Руска купка – савремене технологије и квалитет

Руска купка - савремене технологије и квалитет

Последњих година, Русија је међу водећим произвођачима санитарних производа. Поред тога, наши дизајнери су могли показати својим иностраним конкурентима да су способни да остваре своје креативне идеје и имају префињен осећај за стил. Наше дизајнерске развоје на разним међународним изложбама узимају награде и високо су цењени од водећих светских произвођача санитарне опреме. Руска купка данас се може такмичити на равноправној основи са купкама водећих светских брендова.

Штавише, купине домаћих произвођача су јефтиније, јер њихови трошкови не укључују трошкове превоза и царине. Да ближе погледамо предности руских купатила у поређењу са иностраним аналогама.

Вхирлпоол Батх Цолорадо

Овална купка руског поријекла

Класична купка од доктора Јет

Предности

Производња, основана у нашој земљи, одговорно је организована, због чега се не може сумњати да су производи руских компанија поуздани и издржљиви. Не заборавите да домаћа технологија не стоји мирно, тако да се купатила у Русији производе са технологијама које нису инфериорне од водећих светских лидера и потпуно испуњавају све стандарде квалитета.

Купка од мрамора руског поријекла

Домаћи водовод је отпоран на механичке утицаје и не плаши се промена температуре и потпуно је прилагођен потребама домаћих потрошача. Сходно томе, заборавити се о утврђеним клишеима да се руска купка не може такмичити са иностраним конкурентима. Произвођачи активно сарађују са европским партнерима, делећи технологију и искуство. И стандарди квалитета руских купатила дуго су достигли ниво Европе. Домаћи производи се могу купити по нижим ценама, а асортиман не губи на иностране производе.

Радомир мини базен

Батх Естхете

Водећи брендови

Међу произвођачима поузданих и издржљивих купатила од ливеног гвожђа су извесни лидери - то је Новокузнетск постројење "Универсал" и фабрика Киров, која представља широк спектар.

Производња руских акрилних купатила стално се развија и повећава. Са повећањем потражње међу становништвом, број произвођача почиње да расте, а конкуренција између њих је ојачана.

Међу лидерима у производњи акрилних каде су компаније "1Марка", "Баш", "Тритон", "Радомир" и други. Брендови гарантују висококвалитетне производе, а дизајн и облик купатила ових произвођача лако се могу такмичити с производима компанија са свјетском репутацијом.

Затим ћемо детаљније погледати неке од водећих произвођача.

Угаона акрилна купка са хидромасажом

1Марка

Ако причамо о овом произвођачу, онда можемо са сигурношћу рећи да се у производњи купатила користи само 100% акрил. Штавише, дебљина акрилне плоче је 4-6 мм, што у потпуности одговара свјетским стандардима.

Непоштени произвођачи обично чине танку акрилну премаз, дебљину од пола центиметра, а онда постоје слојеви не најбољег материјала. И, наравно, са било којим огреботинама или механичким оштећењима, готово је немогуће обновити купатило, а на неки начин одмах изгуби атрактиван изглед, јер његова површина постаје неравномјерна. У производима овог бренда не може се сумњати.

Батх Виола

Ибиза купатило са екраном

Батх Лове од бренда 1Марка

"1Марка" је одговорна за његов квалитет и не производи јефтине купке. Између осталог, компанија размишља о свакој малој ствари, на пример:

 • структурни елементи покривени су цинком;
 • Постоје додатни елементи за причвршћивање који повећавају поузданост дизајна купатила;
 • Дубина одговара свим стандардима и захтевима потрошача о погодности.

Процес експлоатације таквих купатила доноси задовољство. Важно је напоменути да на захтев купца произвођач може допунити купатило са хидромагнетним системима, ароматерапијом, позадинским освјетљењем итд.

Поред купатила, под овим брендом производе се туш кабине и друга санитарна опрема. "1Марка" користи материјале испоручене из Европе у производњи каде. Уосталом, фабрике компаније управљају савременим вишенаменским системом верификације.

Бас

Руски произвођач може да обезбеди акрилне каде за било коју торбицу.

Оптималну опцију за средњу класу доноси компанија "Бас". Али у исто време квалитет се и даље одређује строгим стандардима, којима бренд производи испуњавају све параметре. Поред тога, компанија "Бас" се појавила на тржишту 2000. године и за то време освојила је љубав и повјерење потрошача.

На продају су купатила са хидро и ваздушним системима. Цео производни процес базиран је на употреби савремене италијанске опреме и висококвалитетног акрила. Компанија "Бас" производи не само купке, већ и завесе за њих, које се могу набавити у комплету.

Бас Николи

Бас Модена

Бас Империал

Бас Капри

Бас Иамаика

Бас Вектра

У производњи се не користи само акрил, већ полимерна пластика која се састоји од многих слојева. Развила ју је аустријска компанија.

Ова пластика вам омогућава да издржите значајна оптерећења. Осим тога, таква полимерна пластика ствара неку врсту антибактеријских заштитних слојева, што ће кориснику спасити од свакодневног чишћења купке. Дно купатила је ојачано, а структуре имају ојачани оквир са утикачима. Па, најважнија ствар! Познавајући специфичности купатила у Русији, Бас је узела у обзир чињеницу да се у многим становима велика купка једноставно не уклапа, па сам могао понудити купке компактне величине.

Саветујемо вам да прочитате: Батх Бас.

Акрилан

Чим се компанија појавила на тржишту, одмах је успела да освоји водеће позиције и поверење купаца. Компанија константно шири опсег, повећавајући производне капацитете. Уопште, произведено под овим брендом - туш кабине и акрилне каде.

Међу материјалима који се користе у производњи производа користи се не само европски, већ и напредни развој у земљи. Компанија их успешно прилагођава сопственој производњи, пружајући производе високог квалитета. Ову чињеницу потврдила је РОСТЕСТ комисија која је Акрилану додијелила златним сертификатом квалитета. А који је закључак? Компанија непрестано проучава тржиште, узима у обзир промјенљиве преференције потрошача и производи производе који испуњавају све могуће захтјеве квалитета. И то су прилично високи индикатори.

Купка на штанду

Црвена купка

Купатило у боји од цигле

Акуанет

Овај произвођач производи линије каде, туш кабине и остали намештај за купатило. Компанија пружа широк распон величина и цена за све категорије потрошача.

"Акуанет" користи материје од МДФ и иверице од влаге од финског произвођача у производњи намештаја за купатило. У овом случају, премаз материјала садржи слој специјалног прајмера који промовира површину и вишу заштиту од влажне средине.

Квалитет за "Акуанет" је увек изнад свега. Због тога је слика изведена у складу са европским стандардима. Коришћена је италијанска производња боје, а опрема која се користи у сликарству донела је из Француске.

Купка из бенда Акуанет

Акуатек

Компанија се доказала на руском тржишту од 2001. У тренутној фази, "Акуатек" наставља да се активно развија.

Основна делатност је производња акрилних каде, хидромасажних купатила и туш кабина. Компанија веома цени своје стручњаке, зато сваки запослени периодично прође курс освежавања и сходно томе има огромно искуства и знања.

Штавише, Акуатек у потпуности испуњава производну технологију, користећи материјале и опрему европских произвођача. Систем контроле квалитета има вишенаменску структуру, која гарантује производњу изврсних производа.

Наравно, у производном процесу испуњавају се сви сигурносни захтјеви. Компанија такође поседује све потребне сертификате о усаглашености. "Акуатек" узима у обзир интересе потрошача и покушава да задовољи све захтеве за купатилом.

Батх Таурус

Батх Бореас

Батх Бетта

Батх Дорадо

Батх Лира

Ецлипсо Батх

Радомир

Компанија производи акрилне и хидромасажне купке, као и туш кабине. За више од 15 година рада, Радомир се успјешно успоставио на тржишту и један је од узорака квалитета, који се бави лидерском позицијом у производњи хидромасажних купатила.

Компанији је више пута награђивана сертификата и диплома, што потврђује несвакидашњи квалитет производа. Произвођач тврди да се њихова купка може користити најмање 20 година, а потрошачи могу да га тестирају у пракси.

"Радомир" уводи иновативне технологије у свој производни процес, а односи се и на већ доказане и доказане компоненте.

Вртна купатила овог произвођача одликују се прилично низак ниво буке и вибрација. Поред тога, купке су опремљене ногама које могу издржати чак и на неуједначеним подовима. Наравно, "Радомир" има прилично строге захтеве за квалитет својих производа, врши контролу у свим фазама производње купке, укључујући и испитивања готовог производа.

Батх Титан

Батх оф Пасадена

Хелгова купка

Киров Плант

Овај бренд је познат не само у Русији, већ иу иностранству. И све то на штету високог квалитета ливеног гвожђа које га производи.

Корени компаније се враћају у даљину 1745. године. Иако се смер активности мало промијенио, али основни принципи су достигли наше дане.

