Kako napraviti bar u kuhinji sa svojim vlastitim rukama

Jednom kada su šankovi bili korišteni samo za tu svrhu: u tvornici za piće, sjesti i popiti piće. Nekako su se preselili u kuhinju i navikli na to. Bilo je vrlo prikladnih detalja, pogotovo nakon što su prošla vidljive promjene, a moderni šankovi za kuhinju imaju raznovrsnu izvedbu. Njegove inačice mogu se uvelike razlikovati u dizajnu i stilu, a njihova funkcionalna svrha također može biti drugačija. 

Imenovanje i vrste

Ako kuhinjska prostorija dopušta, šankovi u kuhinji postavljaju se u izravnu svrhu: sjesti za šalicu kave ili nešto jače, nešto za jesti. Tada i "oprema" ima odgovarajuće: držače za naočale, vinske čaše, vinske čaše, sljedeći polica / nositelji sokova, boce itd. Stavili su ga s jednim rubom na zid ili rub kuhinjskog seta, ponekad postavljenog u obliku okvira - usred slobodne zone.

Barna stoji u velikoj kuhinji

Barna stoji u velikoj kuhinji

U malim kuhinjama često je višenamjenski. Također se može koristiti kao razdjelnik za zone - blagovaona i kuhinje, u vrlo malim prostorima često se koristi kao stol za blagovanje. I može se nalaziti izvan kutije - na zidu.

Bar brojač uz zid

Bar brojač uz zid

U kuhinjama srednje veličine - 10-12 metara - često se izvode u obliku poluotoka - malu poplunu sa strane. Kako bi se učinkovitije iskoristilo prostor, prostor ispod pultova zauzimaju police ili ormar. Ovaj dizajn je vrlo jednostavan - countertop bar brojač često počiva na nekoliko komada ravnih ili nagnut cijevi fiksne na stol ormarića.

Bar brojač u kuhinji - poluotok

Bar brojač u kuhinji - poluotok

Takve višestupne kuhinje nedavno su postale popularne: različite operacije u kuhinji pogodnije su za izvođenje na površinama različitih visina.

Dvije površine jedna iznad druge

Dvije površine jedna iznad druge

Površina stalka je malo pomaknuta u odnosu na stol

Površina stalka je malo pomaknuta u odnosu na stol

No, još uvijek češće je u studio apartmanima za kuhinju prisutan prostor za razliku između dvije zone: kuhinje iz dnevnog boravka ili iz hodnika - od kojih se kombinira. I često je to nastavak desktop-otoka ili poluotoka.

Bar counter za kuhinju kao nastavak stola-otoka

Bar counter za kuhinju kao nastavak stola-otoka

Napravljene su u obliku septuma. U tom slučaju, baza je najčešće izrađena od gips ploče, i na njega je "pričvršćena" - na vrhu ili na strani - površine.

Bar brojač, gipsana pregrada

Bar brojač, gipsana pregrada

Ova je opcija jednostavna za napraviti

Ova je opcija jednostavna za napraviti

Temelj može biti opeka

Općenito, postoje mnoge varijante, varijacije i različite vrste. Prilagodite ideju koja vam se svidjela pod vašim uvjetima, a možete početi primjenjivati.

Dimenzije i dimenzije

Ne postoje stroga pravila za ovaj rezultat. Postoje neke preporuke koje su prekršene u oko pola slučajeva. Preporuke se odnose samo na visinu i širinu stola:

 • Visina šipke obično iznosi 1,1-1,2 m. Zatim u njoj stavi posebne visoke stolice.
 • Širina - minimalno - 30 cm, optimalno 50-60 cm. Nemojte raditi manje od 30 cm: čak i malena ploča koja se već nalazi na takvom stoliću biti će u opasnosti. I samo neugodno: nema laktova da se stavi, niti da se zapravo osloni.

Duljina, oblik, broj i oblik nogu su sve po vašem izboru. Govoreći o nogama. Tradicionalni štandovi koji su se nalazili u prostorijama za piće su stola na podu. No, za kuhinju "klasika" iz nekog razloga se smatra stolom na jednoj cijevi od poda do stropa.

Nešto takve vrste stalka smatra se klasičnim u kuhinjskim setovima

Nešto takve vrste stalka smatra se klasičnim u kuhinjskim setovima

Usput, u ovom obliku praktički se ne koristi. Većina funkcionalnih analoga s ormarićima i postoljem prevladavaju.

Bar counter za kuhinju: faze, metode proizvodnje, foto izvješća

Najjednostavnija inačica je klasična: stola, pričvršćena za zid ili namještaj po jednom rubu, a druga na vrhu cijevi. S gornjim stolom postoje opcije:

 • Napravite široku ploču, po mogućnosti ne crveni, previše meke.
 • Red u istoj tvrtki gdje su napravili kuhinjski set. Ako ste kupili gotov, morat ćete potražiti sličan materijal na fotografiji ili nositi s radionicom mali rezervni dio kako biste pokazali što vam je potrebno.
 • Napravite debelu šperploču, a zatim nešto za dekoriranje - lijepljenje plastike, pločice, mozaik.

Sve ostalo je bolje odabrati u trgovini, koja prodaje namještaj za namještaj. Izbor je vrlo širok, a širenje cijena općenito iznenađujuće. Na primjer, cijev istog promjera mogu koštati tri puta više. Ali ta razlika nije bez razloga. S jeftinim kineskim cijevima / mrežama / košarama, krom se nakon nekog vremena počinje sipati u pahuljice. Cijena njemačke armature vrlo je visoka, ali doživotno jamstvo, Poljaci - u sredini i za cijenu i kvalitetu. Izbor je vaš.

Domaći šankovi za kuhinju iz ploče

Domaći šankovi za kuhinju iz ploče

Na gornjoj fotografiji - domaći šankovi, koji su bili izrađeni od debele ploče. Odmara se s jedne strane na polici, pričvršćenom za zid (također iz dasaka inča). Druga podrška je tradicionalna cijev. Rupa odgovarajućeg promjera izbušena je ispod cijevi u tijelu ploče. Ispod stola, na cijev je montiran "prsten za pričvršćivanje" za zaustavljanje mlaznice, rupa je prekrivena ukrasnim prstenom odozgo. Tu je i "pješački most" ili univerzalno pričvršćenje cijevi na pod i strop, kao i razni držači i police na njemu.

Ako se stolni strop ugrađuje izravno na zid, u te svrhe obično se koriste uglovi. Može se ojačati i odabrati boju na temelju završetka. Ali ova vrsta zatvarača je instalirana tako da se ne može vidjeti - povlačenjem s ruba nekoliko centimetara. Možete staviti nekoliko malih uglova, ili jednu čvrstu.

Držač polica može se postaviti pod countertop

Držač polica može se postaviti pod countertop

Ako odlučite napraviti šank na kuhinji uz zid, možete koristiti ukrasne zagrade za police. Njihov nosivi kapacitet trebao bi biti dovoljan za countertop, pogotovo jer možete staviti nekoliko komada. Primjer montaže jednostavnog brojača s cijevom na slici ispod.

Foto izvještaj № 1: domaći brojač s vrha stola i cijevi

Radna ploča je izrezana iz prozorskog krila (polje), rub je zaobljen, poliran, obojen i lakiran. Rezervni dijelovi - šipka za noge, zagrade i zaključavanje na podu - kupuju se u odjelu pribora za namještaj.

To su izvorni podaci

To su izvorni podaci

Na countertop smo popraviti zaustaviti, do ruba - uglovima. Sjedi sve na samozvucima s plosnatim poklopcem. Rad traje oko 7 minuta.

Glavni dio je prikupljen

Glavni dio je prikupljen

Pričvršćivanje montažnog postolja na zid, označite na zidu mjesta na kojima je potrebno instalirati kolčure. Na podu ćemo cijev označiti oznakom: označit ćemo oznaku s tim oznakom. Na naljepnicama postavljamo stalak za stalak, stavimo klinove u zid.

Pripremni dio

Pripremni dio

Stavili smo stalak na mjesto, učvrstili ga vijcima. To je sve. Gotovo.

Jednostavan šank brojač je sastavljen od strane vlastitih ruku

Jednostavan šank brojač je sastavljen od strane vlastitih ruku

Šankovi s policama

Ako struktura s cijevi nije ugodna, možete to učiniti bez nje, ali morate ukloniti gornji dio koji je ispod stropa. Umjesto nogu, na primjer, možete napraviti istu policu kao u blizini zida. Pogled će odmah postati dinamičniji i moderniji.

Skice jednostavnih šankova

Skice jednostavnih šankova

I općenito cijela konstrukcija može se sastaviti iz širokih ploča, povezujući ih pod pravim kutom. Pogledavši na donju fotografiju, shvatit ćete o čemu se radi.

Bar counter za kuhinju u modernom stilu (minimalism ihaytek također prikladno)

Bar counter za kuhinju u modernom stilu (za minimalizam i high-tech previše)

U modernim interijerima, isprekidane linije su uopće boljele. Ako je kuhinja u minimalističkom stilu ili high-tech, klasični teško pisati, a to je nešto što se sastoji od polylines će izgledati vrlo lijepo (neke skice na slici ispod).

Šankovi za kuhinju u secesijskom stilu

Šankovi za kuhinju u secesijskom stilu

Na fotografiji je prikazana nešto tradicionalnija verzija. Iz toga nije postao manje zanimljiv. Nestandardni pristup, čak iu malim dozama, značajno mijenja percepciju.

Varijacija odvodnog kanala - stol

Varijacija odvodnog kanala - stol

Bar brojač na bazi

Sve smo to smatrali bez osnova. No, stola se može pričvrstiti na kolijevku. Ako je stolni vrh točno iznad površine stola, uzmite cijev i standardni pribor na vodoravne površine. Ako je, međutim, kao u ovom slučaju površina šipke pomaknuta, postoji poseban nagib za pričvršćivanje.

Stola je pričvršćena na ormar - jednostavno i jednostavno

Stola je pričvršćena na ormar - jednostavno i jednostavno

Možeš si napraviti čašu. Zapravo, glavno je sastaviti okvir. Može se šivati ​​sa šperpločom namještaja ili nekim drugim završnim materijalom - ovisi o stilu vaše kuhinje. Okvir može biti izrađen od drvenih (suhih) police, a moguće je i za zavarivanje i metalni kut.

Na takvom stalaku možete plesati

Na takvom stalaku možete plesati

Kao opcija - sakupljanje iz profila za gipsane ploče, šivati ​​ili GVL. Druga mogućnost - postaviti temelj cigle. Ali ovo, Ako dopušta nosivost preklapanja.

Stil u stilu

Stil u stilu

S bazom gipsane ploče: foto izvješće №2

Često odabrati bazni uređaj gipsane ploče. Materijal je jeftin, tehnologija je testirana, mehaničari su poznati, rezultat je barem dobar. U redoslijedu rada, nema vijesti: prikupljamo okvir. U ovom slučaju koriste se drveni blokovi, ali je moguće koristiti i profile.

Skupljeni okvir

Skupljeni okvir

Glavna stvar je promatrati vertikalnost i vodoravnost zrakoplova, kako bi stalci bili točno ispod 90 °. Provjerava se sva dobra razina gradnje, vertikalnost je bolja u tragovima: nema pogreške. Kada je okvira montirana, obložena je hipokartonom ili GVL-om.

Montiraju se limovi na suhu

Montiraju se limovi na suhu

Tragovi vijaka, kutova i spojeva shpaklyuem. Dalje ovisi o odabranoj vrsti završetka: neki zahtijevaju shpaklevka (slikanje vode-emulzija), za druge tamo. U našem slučaju odabrana je teksturirana boja, primjenjuje se u debelom sloju, a moguće je - izravno na suhozidu.

Pokriveno bojom tinte

Pokriveno bojom tinte

Ostaje instalirati protupopulaciju na šanku. Odaberite koji je prikladniji za ostatak namještaja u vašoj kuhinji.

Izvješće o fotografiji № 3: Bar brojač s umivaonikom

To je bilo prvo iskustvo u stvaranju namještaja (i općenito nešto vrijedno) s vlastitim rukama, kao rezultat nekih nedostataka u dizajnu. Nisu najuspješniji dizajn ispostavili, iako se okusi ne raspravljaju.

Polazni materijali:

 • jeftin countertops, kupljen na prodaju;
 • ostatke iz kabineta laminiranog iverica;
 • šipke;
 • par kupljenih vrata;
 • Sanitarni nadjev: sudoper, sifon, mješač i potrebni dijelovi crijeva za crijeva.
Radni stolovi sastoje se od pisma

Radne ploče sastoje se od slova "G", povezane su čeličnim pločama, pričvršćeni su bočni zidovi

Ovdje je opisana ugradnja i zamjena miješalice u kuhinji. 

Kontrole su postavljene licem prema dolje na pod. Oni su povezani u obliku slova „T”, uz pomoć ljepila, koja je propustila marku i krajeve čelične trake s perforacijom, u koji su stroži vijaka. Traka, naravno, fiksirana je odozdo.

Strane trebali oplemeniti (vjerojatno - laminat), koji se koristi u postojećim ostacima farmi - stara vrata i komad ormara. Oni su zabrtvljeni sa uglovima, poravnati uz rub stola. I ovo je prva pogreška. I vizualno izgleda tako teško, i neudobno je sjesti. Sidreno rublje mora biti pomaknuto s ruba za najmanje 10 cm.

Nakon postavljanja bočnih zidova, šipka se okrenula naopako, staviti na stalno mjesto. Sva druga djela izvršena su na mjestu. Otvorena je rupa za umivaonik, sanitarni dio je instaliran i povezan.

Pogled sprijeda i straga

Pogled sprijeda i straga

Semi nailed letvu - uz zid i malo povukla iz vanjskog ruba (razvedene 5 cm, može biti od 10 - to je više prikladan) od police. Kabinet sa strane sudopera zatvoren je s vratima, a police na lijevoj strani ostaju otvorene. Prostor je djelomično ukrašen drvenim letvicama.

Isprva su mislili staviti nekoliko različitih "naprava" na cijev, ali na stolićima su bili polukružni rubovi. Odlučeno je da ih koriste na cijevi. Kao vanjski ukras curbstone, koriste se ploče za ukrašavanje balkona (kupljen u Leroy). Gotovo su došli u veličinu, a preostali utori zatvoreni su s urezanim užetom. Kao rezultat toga, izgledajte kao domaći šank s ormarićem za pranje, pogledajte donju fotografiju.

Bar counter za kuhinju s sudoperom vlastitim rukama

Bar counter za kuhinju s sudoperom vlastitim rukama

Postoji više komentara na završetku. Prvi - kabel će uskoro biti impregniran s raznim tekućinama, će imati blijed izgled i jak "miris". Za odgodu pojave mirisa može se prekriti nečim, iako s istim PVA ljepilom. Drugo - countertops su jednostavno na pristaništu. Voda će ući u pukotinu, razni mali ostaci će se ispuniti. Čak iu fazi "pristajanja" rubovi bi trebali biti podmazani brtvilom (prozirna, silikonska, neakrilna). Možete i trebate obraditi rubove izreza ispod umivaonika. Tada se stolić ne bi nabubrio. Zglobovi stolnih vrhova mogu se završiti s prekrivačima namještaja, mogu se koristiti isti ili slični i umjesto kabela. Još jedna opcija proračuna - plastični uglovi i iste šipke u obliku slova T.

Bar counter za kuhinju na ostacima zida

Ako je kuhinja u kombinaciji s balkonom, nalazi se komad zida. Mjesto gdje se nekad nalazio prozor. Ako ga ne želite uništiti, možete napraviti šankovnicu.

Ostatak zida kada spojite kuhinju i balkon, možete pretvoriti u šank

Ostatak zida kada spojite kuhinju i balkon, možete pretvoriti u šank

Postoje dvije mogućnosti:

 • Na istoj visini koja je, stavite countertop. To će biti druga radna površina ili polica. Iznad njega, na cijevima na nadmorskoj visini od oko 1,1-1,2 m, popravite još jednu ravninu, koja će biti stvarni šank brojač.
 • Izvijestite / rastite zid do željene visine i stavite countertop.
Kako mogu napraviti stalak na ostatak zida

Kako mogu napraviti stalak na ostatak zida

Obje mogućnosti nisu loše, ali onaj desno je praktičniji: dvije su površine u kuhinji uvijek bolje od jedne. Imajte na umu da su stolovi veći od širine "stopala". To nije slučajno: moguće je sjediti više ili manje udobno, bez okretanja bočno.

A ako niste lijen za uklanjanje ovog zida, možete učiniti nešto prikladnije - tako da možete staviti noge. Primjer je na fotografiji.

Zato će biti prikladnije sjediti

Zato će biti prikladnije sjediti

Ideje za dizajn fotografija

Odvojeni kutak

Odvojeni kutak

Desktop - kao osnova

Desktop - kao osnova

Fotografija bara u maloj kuhinji

Fotografija bara u maloj kuhinji

Mogućnost zonalizacije

Mogućnost zonalizacije

Zanimljivo isticanje

Zanimljivo isticanje

Kao osnova za stol za kavu

Kao osnova za stol za kavu

U prostranoj kuhinji))

U prostranoj kuhinji))

Bar stalak od cigle ili kamena - stilski

Bar stalak od cigle ili kamena - stilski

Neobičan izgled i boja

Neobičan izgled i boja

Bar brojač u studio apartmanu

Bar brojač u studio apartmanu

Možete ručati

Možete ručati

Dva skice za utjelovljenje

Dva skice za utjelovljenje

Bar brojač za malu kuhinju

Bar brojač za malu kuhinju

 Povezani videozapisi

Ako želite staviti bar u otvorenu ljetnu kuhinju, možete posuditi ideju u ovom videu. Muškarac koji se nalazio iz šuma pronađenih u šumi i debela ploča sagradili su zanimljivu policu.

Najčešće postoje pitanja o tome kako napraviti countertop za bar brojač. Možete ga obrezati mozaikom. I kao - pogledajte u videozapisu. Općenito, tehnologija polaganja mozaika je jednostavna: za poseban bijeli ljepilo s naknadnim zaglađivanjem šavova između pločica. Teško je stvoriti neravnomjerni rub. Evo kako to učiniti - pogledajte videozapis.

Radna ploča zalijepljena je od rešetki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 42