Filtri za vodo

Filtri za vodo

Vsaka voda, ki jo vzamemo iz različnih virov, prinaša številna onesnaženja. To je lahko mehanska padavine, drugačen depozit in rja, ostanki umazanije iz vode, ki poteka skozi cevi, in številne druge snovi, ki jih je treba odstraniti iz pitne vode, kot pijačo in uporabo vode, ki jih ne bi smeli v housewares.

Filter za čiščenje vode

Filter, ki temelji na grobi čiščenju, lahko znatno zmanjša količino škodljivih snovi in ​​delcev. In uporaba filtrov, ki temeljijo na finem čiščenju, preprečuje vdor ostankov umazanije, različnih spojin kovin in bakterij v našo vodo. Da bi izbrali pravi filter, je potrebno narediti analizo vode za kemijo in bakterije.

Filter za čiščenje vode

Vrste filtrov, njihove prednosti in slabosti

Vsi filtri so lahko razdeljeni glede na stopnjo čiščenja:

 • grobo čiščenje;
 • povprečno čiščenje;
 • fino čiščenje.

Filter za grobo vodo

Fini filter

Srednji filter za čiščenje

Vrste grobih filtrov

Grobi filter se lahko namesti na hladno in vročo vodo, kar močno izboljša kakovost vode. Ker je oskrba z vodo v naših mestih nikakor ni idealna, v vodi "iz pipe" najdete veliko smeti, ki na različne načine pade v tisto, kar pijemo.

Filtri za grobo čiščenje vode

Mesh filtri

Ti vodonosniki imajo skoraj isto napravo. Če pogledate v notranjost ohišja, si lahko ogledate mrežo iz kovine (ali druge neprofotne filtrirne lastnosti te vrste konstrukcije, na primer, diskov). V strukturi vedno obstaja odtok, kjer se kopičijo vse umazanije in ostanki, ki jih filtrira filter. Če se zbiralec umazanije zamaši, voda ne teče in čep se očisti in opere. Preventivno čiščenje se izvaja vsaj štirikrat letno.

Štedilnik

Atribut filtriranja mrežnih filtrov je mrežasta mreža iz nerjavnega jekla. Velikost celic je približno 50 do 400 μm. Namestitev vodnega kamna je treba opraviti tako, da je kontrolna luknja na dnu. Pritrditev takega filtra na cevovod je treba preveriti zaradi puščanja in ne puščanja.

Štedilnik

Nedvomne prednosti vseh mrežnih filtrov so:

 • dolgo življenjsko dobo;
 • majhna velikost;
 • udobnost pri obratovanju;
 • Enostavnost pri namestitvi;
 • nizka cena.

Mesh vodni filtri se lahko razdeli na poševno in neposredno, odvisno od smeri blata.

 • Aquafilters s poševno smerjo blata se uporabljajo v ceveh, ki so nameščene na zelo majhni razdalji od tal in na navpični ravni.
 • Aquafilters z direktno smerjo blata so nekoliko večji. Zaradi tega vodijo veliko bolje. Za namestitev te vrste filtra je potreben več prostora pod cevjo. V teh vodonosnikih se zapiralo z blatom zapira s prirobnico ali vtikačem z navojem.

Straight strainer

Poševno cedilo

Mrežni vodni filtri so lahko razdeljeni tudi na mufe in prirobnice, odvisno od okvirja.

Na cevovodih so potrebni prirobni vodni filtri s premerom več kot 2 cm. To so lahko cevovodi ali izmenjave za potrošnike. Pritrditev prirobnic je zatesnjena in lasna. Zahvaljujoč takšnim pritrdilnim elementom se odstranijo brez težav, zaradi česar ni mogoče razstaviti preostalega sistema.

Ti filtri se uporabljajo v skladu s projektno dokumentacijo. V drugih primerih, če je premer cevovoda manjši od dveh centimetrov, postavite spojne filtre - na navoj.

Prirobnica s prirobnico

Mufni cedilnik

Mrežni filtri se lahko razdelijo tudi po metodi čiščenja blata. Neplivajo in se sami operejo.

