Chalet-style kopalnica | asiaoss.info

Chalet-style kopalnica

Chalet-style kopalnica

Francoska beseda "chalet" se običajno imenuje majhna stavba iz lesa s značilno previsno streho. Chalet - nekakšno nacionalno švicarsko stanovanje, je postal priljubljen, zahvaljujoč alpskim letoviščem.

V slogu brunarice običajno zgrajena hiše ali majhne, ​​udobne hotele. Chalet ni nujno zgrajen v celoti iz lesa, pogosto je v prvem nadstropju iz kamna. Kljub dejstvu, da so bile prve koče pastirske koče (tako je prevedena beseda), sodobne stavbe, zgrajene v tem slogu, ne izgledajo kot stanovanje za revne. Koča je praviloma trdna, dvonadstropna, opremljena v skladu s sodobnimi idejami udobja.

Hiša v stilu koče

Danes v slogu stoji ne samo hiše, temveč tudi ločene sobe. Ta trend v oblikovanju je postal tako priljubljen, da celo lastniki mestnih stanovanj ponavadi v svojem domu ponovijo notranjost, ki spominja na zasnežene Alpe. Priporočamo začetek preoblikovanja navadnega apartmaja v alpsko hišo iz kopalnice.

Kopalnica v stilu koče - leseni stropi, velika kopalna kad, kamnita stena in tla

Značilnosti sloga

Slog koče ima veliko skupnega s podeželskim in ekološkim slogom, vendar je še vedno precej izviren. Razmislite o značilnostih notranjosti sobe, izdelane v stilu koče:

  • Les in kamen kot osnovni zaključni materiali. Drugi notranji elementi iz teh materialov so dobrodošli, na primer, leseni tramovi pod stropom ali peč kot vir toplote.
  • Z izjemo vodovodnih napeljav je celotno pohištvo, vključno pohištvo in vrata, narejeno iz naravnega lesa ali imitacije.
  • Stil brunarice ne prizadene prefinjenosti notranjosti. Pohištvo in vodovodne instalacije izberejo najbolj preprosti, tradicionalni modeli. Pravi retro ali starejši notranji predmeti so dobrodošli.
  • Mehke, mirne barve. V dekoraciji in opremi se uporablja pretežno naravna barvna paleta.

Kopalnica v stilu koče - osnovni materiali - naravni kamen in les

Stilska koča v kopalnici - les, steklo

Kdo bo naredil?

Vsaka smer v oblikovanju ima svoje navijače in nasprotnike; slogovne koče - brez izjeme. Ruralna romanca v notranjosti sodobnega stanovanja bo všeč ne vsem. Spodaj so kategorije ljudi, ki bodo čutili ta slog čim bolj udobno.

Torej, notranjost slogov v slogu vam bo ustrezala v naslednjih primerih:

  • Če se lahko počutite le v naravi in ​​raje preživite počitnice v državi ali v vasi: dihajte svež zrak, hodite po gozdu, kopajte v kopeli in uživajte v drugih užitkih življenja v državi.
  • Če ste ljubitelj smučarskih in drugih zimskih športov. V tem primeru vas bo notranjost apartmaja, zasnovana v slogu koče, spominjala vse leto na ljubka srca smučišč.
  • Če vaša zamisel o udobnosti je uporaba naravnih materialov, preprostega, trdnega pohištva in minimalnega dekorja.

Kopalnica v stilu koče - mirna sivo-bela barvna shema, les in kamen

Barvne rešitve

Pričakovati je, da so v slogu koče, ki je po svoji naravi blizu hiše, boljše naravne barve. To velja ne samo za dodelavo materialov, ampak tudi za pohištvo in dodatke. Ker uporabljamo les in kamen za stene in tla, je očitno, da bo v površinski obdelavi prevladovalo vse odtenke rjave in sive barve.

Bele in kamnitne stene v kopalnici v slogu

Lesene površine v kopalnici v stilu koče

Pohištvo v notranjosti kopalnice v slogu brunarice je ponavadi tudi leseno, zato se v barvi uskladi s stenami. Rjava, rdeča, bordo, bež - v tej barvni shemi se izvaja notranjost sobe.

Kamneno pohištvo v kopalnici v slogu

Leseni robnik v kopalniškem slogu

Leseni robnik s kamnitimi bazeni v kopalnici v stilu koče

Poleg barve lesa in kamna so v slogu brunarice še druge barve, ki jih lahko najdemo v alpski naravi, na primer belo, temno zeleno, modro, rumeno. Toda te tone je treba uporabljati zelo previdno, saj je za kočo lažja, nevtralna barvna paleta, praktično brez svetlih pik.

Zelena ploščica na stenah v kopalnici v slogu brunarice

Razsvetljava

Se spomniš kakšne razsvetljave je v hišah vaškega? Ni svetla, svetloba ne udari oči, svetilke ne osvetljujejo vseh vogalov v prostoru. To je učinek, ki ga morate doseči z oblikovanjem razsvetljave v kopalnici, okrašena v slogu koče.

Vendar ne smemo pozabiti, da gre za sodobno kopalnico, kjer preživljamo veliko časa, vključno s postopki lepot. Zato je treba nekatera področja, na primer blizu zrcala, dobro označiti.

Da bi luči utišali, lahko opustite glavno stropno svetilko in prekinete osvetlitev v območja z uporabo stenskih luči. S tem, ko jih boste vključili hkrati, boste dosegli dobro, enakomerno osvetlitev. In če želite zatemnjeno, skoraj intimno svetlobo, je dovolj, da osvetlite le eno od svetilk.

Leseni tramovi, stropne luči in pobočene stene v kopalnici v stilu koče

Leseni stropi, ena kovinska svetilka, pobeljene stene, kamnita tla - kopalnico v slogu

Sveče s kopalnico v slogu

Za kopalnico v slogu naj izberete najpreprostejše in najbolj kompaktne svetilke. Odlična rešitev bodo reflektorji, ki skoraj ne zasedajo prostora in vam omogočajo, da prilagodite stopnjo osvetlitve prostora.

Spot svetlobe na lesenem stropu s tramovi v kopalnici v stilu koče

Dekor in dodatki

Elementi dekorja v notranjosti kopalnice, narejeni v slogu koče, prav tako spominjajo, da je služila kot izhodišče za oblikovanje tega sloga. Narava alpskih gorskih in vaških vasi se odraža ne samo pri uporabi izjemno naravnih materialov za dodelavo, ampak tudi pri izbiri dodatkov.

Kopalnica v stilu koče - kombinacija kamna in lesa

Na primer, koče so tradicionalno opremljene z lovskimi trofejami - polnjenimi živalmi. Seveda v kopalnici tak element dekorja ne bo na mestu. Prvič, zavzema mesto, ki je v kopalnici že brez veliko, in drugič, takšni izdelki preprosto ne bodo v stalnih stikih z vodo in paro. Če želite v notranjosti kopalnice narediti določeno barvo, se omejite z jelenskimi rogovi, ki visijo na steni. Ne samo, da lahko okrasijo sobo, ampak tudi služijo kot nosilec za brisače ali postanejo osnova za izdelavo originalne svetilke.

Korale v kamnu v kopalnici v stilu koče

Dekorativni elementi v obliki slik, vaze v kopalnici v stilu koče

Prav tako so dobrodošle slike in figurice, ki prikazujejo alpsko floro in favno. Poskusite izbrati takšne izdelke, katerih visoka vlažnost ne povzroča škode.

Značilnosti oblikovanja

Tradicionalno v slogu brunarice se uporabljajo naslednje vrste zaključkov: tla so iz naravnih kamnitih plošč, stene so obložene z lesom, na stropu pa je tudi drevo ali preprosto bel omet. Toda kamnita tla bodo stala v dobri količini, poleg tega pa je vedno hladen kamen - ne najbolj primerna možnost za kopalnico, ki jo pogosto hodimo bos. Najboljša rešitev bodo keramične ploščice, stilizirane kot naravni kamen. Odlično vzdržuje stik z vlago in je veliko boljši od kamna, ki ohranja toploto. In če v kopalnici namestite sistem "toplo pod", bo na kamnu, ki se bo ogrevalo na soncu ali lesenih ploščah, popoln občutek hoje.

Naravni kamnita plošča na tleh, lesene stene v kopalnici v stilu koče

Leseno pohištvo v kopalniški leseni hali

Pohištvo v takšni kopalnici naj bo čim manjše - samo tisto, kar je potrebno za shranjevanje potrebnih stvari. V tem primeru bi moral biti najbolj preprost: moderni vgrajeni modeli in sijajne površine ne bodo v skladu s splošnim slogom prostora.

Kar zadeva vodovodne instalacije, morate izbrati tudi najbolj enostavne modele iz tradicionalnih materialov - litega železa, akrila in sanitarne opreme. Strokovnjaki svetujejo, da izberejo za kopalnico v stilu koče ni bela, in bež vodovod. Mnogi raje prikrivajo takšne sodobne lastnosti kopalnice, kot pralni stroj ali tuš kabino z lesenimi deskami in letvami. Preizkusite, se bo izkazalo za zelo nenavadno!

Preproste geometrijske oblike kamnitih ponorov v kopalnici v stilu koče

Kamnita tla in stene, leseno pohištvo v kopalnici v stilu koče

Ustvarjanje edinstvene notranjosti

  • Kot v vseh drugih podobnih slogih, koča aktivno uporablja obrti. Lahko je izdelan z lastnimi ročnimi lesenimi omaricami in policami ter dodatki, ki jih izdelujejo ročno izdelane. Na primer, pletene odeje, zašiljene žarnice za svetilke itd.
  • Pogosto najdemo lončnice v notranjosti koče in kopalnica ni izjema. Izbrati morate cvetje v zaprtih prostorih, ki dobro prenašajo vlago in jih posadite v grobe lončke.
  • Pohištvo in vodovodne instalacije v kopalnici, izdelani pod kočo, morajo nujno imeti dotik antike. Da ne bi zapravljali dragih oblikovalskih modelov, lahko ta učinek dosežete sami. Z uporabo kože lahko ustvarite praske in v trgovinah za ustvarjalnost obstaja velik izbor lakov in barv, s katerimi lahko hitro starate površine.
Notranjost v kopalnici v stilu koče

Loading...