Kotne kopeli – vrste, velikosti in prednosti

Kotne kopeli - vrste, velikosti in prednosti

Če imate majhno kopalnico, bo idealna rešitev za nakup kotne kopeli. V primerjavi s tradicionalno pravokotno kopeljo ta pogled s pomočjo kompaktne velikosti bo prihranil prostor. Prav tako boste prejeli čudovit dizajn za notranjost in občutili boste, kako udobno je uporabljena kotna kopel.

Obrazci

Mnogi verjamejo, da ima vogalna kopel podobo izokceličnega trikotnika, katerega ena stran je zaokrožena. To mnenje je napačno.

Kopalnica kopalnica nestandardne oblike

Zdaj na vodovodnem trgu lahko najdete vogalno kopel najbolj raznolikih oblik:

 • trikotne
 • asimetrični poliedri
 • trapezni
 • en kotiček je lahko zaokrožen ali bačen.

Vsak model je izdelan v desni ali levi verziji. Bodite pozorni na to točko, se obrnite na svetovalce, da izberete pravilno usmerjeno kopel.

Kopalniški večernik

Kotna jacuzzija je priljubljena možnost, saj vam omogoča, da ustvarite domače zdravilišče, kjer se boste lahko kadar koli sprostili.

Materiali

Industrija proizvaja kopalne kadi različnih modelov od najbolj preprostih do oblikovalskih. Zaradi tega je vodovodni proizvod nepričakovanih oblik postal možen z uvajanjem novih materialov v proizvodnjo. Zaradi najširšega obsega in velikega obsega cen lahko nova stranka kupi novo kopalnico z vsemi prihodki.

V odvisnosti od materiala izdelave so kopalne kadi razdeljene na:

Jeklo

Odlikuje jih nizka cena, življenjska doba pa je od deset do petnajst let. Jeklene kopeli niso zelo zahtevne, vendar so vedno na prodaj.

Jeklena kotna kopalnica

Cast-iron

Ta vrsta kadi se že dolgo dokazuje s svojo visoko zmogljivostjo, kakovostjo in trajnostjo. Življenjska doba lahko traja več kot 20 let. Edina pomanjkljivost teh kopeli je veliko teže.

Poiščite lito železo kopel ni enostavno. To je posledica dejstva, da proizvodnja takih kopel zahteva veliko proizvodno zmogljivost za taljenje litega železa. V skladu s tem je cena litega železa kopel precej visoka in je v njej nemogoče montirati, na primer, curke za hidromasažo, saj popolnoma izvaja električni tok. Še več, pri nameščanju takšne kopeli je potrebno ozemljiti. Inovativni materiali v proizvodnji kopalnih kadrov uspešno konkurirajo v vseh kvalitativnih kazalcih z litino.

Kopalnica iz litega železa

Akril

Za tovrstne kopalnice je značilna razpoložljivost, velik izbor in poceni cena. Uporaba akrila omogoča izdelavo izdelkov v številnih oblikah, barvah in velikostih. Življenjska doba akrilne kopeli je približno deset do petnajst let, poleg tega pa je obloga predmet obnovitve in jo lahko vedno posodabljate brez velikih finančnih stroškov. Ponavadi je mešalnik opremljen s kopalnico, vendar lahko izberete drug primeren model.

Preberite več o akrilnih kopelih v izdelku.

Kopalnica akrilna kopalnica

Poskusite izbrati mešalne mize v isti trgovini kot kopel, da se izognete težavam pri namestitvi. Poleg tega je v celotnem sklopu mogoče dobiti ročice, vzglavnike, zavese ali hidromasažne sisteme.

Če v kopeli obstaja hidromasaža, kopanje ne bo samo higienični postopek za vas, ampak tudi spodbuja sprostitev ali toniranje telesa, kar je zelo koristno za zdravje.

Kopalnica s hidromasažo

Članek o kopeli s hidromasažo vam bo povedal vse odtenke.