Drugo ime za neprivljive vodonosnike je "mud gospodar". Ti vključujejo poševno in določeno število filtrov za naravnost, ki imajo pokrov v svoji sestavi. Za čiščenje blata morate razstaviti in spirati aparat.

Samočistilni vodni filtri so neposredni filtri, ki imajo sistem za pranje v avtomatskem načinu. Ti filtri so opremljeni s izpustnim ventilom, s katerim se sediment odvaja v kanalizacijski sistem. Za njih je še vedno mogoče naročiti avtomatsko enoto za pranje - časomer. Ponavadi je programiran, da odpre ventil, ki je nameščen na odtočni luknji.

Filter za umivanje vode

Kartušni vodni filtri

Kartušni vodni filtri so opremljeni s sijalko sorazmerno velikih dimenzij s prozornimi ali neprozornimi stenami. Takšni filtri so pritrjeni na steno. Kartuša vsebuje zamenljiv vložek. Material, iz katerega je narejen vložek, je lahko drugačen: poliester, polipropilenska preja, stisnjena vlakna. Imajo različne sposobnosti filtriranja.

Kartušni filtri za čiščenje vode

Za grobo čiščenje so kartuši izbrani iz 200 μm. Ko so elementi v aquafiltering zamašena, je kartuša zamenjana z novo, skupaj z elementi zaslon, ki se lahko namesti - in to je zelo pogosto uporablja - pred bučk, da to stori bolj robustno filtriranje. Izperite in ponovno uporabite te vložke ni dovoljeno.

Filtriranje kartuš

Nedvomne prednosti tega filtra vključujejo naslednje vidike:

 • čiščenje s takim vodnim curkom ima visoko stopnjo;
 • so relativno poceni.
Kartuše za filtre za vodo

Visokotlačni vodni tlak

Hitri tlačni vodni filtri - posebni filtri za vodo z visokim deležem nečistoč. To so posode iz protikorozijskih materialov, ki so napolnjene s filtrirno sestavo. Zaradi te sestave je voda čista zaradi kontaminacije 30 mikronov.

Visoko hitrostni tlačni filtri

Pros:

 • v primerjavi z zgoraj opisanim vodnim curkom, ima ta tip filter kakovostno čiščenje vode pred nečistočami

S konzervami so:

 • odvisnost od temperature okolice: uporablja se lahko le v toplem prostoru;
 • velike dimenzije filtrske naprave;
 • kompleksna instalacija;
 • visoka cena.
Visokotlačni tlak aquafilter

Vrste srednje velikih vodonosnikov

Namen takih filtrov je čiščenje vode na nivoju pitne vode. So 2 in 3-stopenjski, ki so tudi razdeljeni na enlisticne in multi-listne. Takšne vodne čolne je treba namestiti pod umivalnik ali na mizo, vse je odvisno od vrste naprave za filtriranje.

 • Dvostopenjski vodni filtri temeljijo na dejstvu, da je 1. stopnja namenjena mehanskemu čiščenju, druga stopnja pa je za čiščenje z aktivnim ogljem.
 • Aquafiltering treh stopnjah dopolni 3. korak: čiščenje z uporabo ekstrudirane aktivnem oglju ali ionske izmenjalne smole, ki so obogateni z različnimi dodatki (Silver ionskim izmenjevalcem, natrijev heksametafosfat in podobno).

Ti vodonosniki te kategorije so opremljeni z nadomestnim elementom: vložkom.

Dvostopenjski in tristopenjski filtri za vodo

Prednosti takšnih filtrov so:

 • čiščenje iz mehanskih suspenzij, klor in organskih klornih spojin;
 • velik vložek za vire;
 • osnovna služba.

Iz minusov je treba opozoriti:

 • visoki stroški;
 • delno očisti bakterije in viruse, kloride, nitrate, fluoride;
 • delno čisti iz pesticidov, železa, mangana, težkih kovin, oljnatih izdelkov.
Srednji vodni filter

Vrste finih filtracijskih aqua filtrov

Da bi dobili čisto vodo po grobih filtrih, je priporočljivo namestiti fine filtre.

Filtrirne aqua filtre je mogoče razdeliti na dve vrsti:

 • enofunkcionalni - vodni filtri za čiščenje vode iz klora, elementov v sledovih, soli in kovin;
 • večfunkcionalni - vodni filtri, hkrati pa hkrati izvajajo več ukrepov.

Fini filter

Za pravilno delovanje takšnih večfunkcijskih vodonosnikov je potrebno časovne zamenjave kartuš. Kako in s kakšnim časovnim intervalom lahko opravite zamenjavo iz potnega lista v napravo.

Zamenljive kartuše za vodonosnike

Obstaja več vrst finih filtracijskih vodnih filtrov:

 • z reverzno osmozo;
 • sorpcija;
 • tkanina;
 • mineral;
 • ionska izmenjava.
Fini filter

Z reverzno osmozo

Učinkoviti agregati za filtriranje vode, opremljeni z več stopnjami čiščenja.

Osmoza - prehod vode iz ene solne raztopine v drugo, več nasičen. Reverzna osmoza - prehod vode iz bolj nasičene raztopine na manj nasičeno. To pomeni, da se z reverzno osmozo v tekočini zmanjša nasičenost soli.

Filter za vodo z reverzno osmozo

V procesu reverzne osmoze voda teče skozi polpropustno membrano. Membrana ne dovoljuje, da bi dvignili organske klorove spojine in herbicidi, kot je s svojo konstrukcijo lahko uhaja samo tiste molekule, ki so manjši od velikosti membrane, to je molekule vode in kisika molekule s še manjših dimenzij.

Filter za vodo z reverzno osmozo

V tem sistemu je več stopenj čiščenja.

 1. Prvi korak je zelo pomemben. Tukaj je voda pripravljena tako, da pride na membrano. Ta stopnja uporablja 3 čistilne elemente med reverzno osmozo. Kartuša iz polipropilenskih vlaken ali propilenske preje prvega elementa opravlja mehansko čiščenje. Tukaj očistimo vodo iz delcev, večjih od petih mikronov - rje, peska, lestvice itd.
 2. Drugi aquafiltering vključuje vložek z aktivnim ogljem na pelete, ki daje vodo očisti klorovih organskih spojin, herbicidi, pesticidi, različnih okusov in smradu.
 3. Tretji aquafilter je v svoji sestavi pritisnil premog. S tem odstranimo organske spojine, hlapne organske snovi (tetraklorid, benzen, ogljik) in majhne delce premogovega prahu.

Po začetnem čiščenju se tekočina pošlje membrani. Na izhodu dobimo kakovostno vodo, primerno za pitje.

Delovanje filtra reverzne osmoze

Slabosti takšnega sistema so:

 • lužilna sol in minerali, ki so nam koristni;
 • za izboljšano čiščenje mora biti v vodni cevi pritisk, kar vodi do dodatnih odpadkov, kar pomeni, da je črpalka potrebna;
 • priključitev na električno energijo;
 • nizka hitrost čiščenja.

Nedvomne prednosti:

 • omogoča odstranjevanje 99% umazanije iz vode;
 • dobra cena za odlično kakovost vode.
Filter za vodo z reverzno osmozo

V filtrih z reverzno osmozo je potrebno tudi občasno zamenjati vložke. Proizvajalec praviloma podaja informacije o tem, kako pogosto je treba to storiti v navodilih za filter. V naslednjem videoposnetku si lahko ogledate, kako pravilno vstavite kartušo v vodni filter.

Sorption

Sorpcija je absorpcija s absorbentom druge snovi. Ta vozila se imenujejo tudi premog. Delajo na principu adsorpcije - zamude molekul s trdnim telesom.

Aquafilters izgledajo kot rezervoar iz plastike, v katerem je sorbent (aktivno oglje). Takšni filtri očistijo vodo iz kloridnih spojin, plinov in organskih snovi.

Za izboljšanje čiščenja s pomočjo ogljikovega filtra uporabljamo ionske izmenjevalce. To vam omogoča odstranjevanje težkih kovin, pesticidov, herbicidov, azbesta in naftnih derivatov.

Sorpcijski filtri

Od plusa lahko opazite odlično zmogljivost: 2 litra na minuto in pomemben vir: skoraj 8.000 litrov. In cena, mimogrede, je precej majhna.

Od pomanjkljivosti tega sistema se lahko dodeli kopičenje škodljivih snovi, ki se lahko, če ne spremljajo, izločijo in v toksičnih odmerkih.

Sorpcijski filtri

Fabric

Tkiv Aquafilter se razlikuje po svoji enostavnosti oblikovanja. Izgleda kot valj, zavit v vrv ali turnir. Takšen filter čisti vodo iz kovinskih oksidov, nekaterih kemikalij in zmerno topnih soli.

Ta aquafilter se porabi, ko vrv ali turbina spremeni barvo. V takšnih primerih je potrebno zamenjati filtrirni material ali zavre, tako da tkivo ponovno postane belo.

Fabric filtri

Prednosti tkanine aquafilter je mogoče pripisati dejstvu, da so poceni in enostavni za uporabo. Upoštevanje: vse škodljive snovi ni mogoče zamenjati.

Fabric filtri

Mineralno

Mineralni vodni filter je valjasta mreža, znotraj katere je minerala. Njegov namen je čiščenje vode iz solnih snovi in ​​kemično agresivnih aditivov. Če se na cilindru oblikuje plošča, je tak filter razvil svoj vir in ga je treba zavreči, ker se ne oporavi. Na osnovi mineralov obstajajo tudi lepilni filtri.

Takšni filtri pripomorejo k učinkovitejšemu čiščenju vode, pri čemer se vzamejo celo spojine, ki so bile raztopljene v vodi. Filter je treba zamenjati, ko se je spremenila barva valja.

Kertridž za mineralni filter

Takšni filtri pripomorejo k učinkovitejšemu čiščenju vode, pri čemer se vzamejo celo spojine, ki so bile raztopljene v vodi. Filter je treba zamenjati, ko se je spremenila barva valja.

Kontrasti: če ne skrbite za filter, se v filtru začne množenje patogenih bakterij, kar lahko povzroči zastrupitev.

Kartuša za filter mineralne vode

Izmenjava ionov

Čistilna metoda je nadomestiti mineralne trdne soli z drugimi kemičnimi reagenti, ki bi dali vodo mehkobo. Čiščenje poteka v filtrih z ioni smole. Smola iz ionskega izmenjevalca izgleda kot polimerna peleta. Takšne smole nadomestijo kovinske ione z natrijem, nekatere pa z vodikom. Reakcija daje šibko kislinski medij, ki ne škoduje zdravju ljudi, ampak je celo koristen.

Zasnova izgleda kot valj s prirobnicami, skozi katere vstopi in odhaja poseben plin. Sredi cilindra je blok s filtrom, v katerem ionsko izmenjujejo materiale v obliki vlakna.

Filtri vode za ionsko izmenjavo

Prednosti so:

 • visoka produktivnost;
 • enostavna zamenjava kartuš in dolga življenjska doba;
 • konzerviranje uporabnih snovi po čiščenju;
 • odstranjevanje številnih bakterij, težkih kovin, virusov in strupenih snovi;
 • nabor variant namestitve.
Filtrirni vložek ionskega izmenjevalca

Magnetni filtri za vodo

Izločimo vodne ladje magnetno čiščenje. Najdejo jih v vseh stopnjah čiščenja.

Magnetni filter - enota, ki vključuje več magnetov. Tekočina, ki poteka v pravokotni osi linij sile, vrže drobir in voda se ponovno zgradi. Ta učinek odstranjuje cevi in ​​različne posode iz soli in lestvice.

Magnetni filtri za vodo

Prednost je visoka stopnja čiščenja in ni potrebe po drugačni rešitvi.

Pomanjkljivost je visoka cena.

