Како одабрати квалитетно кинеско купатило?

Како одабрати квалитетно кинеско купатило?

Данас водећа позиција на тржишту производње санитарних предмета је Кина. Упркос чињеници да тренутно постоји стална тенденција покретања главног посла већине европских брендова на територији ЛРК, то не спречава брзи развој кинеских брендова производње. Највећи део китајске санитарије производи се у Гуангдонгу. Не заостајати и подручја Фујиан и Шангаја. Испоруке китајске санитарне опреме се изводе готово широм свијета, брзо освајају тржиште, остављајући производе из водећих европских бренда далеко иза себе. Купцима из цијелог свијета првенствено привлачи разумна цијена, вриједна квалитета водоводних модула и њихове техничке опреме. Размотримо главне произвођаче кинеских купатила.

Купка за два направљена у Кини

Кинеска акрилна купка са хидромасажом

Округла купка са хидромасажом

Митови

У уму већине наших сународника постоји неколико стабилних, али у основи погрешних мита о недостојном квалитету кинеске производње. Оваква веровања развијена су крајем деведесетих година, када је руско тржиште поплављено кинеским јефтиним роба широке потрошње врло ниске квалитете.

Купка из бренда Еаго

Али, ако анализирамо тренутне трговинске односе Кине, видећемо да Европа, Аустралија и чак Америка, упркос њиховим стандардима квалитета, уживају кинеске производе. Испоставило се да је Кина већ дуго успоставила производњу познатих компанија, укључујући и водоводе, које строго контролишу производе.

Квалитет ових производа није инфериорнији у односу на ону произведену у домовини бренда, али цена је пола за многе потенцијалне купце је важан фактор. На крају крајева, ако је приоритет функционалност, онда нема смисла да се преплаћује популарност европског бренда.

Овално акрилно купатило

Полигонална купка од кинеског бренда Аполло

Кинеска купка у ретро стилу

Наравно, неопходно је схватити да квалитет било које купке, а не само кинеза, зависи од специфичне компаније за производњу санитарије.

Чак и визуелни преглед купке одмах ће помоћи при доношењу закључака о квалитету производа:

 • пажљиво га испитајте,
 • проверити издржљивост,
 • проверите токсичне мирисе.

Компанија која има лиценцу нужно ће обезбедити купцу гаранцију и понудити могућност за повратак или замену.

Купка са стакленим уметком и хидромасажом

Принцип производње "на кинеском"

До сада постоји мишљење да ни кинеска влада, ни сами произвођачи не третирају са дужном пажњом на ауторско право, а приче о јефтиним кинеским фалсификатима нису дуго изненадиле. Али такви случајеви су повезани са чињеницом да закони земље не намећу обавезну регистрацију производа за добијање жига, али истовремено не гарантују заштиту ауторских права. Службеном регистрацијом права интелектуалне својине влада у потпуности гарантује заштиту права произвођача.

Мини базен са кинеским пореклом

Необична кад на стопалима са хидромасажом

Луксузни произвођач каде у Кини

Али сада се ситуација радикално мијења. Иако је ова мистериозна земља са богатом историјом и културним наслеђем још увијек мистерија многим Европљанима, јавно мњење постепено мења позитиван.

Тренутно је кинеска производња у вођству скоро свих параметара, економија земље се брзо развија. Значајан допринос развоју производних капацитета Кине остварују Америке и европске земље, имају сопствену производњу у Средњем Краљевству и улажу милионе долара у развој земље.

Кинези врло брзо уче све западне, тако да добро представљају жеље европског купца.

Кинеска купка са туш кабином

Водећи брендови

Размотрите водеће брендове који су у великој мери потребни.

Апполло

Апполло Цомпани представља своје производе на руском тржишту више од једне деценије, већ дуго је освојио достојно место међу брендовима на пословном нивоу и ужива сталну популарност међу становништвом. Компанија константно шири своју производњу и унапређује своје производе, стално презентујући купцу разне новине.

Батх Аполло СПА
Акрилна купка са хидромасажом Аполло
Компактна купка за двоје
Батх асиметрични Аполло
Цорнер Вхирлпоол Аполло
Копча слободно стоји

Цолисеум

Трговачки бренд Цолисеум представља компанију Цолисеум Бас. Већ више од седам година, руско тржиште снабдевено је производима из Колисеума. Основни приоритет активности компаније је контрола квалитета, доступност, савремени дизајн.

Батх ЦОЛИСЕУМ

Геми

Компанија Геми специјализована је за производњу хидромасажних купатила. Ова компанија је основана 1990. године у индустријској зони провинције Фосхан. Геми производи само сертификоване производе од висококвалитетног акрила, који се успешно продаје у Европи, Русији, САД-у и другим земљама.

Хидромасажна купка са надсмјевим тушем
Триангуларна хидромасажна купка
Правоугаона купка са хидромасажом
Асиметрична купка Геми
Овално купатило на зиду
Црвени мини базен са хидромасажом и расвјетом

Река

Бранд Ривер - тржиште је познато од 2001. године. Упркос чињеници да је ово млада компанија, квалитет ријечних производа не покреће питања. Производи ове компаније су у потпуности сертификовани, а његов квалитет у потпуности задовољава међународне стандарде. Компанија је специјализована за производњу туш кабина, који су направљени од еколошких материјала.

Купатило из кинеског бренда Ривер

Голф

Цомпани Голф производи различитост и популарност у свету санитарних производа. Али главни правац његове активности је производња хидромасажних туш кабина и купатила.

Најновија иновација компаније била је фундаментално нови развој. Инжењери компаније створили су иновативни модел који комбинује туш кабину и инфрацрвену сауну, која је у великој потразњи не само у Кини, већ и широм свијета.

