Унутрашњост кухиње са увалом – дизајнерске идеје

Кухиња са увалом има два атрактивна квалитета - повећано подручје застакљивања и додатни простор. Радилица је специјално организовани протуштајући део зграде, који се, помоћу посебних конструкција, помера из зидова. Ово такође повећава површину кухиње. Али дизајн кухиње са прозорским прозорима није тако једноставан задатак. Неопходно је тако уредити намештај и организовати простор да нагласи и у потпуности искористите заслуге овог елемента унутрашњости. 

Облик и величине

Ецкерс долазе у шест облика - полукружне, квадратне, трапезне (са различитим угловима и бројем лица), троугласто.

Необичан облик прозора у приватној кући

Необичан облик прозора у приватној кући

У приватним кућама, ови декоративни елементи обично су полукружни или полихедрал, али у облику врло близу полукружном. Величине су изабране произвољно - по вољи власника. Али кухиње са прозорима у приватној кући не често. Овај архитектонски "вишак" је обично резервисан за дневну собу, ретко - за спаваћу собу, још мање често - за канцеларију. Само дневна соба вам омогућава да проводите вријеме гледајући кроз прозор. На крају крајева, то је велики прозор - једна од главних предности овог декоративног елемента.

Стандардни облици оквира за глаз

Стандардни облици оквира за глаз

Ако говоримо о високим зградама, у куӕама серије П-44Т се реализују кухиње са увалом.

Помоћ. Кућа П-44Т је даљи развој претходне серије П-44. Карактерише га повећана топлотна изолација спољних панела са шаркама, виши плафони унутар станова (2,7-2,75 м у поређењу са 2,64 м), прозори и полу-еректори на фасади. Због ниских трошкова производње и инсталације, а истовремено прилично удобним за панелне куће величине станова, серија је постала веома распрострањена и сада се гради.

Најмања кухиња у окружењу у П-44Т серији - за једнособне станове - имају површину од 13-14 квадратних метара. Ово је прилично добро и постоји гдје се окренути. За апартмане са две или више соба - површина од 16 квадрата и више. Такви простори вам омогућавају да изађете и реализујете занимљиве пројекте.

Слободан приступ

Најједноставније решење је да напустите кухињски залив бесплатно. Овдје можете поставити пар удобних фотеља и мали столни сто. Висећи прозирне завесе на прозорима или уградњу ролне или римске завесе, жалузине, постижемо врсту и функционалност коју ви сматрате прихватљивијим.

Не можете зауставити простор ... ако то дозвољава простор

Не можете зауставити простор ... ако то дозвољава простор

Минус такве одлуке је очигледан - ирационално коришћење просторија. Ако је за вас некритичко, одлука сама по себи није лоша: можете се дивити отвореном погледу. У другим случајевима, дизајн кухиње са прозорским простором покушава да се развије тако да није само леп, већ и функционалан.

Област кувања у окну

Један од најекрационалнијих начина за опремање кухиње са отворима за увале је стварање радне површине. На полеђини поставити радне столове без шарки, а гасне пећи или друга опрема за гас не могу се овде инсталирати. Електрични уређаји се могу инсталирати, али је тешко вредити - овдје не можете висити поклопац, тешко је и скупо организовати уклањање загађеног ваздуха. Дакле, ово је добра идеја, али је тешко имплементирати.

Кухињске ормаре можете поставити у прозор кухиње

Кухињске ормаре можете поставити у прозор кухиње

Ако распоред дозвољава, можете довести стол са судопром, али обично морате извлачити водоводне и канализационе системе - подизачи су далеко. Као резултат, добија се прилично дугачак пут, који је такође скуп у уређају и није врло погодан за рад: ако су цеви замашене, очистите их није најлакши и пријатнији рад.

Изглед кухиње с умиваоником у прозору

Изглед кухиње с умиваоником у прозору

Дакле, на полици у кухињи имају подне ормаре са столом. Радим, гледам кроз прозор, лепо. Без проблема у овој области, можете поставити мини-фрижидер или замрзивач до висине метра. На овој висини налазе се испод тоалета. Опрема за хлађење ове величине је довољна за један или два лица. Ова опција се може видети у апартманима-однусхках. Нема места где се може окренути и ово је можда најбољи дизајн кухиње са прозорчићем за такав случај.

Добро решење, али није савршено

Добро решење, али није савршено

Недостатак организације у ували у радној кухињи је два. Прво, приступ прозорима је затворен. Главна предност оквира за увијање је шири поглед. Приликом изградње радне површине у кухињи, поглед се може уживати само током рада. Сједећи на другом крају собе мало ћете видети. Ово није лоше, али ...

Други недостатак је сложеност имплементације већине идеја, а то су додатни трошкови. Чак и ако једноставно ставите намештај, мораће да буде наређено. Не можете да монтирате модуларну кухињу - изглед није стандардан, требате угловне ормаре са нестандардним угловима и пуњењем. Дакле, само под редом, а то је пуно новца.

Дининг Ареа

Још једна могућност да направите дизајн кухиње са функционалним прозорским прозором - да организујете благаваоницу овде. Ако ставите сто тако да пола простора остане слободно, биће згодно и лепо. Није неопходно ставити сто близу прозора, али ако је потребно - то можете учинити.

Трпезарија је добра опција: како функционално, тако и приступ прозорима

Трпезарија је добра опција: како функционално, тако и приступ прозорима

Прос - бесплатан приступ прозору, могућност зонирања, једноставност имплементације. С обзиром на величину и облик стола, потребно је утврдити додатно, али је могуће пронаћи готову трпезарију. Можете претраживати међусобно преклапање / преклапање табела. У овом случају, такође ће бити могуће повећати функционалност.

Бар цоунтер

За младе људе, сједење за столом за ручак је досадно - можете направити бар цоунтер дуж прозора. То не омета поглед из прозора, и изгледа модерно, а функционалност је нормална. Ово, наравно, ако желите да седнете на столицама и покушате да стиснете у мали простор.

Можете направити високу шипку и још увек ставити трпезаријски сто

Можете направити високу шипку и још увек ставити трпезаријски сто

За оне који планирају да седну за столом периодично, а не само иза шанка, постоје столови за преклапање или савијање. У преклопном облику заузимају веома мало простора. Постоје табеле у облику палца, чак је врло слично слици или огледалу у кадру. Уопште, постоји простор за машту и пристојне димензије.

Узгред, можете комбиновати - направити рацк за половину оквира, а са друге - сто. Биће неопходно да изаберете нивое, размислите о ширини / дубини, не заборавите на сигурност (не премостите ивицу траке).

 Софа: угодно или не?

Ако вам је заиста потребан додатни кревет, можда бисте размислили о инсталирању кауча у окну за увале. На први поглед, ова идеја изгледа веома атрактивна - можете се дивити погледу из прозора који седи на каучу. Ово је плус за чињеницу да постоји додатни кревет. Ако се кауч пресвлачи, могу бити два и три кревета.

Ова опција изгледа само практично ...

Ова опција изгледа само практично ...

Међутим, постоје и мане: у пракси се испоставља да није тако згодно - прозори се не појављују, а већина панораме покривена је леђима. И ако додате на то висока цена прилагођеног софа и прилично мала вероватноћа да је прода због ограничене потражње, испада да не постоји тако сјајна слика.

Дакле, чак и ако вам треба место за спавање, покушајте да дизајнирате кухињу помоћу прозора, тако да је бар половина прозора бесплатна. Зато што софа која све затвара, једноставно једе простор и истовремено је непријатно.

Декорација прозора у прозору кухиње

Када дизајнирате дизајн кухиње са прозорским прозорима, сигурно ћете се сусрести са проблемом декорације прозора. Избор завеса за кухињу је стандардан, али зависи од изабраног начина коришћења прозора:

 • Са слободним приступом прозору или уколико се простор за улепшавање у кухињи користи као трпезарија, можете уопште да завијте завесе, укључујући и дугачке класичне до пода са тилом.
 •  Све друге опције су ограничене на кратке опције:
  • иста класична комбинација - завесе + тил - али дужина до прозора или столице;
  • ролетне;
  • жалузине - вертикалне или хоризонталне;
  • Римске завесе.

   Многи верују да су најприкладнији ролетни

   Многи верују да су најприкладнији ролетни

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   − 1 = 1