Magnetni filtri za vodo

Obstaja več vrst magnetnih filtrov:

 • magnetno prirobnice;
 • magnetna sklopka;
 • magnetni mehčalec vode.
Magnetno vodno mehčalo

Magnetni filter prirobnic

Magnetni filtrirni sklop

Filter je magnetno prirobnica ali magnetno-mehanska prirobnica

Učinkovito ščiti pred železnimi solmi. Tudi z njeno pomočjo je voda očiščena iz peska, mulčastih sedimentov.

Filtrirni material je lito železo. Naprava ima jekleno mrežo in pluto.

Čiščenje vode poteka v procesu, sestavljenem iz dveh stopenj:

 1. Zadrževanje suspendiranih delcev z mrežo;
 2. Čiščenje tekočine z magnetnim poljem.

Vodni filter, magnetno prirobnica

Pluse vsebujejo naslednje:

 • učinkovitost proti železu;
 • nizka cena.

Slabosti:

 • Ne očisti drugih vrst nečistoč in soli
Filtrirni magnetni vodni filter

Uporabite ta vodni filter za čiščenje vroče in hladne vode.

Magnetni magnetni filter

Filtri magnetne sklopke so podobni pri svojem delovanju na magnetnem prirobničnem filtru. Takšen vodni filter je potreben na mestih, kjer je vsebnost železa v vodi zelo visoka.

Slabosti so majhne jakosti v primerjavi z akvapilterjem z magnetno prirobnico.

Magnetni magnetni filter

Magnetno vodno mehčalo

Ta vrsta magnetnih filtrov je poseben primer pri uporabi magnetov pri čiščenju vode. Pogosto se uporablja v sistemih za čiščenje vode. Magnetni mehčalec gladi soli trdote, da varuje povezave.

Pros:

 • ne zahteva stalnega vzdrževanja;
 • ne zahteva uporabe kemičnih reagentov;
 • ne zahteva električne energije.

Škode:

 • količina soli v tekočini se ne spremeni;
 • visoka cena.

Filtri vode lahko delimo tudi z modifikacijo. Ena od sprememb aquafilterja je vrsta vrha.

Magnetna sredstva za mehčanje vode

Ojačevalec magnetne vode

Načelo delovanja te vrste aquafilterja je zelo preprosto: na vrhu vrč se vlije voda in skozi vložek preide v rezervoar.

Pros:

 • ni potrebe po povezovanju s pipo z vodo;
 • Ne stalno spremljajte postopka, ker voda ne izlije iz vrčka;
 • vsestranskost zamenljivih kartuš: s kartušo lahko vložite katerikoli problem z vodo proizvajalca, ki ga uporabljate;
 • enostaven za uporabo.

Slabosti:

 • V enem trenutku je mogoče filtrirati največ 1,5-2,5 litra vode;
 • nizka hitrost čiščenja: 0,5 litra na minuto in majhen vir: 150-400 litrov;
 • nizka zmogljivost filtriranja.
Ojačevalec magnetne vode

Šoba na žerjavi

Naprava te vrste filtra izgleda kot majhen valj, ki je nameščen na dotik. Njena sposobnost je čiščenje tekočine iz klora in železa. Tudi ta filter omogoča, da voda postane mehkejša.

Šobe za žerjav so odstranljive in mirujoče. Odstranljivi priključki so nameščeni na adapterju, tako da se po potrebi lahko odstranijo in stacionarno pritrdijo na pipo. Imajo stikalo za čisto in neobdelano vodo, kar je zelo priročno.

Filtrska šoba za žerjav

Pri uporabi vroče vode je treba odstraniti vodno vodo, kar ni zelo primerno. Če se to zgodi, je treba akvapilter sprati s petimi litri vode.

Filtrska šoba za žerjav

Pros:

 • zelo majhne dimenzije, ki jih lahko vzamete s seboj;
 • nekateri modeli imajo stikalo za pretok vode (bodisi skozi filter ali mimo filtra);
 • Ugodna cena.

