Izberemo zložljivo (drsno) kuhinjsko mizo

To ni enostavno opremiti majhno kuhinjo. V majhni sobi morate namestiti vso opremo, postaviti veliko jedi in najti mesto za jedilnico. Zložljiva miza lahko ublaži problem - to je rešitev za majhno kuhinjo. 

Vrste tabel - transformatorji za kuhinjo

Najprej je treba zložljive kuhinjske mize razdeliti glede na način delovanja. Obstajajo delovne in jedilnice. Zložljiva delovna miza za kuhinjo je naročena pri razpravi o projektu pohištva v kabinetu. Naredite to, ko je vse pripravljeno, je problematično. Zato bomo še naprej govorili o preoblikovanju modelov jedilnih miz.

Zložljive mize so primerne v vsaki kuhinji, zlasti na majhni

Zložljive mize so primerne v vsaki kuhinji, zlasti na majhni

S povečanjem uporabne površine lahko zložljivo mizo za majhno kuhinjo zložimo in drsimo. Zložljiva, praviloma imajo enostavnejše mehanizme, manj stroškov. V bistvu je v takih modelih del mize pritrjen s pomočjo zank. Ko je potrebno povečati delovno površino, skriti del dviga / raztegne. Ta "del" je lahko majhen ali zelo trd. V nekaterih modelih (klasična namizna knjižica) je razgrajeni del večkrat večji od stacionarnega, v drugih pa le majhen del mize

Drsne kuhinjske mize imajo dve vrsti. V prvem povečanju območju je posledica dejstva, da so "polnil" ali "polnila" določil ročno med iztegnjenim teoretičnih delih. Ti modeli stanejo malo. Obstajajo mehanizirani njihovi bratje, ki imajo celoten postopek poteka zaradi mehanizmov delovanja, vse, kar morate storiti - vlečenje ali potiskanje na določenem mestu. Ti modeli so dražji. Včasih je veliko dražje.

Tabele-knjige

Ena izmed najbolj preprostih in zanesljivih vrst zložljivih kuhinjskih ali jedilnih miz je namizna knjiga. Bili so priljubljeni celo v času ZSSR, nekoliko spremenjeni in jih je zdaj. Ideja je, da nekateri pulti visijo na tečajih. Če je potrebno, se poda dodatna noga, del "visi" pa postane "normalen".

Tabele Notebook sovjetski krat v sestavljenem stanju, je nekaj podobnega na nočni omarici. V tabeli vrh je ozek na obeh straneh visel skoraj do tal na zložljiva. V tej izvedbi pohištvo stal pred prihodom gostov. To bi lahko poda le da nekaj vaze ali dekorativne "stvari." Obstaja nekaj modelov danes, vendar pa obstajajo še drugi - z majhnimi zložljiva "krila", ki se lahko namesti na eni ali obeh straneh, so lahko pravokotne ali imajo zaobljene robove.

Zložljiva mizica za majhno kuhinjo v več različicah

Zložljiva mizica za majhno kuhinjo v več različicah

Na splošno ima namizna knjiga veliko več možnosti. Izberi te. Če potrebujete mizo samo za gostovanje velikega števila gostov, je klasična možnost za vas. Če želite funkcionalno jedilno mizo za majhno kuhinjo z možnostjo povečanja velikosti, si oglejte druge možnosti. Na zgornji sliki je nekaj kosov. Tisti, ki je dobro na sredini, če je postavljen proti steni, tako da je prostor na desni in levi. Skrajna desnica je v vogalu dobro, ekstremna leva pa je klasična različica z velikimi "krili".

Podobna zložljiva miza za majhno kuhinjo je najdišče. V zavitem stanju je funkcionalen in lahko mu sledi ena ali dve osebi. Če je treba območje povečati, se "krila" dvignejo v več gibov.

Zložljiva z vrhnjo ploščico

Še en zanimiv model, ki vam omogoča, da podvojite velikost števca. Dva absolutno enaka kosa mize sta pritrjena skupaj s posebnimi zankami. Ko je miza treba postaviti, se miza vrti 90 ° vodoravno. V tem položaju se nahaja na polovici okvira. Drugi del mize je postavljen na prazen prostor.

Zložljiva knjiga za majhno kuhinjo z vrtljivim mehanizmom

Zložljiva knjiga za majhno kuhinjo z vrtljivim mehanizmom

Mehanizem je preprost in zanesljiv, deluje že več let. Vendar se moramo spomniti, na kakšen način lahko zavrtite vogal (rahlo potegnite, preverite) in počasi in previdno spustite zložljivi del.

Razširljiva kuhinjska miza

Drsni modeli se razlikujejo po tem, da je mizica razdeljena na dva dela. Če jih lahko potegnete, so na vodilih premaknjeni na straneh in v sproščenem prostoru nameščeni dodatni deli namiznega vrha. Kot že omenjeno, lahko ročno namestite "ekspanderje", vendar obstajajo tudi posebni mehanizmi.

Koliko povečate tabelo, ki jo sami odločite

Koliko povečate tabelo, ki jo sami odločite

Takšni modeli so bili znani tudi v času Sovjetske zveze, vendar se v raznolikosti niso razlikovali. Obstajala je ena dodatna plošča, ki je povečala površino mize za približno 1/3. V sodobnem dizajnu so modeli, v katerih lahko namestite dve dodatni plošči. Ena "ekspanderja" ali dva, ki jih postavite - se odločite (na zgornji sliki). Toda takšna samovoljnost je mogoča samo v preprostih modelih brez mehanizmov.

Drsni model druge vrste

Drsni model druge vrste

Zložljiva miza za majhno kuhinjo z drugačnim mehanizmom preoblikovanja (na sliki zgoraj). V tej različici se osrednji del ne premika, od spodaj pa se dobita dve polovici. Za njih morate potegniti ob strani. Ko pridejo ven popolnoma, se osrednji del rahlo spusti, izravnava površino. Postopek sestavljanja je v obratnem vrstnem redu - dvignite osrednji del, potisnite bočnice nazaj na svoje mesto, spustite masažo. Zdi se, da je ta metoda manj primerna: sama z nalogo obvladovanja. Obstajajo tudi vprašanja o pojavu prask pri "drsenju" delih števca tam in nazaj.

Stolna drsna miza za majhno kuhinjo

Stolna drsna miza za majhno kuhinjo

Zložljiva miza za majhno kuhinjo iz stekla s podobnim delovnim načelom. Toda urejeno je drugače. Okvir tabele je raztegljiv in vzdolž robov pod glavno mizo so skriti dodatni elementi. Prvič, okvir se premakne, nato se namizna plošča raztegne.

Zložljive mize z mehanizmi

Mehanizmi za zložljive mize so drugačni. Izdelajte jih iz aluminija (dražje) ali iz pocinkanega jekla. Galvanizacija lahko postane porozna na nekaterih mestih, saj se tekočine včasih razlijejo na pult. Toda takšna rja, ki bi uničila mehanizem v celoti v prostoru, se ne zgodi.

Zložljiva miza z mehanizmom

Zložljiva miza z metuljem

Zložljiva posoda mize za majhne kuhinje z mehanizmi imajo isti načrt, kot tudi zlaganje - z eno ali dve dodatni elementi vstavljen med odsek v stranskem polovic. Razlika je v tem, da mehanizem sam opravlja vse delo. Samo potegnite malo. Pomanjkljivost te možnosti - cena, ampak tudi možnost poškodb mehanizma.

Izbira obrazca

Zložljiva miza za majhno kuhinjo je lahko katerekoli oblike: okrogla, ovalna, kvadratna, pravokotna. Vsi so majhni, vsi ne smejo biti postavljeni v majhen prostor. Bolje je, da ne postavite okrogle mize v majhno kuhinjo. Ne moreš ga premakniti na steno, on mora stati na prostem obližu, kar je nemogoče na 5-7 trgih. Nekoliko boljše glede na število sedežev ovalnih miz. Toda to tudi ni najboljša možnost - zaobljeni robovi ne dovoljujejo postavitve pohištva na steno. Tudi možnost, ki zahteva prostor.

Obstaja pa ena možnost, vendar tabela ni okrogla, temveč polkrožna. V takšnih zložljivih mizah je zgornji del mize razdeljen na dva dela in ena stran je ravna. Ta model lahko postavimo na steno. Kaj je dobro glede te možnosti? Zaokrožena miza nosi manj nevarnosti glede poškodb.

Obstajajo okrogle mize za majhno kuhinjo

Obstajajo okrogle mize za majhno kuhinjo

Torej, izbira, na splošno, in majhna - v majhni kuhinji je bolje postaviti kvadratno ali pravokotno zložljivo kuhinjsko mizo. Namestijo jih lahko proti steni, jih lahko postavite v kot, kar omogoča optimalno uporabo razpoložljivega prostora.

Nenavadne zložljive mize za majhno kuhinjo

Zgoraj smo govorili o kuhinjskih mizah tradicionalne oblike: noge, okvir, mizo. Toda v majhnih prostorih - na površini 4 metra ali nekoliko več - ni vedno prostora za takšno pohištvo. Tudi majhna kvadratna miza ne deluje vedno. Za take primere obstajajo posebne rešitve. Na primer, obstajajo zložljive mize, ki v sestavljenem stanju praktično ne zasedajo prostora.

Zložljiva miza za majhne kuhinje - miniaturne različice

Zložljiva miza za majhne kuhinje - miniaturne različice

Pravzaprav je pult, ki je pritrjen na vodoravno ali navpično površino z zankami. Za vzdrževanje v odprtem stanju je narejena zložljiva noga ali stranski nosilci. Kot vidite, lahko zgornji del mize pritrdite z dolgim ​​ali krajšim delom, morda z različnimi področji. Izbira metode pritrditve in velikosti je odvisna od postavitve, namestitve pohištva, števila ljudi, ki morajo biti opremljeni s sedeži.

Način povečanja števila

Način povečanja števila sedežev "pristanek"

Ta rešitev, v bistvu posameznik, je izdelana neodvisno ali pod zaporedjem, zato ste določeni z dimenzijami. Ampak ne pozabite na odlomke in na dejstvo, da še vedno potrebujete stole ali vsaj blazine.

Stoli so lahko tudi zložljivi)))

Stoli so lahko tudi zložljivi)))

Druga različica te teme: zložljiva miza za majhno kuhinjo, pritrjeno na polico. V tem primeru tudi mesto pod stacionarnim delom števca ne "hodi", ampak služi za shranjevanje pripomočkov ali hrane.

Zložljiva miza za majhno kuhinjo, pritrjena na omarico

Zložljiva miza za majhno kuhinjo, pritrjena na omarico

In za prigrizek - različica originalne zložljive mize za kuhinjo v slogu art deco. Na hrbtni strani mize so prilepili / pobarali sliko, fotografijo itd. Noge so izdelane v obliki okvirja. Mehanizem zlaganja / raztegovanja je še vedno enak, samo izvedba je drugačna, vendar je res neobičajna. Mimogrede, kot možnost, namesto slike je lahko ogledalo.

Originalna zložljiva miza

Originalna zložljiva miza

Drug nasvet: če je mogoče, je na pultu bolje narediti zaokrožene vogale. In bolj okrog vogalov, bolje. V majhnem prostoru je nevarnost dotika vogala vedno tam, in če je krog, posledice ne bodo tako boleče.

Kateri materiali

Zložljiva miza za majhno kuhinjo je lahko:

 • Leseni. Tako pohištvo je izdelano iz masivnega lesa ali iz pohištvenih desk. Najdražji modeli - iz matrike, lepljene skupaj s ploščami - povprečje za ceno. Toda lesene zložljive kuhinjske mize zahtevajo posebno pozornost: se bojijo daljšega stika s tekočinami, reagirajo na visoko vlažnost. Na splošno je les lep in prestižen, a težak.
 • Od laminirane iverne plošče ali MDF je to eden najbolj demokratičnih cenovnih modelov. Najbolj poceni so iz iverne plošče, malo več bo treba plačati za laminirani MDF. Toda posebnost je v tem, da se z aktivno uporabo film zbrisati ali se začne odlepiti.

  Lesen ali furniran takoj in ne boste definirali

  Lesen ali furniran takoj in ne boste definirali

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  3 + 3 =