Ovalna kopel

Ovalna kopel

Prve pisave so se pojavile v starih časih in so bile dovolj daleč od sodobnih kopeli. Toda izdelki mojstrov iz preteklosti in do danes ostajajo za oblikovalce virov navdiha. Stari modeli so bili večinoma ovalni. Smooth, zaokrožene linije so šteli za primer harmonije in lepote.

Danes imajo standardne kopalne kadi pravokotne oblike, za tiste, ki želijo raznolikost prostora, je na voljo širok izbor kvadratnih, okroglih in ovalnih kopalnih kad. V tem članku želimo povedati o značilnostih ovalne kadi. Kljub temu, da se šteje, da je del klasične notranjosti, bo videti enako dobro v sobi, urejenem v sodobnem ali rustikalnem slogu.

Ovalna kopel

Pros

  • To je zlato sredstvo med običajno pravokotno pisavo in modeli nestandardnih oblik (okrogle, kvadratne, trikotne), ki se še vedno štejejo za nekaj eksotičnega.
  • Ni veliko prostora, kot veliki modeli v obliki kvadrata ali kroga. Zato ga je mogoče namestiti tudi v relativno majhni sobi.
  • Predstavljen v trgovinah s sanitarno keramiko v vsej izbiri. Kopeli se razlikujejo ne le v materialih izdelave, temveč tudi na konstrukcijskih značilnostih in načinu namestitve.

Ovalna kopel

Ovalna kopel v kopalnici

Ovalna kopel v kopalnici

Cons

  • Tako kot vse nestandardne kopeli so ovalne tudi dražje od običajnih pravokotnih. Vendar pa je cena v mnogih pogledih odvisna tudi od blagovne znamke in materiala izdelave, zato je mogoče najti možnost, ki ustreza majhnemu proračunu.
  • Kljub dejstvu, da ni precej velika, bo potrebovala malo več prostora za namestitev, kot se sprosti po razstavljanju. Zato, preden spremenite staro kopel v novo, ovalno, znova merite.

Pomanjkljivosti ovalne kopeli

Materiali

Litoželezni

Sedaj so čudežno železne kopeli v modi. To je posledica dejstva, da so retro slogi in stvari iz preteklosti postali zelo priljubljeni. Modeli, izdelani iz litega železa, nam že desetletja dokazujejo njihovo zanesljivost in vzdržljivost. Poleg tega je značilna visoka stopnja zvočne in toplotne izolacije. Glavna pomanjkljivost litega železa sanitarne opreme - zelo velika teža in dimenzije - tudi ostala nespremenjena.

Ovalna kopel iz litega železa

Jeklo

Jeklene kopeli so izbira tistih, ki ne morejo privoščiti vodovodnih instalacij iz dražjih materialov. Po videzu sploh ne izgubljajo svojih kolegov, vendar so njihove značilnosti precej slabše. Ima spolzko in krhko prevleko, hitro segreje in se ohladi tako hitro. Poleg tega postopek polnjenja spremlja glasen zvok izlivanja vode.

Jeklena ovalna kopel

Akril

Akril je sodoben sintetični material, ki absorbira vse prednosti naravnih kolegov. Akril je svetlo in plastično kot jeklo, dobro ohranja tudi toploto in absorbira zvok, kot je litoželezo, in izgleda kot dober kot marmor. Edina pomanjkljivost takšnih kopeli je krhkost akrilnega premaza.

Akrilna ovalna kopel

Akrilna ovalna kopel

Marmor

Marmorne kopeli so morda najdražje. Dražji so samo ovalni modeli redkih vrst lesa, narejeni po naročilu. Tisti, ki želijo kupiti marmornato kopel, imajo dve možnosti: model iz naravnega marmorja ali umetnega kamna. Slednja možnost je veliko cenejša, vendar izgleda precej dobro. Poleg tega je veliko lažje poskrbeti za izdelek iz umetnega kamna kot za pravi marmor.

Ovalna kopel v marmorju

Oblikovanje

Ovalna kopel je resnično vsestranski sanitarni aparat, ki se odlično prilega vsakemu notranjosti - samo izbira pravi model. Torej, v vzhodni notranjosti bo videti harmonično ovalni model s premazom za baker in v sobi, urejenem v minimalističnem japonskem slogu, primerna lakonična ovalna pisava iz belega akrila.