Škode:

 • majhna produktivnost: do 0,5 litra vsako minuto;
 • majhna šoba: 2-3 mesece;
 • Če ne uporabljate različnih stikal, boste morali nenehno odstranjevati in dati filter.
Vodni filter za žerjav

Filtri namizij (na umivalniku)

Ti vodni filtri so večinoma tip pretoka. Na videz je valj z žerjavom. Cev priključijo na pipe.

Namizni filter

S pomočjo tega filtra voda postane mehkejša, vsebnost težkih kovin in železa je popravljena.

Namizni filter za vodo

Pluse vsebujejo naslednje:

 • visoka produktivnost: 2 litra vsako minuto;
 • dober vir: 3000-4000 l;
 • možnost shranjevanja na mestu, nakup modela s pritrdilnimi elementi na steni;
 • visoka stopnja čiščenja;
 • enostavnost delovanja in pritrditve.

S konzervami so:

 • iskanje vodnega tiča neposredno do pipe;
 • relativno velike dimenzije.
Vodni filter

Nepremični filtri ("pod umivalnikom")

Te naprave izgledajo kot nekaj cilindričnih rezervoarjev z različnimi filtrirnimi sredstvi. Povezava je neposredno na cev, pri čemer je sponko pod umivalnikom. Na umivalniku poleg glavne pipe je nameščena dodatna pipe, skozi katero posebna cev teče izboljšano vodo.

Takšni filtri lahko odstranijo neprijetne vonjave, klor in nečistoče iz vode.

Stacionarni filter za vodo

Prednosti tega sistema čiščenja vključujejo naslednje:

 • shranjevanje mesta namestitve, ker ni potrebno, da bi se običajni položaj ovirali z nepotrebnimi napravami;
 • visoka stopnja čiščenja;
 • ogromen vir: do 10.000 litrov;
 • visoka stopnja produktivnosti: 1,5-5 litrov na minuto.

S konzervami so:

 • visoki stroški čistilne naprave.

Vodni filter

Kaj je treba upoštevati pri izbiri?

Če želite izbrati pravi filter za vodo, morate zbrati naslednje podatke:

 • kjer se bo uporabil filter;
 • kakšno čiščenje je potrebno;
 • kakšen filter je prednosten;
 • poznate kakovost vode, ki jo uporabljate (za to morate preskusiti vodo);
 • cenovni interval;
 • prednostna podjetja.
Filtri za vodo

Najbolj priljubljene naprave vključujejo naslednje naprave: Aquaphor, Barrier, Geyser, Spring, Brita. Te blagovne znamke lahko preprosto najdete na internetu ali iščete v trgovinah, specializiranih za čistilno opremo. Ni vedno prodajalci trgovin jasno opisujejo vse nianse kupljenega blaga.

Z uporabo najmanjšega znanja za določen tip filtra lahko zlahka kupite najboljši filter, o katerem ste sanjali.

Vodni filter Gejzir

Filtri za vodo Brita

Vodni filter Aquaphor

Za zasebno hišo - iz vrtine

Hiše v gozdu rastejo kot gobe v gozdu, zato tudi število hiš zunaj območja oskrbe z vodo narašča. V zvezi s tem ljudje začnejo vrtati vrtine in razmišljati o čiščenju filtrirnih enot. Navsezadnje nihče ni naklonjen zaradi slabe kakovosti vode, ki bi jo delila s povsem novim grelnikom vode ali kotličkom, zdravje nekaterih ljudi pa ne bo dopuščalo take nerafinirane pitne vode.

Filtri za državno hišo

Naloga filtrov za takšno uporabo je prečiščevanje vode iz takih nečistoč kot pesek, glina, biokemija, rja.

Shema filtracija vode, ki prihaja iz vrtine

Dajem

Najverjetneje bo po analizi vode iz primestnega območja napisana biokemija o vsebnosti tekočine snovi, kot sta železo in vodikov sulfid. Zato je treba uporabiti filtre z večstopenjskim čiščenjem. Mehansko čiščenje bo prihranilo vodo iz peska in gline ter globlje čiščenje bo pomagalo zmanjšati togost in dati vodo prijeten okus.

Filtriranje vode v državi

Če je na mestu, kjer ste priključeni na vodo, je potrebno, da filter vsebuje elemente, ki bodo pomagali odstraniti elemente s klorom in vonj.

Za stanovanje

Čiščenje vode v apartmajih je pogosto spregledano, ker jim to ne daje pomembnega pomena. Toda voda se uporablja v velikih količinah in ni vedno uporabna. Kakovost vode v naših vodovodnih sistemih se praktično ne izboljšuje. Zato je treba spremljati, kaj pijemo.

Filtri, nameščeni v apartmajih, so lahko različni, od katerih je vsak edinstven na svoj način.

 1. Vgrajeni filtri.
 2. Nameščen pod umivalnimi (nepremični) filtri.
 3. Filtri za tabele.
Filtriranje vode v stanovanju

Kateri filter naj izberem?

Ne pozabite, da material za filtriranje ni trpežen: prej ali slej bodo membrane zamašene, sorbent pa bo napolnjen s škodljivimi snovmi. Zato je treba zamenjavo nadomestiti pravočasno.

Nekateri proizvajalci proizvajajo izdelke z koledarje, kot so "Aquaphor", ali kazalnikov - podjetja "Brita" - ki spominja uporabnik zamenjati. Ampak to tudi zgodi, da po določenem času padcev tečajev filtracija uporaba aquafiltering, to pomeni, da je filtriranje del naprave izpolnil svoje življenje, in da je čas za spremembo, kljub dejstvu, da "opozorilo", da to storite še.

Filtri za vodo različnih vrst

Glede na učinkovitost filtrov najvišje mesto zasedajo večstopenjski.

 • Najcenejša možnost je od 7 do 20 USD za šobo proizvajalcev žerjavov, kot so "Geyser", "Aquaphor", "Barrier" in "Spring". O tej vrsti filtrov si lahko preberete v zgornjem članku.
 • Filtri-vrči so malo dražji: do 40 $. So bolj primerni kot šobe, vendar manj učinkoviti. Te vodne ladje proizvajajo isti proizvajalci kot šobe, edina stvar, ki je bila dodana, je bila znamka "Brita". Filtri-čepi tega proizvajalca dosežejo oznako 70 dolarjev, vendar za ta denar dobite veliko virov kaset. Poleg tega imajo modeli te znamke indikator, kar je zelo priročno.
 • "COOLMART" - proizvajalec akumulacijskih vodnih filtrov v prostornini od 3 do 6 litrov. Hitrost filtracije v tem vodnem filtru je 1-3 litra na uro. Toda, poleg tega tekočina v aquafiltering za najboljše rezultate treba stik z antibakterijskim plastjo za dolgo časa: od 6 do 22 ur. Cena takšnih filtrov je od 100 do 180 USD.
 • Aquafilters "na umivalnik" iz podjetij "Geyser", "Aquafor" in "Spring" imajo ceno do 150 dolarjev.
 • Cena nepremičnih filtrov presega 150 USD. Imajo možnost povezati filter tudi z vročo vodo, vendar ne vsi modeli. Če vzamemo takšno spremembo filtra v počitniški hiši na dobro, potem bodite pripravljeni plačati "precej peni", kot je to potrebno za tak filter da je potrebna aquafiltering predobdelavo in dezinfekcijo in mehčanje enoto ( «Atoll», «ECOWATER»). Stroški takega sistema bodo okoli 1000 USD.
Vodni filter COOLMART

Filter kozarec iz BRITA

Filter za čiščenje vode Geiser

V naslednjem videoposnetku si lahko ogledate, zakaj je tako pomembno namestiti filter, kako pravilno izbrati, kaj naj najprej iščejo, in kakšen filter je bolje kupiti za določene namene.

Izbira filtra je vedno pomembna detajl v življenju osebe, saj je vse odvisno od kakovosti vode, celo pričakovane življenjske dobe. Zato se prepričajte, da analizirate vodo, ki jo uporabljate. Nato natančno preberite razdelek »Kaj upoštevati pri izbiri« in kupite filter, ki je pravi za vas. Konec koncev je čista voda vedno prijetna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 68