Cev za kopel

Cev za kopel

Namenska uporaba jermenov

Cevovod se imenuje sanitarni sifon pod kopalnico, skozi katero se voda odvaja v kanalizacijo. Drugo ime jermenov je preliv. Ima spodnjo in zgornjo odprtino - drenažo in prelivanje.

Skozi odtok voda iz kopalnice vstopi v cev in preliv je potreben, da voda ne prelije čez robove. V sifonu so te luknje združene in vezane. Takšen sistem prihrani kopalnico pred poplavami. Ampak, če je intenzivnost vode v kopalnici previsoka, tudi ona ne more pomagati. Strapping je postal priljubljen tudi z enostavnostjo oblikovanja in namestitve.

Obloga (preliv) za kopel

Sort materialov za vezavo

Danes se prodajajo veliko vrst trakov, vendar so vsi v glavnem narejeni iz dveh materialov:

 1. Visoko trdna plastika. To je najpogostejša možnost v privatnih hišah in apartmajih. Prednost plastičnega sistema v njegovi trpežnosti, ker se pri mokrih pogojih ne posveti rji in uničenju. Očistite ga lahko s skoraj katero koli kemikalijo, stroški pa so na voljo vsem družinam. Toda plastični odtok ima nekaj pomanjkljivosti. Material, ki je sam poškodovan, lahko slučajno udarite ali napačno upravljate. Stalno delovanje vroče vode povzroči deformacijo cevi, kjer je bila nepravilno nameščena.
 2. Metal. Najpogosteje se uporablja kot baker, bron in medenina, bolj redko jeklo. Toda ti trakovi imajo več pomanjkljivosti kot prednosti uporabe. Med namestitvijo mora biti sistem prilagojen za uporabo potrebnih orodij. Kovinske cevi so veliko hitreje zamašene, rje se lahko pojavijo na njihovi površini, nekatera sredstva pa vodijo do uničenja kovine.

Plastični jermeni (odvodni odtok) za kopel

Kovinski trak (preliv) za kopel

Vrste jermenov glede na obliko

Če želite izbrati najprimernejši sistem za odvod izpusta za kopalnico, morate razumeti oblikovalske značilnosti. V skladu s tem merilom se razlikujejo naslednje vrste pasov:

 1. Univerzalni. Sestavljen je iz sifona, odtokov in prelivnih sprejemnikov, izliva in odtokov za kanalizacijsko cev. Prelivanje se nahaja približno 5 cm od robov kopeli. Zunaj je prekrit z rešetko, tako da veliki predmeti ne padajo. Od notranjosti do luknje je priključena cev za izlivanje, ki jo povezuje z odcepljeno cevjo. Če raven vode v kopalnici doseže prelivanje, se cev pojavi in ​​vstopi v kanalizacijski sistem, brez poplavljanja prostora.
 2. Samodejno. Ta sistem je najprej predlagala nemška družba Kaiser. Njegova razlika od univerzalnega sistema je le pri drugem dizajnu plute, toda sistem pretoka je skoraj enak. Vtikač ima posebno vzmet, ki samodejno odpira in zapira odtok. Oseba mora pritisniti nogo na poseben vzvod, da se čep vklopi. Zelo priročno in estetsko privlačno. Treba je spomniti, da ima tak trak kompleksen dizajn, zato ga je treba kupiti le iz proizvodnje znanih podjetij.
 3. Polavtomatsko. V takem sistemu je podobnost z avtomatskim. Za krmiljenje traku se uporablja poseben sprejemnik s krmilno enoto, pluto in kabel. Kot krmilna enota se uporablja ventil ali čep. Pod njim se nahaja preliv. Ko oseba deluje na bloku, se s pomočjo kabla vklopi na vtič. Roke ne morete niti mokri v vodi, dovolj je, da delate na bloku, da bi odprli luknjo.

Univerzalni jermeni (odvodni odvod) za kopel

Avtomatski jermen (preliv) za kopel

Polavtomatski jermeni (odvodni odvod) za kopel

Prednosti vezave

Glavna prednost uporabe jermena preprečuje prelivanje vode čez robove kopalnice. Ta sistem je enak, saj preliv ne potrebuje ločenega odvajanja v kanalizacijo.

Od prednosti avtomatskih in polavtomatskih sistemov je mogoče opozoriti na udobnost uporabe. Izgledajo bolje kot preprost preliv, vam jih ni treba nagniti, da jih odprete, ampak samo pritisnite ročico ali odprite ventil.

Prednosti vezanja za kopel

Vsak odvodni sistem je zelo enostaven za namestitev. Seveda je veliko težje namestiti kovinski trak, ki potrebuje tudi visoko kakovostno tesnjenje. Zato strokovnjaki priporočajo izbiro plastičnih sistemov, ki so veliko cenejši.

Zamenjava in namestitev jermenov

Postopek namestitve je odvisen od številnih dejavnikov, vključno z vrsto jermenov, materialom izdelave in tako naprej.

Standardni postopek namestitve je razdeljen na naslednje korake:

 1. Odstranitev starega sistema. Strap iz plastike ni mogoče odviti, temveč preprosto zlomljen. Odstranitev kovinskega sistema lahko traja nekaj časa. Če cevi ne odvijete, boste morali uporabljati bulgarian. Pri svojem delovanju morate biti zelo ostri, da ne poškodujete same kopeli.
 2. Preizkušen je nov sistem, in sicer ali so vsi podatki za pritrditev na cevi in ​​ali obstajajo tesnilni elementi.
 3. Odstranite rešetke iz obeh lukenj.
 4. Če je mogoče, je potrebno preklopiti kad, da pravilno namestite sifon in sprejemnik. Ampak, če je kopalnica litega železa, potem je to precej težko narediti.
 5. Na odtočni luknji pritrdite rešetko in jo pritrdite s pritrdilnim vijakom. Plastične konstrukcije ne stiskajte preveč, ker se lahko zgodi le.
 6. Prelivna cev je nameščena na enak način. Groženje se raztegne do želene velikosti.
 7. Snop lahko vsebuje 4 ali 2 tesnila. V prvem primeru so nameščeni na obeh straneh kopalnice za odvajanje in prelivanje. V drugem primeru so nameščeni od zunaj, da preprečijo puščanje.

Zamenjava in namestitev jermenov (odvodni odtok)

Tako je cevovod (odvodni preliv) preprosto potreben za vsako kopalnico. Brez nje lahko zlahka popijete celotno sobo in sosede od spodaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 22