Triangularna kupka

Triangularna kupka

Triangularna kupka često je zbunjena s kutom. Zapravo, razlika između tih modela je vrlo značajna. Kut se naziva kupeljom bilo kojeg oblika, s jednim pravim kutom, koji vam omogućuje da ga ugradite na konvergenciju dvaju zidova. Takve kupke često imaju nepravilni, asimetrični oblik. Trokutasta kupka je jednodijelni trokut, to jest, lik u kojem dvije strane imaju istu dužinu. Triangularna kupka bez problema može se postaviti u kutu prostorije, uz jedan od zidova ili postavljen u središte kupaonice.

Kupka u obliku trokuta

Unatoč činjenici da su velike kade raznih oblika više ne percipira kao neka vrsta egzotičnog, trokutastog kupelji dok nije stekao jaku poziciju na tržištu Rusije. Takav neobičan vodovodni uređaj nije dobro poznat našem kupcu. Svrha ovog članka - ispraviti tu pogrešku i reći o značajkama trokutasti kupelji, te o tome što se pravila trebaju biti vođeni u odabiru i ugradnju „trokutu”.

Triangularna kupka

Stvarčice

  • Od trokutasti kada, instaliran u stanu, a ne u hotelskoj sobi ili u spa-centru još uvijek rijetkost, to je sigurno postati vrhunac vašeg interijera. Triangularna kupka je još uvijek svježe i originalno rješenje, pa ako volite iznenađenje, pogledajte ovaj model.
  • Kao što je gore već spomenuto, trokutasta kupka omogućava nekoliko instalacijskih mogućnosti, tako da ne samo vlasnici ogromnih prostranih kupaonica mogu priuštiti takav vodovod. Na primjer, u malim sobama najbolje je odabrati kutni raspored smještaja - to će uštedjeti malo prostora.

Prednosti trokutaste kupke

Prednosti trokutaste kupke

kontra

  • Unatoč tome trokutasti kupka može zauzimaju manje prostora nego velikom kadom okrugli ili kvadratni oblik, to je još uvijek smatra veliki objekt, tako da zatvorite kupaonice, koje su dostupne u apartmanima standardni izgled, kao kupka, najvjerojatnije, neće stati.
  • Kao i bilo koja druga velika vodovodna instalacija, trokutasta kada se teško čisti. Da biste to učinili, često se morate penjati u font s nogama i obaviti sve čišćenje rad iznutra.

Nedostaci trokutaste kupke

materijali

Triangularne kupke pripadaju elitnom vodovodu pa se za njihovu proizvodnju koriste samo visokokvalitetni materijali. Spadaju u dvije kategorije: sintetički i prirodno.

Akril i kvaril su sintetički materijali. Akrilni sanitarni proizvodi su najpopularniji. Karakterizira je dobra sposobnost zadržavanja topline, izvrsne izolacije buke, jednostavnog održavanja. Akrilna prevlaka ne uzrokuje alergije, ima ugodan dodir, nepropusnu površinu. Osim toga, kade akrilnog izgleda sasvim u redu, trajno zadržavaju blistavu bijelu boju i glatku teksturu prevlake.

Kvaril je suvremeni materijal izrađen na osnovi akrilne boje uz dodavanje kvarca. Kupke izrađene od kvarkova imaju iste dobre karakteristike kao akrilne kupke, ali su izdržljive i izdržljive.

Akrilna trokutasta kupka

Prirodni materijali koji služe kao sirovine za proizvodnju sanitarnog posuđa uključuju kamen i drvo. Mramorne kupke su izbor pravih estetika. Oni izgledaju sjajno i sposobni su preobraziti unutrašnjost vlastitom prisutnošću. No, tu je kupka od prirodnog mramora je dosta, tako da mnogi radije biti zadovoljni s vodovod od umjetnog mramora, koji se također naziva cast.

Triangularna kupka prirodnog kamena

Kupke dragocjenog drveta također nisu jeftini tretmani, stoga postoje u pojedinačnim primjercima. Drvene trokutaste kade gotovo su nemoguće pronaći u trgovinama, jer se obično proizvode pojedinačnim redoslijedom.

Drvena trokutasta kupka

dizajn

Triangularna kada je dobra, jer može biti vrlo zanimljiva da tuku u unutrašnjosti. Dizajnerska fantazija nije ograničena na ništa, osim za dimenzije sobe - tako da trokutaste kupke "igraju" sobu i dalje treba biti prilično prostran.

Nevjerojatno lijepe izgled trokutaste kupke, opremljene masivnim drvenim ili kamenim radnim plohama. Ovo nije neuobičajeno, već i vrlo praktično rješenje, jer možete postaviti ručnike, šampone, staviti svijeće ili vazu cvijeća na radnu površinu.

Ništa manje spektakularno je trokutasta kupka bijelog akrilika s prozirnim staklenim umetcima i vodenom rasvjetom.

Kupaonica s trokutastim kadom

Triangularna kupka i njezin dizajn

veličina

Najpopularniji model trokutasti kupaonice imaju standardne dimenzije 125 za 125 cm dubine takve kupke je obično 64 cm, a volumen. - 290 litara. Mali trokutasti kupka nije previše različit od uobičajenog: dužina i širina malog trokutastog kupelji su u rasponu od 100 cm Najveći model trokutasti kupke, koje se prodaju u trgovinama vodovod, imaju sljedeće parametre :. Dužina - 180 cm širina - 180 cm, dubina - 78 cm, volumen - 550 litara.

Dimenzije trokutastih kade

Oblik u zdjelici

Očito, za trokutaste kupke karakterizira trokutasti oblik zdjele. Istina, kutovi fonta su još uvijek zaokruženi - to je napravljeno zbog udobnosti i estetike. Rjeđi trokutasti kupka uz čašu okrugli ili ovalnog oblika, od ovog aranžmana značajno smanjuje količinu fontova. Još jedna mogućnost - cvijet zdjela, svaki „latica” koje predstavlja posebno mjesto odnosno sjedište, dizajniran za jednu osobu. Slični modeli trokutastih kupki često imaju oblik šumice.

Oblik zdjele trokutaste kupke

Triangularna kupka i oblik zdjele

plasman

Glavna prednost trokutaste kupelji je da za njega ne postoje strogi uvjeti ugradnje. Izgleda jednako dobro iu središtu iu kutu prostorije. Jedina stvar koju treba uzeti u obzir pri postavljanju trokutaste kupke u kutu je kut konvergencije zidova. Da nema velikih praznina, to bi trebalo biti točno 90 stupnjeva. Stoga, ako je potrebno, zidovi će morati biti izravnani.

Postoje i izvorniji načini ugradnje trokutaste kupke, na primjer, postavljanje na postolje ili izravno u pod. Zadatak je prilično težak, ali učinak je vrijedan.

Postavljanje trokutaste kupke

Mjesto trokutaste kupke

Postavljanje kupke u obliku trokuta

Savjet

  • Obratite pažnju na dodatne funkcije trokutaste kupke. Skup opcija može varirati, ovisno o cijeni i proizvođaču proizvoda. To može biti kontrolna ploča, svjetla, izgrađen-in radio, ploče za hidromasažu i aromaterapije, sustav za dezinfekciju, senzora razine i temperature vode, itd
  • Ako je u sredini prostorije postavljena trokutasta kupka, kapljice vode iz tuširanja mogu mokri ili pokvariti nešto od stvari. S ovim problemom možete se nositi s instaliranjem na proziranu zavjesu kupke.
Savjeti za odabir trokutaste kupke

Preporuke za odabir trokutaste kupke

Izvor fotografije: vivalusso.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 18 =