Cast-iron kopel z hidromasažo

Cast-iron kopel z hidromasažo

Pri popravilu kopalnice in vgradnji sanitarne opreme, vključno s kopeli, se lahko najprej izgubite med številnimi vrstami kopeli. Kljub temu, med različnimi kopeli še vedno litega železa kopeli. Glavna prednost takšnih kopalnih kadi je zanesljivost, kakovost in trajnost. Poleg tega bo obilo oblik in modelov sodobnih litih železnih kopel omogočilo vsakemu kupcu, da poišče najprimernejšo možnost za kopalnico. Eden od "vrhuncev" nekaterih sodobnih litega železa je funkcija whirlpoola. Govorili bomo o prednostih in parametrih izbire takih kopel v tem članku.

Kopel litega železa s hidromasažo

Pros

 1. Glede na dejstvo, da je lito železo zelo močan material, so litoželezne kopeli zelo zanesljive in služijo dolgo časa. Z ustrezno uporabo in vzdrževanjem je življenjska doba litoželeznih kopel do petdeset let. Na trgu z vsemi želji ni mogoče najti drugega materiala s takšno življenjsko dobo.
 2. Litje kopeli se ne bojijo nenadnih temperaturnih sprememb, kar je značilno za ta predmet in prostor, v katerem so kopalne kadi. Poleg tega lahko takšne kopeli dolgo časa ostanejo tople in posledično bo voda v kopeli ostala topla. Kopel iz litega železa ne bo nikoli izgubil oblike in debelina sten ne bo dovolila, da se jame v trenutku vstopa.
 3. Ker so kopeli iz litega železa težki, potreba po fiksiranju kopeli izgine.
 4. Posebna protikorozijska prevleka, ki je prekrita z litoželezni kopeli, podaljša življenjsko dobo. Zahvaljujoč tej premazi, kopel bo dolgo zasijala kot nova, ne bo izpostavljena praskam in rji. Globoka in gladka plast tovarne emajla bo preprečila kopičenje umazanije in širjenje mikrobov.
 5. Pomembna prednost litega železa je enostavno čiščenje in možnost uporabe popolnoma čistega detergenta.
 6. Poleg tega so litine železa kopeli značilna dobra zvočna izolacija. Praktično ne boste slišali, kako voda teče.
 7. In končno, neprimerljiva prednost hidromasažnih litega železa je masažna funkcija. Prednosti hidro in aeromasaže so neizpodbitne.
 8. Še eno lepo presenečenje je možnost opremiti kopel z vzglavniki, nosilci, ročaji in drugimi potrebnimi detajli.
 9. Različne oblike in modeli sodobnih litega železa se bodo vgradile v notranjost kopalnice.

Prednosti litoželezni kopeli s hidromasažo

Prednosti litega železa kopeli s hidromasažo

Cons

Ena od redkih pomanjkljivosti litega železa kopeli, ki je tudi njihovo dostojanstvo, je težina litega železa kopeli. Zaradi težke teže je kopalnice iz litega železa težko prenašati, prevažati in namestiti. Druga pomanjkljivost je visok strošek samega litega železa in njegova namestitev.

Hidromasaža

Funkcija hidromasaže, ki je na voljo v litih litinah, je zelo uporaben, priročen in dokaj enostaven sistem. Po želji lahko ta sistem namestite v običajno kopel in sami. Vendar pa to zahteva veliko truda in stroškov. To je veliko lažje in bolj priročno kupiti kopel, ki je že opremljen s takšnim sistemom. Pomembna značilnost whirlpoola je, da stimulira krvni obtok, lajša utrujenost, sprošča in zvok telesa.

Hidromasažni sistem sestoji iz šob in šob, nameščenih na stene kadi, cevi, zračnega kompresorja in vodne črpalke. Oblaki in curki so zasnovani tako, da vodne curke z zrakom pod močnim pritiskom. Smer vrtenja in tlak vode lahko nastavite s pomočjo posebne nadzorne plošče. Cevi vsebujejo zrak, na katerem je odvisna učinkovitost curka. Majhna črpalka, ki jo sproži poseben gumb za zrak, bo zagotovila pritisk. Hkrati sistem ni glasen, le malo bo slišal delo motorja. Da ta tihi hrup ne ovira vaše sprostitve, lahko vklopite glasbo ali radio. In za povečanje koristi in koristi hidromasaže je dovoljena uporaba aromatičnih olj ali morske soli.

Hidromasaža iz litega železa

Nega in čiščenje vrtinčnega sistema

 • Da bi preprečili zamašitev cevi sistema za hidromasažo, poskušajte v vodni kopeli poskrbeti, da ne vodite postopkov higiene vode. Če želite to narediti, je bolje namestiti tuš v kopalnici.
 • Po vsakem sprejemu whirlpoola posodo sperite s čisto vodo in po možnosti sperite s tekočim detergentom in mehko gobico ter jo nato obrišite s krpo.
 • Za dobro čiščenje hidromasažne opreme je potrebno uporabiti posebne tekočine, ki očistijo vodo in kanalizacijske cevi. Med čiščenjem kad ne uporabljajte ščetk za praske.