Akrilna kopel je okolju varen izdelek, ker akril ne more povzročiti alergijske reakcije, na akrilno površino pa ni mogoče prikazati bakterij in gliv. Za to vrsto je značilna nizka toplotna prevodnost, zato se voda počasi ohladi.

Dimenzije standardnih kotnih kopeli

S standardnimi trikotnimi kopeli pogosto označena s takimi dimenzijami, kot stransko stranico, 1,5-1,8 m, globina - od 0,48 do 0,65 m, skupna prostornina - ne več kot 400 litrov.

Tradicionalna dolžina vogalov kopalnice nima več kot 1,5 metra. Ampak, če kopalnica ima veliko prostora, potem v območju obstajajo nestandardni modeli, ki so veliki.

Nestandardna kopalnica s kotom

Na vodovodnem trgu je ogromen obseg kotnih dimenzij kopeli. Lahko kupite skromen model ali dovolj velik. V bistvu je trikotna kopel lahko od 0,9 × 0,9 m do 2 × 2 m. Velikost kotne kopeli je 120 x 120 cm in 150 x 150 cm.

Če govorimo o "pravokotnem" modelu, njegove dimenzije so od 0,7 do 2 metra.

Pravokotna kopalnica v kotu

Višina različnih modelov je tudi raznolika - od 45 do 80 cm.

Notranje dimenzije kopalnice so veliko manj zunanje, vendar to nima velikega vpliva na njegovo udobje.

Razlika v velikosti lahko igra pomembno vlogo le, če je nameščena v majhnih prostorih, ko je vsak centimeter prostora drago. Za velike prostore, funkcionalnost in udobje so pomembni, velikost in prostornina niso pomembni. V veliki kopalnici lahko udobno sprejmejo tri osebe.

Kopalnica za 3 osebe

Obstajajo kopeli posebne kopalne kadi. Zanje so značilne majhne velikosti in imajo poseben hrbet.

Kopalniške sedeže

Ogromne kopeli, ki vključujejo namestitev več ljudi, imajo tudi naslone za sedenje. V srednjih in velikih kopalnicah lahko ostaneš v obeh položajih: sedi in laži.

Funkcionalnost

Hidromasaža pozitivno vpliva na zdravje in dobro počutje osebe. Ta funkcija je zelo priljubljena med kupci kopalnih kad.

V boju za kupca proizvajalci poskušajo diverzificirati funkcije hidromasažnih kotičkov in jih dokončati:

 • daljinska upravljalna plošča;
 • aeromasaža;
 • barva in kromoterapija;
 • aromaterapija;
 • prilagoditev moči vodnega curka;
 • mehke naslone za glavo;
 • vgrajeni nosilci za brisače;
 • dodatni sedeži za kopanje noge;
 • senzorji za merjenje nivoja vode;
 • funkcija zaščite pred prelivom;
 • samodejno dezinfekcija.

Akrilne kopeli iste oblike in modela so lahko opcijsko opremljene s funkcijo hidromasaže. Imate pravico izbrati snop. Za preproste modele ta funkcija praktično ni zagotovljena. Ampak dragi modeli nimajo samo hidromasaže in aeromasaže, temveč so opremljeni tudi s posebno razsvetljavo, mešalnikom, ki simulira slap in številne druge možnosti.

Dimenzije kotiček Whirlpool in o tem so na obeh straneh - od 1,5h1,5 1,8h1,8 m do m, višina je običajno v 0,6 do 0,7 m.

Kopalnica s slapom

Moderna kopalnica s hidromasažo

Hidromasaža

Asimetrična in simetrična

Kotno asimetrično in simetrično kopel se lahko uporablja v kopalnici ne glede na njegovo območje.

Danes je velik razpon velikih kotnih kopel, njegova standardna dolžina je 1,85 metra.

Trikotna kopel bo pripomogla k uporabi enega vogala za vse elemente v notranjosti prostora. Za majhno kopalnico bo trikotna kopel odlična rešitev problema majhnega prostora, saj vam omogoča prihranek velikega prostora.