У 2006. години, фабрика Киров извршила је комплетну замену опреме, дајући предност немачким произвођачима материјала и компоненти. Сви готови производи имају савршено равну површину.

Истовремено су специјалисти фабрике Киров који су креирали технологију којом су почели да праве емајл с сребрним јонима, а потом су га патентирали. Због тога је произвођач побољшао хигијенске захтеве готових производа. Кировски погон производи прилично велики број модела са различитим облицима, величинама и чак додацима.

Купатила фабрике Киров

Тритон

Бренд је ушао на тржиште 2002. године, који је одмах усмјерио на производњу користећи највишу технологију. Заправо, зато "Тритон" не скупља најновију опрему, због тога што готови производи имају највиши ниво квалитета.

У производњи се користе акрилне плочице од најбољих и поузданих добављача. Истовремено, од почетка њеног стварања до самог краја купке, купка не прелази ни једну фазу производног циклуса, тако да коначни производ нема ни једну ману. "Тритон" има ексклузивну опрему за наношење армираног слоја у купатила, што разликује компанију од многих сличних.

Истовремено, готови производи се продају по ценама које су доступне различитим категоријама потрошача, без икаквих оријентација на одређене сегменте становништва.

Асиметрично купатило

Угаона купка

Мини-базен

Више о материјалима и димензијама

Руски произвођачи често користе челик, ливено гвожђе и акрил за стварање каде.

 • Ливено гвожђе добро је што омогућава дуготрајно задржавање топлоте и спречавање појаве корозије. Наравно, гвоздене купке су прилично тешке, али искључују могуће вибрације и лако се монтирају. У овом случају, ливено гвожђе је издржљиво. Завршни производ сигурно може трајати више од четвртине века. Са савременом техничком опремом могуће је израдити купке различитих облика и величина.
 • Акрилне каде разликују се непрецизности и дугог периода рада. Одржавају топлоту довољно, пријатни су на додир. Они се лако могу полирати код куће, а разноврсност модерних акрилних каде омогућиће вам да изаберете тачно оно што је потребно за купатило. Такође игра улогу да акрилне каде су довољно једноставне за инсталацију и не захтевају константно прање уз употребу специјалних алата. Међутим, акрил је нестабилан за огреботине, што је мањак.
 • Купке од челика, имају висок ниво хигијене и истовремено загреју одмах. У исто време, лагана тежина омогућава без проблема инсталирање купке. Због веће пластичности челика у односу на ливено гвожђе, произвођачи пружају шири избор челичних купатила. Међутим, таква купатила не задржавају топлоту јако добро, а бука из воде се чује много гласније.
Гвоздено купатило новокузницког постројења

Акрилне каде

Литтле Пхоеник Батх

Што се тиче димензија, произвођачи користе најчешће у Русији:

 • 150к70;
 • 170к70;
 • 170к75;
 • 170к80.

Међутим, ово није све. Има и каде са мањим и великим димензијама.

Могућност додатне техничке опреме

Већина произвођача опционо пружа могућност уградње хидромасажних система на купатилу. Најчешће је ова опција типична за акрилне каде.

Говор може да иде не само о хидромасажу, већ ио аеромасажној опреми. По правилу, сваки произвођач има додатну опрему коју је самостално дизајнирао и уграђен у купке ако купац жели.

Хромотерапија

Заједничка предузећа

Домаћи произвођачи воле да деле своје искуство са страним колегама, стога постоје компаније које функционишу не само у Русији, већ иу иностранству. Ради се о заједничкој производњи купатила. Или водећи европски произвођачи опреме сарађују са нашим компанијама које користе своје материјале и технологије.

На пример, за производњу купатила компаније "1Марка" користи се хидромасажна опрема познате италијанске компаније.

Италијанску опрему у производњи купатила користи и руска компанија ДоцторЈет. Али компанија "Вицториа", једна од највећих руских снабдевача санитарне опреме, има сопствену производњу у Кини и пружа велики избор опреме за купатила.

Најбољи продавци

Међу произвођачима акрилних каде, један од заслужених лидера су следеће компаније:

 • «1Марка»,
 • "Бас",
 • Тритон,
 • "Радомир".

Ови произвођачи су већ дуго били успјешно уграђени на тржиште и неће се одрећи положаја. Међу лидерима у квалитету гвоздених каде, очигледно је вредно издвојити фабрику Киров, која деценијама очува традицију његовог квалитета, као и постројење "Универсал", које се налази у Новокузнску.

Дрвена купаоница

Батх Цатхерине

Батх Доцтор Јет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3