Trgovine in proizvajalci litega železa z hidromasažno funkcijo praviloma dajejo garancijsko dobo od 3 do 25 let. Ampak pravilna uporaba in vzdrževanje kopalnice bo močno podaljšala življenjsko dobo. Treba je opozoriti, da je danes v nekaterih litih železnih kopelih s hidromasažo samo-čiščenje funkcijo. Seveda so taki modeli višji po velikosti, to pa bo v veliki meri olajšalo skrb za kopalnico.

Nega in čiščenje litega železa z hidromasažnim sistemom

Popularne velikosti

Če se odločite za vgradnjo hidromasažne litine v kopalnico, najprej določite velikost. Če želite to narediti, izmerite prostor v kopalnici, kjer želite namestiti kopel. Danes so najbolj priljubljene velikosti litega železa kopeli s takimi parametri:

 • 150x70 cm;
 • 170x70 cm;
 • 170x75 cm;
 • 180x80 cm.

Globina takšnih kopeli se giblje od 40 cm do 46 cm. Glede na celotno višino kopeli je kazalnik odvisen od prisotnosti in višine nog.

Priljubljene velikosti kadi iz litega železa s hidromasažo

Obrazci

Najbolj priljubljena oblika litega železa je pravokotna kopel. Pravokotna kopalna kad dolžine 150 cm je primerna za kopalnico s standardnimi dimenzijami. Z namestitvijo po steni boste prihranili veliko prostora. Kotne oblike whirlpoolov tudi niso dobra izbira. Lahko jih položite v kotiček kopalnice. Za velike kopalnice lahko kupite ovalne ali okrogle kopalne kadi. Z neomejenim proračunom in velikimi kopalnicami ne morete omejiti svoje domišljije.

Oblike hidromasažnih litih železnih kopeli

Oblika litega železa z hidromasažo

Proizvajalci

Spodaj so imena podjetij in blagovnih znamk, ki trenutno uživajo ugled najboljših proizvajalcev litega železa:

 • Jacob Delafon iz Francije je trenutno vodilni dobavitelj zelo kakovostnih litega železa. Pri izdelavi litega železa kopeli tega proizvajalca se uporabljajo predvsem okolju prijazni materiali. Poleg tega jih zaznamuje čudovit videz in zelo priročen za delovanje.
 • Španska družba ROCA proizvaja popolnoma vse vrste kopalniških vodovodnih instalacij. Zaradi visoke kakovosti in trajnosti izdelkov ter uporabe najnovejših tehnologij v proizvodnji so izdelki tega podjetja »priljubljeni« ruskih kupcev.
 • Nemogoče je omeniti vodjo pri proizvodnji masažnih kopeli družbe Jacuzzi. Podjetje ponuja trgu z velikim številom hidromasažnih kopel različnih oblik in cen - od preprostih ekonomskih razredov do elitnih modelov po nebo visokih cenah.
 • Pravično tretje mesto je ruski tovarni Kirov in tovarna Novokuznetsk "Universal" za zanesljive izdelke iz litega železa, ki za tuje proizvajalce niso slabši kakovosti in dostopne cene za njih.

Železna kopel Jacob Delafon s hidromasažo

Cast-iron kopel z hidromasažo iz Jacuzzi

Vroča kad iz litega železa ROCA

Nasveti za izbiro

Iz zgoraj navedenega lahko naredite kratek seznam priporočil, po katerih lahko enostavno kupite in namestite lito-železno kopel s hidromasažo:

 1. Po izbiri mesta, kjer ste postavili kopel, določite velikost kopeli.
 2. Določite z omejitvijo zneska, ki ste ga pripravljeni porabiti za nakup in namestitev masažne kopeli.
 3. Naredite seznam trgovin, kamor gredo gledati kopel. Zaželjeno je, da trgovina, kjer kupite kopalnico, uživate v dobrem ugledu, na trgu ni bilo prvega dne, če ste opravili garancijsko storitev, tako da bi v primeru težav lahko zaprosili za popravilo.
 4. Izberite model kadi za vaš okus in notranjost vaše kopalnice.
 5. Priznati proizvajalca in blagovno znamko, stroške celotne zasnove ter pogoje dobave in namestitve, pri čemer materiala izdelajo spremljajoči elementi. Treba je prebrati preglede prejšnjih kupcev kopališč te blagovne znamke, kaj je mogoče storiti na internetu.
 6. Bodite pozorni na videz, zmogljivost kompresorja in črpalke, število in mesto injektorjev.
 7. Pazljivo preberite informacije o garanciji na kadi. Praviloma mora biti vsaj 3 in ne več kot 25 let.
Nasveti za izbiro litega železa whirlpool kopel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =