Керамички филтери за пречишћавање воде

Керамички филтери за пречишћавање воде

Филтри за воду представљени су различитим системима, различити у свом материјалу производње и величине. Један од најнапреднијих и приступачнијих су керамички филтери. Имају много предности у односу на друге врсте филтера који се користе у пречишћавању воде.

Керамички мембрански филтер

Карактеристике

Филтери за воду овог типа су специфични филтери са малом порама, зато она омогућава корисницима велику пречишћавање воде за пиће, све то уклањам - од небитних чврстих честица, муља, траве честица бактерији. У исто време, није потребно додавати хемијска једињења у воду.

Чишћење филтер мембране

Остале карактеристике керамичких филтера укључују:

  • Висока отпорност мембрана на алкалије, абразивне честице, киселине и високе температуре.
  • Значајна механичка снага.
  • Једноставно чишћење са повратним прањем.
  • Дуг век трајања.

Мембрански филтер за пречишћавање воде

Уређај и принцип рада

Вода која улази у керамички филтер пролази кроз мноштво поре на површини. Током пролаза кроз поре, на филтерној керамици остају неорганске и органске честице које прелазе одређену величину, због чега се вода пречисти.

Принцип керамичког филтера

У неким филтерима постоје среброве јединице укључене у керамику. Њихова акција је усмерена на бактерије преостале на површини филтер мембране (сребро депресира њихов раст).

Такође унутар неких керамичких филтера може се додати и активирана кугла за уклањање хлора и других супстанци способних да преносе мирис у воду или непријатан окус. Осим тога, такав грануларни угаљ помаже у уклањању пестицида из воде, што је посебно важно за чишћење воде у сеоској кући.

Мембрански керамички филтер

Састав керамичких мембрана

По свом дизајну, керамички филтер је мембранска јединица унутар челичног кућишта. У мембранској јединици је једноканална или вишеканална цијев од метално-керамичких материјала. На унутрашњој површини канала ове цеви налази се танка порозна мембрана. Дебљина такве мембране је 5 микрона, а пречник његових рупа је 0,05-0,1 микрона.

Керамичке филтер мембране

Шта они производе?

Основа за производњу мембранских филтера из керамике су различите комбинације металних и керамичких прахова. Главни материјал мембране може бити алуминијум, цирконијум, диатомит, титанијум диоксид или силицијум карбид. Производња мембране омогућава синтеровање таквих материјала на температурама изнад + 1600 ° Ц. Овај поступак омогућава добијање порозне структуре која може задржати најмање загађење.

Мембрански керамички филтер

Где могу да га користим?

Керамички филтери се користе за пречишћавање воде намењене за пиће. Њихова инсталација се одвија у апартманима, у викендицама, у сеоским кућама, у канцеларијама, образовним и здравственим установама.

Керамички филтер за пречишћавање воде

Такође, такви филтери се инсталирају у индустријама везаним за воду, на пример, за производњу стерилисане воде у фармаколошкој и електронској индустрији.

Од којих загађивача и бактерија прочистити воду?

На способност уклањања бактерија и одређених загађујућих материја из воде утиче бренд филтера и његов модел. Упркос томе, примећује се да након проласка воде кроз керамички филтер, из ње се уклања до 99% микроорганизама са патогеним ефектом. Међу њима су цревне шипке, вибриос колере, салмонела, ламбија. Такође, ова врста филтера уклања олово и друге метале, колоидне суспензије и разна органска једињења из воде.

Филтери за керамику

Да ли смањују количину флуорида?

Неки керамички филтери имају могућност смањивања количине флуорида у води за пиће. Прецизније, да ли изабрани филтер може уклонити флуорид из воде, потребно је проверити код произвођача. Посебно за пречишћавање воде из овог једињења, развијени су системи филтрирања на бази реверзне осмозе.

Керамички филтер за чишћење

Произвођачи

Можете набавити филтере од познатих страних произвођача као што су Цристал Куест, Катадин, Доултон, Пентек. Сваки од ових брендова има линије керамичких филтера. Међу руским брендовима, Геисер и Акуафор филтери су популарни. Такође можете купити руске филтере линије АкуаЦон.

Керамички филтер

Можете видети како Акуафон керамички филтер ради на следећем видео снимку.

Ценовник

У зависности од карактеристика одређеног модела филтера, цене почињу од 100 долара и могу да досегну неколико хиљада долара, уколико је то велики систем филтрације који се користи у производним условима.

Филтер за пречишћавање воде са мембранама

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 89