Veliko število modelov kotnih kopeli je opremljeno z vgrajenimi policami in mesti za shranjevanje izdelkov za osebno higieno, kar pomaga optimizirati prostor prostora in ga čim bolj funkcionalno in udobno.

Kopalnica s policami in držalom

Velikosti teh kopališč znašajo od 1,20 do 1,85 metra, kar omogoča izbiro možnosti, ki je najboljša za vašo kopalnico. Zelo koristno je dejstvo, da imajo lahko levo in desno različico, kar bo v pomoč pri namestitvi in ​​povezavi.

Različni proizvajalci ponujajo različne velikosti kopeli. Na primer, podjetje proizvaja simetrični RAVAK domače strani kopeli: 1,3h1,3 m 1,4h1,4 m 1,5h1,5 m, število asimetrično veliko več: 1,7h1,05 m 1,4h1,05 m, 1, 85h1,05 m, 1,5h1,0 m, 1,6h1,05 m, 1,5h1,05 m, 1,7h1,1 m, 1,5h0,75 1,6h0,75 m in m.

Asimetrična kopalnica 1,56h1,2

Različne velikosti vam omogočajo, da namestite trikotno kopel v sobi skoraj vseh območij in ne žrtvujete užitek pri kopanju v korist namestitve tuša.

Proizvajalci

Pred nakupom kotne kopeli se morate seznaniti s seznamom proizvajalcev kakovosti, da bi kupili dober izdelek, ki ustreza vsem parametrom.

Najbolj zanesljivih proizvajalcev sanitarne keramike, ki so dobro upoštevati pri domačem in evropskem trgu sanitarne keramike - A Duravit, Inspiration, RAVAK, Gruppo Treesse, Kolo, Appollo, Teuco, Kolpa, Albatros, doktor Jet, Hatria, Paa, Aqua, Balteco, pomlad in BluBleu.

Ljubezen kopalnica od Ravaka

Ugledna popularnost je dobila blagovno znamko italijanske, slovenske, latvijske in kitajske proizvodnje. Toda najbolj priljubljene in drage so, seveda, kotne kopeli iz Italije. Zanje so značilne visokokakovostne lastnosti, praktičnost in edinstvene oblikovne rešitve. Italijanska kopel bo vedno kopalnici razkošje, eleganco in izvirnost. V Evropi so takšne kopeli pogosto nameščene neposredno v spalnice.

Kopel v spalnici

V bistvu je garancijski rok proizvajalca za trikotno kopel akrilnega stekla pet let, v že desetih letih pa se lahko nadomestijo še dodatni podatki.

Pros

Kotiček kopeli so že pridobili odličen ugled med kupci. Toda poleg prednosti imajo tudi nekaj pomanjkljivosti. Oglejmo si to podrobneje.

Prednosti uporabe kotne kopeli so:

 • lepe notranje podrobnosti. Kopalnica lahko okrasi kopalnico, pa tudi izvirnost in edinstvenost pri oblikovanju sobe
 • modno in luksuzno Kopel je v velikem povpraševanju med lastniki velikih apartmajev in zasebnih hiš. Konec koncev, v velikih prostorih je mogoče namestiti ne samo kopeli različnih modifikacij, ampak tudi mini bazene
 • udobje v uporabi. Diagonalno postavljena skleda vam omogoča, da kupite večjo kopel, kar pomeni, da kopanje bo udoben čas za posredovanje.
Kopalnica s kadjo

Cons

Slabosti uporabe so naslednje:

 • Manjši prihranki prostora. Najmanjša velikost tovrstne kopalnice je 0,9x0,9 m. Če na primer vzamete kopalnico v "Hruščovu", bo taka kopel zasedla skoraj ves prostor. Če želite namestiti pravokotni model, se lahko pogovorite o varčevanju s prostorom, pri katerem se bo en kotiček zaskočil.
 • Cenovna politika. Kotni kopeli so ponavadi dražji od običajnih kopeli. Za užitek je vredno plačati - to pravilo zadeva nakup kotne kopeli.
 • Visoka občutljivost na detergente. Pri čiščenju kopalnice ne uporabljajte abrazivnih detergentov ali trdih čeljusti, ki lahko poškodujejo celovitost premaza
 • Gospodarji težko operejo kotno kopel, ker je njegova velikost dovolj široka, in da jo opereš, jo moraš vzpenjati s svojimi nogami. O tem, kaj umiti akrilno kopel, preberite naš drugi članek.
 • Poraba vode se povečuje. Povprečna kapaciteta vogalne kopeli je od dvesto do štiristo litrov vode. Zato bo dolgo potekalo počakati, dokler se ne vnaša voda v kadi, prav tako se bo poraba vode znatno povečala.