Ovalna kad in primerna kopalnica

Nenavaden dizajn kamnitih ovalnih kopalnic

Notranjost kopalnice z ovalno kadjo

Ovalna kopel omogoča različne možnosti namestitve: če želite osredotočiti na to posebno notranjost, jo postavite v središče prostora. Enako dobro bo videti v vogalu ali v bližini stene.

Najboljše od vsega, notranjost izgleda kot ločena ovalna kopel.

Oblikovanje ovalne kopeli

Dimenzije

Standardno območje ovalnih kopeli je približno enako kot pri pravokotnih modelih. Najbolj priljubljeni modeli so dolgi 170 cm in široki 80 cm. Največji model, ki smo ga našli v trgovini s spletnimi sanitarnimi izdelki, je daljši od 240 cm in širine 150 cm. Njegova prostornina je 530 litrov. Dimenzije najmanjše ovalne kopeli: dolžina 120 cm, širina 70 cm. V prodaji so ovalni modeli, namenjeni eni in dveh osebam.

Dimenzije ovalne kopeli

Oblika sklede

Sklede ovalnih kopeli so tudi ovalne oblike, saj vsaka druga konfiguracija znatno zmanjša kapaciteto. Vendar pa velikodušne modele razlikujejo nekatere vrste oblik pisave. Torej, drugo najbolj priljubljeno mesto zasedajo ovalni modeli s standardno pravokotno skledo. Prav tako so skodelice nepravilne oblike, bolj ali manj blizu ovalne: z zaobljenimi robovi in ​​gladkimi črtami.

Oblika skledice ovalne kopeli

Ovalna skleda in njegova skleda

Izbira lokacije za namestitev

Ovalna kopel je dobra, ker se lahko namesti kjerkoli v sobi. Če je prostor dovolj prostoren, bo v sredini izgledal čudovito (ob predpostavki, da so vse komunikacije pod tlemi). Pri majhnih modelih so primerni modeli vogalov, ki lahko prihranijo prostor. Edina težava, ki se pojavi pri namestitvi v bližini stene, je nalaganje pisave s steno. V tem primeru se neizogibno pojavi velika vrzel.

Strokovnjaki na področju oblikovanja in popravila so našli to elegantno in praktično rešitev za to težavo: nišo, ki natančno ponavlja svoje konture.

Niche za kopel

Metode namestitve so lahko različne. Ovalna kopel je pogosto nameščena na dekorativne noge. Celotni modeli v obliki velikih skodelic so nameščeni neposredno na tla. Več časa, ki so zamudne in finančno drago, so ovalna kopel na pisti ali vgrajena pisava na tleh.

Postavitev ovalne kopeli v kopalnico

Postavitev ovalne kopeli v kopalnico

Lokacija ovalne kopeli

Nasveti

  • Tisti, ki so že kupili ovalno kopel, opozarjajo, da je tako vodovodno napetost zelo otežena. Zasnovan je predvsem za kopanje in sproščanje, ne za prhanje. Zato, če ste navdušeni nad "hitrimi" higienskimi postopki, postanite tuš kabino skupaj z ovalno kadjo.
  • Pred nakupom preverite opremo. Številni proizvajalci vključujejo hidromasažno ploščo, ograjo in vzglavnik. Če kupite proračunsko možnost, potem boste morali sami skrbeti za dodatno opremo.
  • Če v skladih niste zelo omejeni, si oglejte vgrajene ovalne modele, ki so opremljeni z lastnimi števci. Takšne kopeli niso le neverjetno učinkovite, temveč tudi zelo praktične, saj mizo opravlja funkcijo stojnice za higieno.
  • Sprednja plošča bo skrila vse cevi in ​​vodovodne opreme pod njim in bo gradnji dokončen videz. Panel je treba izbrati ob upoštevanju posameznih značilnosti kopeli: stilske usmeritve, barvne lestvice in materiala izdelave.
Nasveti za izbiro ovalne kopeli

Priporočila za izbiro ovalne kopeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2