopalnica osvetlitev

Pohištvo

V kopalnici, izdelani v bež barvi, bo najbolj ekološko videti pohištvo iz naravnega lesa ali furnirja, tako temnih kot svetlih odtenkov. Vrata, v tem primeru, lahko naredimo smetano ali belo.

Poleg pohištva iz lesa bo belo pohištvo lepo združeno z bež barvo, tako notranjost bo govorila o dobrem okusu lastnika. Če nameravate okrasiti stene ali tla s ploščico pod kamen, lahko uporabite steklo ali kovinsko pohištvo, v tem primeru bo prostor izdelan v visokotehnološkem slogu.

Bež kopalnica s pohištvom pod drevesom

Pribor in vodovod

Dodajanje kopalnice v bež stilu je lahko dodatna oprema, ki jo je treba izbrati v belih ali bežih tonih. Da bi dodali, da bež lestvico nekaj svetlih poudarki, lahko poberete brisače, kopel zavese in druge dodatke v harmoničnih barvah, ki bo razredčite monotonost.

Dodatki iz lesa, primerni tudi za bež. Zadnji poudarek notranjosti lahko naredite z neobičajno svetilko ali veliko ogledalo v lepem okvirju. Vsaka barva bo naredila, vendar je priporočljivo izogniti svetlo rumene dodatke.

Glede izbire postavk za higienske postopke je bolje izbrati belo kopel, tuš in WC, saj kopalnica v bež barvah ni najboljša možnost za eksperimentiranje s barvo sanitarne opreme. Kot alternativa lahko vodo iz umetnega ali pravega marmorja zlahka zamenjate belo in hkrati se popolnoma prilegajo v notranjost bež barve.

Bežična kopalnica z belo vodovodno napetostjo

Nasveti

S stenami bež barve bo lesena tla dobro kombinirana, vendar po možnosti iz tistih lesnih vrst, ki so odporne na vlažnost. Dodajte temu dizaju z nekaj lesenimi policami ali dodatki iz lesa.

Bež kopalnica lesena tla

Bež kopalnica z originalno ogledalo

Bež kopalnica

Elegantna bež kopalnica

Nevtralna bež kopalnica

Elegantna bež kopalnica

Odtenki bež se zelo pogosto uporabljajo pri oblikovanju kopalnic, vendar elegantna kopalnica v bež barvi ne bi smela biti dolgočasna. Da bi se izognili monotoni, morate ustrezno poudariti dekorativne elemente in dodatke. Na primer, kot glavni element, v kopalnici lahko postavite elegantno školjko na jeklene noge in nad njim visijo ogledalo v okvirju iz naravnega kamna, ki je postavljen v mozaik.

Keramične ploščice lahko razredčimo z dekorativnim ometom, ki bo v notranjost dodal eleganco in biserno lesk. Toda mavca ne postavljajte zelo blizu umivalnika ali kopalnice, kjer lahko stene dobijo vodo.

Ne bojte se eksperimentirati z materiali različnih tekstur, ki bodo pomagali preoblikovati klasično notranjost v bež barve in kopalnici narediti izviren videz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1