Избор на кухненски аспиратор

За да се гарантира, че въздухът в апартамента или къщата е свеж, без чужди миризми, е необходима ефективна вентилационна система. В допълнение, кухнята трябва бързо да премахне миризмите на готвене, изпарение и сажди, които се образуват в процеса. Най-продуктивният начин - специално устройство - кухненска качулка. Това устройство е поставено над плочата и изсмуква въздуха с помощта на вградени вентилатори. Как да изберем качулка за кухнята и да поговорим повече.

Какво е аспиратор и за какво е предназначен?

Кухненският аспиратор е принудително вентилационно устройство, което освобождава стаята от миризмите на готвене, почиства въздуха от пара, дим, сажди, продукти за горене на газ и др. Не позволява изпарение да се разпространява в целия апартамент, саждите не се утаяват по стените, мебелите, текстила. В резултат на това ремонтът и почистването се изискват по-рядко, а усещането за свежест и чистота трае по-дълго, а не само в кухнята, но и в целия апартамент или къща.

Качулката е необходима в кухнята с газова и електрическа печка

Качулката е необходима в кухнята с газова и електрическа печка

В кухнята с печка на газ, изпускателната система е необходима, защото е по-ефективна от естествената вентилация, която отклонява продуктите от изгарянето на газ. Но това не означава, че не се нуждае от електрическа печка. Има изпарение във всеки случай - на газ, който готвите или на електричество. Разликата в изискваната мощност - за готварски печки трябва да бъде по-висока, отколкото за електрическите готварски печки.

Видове качулки за кухня

Изберете качулка за кухнята ще бъде по-лесно, ако знаете какъв вид изпускателна уредба, техните предимства, недостатъци и характеристики. На първо място, да дефинираме режима на работа. Те са разделени на два вида:

 • Качулки за кухнята с вентилатор за вентилация. Те се наричат ​​все още течащи или прибиращи. Замърсеният въздух се отвежда до вентилационната система или през отвор в стената към улицата (в зависимост от избрания тип връзка). Недостатъкът им е, че при нормална работа се изискват вентилационни и входящи отвори с големи размери, които осигуряват свеж въздух в замяна на изтеглянето.

  Преди да изберете качулка за кухнята, определете вида на циркулацията на въздуха

  Преди да изберете качулка за кухнята, определете вида на циркулацията на въздуха

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 6 = 1