Kako popraviti kopel?

Kako popraviti kopel?

Remont v kopalnici vključuje veliko dela. Praviloma je potrebna namestitev kopalnice. Značilna lastnost takšnih vodovodnih instalacij je velika velikost in dostojna teža, še posebej, če je kopel iz litega železa. Zato je zelo pomembno, da jo varno pritrdite tako, da se ne premika pod vplivom mase vode in osebe. Za to je potrebno upoštevati določena pravila.

Kako popraviti kopel?

Vrste pritrditve

Če je pripravljen prostor pod kopeljo, so vsi materiali za pritrjevanje kupljeni, potem lahko nadaljujete sam proces. Danes so na voljo naslednje vrste kopeli:

Montaža pene. S svojo pomočjo lahko kopel zanesljivo in dokaj hitro pritrdite na tla in steno. Prvič, nivoji in zahtevana višina naprave so izravnani in povezani z dovodom vode in kanalizacijo. Nato je nameščen tako, da se v bližini stene drži reža približno 1 cm. V kopalnico vlije voda za večjo stabilnost, prostor med izdelkom in nogami, stenami, nadstropjem pa napolnimo z montažno peno. Treba je upoštevati, da je pena nekoliko razširjena, jo je treba uporabljati v razumnih mejah. Čeprav se popolnoma posuši samo v enem dnevu, lahko po 6 urah zaključite kopanje.

Pritrditev kopeli s peno

Opečni okvir. Običajno je kopalnica nameščena na okvir opeke, ko komplet ne vsebuje nog. Včasih pa je mogoče tak okvir in noge združiti, da bi povečali stabilnost izdelka. Okvir opeke lahko položite čez ali po kopeli. Zidarstvo preko omogoča namestitev izdelka neposredno na opeke. Na steni pritrdite vogale z jeklenimi mozniki, ki se tudi kopajo. Imajo vlogo dodatne podpore izdelka. Pri polaganju ob kopeli se položi tudi na straneh opeke. Toda namesto vogalov, na steno je mogoče pritrditi z montažno peno.

Kopel je mogoče obložiti z opeko na vseh straneh, nato pa ploščice s ploščicami. V tem primeru je treba pravilno izmeriti višino zidave, da ni treba dodatno rezati ploščic. Zgornje opeke je treba zmanjšati na polovico, saj se v celoti ne prilegajo pod stranjo kad. Pri polaganju je bolje zapustiti majhno luknjo, skozi katero lahko po potrebi pregledate in prilagodite sifon. Za to lahko pritrdite majhna plastična vrata.

Pritrditev kopeli z opečnim okvirjem

Opečni okvir za pritrditev kad

Pritrditev kadi z ogrodjem opeke

Kovinski okvir. Če je težka kopel majhna, jo lahko namestite na poseben kovinski okvir. Lahko se pakira z glavnim izdelkom ali kupi ločeno. Okvir je pritrjen na kopalnico z vijaki na predvidenih mestih, pritrdite noge. Dodatna stabilnost kopalnice je pritrjena na pritrdilne letvice vzdolž stene. Pri namestitvi pustite razmik približno 2-4 mm, ker kopalnica z vodo rahlo poravna.

Montaža kopeli s kovinskim okvirjem

Izrežite v nišo. Če je kopalnica premajhna in morate prihraniti prostor, potem je odlična možnost za namestitev kadi vstaviti v nišo. Čeprav je ta vrsta instalacije najbolj zapletena, zagotavlja najbolj zanesljivo in togo pritrditev sanitarne opreme. Za to je potrebno izdelati žlebove v steni ali stenah. V njih je stran kopalnice vstavljena in, po potrebi, ojačan s pritrdilno peno.

Kopalna pritrditev v niši

Načela pritrditve

Za zagotovitev, da kopel ostane varen več let, je treba upoštevati naslednja načela:

 1. Čeprav je litega železa kopel precej močna in trpežna, ima največjo maso, ki določa kompleksnost svoje namestitve. Zato ga je treba pritrditi na trdno površino.
 2. Jeklene kopeli so pogosto nameščene na opečnem okvirju, ki zagotavlja togost njene pritrditve. Da bi zagotovili, da med polnjenjem voda ne sprošča močnih hrupa, se lahko obrnjena površina kopeli obdeluje z gazo. Kot alternativa okvirnim kovinskim nogam, vendar lahko sčasoma izgubijo stabilnost.
 3. Akrilne kopalne kadi so poceni in imajo odličen videz, vendar niso najbolj trpežne. Zanesljiva namestitev takšnih izdelkov je možna na stabilnem okvirju iz kovine.

Načelo določitve kopeli

Priprava je odvisna od vrste kopeli

Zelo pomembno je, da pripravite površine in celotno sobo za namestitev kopalnice:

Cast Iron

Najpomembnejša stvar za pritrditev katerekoli vrste kopeli je merjenje dimenzij, tako da kopel lahko svobodno vstopi v prostor. To se nanaša na dolžino, širino in višino kopeli, njegovih straneh in podstavku. Očistite vse stare vodovodne instalacije, očistite kanalizacijo. Ker teža te kopeli dosega 100 kg ali več, se za to pripravi čvrsta površina. Idealna možnost je betonski estrih, pokrit z debelimi ploščicami. Ampak, če estrih ni najmočnejši, potem pod nogami lahko postavite jeklene plošče debele približno 5 cm in debele 0,5 cm. Če gre za kopalnico v apartmaju, je zagotovljena zanesljiva hidroizolacija tal.

Stenske obloge so možne v dveh izvedbah. Lahko jih popolnoma oblečemo, nato pa namestimo kopel ali pokrivamo zgornji del stene samo na površino izdelka. Slednja možnost omogoča skoraj popolno uresničitev odsotnosti vrzeli med izdelkom in steno. V tem primeru se ploščice položijo po fiksiranju kopeli.

Pritrditev litega železa

Namestitev in pritrditev litega železa

Akril

Take kopalnice ne moremo imenovati za najbolj trpežne izdelke. Njihova površina se lahko upogne pod majhnim naporom. Zato strokovnjaki priporočajo, da zagotovijo zadostno število podpore. Najbolj primerna metoda namestitve je kovinski okvir z nogami. Ker je teža kopeli relativno majhna, ne potrebuje debele plasti betonskega estriha. Obloge so lahko izdelane pred in po namestitvi izdelka.

Pritrdilna akrilna kopel

Zavarovanje akrilne kopeli

Jeklo

Pred montažo jeklene kopeli skrbno zapečatite vse stene v tleh, ker lahko kopičijo vodo. Površino obdelamo s posebnimi hidroizolacijskimi zmesmi. Kot zaključek je bolje uporabiti keramične ploščice, saj so trajne in se ne bojijo vlage.

Montaža jeklene kopeli

Faze dela

Postopek pritrditve kopeli je odvisen od materiala, s katerim je izdelana, kjer je načrtovana postavitev: ob steni ali sredi prostora. Standardni postopek pritrditve tega vodovoda na steno je naslednji:

 1. Prva stvar je povezati prelivno cev, sifon. Da bi to naredili, je kopalnica obrnjena vstran, da bi delo olajšalo delo.
 2. Vijaki ali samorezni vijaki so pritrjeni, kopel se postavi na tla, tako da se lahko priključi drenažna cev.
 3. Izdelek se premika blizu stene ali stene.
 4. Pod nogami postavite majhne kovinske plošče, tako da je izdelek nekoliko nagnjen k odtoku.
 5. Končno prilagajanje višine in položaja kopeli so razpoke med steno zatesnjene s pritrdilno peno ali cementno malto.
 6. Zaprt prostor pod kopalnico je lahko opeka, kar poveča togost njene pritrditve ali posebni plastični zasloni.
Zaporedje določitve kopalne kadi

Faze popravljanja kopel

Kopanje na stalno mesto

Nasveti

Če ne želite najeti strokovnjaka za namestitev kopel, bodite pozorni na naslednje nasvete:

 1. Za nameščanje masažne kopeli je potrebna prisotnost vtičnice. Nujno mora biti ozemljen in pokrov za zaščito pred vodo.
 2. Za zagotovitev visokokakovostnega odvajanja vode iz sklede izdelka je priporočljivo uporabiti valovito cev. Z lahkoto je lahko upognjen ali raztegnjen, je zelo trpežen in poceni.
 3. Izberite kopel ne sme biti odvisno samo od materiala, temveč tudi notranjosti celotne sobe. Če želite to narediti, lahko uporabite tematske keramične ploščice ali plastične plošče.
Nasveti za namestitev kad

Tako je določitev kadi odvisna od številnih meril, vključno z vrsto naprave in materiala. V vsakem primeru pa je v domu mogoče zanesljivo zavarovati z minimalnimi sposobnostmi pri delu z orodji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =