Квадратна купка

Квадратна купка

Квадратна купка се сматра луксузним предметом, првенствено због тога што је довољно велика да се постави у пространо купатило. Поред тога, квадратна купатила се традиционално производе из скупих природних материјала, као што су природни мрамор.

У доба када су водоводни канали почели да се производе од ливеног гвожђа и челика, квадратна купатила су практично напуштена, с обзиром да карактеристике материјала нису омогућавале производњу великих димензија на неометан начин. Све се променило са појавом акрила и изградњом кућа са нестандардним распоредом станова. Нови пластични материјал омогућава вам да израдите водовод од било ког облика и величине, ау модерним становима величина купатила знатно се разликује од уобичајеног комбинованог купатила.

Квадратна купка

Данас, квадратна купка више није радозналост, већ једноставно удобна и лепа водоводна инсталација. Довољно је да се двоје људи могу уклопити у њега. Поред тога, већина модела опремљена је додатним функцијама, као што су хидромасажа и осветљење. Прочитајте више о карактеристикама и постојећим варијантама квадратних купатила у овом чланку.

Материјали

Сада за производњу акрилних купатила користимо различите материјале. Размислите о најпопуларнијим од њих:

Акрил

Најчешће се проналазе квадратне купке акрила. Овај материјал има многе предности: ниска цена, ниска тежина, једноставно одржавање, естетски изглед, пријатна површина на додир. Квадратне купке направљене од акрилата често су опремљене ручним наслонима за руке, удобним седиштима и имају читав низ додатних функција.

Акрилна купаоница

Акрилна купаоница

Акрилна купаоница

Кварил

Квариловаја санитарни техничар се појавила на тржишту тек недавно. Овај материјал је спој кварца и акрила. Купке од каменолома су опремљене свим предностима акрила, али имају велику механичку чврстоћу.

Квадратно купатило

Вјештачки камен

Обично овај материјал имитира природни мермер. Израђена је од синтетичке смоле са додавањем камених мрвица. Екстерно, ове каде изгледају веома презентоване, али су знатно јефтиније од стварних мраморних производа. Квадратне купке од вјештачког камена не могу се назвати веома захтјевним за негу, али, ипак, им је потребна употреба посебних производа за чишћење.

Квадратне купке од вјештачког камена

Квадратна купка од вештачког камена

Дрво

Од свих наведених материјала, дрво се користи за производњу санитарних предмета најмање, стога су квадратне дрвене купке прилично скупе. Ову опцију преферирају љубитељи свега природног у унутрашњости. У продавницама није лако наћи купатило од дрвета - обично се производи производе по наруџби.

Дрвена купаоница

Карактеристике дизајна

Квадрат је једноставна симетрична фигура, али чак и по својој основи, дизајнери успијевају стварати заиста лијепе и необичне ствари. Сама квадратна купка, иако привлачи пажњу, изгледа прилично лаконска. Зато љубитељи минимализма често бирају свој избор на овом облику. Истовремено, ако допуните квадратно купатило са додатним конструкционим елементима, постаје врхунац и главни украс унутрашњости.

Дакле, купатило се може исећи декоративним панелима који имитирају различите материјале, на пример, дрво, камен или метал. Поред тога, квадратна купка може бити постављена на подножје или постављена на подијум, а затим се ефективно може спустити у фонт или оставити га на корацима.

Дизајн купатила са квадратном купатилом у јапанском стилу

квадратна купка

Квадратна купка и одговарајући купатилски ентеријер

Што се тиче пласмана, опције овде могу бити веома различите. Квадратна купка се може поставити дуж једног зида, уписаног у угао или постављен у центар купатила. На коју опцију заустави избор - зависи од облика и величине собе.

Популарне величине

Квадратна купка је ствар велике величине, тако да није погодна за врло мале просторије. Али немојте мислити да би такво купатило могло да има само власника великих, десет метара купатила.

Опћенито је прихваћено да величина квадратних купатила почиње од 180 цм. У ствари, мале купке у облику квадрата, дизајниране за једну особу, већ су се већ појавиле на тржишту већ дуже вријеме. Најмања квадратна купатила имају димензије 120к120 цм и дубину од 45 цм. Запремина такве купке је 350 литара.

Највећи модели имају димензије 215к215 цм и дубину од 75 цм, односно скоро двоструко већи. Велика квадратна купка садржи око 700 литара воде.

Популарне величине квадратних купатила

Облик буке

Чаша квадратне купке не мора нужно имати одговарајући облик. Наравно, може бити строго квадрат, али често постоје и друге опције. На пример, многи модели имају округли или квадратни облик фонта. Ово решење дизајна, наравно, смањује волумен фонта, али изгледа веома импресивно.

Поред правих геометријских облика, санитарни планери инспирисани су асиметричним, природним објектима. Због тога, фонт четвртасте купке може имати облик сличан цветној латици, облаку или паду кише.

Квадратна купка и његове форме

Облик чаше квадратне купке

Квадратна купка облика

Савети

Дакле, избором квадратне купке, требало би да одлучите за неколико важних ствари, и то:

  • материјал производње: овде је одлучујући фактор цијена, јер је разлика између модела из различитих материјала од суштинског значаја;
  • величина инсталације водовода: у овом тренутку потребно је проћи из димензија просторије;
  • облик фонта: овде можете да се фокусирате само на сопствене идеје о лепом, јер овај параметар нема велику практичну вредност;
  • опрема за купање: опрема за купање укључује не само држаче за прибор, седишта и наслоне за руке; то може бити хидромасажни панел, опрема за дезинфекцију, озонирање итд.
квадратна купка

квадратна купка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − 96 =