Da ne boste morali dolgo čakati na polnjenje kopalnice, lahko dodatno kupite tudi mešalnik slapov.

Rumena kopalnica v notranjosti

Kopalnica v majhnem prostoru

Mešalnik slapov

Namestitev

Pred montažo merite kot in stenost sten. Morali bi biti celo in imeti kot 90 stopinj. Če na stenah obstajajo nepravilnosti, je treba to napako odstraniti. Če je na stenah nameščena ploščica in je bila njena namestitev izvedena, ne da bi upoštevali natančnost kotov, morate biti pripravljeni, da med namestitvijo kotna kopel ne bo ležala ravno proti steni. Zato je za začetek treba izbrati bodočo kopel in vodovod, in šele potem pojdite na popravilo v kopalnici.

Namestitev kopalne konstrukcije se lahko izvede na dva načina:

1. Montaža na podlago, ki je pripravljena vnaprej.

2. Namestitev na noge in nosilce iz kovine.

Kopalnica na oklepajih in nogah

Pred začetkom namestitve je treba odpakirati novo kopalnico v prostor več kot en dan in se navaditi na sobno temperaturo. Treba je določiti lokacijo za vgradnjo kopalnice. Tla morajo biti ravni, ki se merijo s stopnjo. Če se namestitev izvaja z jekleno ali akrilno kopeljo, se njegova višina lahko popravi s sukanci.

Za namestitev kopeli na podlago ga morate najprej pritrditi na stene, se prepričajte, da so vse površine popolnoma povezane in šele nato pojdite na tvorbo baze. Za to lahko uporabite opeke, bloke ali malte.

Podij za kotno kopel

Ko položite temelje, počakajte od enega do dveh dni, tako da pravilno ujame in nato namestite kopel.

Vgrajena kopel mora biti priključena na napajanje, kanalizacijo in vodo. In za nadzor nad delovanjem vseh sistemov - zapolniti kopel in preveriti tesnost. Če ni puščanja, se vse naredi pravilno.

Če se kopel ne prilega na steno, je treba stene tesniti s silikonsko tesnilno maso, in potem je vse pokrito s posebnim trakom ali pa uporabite podnožje za kopel.

Podstavek za kopalnico

Sklepi in nasveti

Pri nakupu jeklene kopeli morate posebno pozornost posvetiti njegovi namestitvi. Treba ga je pritrditi trdno in stabilno, ustvariti manj hrupa.

Kopel na stopničkah

Standardna kotna kopel ima približno 1,5-1,6 metra, v velikosti je skoraj enaka kot pravokotna kopel, vendar bo njegov obseg veliko večji. V vogalu lahko kopalnico takoj pripnete dvema ljudem in se počutite udobno.

Pri nakupu kopalnice je treba upoštevati, da je lahko je pravokotna in levo stran, in tudi asimetrična in simetrična, lahko njene strani drugačne ali enake. Med izbiro kopalnice upoštevajte tudi informacije o umivalniku.

Kotna kopel na nogah

Pred nakupom kopalnice morate izmeriti prostor, določiti obliko in dimenzije tega izdelka, vedeti, kateri model je primeren za vas in vašo kopalnico. Velikosti ni mogoče določiti z očesom, kajti vidno je, da se kopel zdi veliko večja kot lahko sprejme vašo sobo. In ne pozabite, da kopel pravokotne oblike zaseda več prostora v sobi kot kotiček.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2