Koja pozadina može biti zalijepljena u kupaonici

Popravak u kupaonici nije skupo zadovoljstvo, ali postoje završni materijali koji vam omogućuju da brzo stavite sobu, a trošite malu količinu. Na primjer, zidovi mogu biti obrubljeni tapetama. Što se pozadina za kupaonicu može koristiti - u članku. 

Pozadine u kupaonici - prednosti i mane

Do sada se vjeruje da je kupaonica najbolja opcija - keramičke pločice. Ali ova metoda dorade zahtijeva znatan novac, veliku količinu posla. Stoga, minimalno razdoblje za koje se izračunava takav završetak je 10 godina. Čini se da pločice ne mijenjaju 20 godina ili više. Nisu svi zadovoljni takvom stabilnošću. Moda za ukras i ukrasi se brzo mijenja, a svi mi želimo da naša kuća bude moderna i lijepa.

Osim toga, postoji još jedna nijansa koja treba uzeti u obzir vlasnici stanova u novim zgradama: završetak s keramičkim pločicama je vrlo teška. U novoizgrađenim kućama, kada se zgrada smanjuje, to može dovesti do pukotina.

Tapete za kupaonicu

Tapete za kupaonicu

Ti razlozi i činjenica da pločica izgleda previše "hladno" razmišlja o onome što osim pločica možete završiti zidove u kupaonici. Jedna od najvećih proračunskih mogućnosti je pozadina za kupaonicu. Oni su cijene nekoliko puta jeftinije pločice (čak i najskuplje opcije), ljepilo brzo. Sve to vam omogućuje promjenu cilja jednom godišnje ili čak češće. Umorna, ili pozadina izgubljena atraktivnost - zamijenjena.

Postoje nedostatci ovom rješenju. Prvo - pozadina će morati odabrati posebne one koji se normalno osjećaju u sobama s visokom vlagom. Drugi - u područjima izravnog kontakta s vodom, zidovi se obično završavaju s drugim, otpornijima na materijale vlage. Najčešće su postavljene pločice u tim zonama, au drugima - pozadina se primjenjuje. No ipak postoji mogućnost - za zaštitu pozadine s prozirnim staklom ili plastikom.

Još nekoliko opcija

Još nekoliko opcija

Za pozadinu za kupaonicu služio duže, vrijedi ih ljepiti na poseban ljepilo. U formulacijama za vlažne prostorije osigurani su antibakterijski aditivi koji sprečavaju razvoj plijesni i gljivica.

Vrste tapeta za kupaonicu

Nisu svi wallpaperi mogu biti korišteni u mokrim sobama. Na primjer, papir ili papirne kupke nisu prikladne. Možete ih zalijepiti, ali brzo će izgubiti atraktivnost, nakon što se kupaju ili vrućim tušem apsorbiraju vlagu. Jer, iako papir pozadina i jeftin, koristiti ih u kupaonici ne isplati. Iznimka - tapete za pranje koja je otporna na vlažnost. Ali ovo je opcija gospodarstva koja je pogodna, primjerice, za kućicu za odmor ili vrtnu kuću.

Zaštitite pozadinu od izravnog kontakta s vodom mogu biti ploče od stakla ili prozirne plastike

Zaštitite pozadinu od izravnog kontakta s vodom mogu biti ploče od stakla ili prozirne plastike

Non-tkane rukavice od runo

Flizelini se često nazivaju pozadina s netkanim bazama na kojima se primjenjuju razni premazi (najčešće vinil ili papir nanosi se na netkane tkanine). Ali u ovom slučaju govorimo specifično o flizeline pozadini na ne-tkanoj osnovi. Oni se ne boje vlage, pa se mogu koristiti u vlažnim područjima. Ova vrsta "odjeće" za zidove je: