Katera je boljša kad: litoželeza, jekla ali akrila? Primerjalna analiza

Katera je boljša kad: litoželeza, jekla ali akrila? Primerjalna analiza

Pridobivam kopel, hočem, da traja dolgo časa, da služi svojemu lastniku in izpolnjuje vse njegove želje in potrebe. Zato je treba skrbno pretehtati izbiro tega predmeta v notranjosti kopalnice in najprej upoštevati material, iz katerega je izdelana kopel. Katera je boljša kad: litoželeza, jekla ali akrila? Primerjajte njihove značilnosti in vam pomagajte izbrati tistega, ki vam ustreza.

Bath akril

Litenska kopel

Kopalnica iz nerjavnega jekla

Primerjalna analiza

Za vaše udobje smo pripravili primerjalno tabelo in izvedli tržne raziskave. Z ocenami uporabnikov za vsak kriterij lahko vidite v naši tabeli. Upamo, da vam bodo ti podatki pomagali izbrati kopel.

Litoželezni Jeklo Akril
Teža od 60 kg do 180 kg od 20 kg do 60 kg od 24 kg do 51 kg
Vrednotenje 5 7 10
Moč Zelo močna in trpežna. Odporen proti nastanku rje. Proizvajalci dajejo garancijo do 25 let. Za trdnost in trpežnost je slabše od litega železa. Kvaliteta kopeli je debela 3,5 mm. Nemški proizvajalec Kaldewei zagotavlja jamstvo za jeklene kopeli do 35 let. Moč kopeli je odvisno od kvalitete akrilne in ojačitvene plasti. Več slojev ojačitve - večja je kopel. Najtrajnejše in trajnejše - kopeli iz kamnoloma. Garancijsko obdobje za kopalne kopeli do 10 let.
Vrednotenje 10 4 8. mesto
Kakovost prevleke Obloga se lahko odstrani pod mehanskim delovanjem. Bela emajl se razlikuje v belini in sijajnosti. Emajl se lahko obogati s srebrom ioni. Emajl se lahko odstrani pod mehanskim delovanjem. Kakovostna akrilna prevleka ne postane rumena. Lahko je gladka in groba anti-zdrsa.
Vrednotenje 7 7 9
Sposobnost popravljanja prevleke Emajl je mogoče obnoviti, vendar bo življenjska doba novega premaza približno 5 let. Emajl je mogoče obnoviti, vendar bo življenjska doba novega premaza približno 5 let. Akrilna prevleka je mogoče enostavno obnoviti, življenjska doba novega kopalnega pokrova bo do 15 let.
Vrednotenje 7 7 10
Zvočne absorbcijske lastnosti, ko jih napolnimo z vodo Praktično brezskrbno Visoka raven hrupa. Večina proizvajalcev ponuja tesnila, ki absorbirajo hrup. Bechshumno
Vrednotenje 10 4 10
Toplotna prevodnost Ima toplotno vztrajnost - kopel se počasi segreva in voda v njem ohranja temperaturo za dolgo časa. Ima visoko toplotno disipacijo. Hitro segrevamo in voda v njej hitro ohladi. Nizka toplotna prevodnost. Voda v kopeli se počasi ohladi. Preprečuje temperaturo do 60 stopinj.
Vrednotenje 10 5 10
Raznolikost obrazcev Ne razlikujte se v različnih oblikah. V bistvu se proizvajajo pravokotne kopeli. Proizvajajo se kopeli različnih oblik in oblik. Največ različnih oblik. Material omogoča oblikovalcem, da ustvarijo najbolj nenavadne kopeli.
Vrednotenje 5 9 10
Barvne rešitve Majhen izbor cvetja. V bistvu se proizvajajo bele kopeli. Majhen izbor cvetja. V bistvu se proizvajajo bele kopeli. Kopeli so lahko različnih barv in odtenkov. Barva akrilnih kopel je odporna na abrazijo. Kopeli lahko izdelamo z grafičnim vzorcem različnih kombinacij barv.
Vrednotenje 5 5 10
Montaža Ni moč, da bi ena oseba namestila kopel. Zaradi velike teže je potrebno sodelovati pri montaži, vsaj tri osebe. Kopel je trdna in med uporabo ne "sprehaja" in ne zapusti sten. Ne zahteva dodatnih modelov. Možna je samo-montaža kad. Kopel ni stabilen in zahteva dodatne strukture za montažo (temelj ali poseben cevovod). Postopek namestitve lahko opravite sami. Kopel je nameščen na posebnih konstrukcijah in zahteva dobro fiksiranje. Koprene kopeli so bolj stabilne, jih je mogoče namestiti brez dodatnih pritrdilnih elementov in jermenov.
Vrednotenje 3 7 9
Skrbi Prevleka je odporna proti kemičnim detergentom. Priporočljivo je, da ne uporabljate abrazivnih sredstev in trdih čeljusti. Prevleka je odporna proti kemičnim detergentom. Priporočljivo je, da ne uporabljate abrazivnih sredstev in trdih čeljusti. Zahteva nežno nego. Občutljivo na vpliv agresivnih gospodinjskih kemikalij, abrazivov in trdih čeljusti. Pri temperaturi okoli 100 stopinj se akrilna prevleka lahko deformira.
Vrednotenje 9 9 7
Cena od 7000 rubljev od 2800 rubljev od 4300 rubljev
Vrednotenje 8. mesto 9 9

Vsako vrsto kopalnice lahko dopolnimo z whirlpool sistemom. Kako izbrati whirlpool z hidromasažo, preberite v drugem članku.

Več o funkcijah

Podrobno preuči vsako od teh vrst kopeli.

Mini bazena akrila s hidromasažo

Cast-iron

Litje kopeli so bile v trendu pred mnogimi leti, vendar z razvojem tehnologije zanimanje za njih ni padlo, in so še vedno v povpraševanju med prebivalstvom.

Kopel, izdelan iz litega železa - je nedvomno izdelek trajen in trpežen. Morda teh dveh meril ne moremo bolje opredeliti litega železa. Drug pozitiven dejavnik je toplotna prevodnost. Litit železo je material, ki se ogreva že dolgo, vendar se tudi dolgo ohladi. Zato se prepričajte, da se vroča voda v taki kopeli ne ohladi za dolgo časa. Da se ohladi na temperaturo vaše kopalnice, bo to kopel trajalo približno uro in pol. V tem času boste imeli čas, da namočite puhasto peno in se popolnoma sprostite.

Kopel iz litega železa

Litoželec - zvočno izoliran material. Ko zbirate vodo, bodite mirni: vaša družina ne bo vplivala na zvok vode, ki ga vzamete.

Najpomembnejša pomanjkljivost kadi iz litega železa je njena teža. Je zelo težka, z dolžino enim in polom, tehta sto kilogramov. Zato, če vaš apartma ni v pritličju, bo dobava in namestitev izdelka povzročila ustrezne težave. Ampak teža ni samo pomanjkljivost, tu je prednost. Oh, če ste namestili lito-železno kopel, kjerkoli želite, potem bodite prepričani, da se nikjer ne bo premikal. Zagotovljena je stabilnost izdelka. Zato je primerno, da se taka kopel postavlja na steno. Da bi se oddaljila, zagotovo ne bo.

Kopel litega železa v klasičnem slogu

Dizajnerska kopel s prašičjo železo

Cast-iron kopel v notranjosti

Kopel litega železa zahteva zelo previdno nego, ker je pokrivna plast, in to je vodoodporna emajl, poškodovana zaradi netočnega čiščenja ali izkoriščanja. Lahko ga obnovite sami, vendar zaradi kompleksnih tehnik popravila je bolje, da se obrnete na strokovnjake.

Cast-iron kopeli ne bodo zadovoljni z različnimi vrstami in oblikami. Na žalost jih ni mogoče imenovati izvirno. Tuji producent, seveda, prinaša nekaj zanimivih trenutkov v oblikovanju. Na primer, lepe noge z zlato obrobo ali dodatne peresa in naslonjala za roke, ki zagotavljajo varnost. Noge je mogoče nastaviti in višina kopalnice je nastavljena v skladu z lastnimi željami. Upoštevajte, da tehta manj te kopeli kot domači proizvajalci.

Pravokotna litoželinska kopel

Ležišče iz litega železa je opremljeno s hidromasažo. Lahki in zračni mehurčki, njen lastnik je samo na vrhu blaženosti. Če pravilno pospravite lito železo, vas bo tak izdelek prosil približno 50 let.

Cast-iron kopel z hidromasažo

Kotne kopeli lahko najdemo iz katerega koli materiala, vendar so zelo redke izdelane iz litega železa.

Inovacije premaza za emajl

Veliko let je minilo od trenutka, ko je bila izdelana prva litega železa. Sodobne tehnologije omogočajo izboljšanje kakovosti in videza in, seveda, litega železa v našem času ni mogoče primerjati s tistim, ki je že dolgo časa nazaj.

Kot prej je lito železo najprej napolnjeno z želeno obliko. Nato je površina izravnana, polirana in gladka. Vsi neenaki kraji se izbrišejo. Tukaj se na tej popolnoma ravni osnovi nanaša prevleka iz sklenine. Emajl je eden najpomembnejših parametrov, ki določajo kakovost izdelka. Za zagotovitev, da je tak izdelek več kot desetletje postal njen lastnik, proizvajalec dodaja različne sestavne dele za njegovo sestavo - barij, kobalt. Kopel je izredno lepa: bela in sijoča.

Bela emajlirana litega železa

Zakaj so kopeli domačega proizvajalca težji od uvoženih? Samo ruske kopeli imajo debelejši sloj litega železa. Nasprotno pa pri tujih proizvajalcih: sloj iz litega železa je manjši in premaz na emajlu je debelejša. Proizvajalci bogatijo emajl s srebrnimi ioni. Ni skrivnost, da ima srebro protibakterijske in razkužilne lastnosti. Zato je njena uporaba na tem področju preprosto nenadomestljiva. Ta kopel ni le lepa, ampak tudi koristna za zdravje.

Druga komponenta emajla je titanov sol. Zagotavlja gladkost in naredi tako kopel bolj trpežne. V prodaji so litoželezne kopeli, v katerih je lak premaz sestavljen iz treh plasti. Ta kopel je podobna kopeli iz akrila.

Bath iz emajla iz litega železa, obogaten s srebrom ioni

Svetujemo vam, da preberete naš članek o izbiri litega železa.

Akril

Akrilne kopeli so rezultat znanstvenega in tehnološkega napredka. So mlajši od litega železa, vendar imajo že svoje oboževalce. Ta izdelek ni zelo težek, zato ga je enostavno namestiti in premakniti. In težave pri dostavi niso posebne. Na prvi pogled je očitna krhkost, zavajajoča. Akrilna kopel je dovolj močna in zanesljiva. Takšna kopel ima ravno, sijočo površino, ki sčasoma ne izgubi svoje prvotne barve. Kopel akrila ohranja toploto za dolgo časa. Temperatura vode, ki jo vlije v pol ure, bo le še za eno stopnjo nižja.

Kopalni kotni akril

Še en plus je izolacija zvoka. Voda je skoraj tiha. Akrilna kopel je enostavna za uporabo in vzdrževanje. Dovolj je, da ga obrišete z gobico z običajnim detergentom. V tem primeru so močna kemična in abrazivna sredstva strogo prepovedana. Lahko poškodujejo akrilno površino.

Praske, ki se lahko pojavijo med brezskrbnim delovanjem akrilne kopeli, se lahko odpravijo z nanašanjem polirnih ali tekočih akrilov, če je praska zelo globoka.

Na prednosti, slabosti, proizvajalci akrilnih kopeli preberite naš drugi članek.

Ovalna akrilna kopel

Pravokotna akrilna kopel

Kotna kopel

Za pranje v akrilno kopel njegovega štirinožnega hišnega ljubljenčka ni priporočljivo. Lahko opraska površino kad.

Zidna akrilna kopel

Akrilne kopeli navdušujejo z različnimi oblikami. Ker je material precej plastičen, proizvajalec ponuja okrogle, ovalne, kotne kopeli. Zato lahko njihova uporaba postane lep in nenavaden dodatek kopalnici in v nekaterih primerih postane krepko oblikovalska odločitev.

Druga, ne manj pomembna prednost akrilnih kopel je njihova higiena. Akril je material, ki preprečuje širjenje bakterij v vlažni mikroklimi kopalnice.

Asimetrična akrilna kopel

Vogalna okrogla akrilna kopel

Ločena stoječa akrilna kopel

Nove tehnologije v proizvodnji akrilov

Najprej, ugotovimo, kaj je surovina za izdelavo akrilnih kopalnih kadi. Akril je polimerna snov, ki je v bistvu enaka plastika. Za kopanje potrebujete list akrila, iz katerega se v vakuumskih komorah piha vakuum. List ima drugačno debelino, vendar na splošno ne sme biti manjši od 5 milimetrov.

Obstaja razmerje med debelino akrilne pločevine in plastičnostjo. Debele akrilne plošče se zvijejo slabše. Zato kakovostna akrilna kopel nima zapletenih in zapletenih oblik.

Bath litega akrila

Kopel v prvi fazi je še vedno daleč od končne oblike. Pravzaprav - to je le plastično posodo, ki se lahko zlahka deformira. Potem pride proces ojačitve. Na površino nanese več slojev posebne smole, ki ob utrjevanju ohranja obliko kopeli. Na nekaterih tovarnah je ročno izdelan. Jakost in kakovost izdelka sta odvisna od števila takšnih plasti. Lahko jih vidimo s prostim očesom.

Preverite kakovost akrilne kopeli je lahko na principu testiranja lubenica na trgu, to je, potrkal. Če je zvok gluh, lahko varno kupimo takšno kopel. Glasen zvok označuje tanko plast armatur, kar je že znak slabe kakovosti. Bolj debel sloj, dražja kopel. Pridobivanje poceni akrilne kopeli je zelo tvegano.

Kopel iz akrilata

Tehnologija ne stoji mirno. Sedaj in zdaj so kopeli, narejeni iz kletke (kremen + akril). Quartz naredi akrilni trajen, zato proces ojačitve enostavno izgine. Takšne kopeli niso več "izpuščene", temveč so odtisnjene. Kvarilne kopeli so zelo trpežne. Težki predmet, ki je padel v takšno kopel, ne bo pustil nobenih prask ali dent za to. Seveda je taka kopel rahlo težja od običajnega akrila, toda v primerjavi z litino je lažje.

Za več informacij o tem, kako izbrati najboljšo akrilno kopel, preberite naš drugi članek.

Whirlpool Bath

Pravokotna kopalna kad

Kotna kotna kopel

Jeklo

Jeklena kopel je proračunska možnost. Jeklene kopeli cenejše kopeli iz drugih materialov. Seveda so drage jeklene kopeli. Ti se po videzu skoraj ne razlikujejo od litega železa, zaradi prevleke emajla. Material materiala lahko določite samo s pritiskom na rob izdelka. Vročanje lastniku taki kopeli je lahko približno 15 let.

Jeklena kopel je zelo lahka. Zato namestitev in namestitev posebnih težav ne bo povzročila. Glede na plastičnost materiala proizvajalci ponujajo različne oblike jeklenih kopeli. Izberete lahko, kaj vaše srce želi.

Za več informacij o tem, kako izbrati kopel iz litega železa, preberite naš drugi članek.

Jeklo brez stoječe kopeli

Največja pomanjkljivost je toplotna prevodnost. Voda v tej kopeli se hitro ohladi katastrofalno. Po trdo delovnem dnevu se ne bo mogoće vpijati in se sprostiti. V nasprotnem primeru morate stalno dodajati vročo vodo. In to je že neekonomično.

Ko zaposlite vodo v jekleni kopeli, bodo vsi prebivalci vašega stanovanja vedeli o tem. Zvok bo glasen hrup. Tuji proizvajalci poskušajo zvok prikriti in uporabiti gumijasto tesnilo. Ampak to samo izklopi zvok vode vlije v to.

Pri izbiri jeklene kopeli je potrebno upoštevati debelino sten. Tanke stene se lahko deformirajo, emajl bo razpokal.

Jeklena kopel pravokotna

Ovalna jeklena kopel

Jeklena kopel

Sklepi

Kakšno kopel lahko izbirate? Rešitev tega vprašanja je seveda individualna. Če sredstva niso toliko, potem morate kupiti jekleno kopel. Pri zaposlovanju vode boste morali spočiti hitro hlajenje vode in hrupa. Toda zaradi različnih oblik lahko vzamete kad, kar bo odlična rešitev za vašo kopalnico.

Prednosti akrila v toplotni prevodnosti in izolaciji zvoka. Plus, dejstvo, da so vse praske mogoče popraviti doma. Postopek obnove je precej preprost. Vsaka specializirana trgovina vam bo ponudila tak niz po dostopni ceni. Akrilne kopeli so dodatno opremljene s hidromasažo in postanejo udobni kotiček za postopke SPA. Oblike takšnih kopeli so tudi različne.

Kopel iz litega železa je zelo težka. Težave se pojavijo pri namestitvi. Če ste pomotoma razdelili kos takšne kopeli, potem dajte originalen videz izdelka ne deluje. Obnovitev litega železa je zelo težka in v nekaterih primerih nemogoča. Toda kljub temu je najpomembnejša moč. Voda v kopeli ohladi počasneje kot v akrilu. Sodobni proizvajalci spremenijo to kopel v pravo umetniško delo in dodajajo odlične podrobnosti. Cast-iron kopel je trajni izdelek.

V vsakem primeru pa, preden kupite kopel, mora biti kot "poskusite". Mnoge trgovine omogočajo svojim strankam, da se plezajo v kopalnice in razumejo, ali bo stranka v njej udobna in udobna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2