Kvadratna kupka

Kvadratna kupka

Kvadratna kupka smatra se luksuznom stavom, prvenstveno zato što je dovoljno velika da se instalira u prostranu kupaonicu. Osim toga, četvrtaste kupke tradicionalno se proizvode od skupih prirodnih materijala, kao što je prirodni mramor.

U doba kada je vodovod započeo izrađivati ​​od lijevanog željeza i čelika, kvadratne kupke praktički su napuštene, jer materijalne osobine nisu dopuštale proizvodnju velikih proizvoda na besprijekornom način. Sve se promijenilo pojavom akrilika i izgradnjom kuća s nestandardnim stanovima. Novi plastični materijal omogućuje vam izradu vodova bilo kojeg oblika i veličine, au modernim apartmanima veličina kupaonice značajno se razlikuje od uobičajene kombinirane kupaonice.

Kvadratna kupka

Danas, četvrtasta kupka više nije znatiželja, već jednostavno ugodno i lijepo vodovodno učvršćenje. Dovoljno je dovoljno da se dvije osobe mogu udobno uklopiti. Osim toga, većina modela opremljena je dodatnim funkcijama, poput hidromasaže i osvjetljenja. Pročitajte više o značajkama i postojećim vrstama kvadratnih kupelji u ovom članku.

materijali

Sada za proizvodnju akrilnih kupki koristite razne materijale. Razmotrite najpopularnije od njih:

akril

Najčešće se nalaze četvorke kupelji akrila. Ovaj materijal ima mnoge prednosti: nisku cijenu, malu težinu, jednostavno održavanje, estetski izgled, ugodan za dodirnu površinu. Trgovačke kupke izrađene od akrilika često su opremljene naslonima za ruke, udobnim sjedalima i imaju čitav niz dodatnih funkcija.

Akrilna četvrtasta kupka

Akrilna četvrtasta kupka

Akrilna četvrtasta kupka

kVAr

Kvarilovaja sanitarni tehničar se nedavno pojavio na tržištu. Ovaj materijal je spoj kvarca i akrila. Kupke izrađene od kamenoloma obdarene su svim prednostima akrila, ali imaju veliku mehaničku čvrstoću.

Kvadratna kupelj

Umjetni kamen

Obično ovaj materijal oponaša prirodni mramor. Izrađena je od sintetičke smole uz dodatak kamenih mrvica. Izvana, ove kade izgledaju vrlo prezentirane, ali su značajno jeftinije od pravih mramora. Trg kade umjetnog kamena ne mogu se nazvati vrlo zahtjevnim u skrbi, ali ipak im je potrebno korištenje posebnih proizvoda za čišćenje.

Kvadratne kupke umjetnog kamena

Kvadratna kupka umjetnog kamena

drvo

Od svih navedenih materijala, drvo se koristi za proizvodnju sanitarnog posuđa najmanje od svega, stoga su kvadratne drvene kupke prilično skupe. Ovu opciju preferiraju ljubitelji svega što je prirodno u unutrašnjosti. U trgovinama kupka drva nije lako pronaći - obično se takvi proizvodi vrše po narudžbi.

Drvena kvadratna kupka

Značajke dizajna

Trg je jednostavna simetrična figura, ali čak i na temelju njega, dizajneri uspijevaju stvoriti istinski lijepe i neobične stvari. Sama kvadratna kupka, iako privlači pažnju, izgleda prilično laikon. Zato ljubitelji minimalizma često odabiru svoj izbor na ovom obrascu. Istodobno, ako dodate četvrtastu kupku s dodatnim konstrukcijskim elementima, ona će postati vrhunac i glavni ukras interijera.

Dakle, kupka može biti ukrašena dekorativnim panelima koji oponašaju različite materijale, na primjer, drvo, kamen ili metal. Osim toga, kvadratna kupka može se postaviti na postolje ili montirati na postolje, a zatim se možete učinkovito spustiti u font ili ostaviti na stepenicama.

Dizajn kupaonice s kvadratnom kadom u japanskom stilu

kvadratna kupka

Troska kupka i odgovarajuća unutrašnjost kupaonice

Što se tiče plasmana, opcije ovdje mogu biti vrlo različite. Kvadratna kupka može se postaviti uz jedan zid, upisana u kut ili postavljena u sredinu kupaonice. Na kojoj opciji za zaustavljanje izbora - ovisi o obliku i veličini prostorije.

Popularne veličine

Kvadratna kupka je stvar velike veličine pa nije prikladna za vrlo male sobe. Ali nemojte misliti da bi takva kupaonica mogla biti vlasnik samo ogromnih, deset metara kupaonice.

Općenito je prihvaćeno da veličina četvrtaste kupke počinje od 180 cm, zapravo su male kupke u obliku kvadrata, namijenjene jednoj osobi, već dulje vrijeme na tržištu. Najmanje kvadratne kupke imaju dimenzije 120x120 cm i dubinu od 45 cm. Volumen takve kupke je 350 litara.

Najveći modeli imaju dimenzije 215x215 cm i dubinu 75 cm, tj. Gotovo dvostruko veći. Velika kvadratna kupka sadrži oko 700 litara vode.

Popularne veličine kvadratnih kupelji

Oblik u zdjelici

Zdjela četvrtaste kupke ne mora nužno imati odgovarajući oblik. Naravno, to može biti strogo četverokutno, ali često postoje i druge opcije. Na primjer, mnogi modeli imaju okrugli ili četverokutni oblik fonta. Ovo dizajnersko rješenje, naravno, smanjuje volumen fontova, ali izgleda vrlo impresivno.

Pored pravog geometrijskog oblika, sanitarni planeri inspirirani su asimetričnim, prirodnim objektima. Stoga, font četvrtaste kupke može imati oblik sličan cvjetnom laticu, oblaku ili padljoj kiši.

Trgovačka kupelj i njegovi oblici

Oblik zdjele četvrtaste kupke

Oblik oblika kvadrata

Savjet

Dakle, odabirom kvadratne kupke, trebali biste sami odlučiti nekoliko važnih točaka, i to:

  • materijal proizvodnje: ovdje odlučujući faktor je cijena, jer je bitna razlika između modela različitih materijala;
  • veličina vodoinstalacije: u ovom trenutku potrebno je nastaviti s dimenzijama prostorije;
  • oblik slova: ovdje se možete usredotočiti samo na vlastite ideje o lijepoj, jer taj parametar nema veliku praktičnu vrijednost;
  • oprema za kupanje: oprema za kupanje uključuje ne samo držače za pribor, sjedala i naslone za ruke; to može biti hidromasažna ploča, oprema za dezinfekciju, ozoniranje itd.
kvadratna kupka

kvadratna kupka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 40