Трпезаријски сто са стаклом – стилски избор за кухињу

Направите своју кухињу прелепом, елегантном и удобном свима сањама. Један начин да се издвојите је ставити стаклени сто у кухињу. Такав намештај није тривијалан и леп, али има своје специфичности. 

Предности стаклених столова

Прва и најважнија предност стаклене столице је необичан и стилски изглед. Нико то не пориче. Други важан плус такође има везе са дизајном - прозирни или скоро транспарентни тоалет не стапа простор. Веома је на потражњи у малим кухињама.

Стаклени сто у кухињи је скоро невидљив

Стаклени сто у кухињи је скоро невидљив

Постоје и друге предности:

 • Висока чврстоћа и отпорност на ударце.
 • Стакло се не плаши промена температуре, влаге. Можете и хладно и топло стављати без ограничења.
 • Не једе прљавштину. Било каква контаминација може бити обрисана праметом и детерџентом (за кухињу или специјално за стакло).
 • Материјал задовољава захтеве заштите животне средине и пожара.
 • Велики број могућности дизајна.
Стакло такође може бити непрозирно

Стакло такође може бити непрозирно

Неколико речи одвојено о снагу и поузданости. Ако се плашите да стаклени трпезаријски стол може да пукне или пукне, не брините. Израђени су од специјалног стакла отпорног на ударце (каљено или ламинирано триплекс), које се прекида само од удара чекића. Дакле, не разбијте га са посудом, тањом, шољицом. Да бисте пробили шољу или плочу, то је превише нагло, могуће је. Али стола не пати од овога.

Хајде да разговарамо о недостацима

Пуно има доста, али има и конзума. У суштини, они су повезани са карактеристикама рада. Неки власници таквог намештаја не желе да их мењају и сви су срећни, али некоме коме их дефинитивно није волио због карактеристика. Ево проблема:

 • За неке врсте стакла тешко је водити рачуна. Они показују трагове прстију, прашину. Ово су сведоци власника столњака од црног стакла. На тамној глаткој површини можете видети све. Мало боље - са чистим стаклом, али пажња је такође неопходна. Најбоље је са мат или фотографском штампом. Ово су најефикасније врсте.

  Стакло захтева посебну пажњу

  Стакло захтева посебну пажњу

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  6 + = 8