Kylpy valaistuksella: kromoterapia kotona

Kylpy valaistuksella: kromoterapia kotona

Värin valaistus kylpyhuoneissa ei ainoastaan ​​ole koristeellinen rooli, vaan sillä on myös parantava vaikutus. Tätä vaikutusta kutsutaan kromoterapiaksi.

hyöty

Jokaisella spektrin värillä on oma aallonpituus (sähkömagneettinen säteily) ja sillä on erityinen terapeuttinen vaikutus hermostoon.

erittäin mukava kylpyhuone valolla

Yksi valonsäteilyllä on rentouttava, rauhoittava ja anesteettinen vaikutus, toinen päinvastoin soi ja stimuloi.

todistus

Kromoterapialle tarkoitetut merkinnät:

 • hermoston häiriöt;
 • aineenvaihduntahäiriöt;
 • paniikkikohtaukset;
 • unettomuus;
 • masennus;
 • traumaattinen kipu;
 • lisääntynyt väsymys;
 • biorytmien epäonnistuminen;
 • verenkiertohäiriöt ja sydän- ja verisuonijärjestelmän toiminta;
 • kuntoutus leikkauksen jälkeen.

Kylpy valaistuksella

Kylpy valaistuksella - kromoterapia

Vasta

Kromoterapialla on myös vasta-aiheita. Useimmiten ne ilmenevät itsenäisesti yleisen terveydentilan perusteella. Esimerkiksi punaiset sävyt vaikuttavat sydämen toimintaan, mikä voi vaikuttaa haitallisesti potilaisiin, joilla on korkea verenpaine. Kylmillä sävyillä on rauhoittava vaikutus, joten melankolisia ei suositella, ja epilepsian kanssa vilkkuva valo on tiukasti vasta-aiheista.

Kromoterapiamenetelmät

Paras vaikutus saavutetaan yhdessä vesihöyryn kanssa. Lämmin vesi poistaa jännityksen, rentoutuu, puhdistaa energisesti ja mahdollistaa viritysten. Kromoterapiassa on kolme päämenetelmää:

 • fluoresoiva;
 • molekyyli-;
 • visuaalinen.

Kylpy valaistuksella

Loisteputki on valonvalon läpikulku värisuodattimien kautta, joiden lähdössä tietyn värin säde muodostuu.

Molekyylisellä kromoterapialla Suodattimet ovat voiteita, geelejä tai muita erityisiä keinoja, mukaan lukien homeopaattisia.

Visual Therapy on kuvien katselu ja tietyn värin esineiden ympäröimä. Tässä vaikutukset tapahtuvat visuaalisen havainnon avulla.

Kylpy on sininen valo

Kylpy valkoisella valolla

Värin terapeuttiset vaikutukset voivat olla myös kylpysuolat, aromaattiset öljyt ja muut hoitotuotteet. Sen lisäksi, että käytät värivalaistusta suihku- ja kylpyammeissa, voit käyttää parantavaa vaikutusta huoneiden sisustuksessa ja lisävalaistuksessa.

Kylpy valaistuksella

Altistuminen taajuuksien väreille

Jokaisella värillä on terapeuttinen vaikutus.

 • Sinisillä sävyillä on pisimmät aallot, ja siksi ne vaikuttavat voimakkaammin hermojärjestelmään ja tarjoavat rentouttavan vaikutuksen. Purppura on tarkoitettu hermoja, kipua, lievittää ahdistusta ja ahdistusta. Sininen auttaa rentoutumaan ja rentoutumaan täysin. Sininen rauhoittaa, paranee unettomuutta, lievittää liiallista tukahduttamista, kuukautiskiertoa, antaa rauhallisuuden tunteen.
 • Lämmin sävyt päinvastoin ovat energian varautuneita, ärsyttävät hermostoa ja sävyvät. Punainen on ihanteellinen väsymykseen, se stimuloi hermostoa, nopeuttaa sydämenlyöntiä, parantaa verenkiertoa ja lisää elinvoimaa. Näytetään alipaineessa ja ylikuumennuksessa. Oranssi ei ole yhtä aggressiivinen. Se lievittää stressiä, samalla kun antaa tunne psykologisesta mukavuudesta, mikä helpottaa apatiaa ja melankoliaa. Oranssi sävyt täyttävät energiaa, stimuloivat ruokahalua, auttavat astman ja allergioiden kanssa. Keltainen stimuloi aivotoimintaa, rohkaisee viestintää, lievittää väsymystä ja virkistää. Tätä väriä suositellaan korkeilla psykologisilla ja henkisillä kuormilla, esimerkiksi istuntojen aikana. Keltainen parantaa ruoansulatusta ja nopeuttaa aineenvaihduntaa, auttaa laihduttamiseen.
 • Kultainen keskiarvo on vihreä. Se liittyy tuoreuteen, vehreilyyn, terveyteen, täyttää harmonian tunnetta. Auttaa lievittämään silmänlihaksen jännitystä, väsymystä, päänsärkyä ja parantaa aineenvaihduntaa. Vihreällä värillä on rauhoittava vaikutus hermostoon, mutta se ei tukahduta, kuten siniset sävyt.

Vaaleanpunainen valaistus kylpyammeessa

Kromoterapialla voi olla merkittävä vaikutus hermostoon rentoutuen tai energian lataamisella. Vakavien sairauksien vuoksi se toimii kuitenkin ainoastaan ​​täydentäväksi paranemismenetelmäksi eikä itsenäiseksi terapiksi. Määritä, mitkä sävyt ovat tehokkaimpia, sinulla on erikoistunut kromoterapiaan.

Sininen valaistus kylvyssä

Tyttö kylpyssä keltaisella taustavalolla

Vihreä ja sininen valaistus kylvyssä kahdella maljalla

Vaaleanpunainen valaistus kylpyammeessa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1