Округла купатила са хидромасажом
Правоугаона када Голф
Нестандардно купатило за две особе
Врућа када из бренда Голф
Купка из бренда Голф
Овална купка

Хубер

Компанија Хубер за производњу санитарије основане су 1968. године. У овом тренутку широк спектар производа ове компаније ће задовољити потражњу било ког купца. Туш кабине, купке, хидросоне са модерним дизајном и мноштво корисних функција су једноставни за употребу и издржљиви, јер су направљени само од квалитетног и сертификованог материјала.

Туш кућишта Хубер

Вела

Кинеска компанија Вела производи санитарну керамику различитих врста, али главни приоритет је производња туш кабина, што у смислу квалитета, функционалности и дизајна, ни на који начин ниже од познатих европских брендова.

Купка из компаније Вела

Предности

Оптимални однос "квалитет и квалитет" постиже чињеница да се сертификоване кинеске акрилне каде израђују од квалитетног лијевог акрила произведеног од стране локалних произвођача.

Асортиман изненађује чак и најтраженији купац са својим разноврсним дизајнерским идејама, стиловима, величинама и облицима. Кинески мајстори смело користе своје креативне идеје, обраћајући посебну пажњу на различите опције комфора, не заборављајући на јефтине буџетске моделе. У таквим моделима је веома згодно имати могућност постепеног пуњења купатила са опцијама. На пример, куповином најједноставније акрилне купке са минималним техничким садржајем, ако је потребно, лако можете инсталирати додатне опције.

Мини базен са кинеским пореклом
Акрилна асиметрична када у Кини
Производња дрвених каде у Кини

Широки избор - од калупа до материјала

Избор новог купатила је веома сложен и проблематичан процес. Како направити прави избор, како не би се жалио током рада купатила?

Пре свега, морате одлучити шта желите да видите у свом купатилу. Модерно купатило на тржишту је толико разнолико да ће неприпремљеном купцу бити тешко навигирати.

Одредите волумен купатила, материјал од кога је направљен, облик и, наравно, изаберите произвођача. Запремина купке обично варира од 200 литара (мала) до 250-300 литара (велика). Неки произвођачи нуде и купатила која садрже мање од 150 литара.

Основни облици и сорте

Модерна купка из Кине привлачи купце с широким спектром облика и модификација модела.

Имају не само класичне форме већ и многе друге опције:

 • са наслоном за руке;
 • кораци;
 • позадинско осветљење;
 • хидромасажа;
 • ТВ;
 • електронски контролисано.

Купке нестандардних облика обично су направљени од таквог универзалног материјала као акрил.

Акрилна купатила са степеницама
Иновативна купка из бренда ККР
Мала каде

Који облик купања треба да буде пожељан, неопходно је у сваком конкретном случају посебно одлучити:

 • Купке класичног правоугаоног облика Најчешћа опција за стандардне апартмане са малим купатилима. Таква купка се лако може унети чак иу најмању просторију, а класична купка је најекономичније решење.
 • Угаони купци - одличан компромис за оне који желе купити купатило са великим капацитетом, али имају мало купатило. Овај облик купке вам омогућава пристојно уштеду простора, а не одлажете се удобности. Врло често се купа из Кине додатно опремају хидромасажном функцијом.
 • Купа овалног облика претпоставите пространу собу. Таква купка изгледају скупа и траже се и по зиду иу центру купатила. Избор овалне купке је прилично скуп, јер ће такве каде нужно бити опремљене пријатним додатним функцијама, као што су освјетљење, хидромасажа и посебно скупи модели - електронска контрола свих функција.
 • Купке округлог облика комбинује појам богатства и луксуза. На крају крајева, за инсталирање таквог купатила потребна је стварно велика соба. Такви модели опремљени су функцијама јацуззија, хидромасажа и пуно других додатних функција.
Кинески мотиви у унутрашњости купатила

Основни критеријуми за избор

Важан фактор у избору је материјал из кога се прави купатило:

 • Купке од челика они су дуговјечност, изврсна анти-корозиона својства, добро држе топлоту. Једини недостатак - пуно тежине, има позитивну страну - сто-килограмско купатило ће издржати сваку тежину.
 • Челичне купке Економична опција за људе са малим приходима. Главни недостаци ових купатила - кратак животни век, око 10 година, снажан буке и веома мала тежина, не више од 25 кг. Такође, ова купка се веома брзо охлади. Најчешће, челик користи за прављење Ситз купке, које су најпопуларнији међу власницима хотела, хотели, изнајмљују станове.
 • Купке од акрилне у овом тренутку су најбоља опција модерног водовода. Предности таквих каде су више од недостатака. Акрил, попут ливеног гвожђа, добро држи топлоту, није нагнут за корозију, не апсорбира креч и падавине од тврде и прљаве воде. Повремено оштећена површина акрилне каде се лако може вратити. Једини недостатак акрилне купке је то што се деформише на температурама изнад 80 степени, тако да ћете морати одбацити такве вруће купке.
 • Пластичне купке - јефтина замена за акрилне купке. АБС пластика је крхка материја, век трајања је веома кратак, не више од 5 година, чести поправци и рестаурација су неопходни. Можете наћи и комбиноване опције - ван купатила је акрил, а унутрашњост се исецује пластиком. Таква купка са добром бригом може трајати мало дуже, али не много.
Ентеријер купаоница Фенг Схуи
Унутрашњост у оријенталном стилу

Дакле, основни критеријуми за избор купатила, који ће вам помоћи да изаберете оптималну опцију куповине.

 • Потреба за одређивање категорије цена санитарне опреме.
 • Избор материјала из којих се када је направљен, узимајући у обзир технолошких карактеристика, пре свега као што су удобност, снагу и издржљивост.
 • Дефиниција са димензијама, обликом и доступношћу додатних функција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 7