Oblikovanje kopalnice v Hruščovki s pralnim strojem

Oblikovanje kopalnice v Hruščovki s pralnim strojem

Mala standardna stanovanja, tako imenovani Hruščov, so precej pogoste. Gospodinjski prostori v njih so tako majhni, da se morate pogosto odpovedati številnim potrebam. Kako uspeti na več kvadratnih metrih potrebnih gospodinjskih aparatov in kako zamisliti zasnovo kopalnice v Hruščovki s pralnim strojem?

Namestitev pralnega stroja pod pultom

Povečana površina

Najprej je treba narediti ustrezno nadgradnjo kopalnice, morate skrbno razmisliti, kako racionalno urediti vse potrebne elemente prostora glede na značilnosti velikosti prostora in notranje opreme. Konec koncev, oblikovanje kopalnice v Hruščovu ni tako preprosto zaradi majhnega območja.

Najboljša rešitev problema v tej situaciji je kombinacija kopalnice in stranišča. Če obstaja možnost, je tudi dobro uporabiti del hodnika ali koridorja, saj v sodobni kopalnici nikoli ne bo več oddaljenih dveh ali treh kvadratnih metrov.

Druga značilnost starih postavitev je nesrečna lokacija komunikacij, v tem pogledu, pri ponovnem razvijanju kopalnice, najpogosteje morate popolnoma spremeniti postavitev, vnaprej skrbno premišljen o lokaciji potrebne vodovodne instalacije. Pri oblikovanju majhne kopalnice je bolje izbrati miniaturne in kotne modele sanitarne opreme.

Kombinirana kopalnica

Uporaba mini vodovodne instalacije v majhni kopalnici

Stroj je vgrajen v ohišje

Tuš ali kad

V zadnjem času, ki opravlja popravila v kopalnici, je kopalnico takoj zamenjala s prho. Toda mnogi ljudje sploh ne mislijo, da tuš ne vsebuje le prednosti, ampak tudi minuse. Vendar, kot kopel. Preden se odločite za zamenjavo kopeli s prho, ne bi poškodoval tehtanja prednosti in slabosti.

Kopalnica s tušem

Glavne prednosti tuš kabine:

 • Kompaktnost, kar je zelo pomembno v majhnih prostorih. Pri nameščanju prhe se sprosti prostor, kar vedno ni dovolj.
 • Funkcionalnost, saj je večina modelov opremljenih s temi ali drugimi dodatnimi funkcijami.
 • Ekonomično - ob tuširanju prihranite dragoceni čas in vodo.

Ampak obstajajo pomanjkljivosti, ki so lahko v nekaterih primerih odločilni argument:

 • Odvisnost od tlaka vode. Mnoge dodatne funkcije, na primer hidromasaža, so učinkovite samo z dovolj močno vodo. In v stanovanjih starega sklada so pogosto težave z običajno oskrbo z vodo.
 • Precej zapletena nastavitev. Boste morali narediti velik remont kopalnice: popolnoma spremenite komunikacije, posodobite dekoracijo sten in tal.
 • Ni možnosti kopanja. Toda mnogi ljudje raje sproščujoče poskrbijo za hitro pranje v prhanju.

Ideja majhne kopalnice s tuš kabino brez pladnja za tuširanje

Mala kopalnica s tušem in pralnim strojem

Pralni stroj in tuš v kopalnici

Tradicionalne kopeli imajo prednosti pred tuš kabino:

 • Možnost kopanja.
 • Kopanje majhnih otrok v kopalnici je zelo priročno, v nasprotju s tuš kabino.
 • Če je potrebno, je ročno pranje stvari enostavno.
 • Zamenjava stare kopalne kadi ne bo prinesla veliko težav, ker vam ni treba zamenjati vseh cevi, ampak bodo ustrezali novemu modelu.
 • Veliko velikost kopalnice je mogoče pripisati tako plusom kot minusom. Kopel zajema veliko prostora, hkrati pa je zelo udobno sedeti udobno pri polni rasti.
 • Glavno pomanjkljivost kopalnice je mogoče napolniti z veliko porabo vode.

Kopalnica in pralni stroj v majhni kopalnici

Toda sodoben vodovodni trg ponuja odličen kompromis za tiste, ki se radi kopajo. To je tuš kabina s kadjo, to je z globoko paleto, ki se uporablja kot sedalna kopel. Torej, če imate vprašanje o izbiri, preučite vse odtenke in izberite model sodobne sanitarne opreme, ki vam bo všeč.

Pralni stroj v kopalnici

Globalni tuš v kopalnici

Ideja načrtovanja majhne kopalnice

Izbira pralnega stroja

Avtomatski pralni stroj je najpomembnejši pomočnik vsake ženske. Le malo ljudi more storiti brez njene pomoči, zato bo vsaka ženska, tudi majhna velika stanovanja, pojdite na vseh trikov, samo najti prosto mesto za namestitev naprave. Takoj se postavlja vprašanje: kateri avtomobil naj izbere? Lastnikom Hruščovega, najprej je treba upoštevati takšne parametre pralnega stroja kot dimenzije in tip.

Ozki pralni stroj za majhno kopel

Pralni stroji so:

 • vgrajeni tip;
 • klasični tip;
 • z navpično obremenitvijo perila;
 • z vodoravno obremenitvijo perila.

Vgrajeni stroji se najpogosteje uporabljajo za namestitev v kuhinji, hkrati pa ohranjajo celotno zasnovo prostora.

V kopalnici se običajno uporabljajo klasični tip pralnih strojev ali vgrajeni odstranljivi pulti:

 • Stroji z navpično obremenitvijo imajo majhne dimenzije, približno 90/45/60 centimetrov. Takšni stroji so idealni za majhne kopeli.
 • Modeli strojev s sprednjim nakladanjem so predstavljeni po standardnih, ozkih in kompaktnih variantah. Dimenzije polne velikosti so 85/60/60 cm, ozke 85/60/45 cm, kompaktne 70/50/50 centimetrov. Velikosti modelov se lahko razlikujejo v nekaj centimetrih.
Standardna pisalna miza v majhni kopalnici

Torej, če imate majhno kopalnico, morate najprej opozoriti na ozke ali kompaktne modele pralnih strojev z navpično obremenitvijo. Ne pozabite na glasnost naprave.

Majhna družina je primerna za avto z obremenitvijo 3,5 - 5 kg, družina več kot tri osebe, seveda, morate izbrati modele z obremenitvijo perila, ki je najmanj 5-8 kg.

Ne pozabite tudi na dodatne funkcije, ki jih boste potrebovali, na primer:

 • zaščita otrok,
 • občutljivo pranje,
 • dodatno izpiranje in podobno.
Ozki pisalni stroj s sprednjim nakladanjem

Z vgradnjo pod umivalnik

Pri vgradnji vse najbolj potrebne vodovodne je v kopalnici, ste zapustili z zelo malo prostora, in pralni stroj še ni našel svoje mesto, boste morda menijo lokacijo naprave neposredno pod umivalnikom. Ta umestitev bo najboljša možnost prihraniti prostor in ustvariti večnamensko kopalnico.

Za to vrsto vodovodne napeljave potrebujete posebno opremo:

 • Najbolje je, da uporabite pripravljen komplet, ki ga sestavljajo pralni stroj in lupina za vodo. V tem primeru se vse komponente kompleta skrbno prilagajajo in ujemajo.
 • Če sestavljate posamezne elemente, izberite kompaktne ozke modele s sprednjim nakladanjem.

Prednosti take postavitve pralnega stroja vključujejo prihranek prostora in estetski videz, ne da bi pokvarili celotno zasnovo prostora. Slabost je visok strošek takšne opreme in majhne zmogljivosti stroja.

Pralni stroj pod umivalnikom

pralni stroj pod umivalnikom

Umivalni stroj nad integriranim aparatom

Možnosti namestitve

Prebivalci malih apartmajev - Hruščov pogosto potrebujejo primeren kraj za pralni stroj. Nekaterim je uspelo najti mesto v kuhinji, druge jih gradijo v omari ali v hodniku. Ampak to so ekstremni ukrepi, ker mora biti pralni stroj priključen na komunikacije, takšne možnosti pa vključujejo popolno zamenjavo vodovodne napeljave.

Tudi v majhni kopalnici obstaja več možnosti za namestitev pralnega stroja:

 • Najenostavnejša možnost je, da je pralni stroj prost, ne da bi ga povezali z drugimi predmeti. Najpomembnejše je, da stroj ne moti gibanja družinskih članov. Zato je najboljša možnost, da se postavite v kotu ali ob steni. Če želite povečati uporaben prostor, postavite ogledalo s policami nad strojem, le majhnimi držali polica ali brisač.
 • Druga možnost je, da zgradite stroj pod pultom. Ta možnost pusti brezplačen izlet v kopalnico, stranišče, umivalnik. Pralni stroj, vgrajen pod mizo, lahko okrasite z zavesami ali dodatnimi vrati.
 • Še ena dejanska možnost za majhno kopalnico je, da skrijete stroj v omari. Konec koncev, veliko kopalnic vnaprej načrtujejo majhne omare, v katerih lahko skrijete potrebno opremo, kot sta stroj in kotel. Poleg tega v takih nišah izdelajo več police za shranjevanje detergentov, brisač, toaletnega papirja.
Ločen pralni stroj

Vgrajeni pralni stroj v omari

Pralni stroj pod pultom

Stroj pod mizo na vrhu z zavesami

Nasveti za optimizacijo prostora

Poleg tehnične širitve prostora lahko s pomočjo vizualnih metod razširite prostor. Te metode vključujejo igro svetlobe, barve in sence.

Nekaj ​​osnovnih tehnik, ki jih svetujemo, da se uporabljajo za oblikovalce:

 • Na strop se je zdelo višje, da je svetleči, svetlo ton;
 • Vodoravni vzorec na stenah bo prostor vidno širši, navpični pa višji;
 • Illusion velikega območja se lahko dobi z izmenjavo barv. Na svetlobni steni na primer naredite ritmične vstavke temnejše barve, kar bo ustvarilo globinski učinek;
 • Velike površine zrcala vizualno premikajo prostor v vseh smereh;
 • Tla morajo biti temnejša, ploščic pa mora biti postavljena diagonalno;
 • Razširite prostor in dodajte prostor za pomoč pri visečem vodovodu;
 • Minimalizem v dekorju tudi povečuje občutek večjega prostora;
 • Prednost predmetom, ki so izdelani iz stekla, dajejo lahkotnost in zračnost do zasnove prostora;
 • Bodite previdni s čisto belo barvo. Obstaja tveganje, da dobite obliko hladnega bolnišničnega oddelka.
 • Najboljše od vsega, s prostim očesom, je sprejeta druga kombinacija smetane, mleka, bež in čokoladnih odtenkov;
Notranjost majhne kopalnice s pralnim strojem

Ideje za oblikovanje majhne kopalnice

Zasnova majhne kombinirane kopalnice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 67