Како инсталирати акрилну каду

Акрилне купке имају прилично танке зидове и захтевају поуздану подршку. Инсталирање акрилне купке могуће је на неколико начина: помоћу фабричког оквира који долази с комплетом или на циглу. Постоји и комбинована опција - када користите оквир, подупирући дно на неким местима циглом. Овај метод је потребан ако је дно превише танко и "игра" под ногама.

Оквир или ноге акрилне купке понекад постају комплетне, понекад - у проширеној конфигурацији. Разлика између ногу и оквира је значајна, а не само у цени. Ноге монтиране на траке су причвршћене само на ојачано дно, обично два до четири вијка. Странице остају без подршке (у доњем левом углу фотографије). Оквир, чешће, масивније, направљен је од дебљине профилиране цеви (квадратни дио), има више потпорних тачака. Неке подупираче потичу са стране купатила, а други део - причвршћен је на дну, подржавајући га (фотографија са десне стране).

Варијанте комплетног сет акрилних купатила - ноге и скелет

Варијанте комплетног сет акрилних купатила - ноге и скелет

Без обзира на врсту рама, нужно је причвршћено на дну. За ово, на дну на десним местима се бушене рупе, на које се вијци онда увијају. Овај тренутак се не плаши. Ово је технологија инсталирања акрилне купке. На тачкама причвршћивања постоје арматурне плоче. Међутим, како не би оштетили купатило, пажљиво прочитајте упутства пре него што започнете инсталацију, гдје су назначене димензије причвршћивача који се могу користити.

Уградња акрилне купке на рам

Под сваким кадом је развијен сопствени, јер су нијанси скупа у сваком случају њихови. Чак и из једне фирме, под различитим моделима истог облика, рамови су различити. Они узимају у обзир геометрију купке, као и расподелу терета. Ипак, редослед рада је опћенито, као и неке техничке тачке.

Пример скелета за акрилне каде различитих облика

Пример скелета за акрилне каде различитих облика

Редослед монтаже оквира је следећи:

 • Постоји оквир на којем се налази дно. У неким случајевима се заварује и није потребно сакупљати. Оквир се поставља на дно преокретне купке, док се не фиксира. Тачно је изложено, јер се мора причврстити.
 • Подложке са причвршћивима су постављене на трибине. Сталци су или делови профила (цевоводи квадратног одељка), или металне шипке са навојем на два краја. Морају бити причвршћени са стране купатила. Фирме обично развијају причвршћиваче свог облика. На слици - једна од опција.

  Причвршћивање за носаче

  Причвршћивање за носаче

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 88 = 94