Rauhoittava kylpy – tehokas stressinhallinta

Rauhoittava kylpy - tehokas stressinhallinta

Elämämme nopeus on nopeampaa. Yritämme saada kaiken kiinni, kohtaamme päivittäisiä stressiä ja hermostuneita häiriöitä, jotka kerääntyvät ja johtavat lopulta hyvinvoinnin hajoamiseen ja huononemiseen. Tämä uhkaa tulevaisuudessa monia kroonisia sairauksia, ärtyneisyyttä, unettomuutta ja muita haitallisia seurauksia terveydelle. Paras tapa rentoutua kovan päivän jälkeen on ottaa rauhoittava kylpyamme, joka auttaa sinua lievittämään väsymystä, normalisoimaan hermostoa ja parantamaan ihoa.

Stressinpoistokylpy

todistus

Joissakin tilanteissa jopa lääkärit suosittelevat rauhoittavia kylpyjä. Mutta ymmärtää tämä, ei ole tarpeen mennä asiantuntijalle. Tarvitset rauhoittavan kylvyn seuraavissa tapauksissa:

 • olet jatkuvasti tunne stressaantunut ja väsynyt;
 • hermostohäiriön taustalla, huomaat iho-ongelmat;
 • levottomat unet, usein heräät yöllä tai kärsivät unettomuudesta;
 • tunnet jatkuvaa jännitystä ja jatkuvaa ahdistusta.

Pakollisia merkkejä rauhoittavien kylpyammeiden ottamisesta ei kuitenkaan ole aina tarpeen, koska tällaisilla menetelmillä on hyödyllinen vaikutus kehoon kokonaisuutena ja vahvistavat immuunijärjestelmää.

Kylpyamme täydelliseen rentoutumiseen

Vasta

Lohduttavat kylpyammeet eivät ole vain kiinteät lisävarusteet. On myös joitain vasta-aiheita, jos löydetään, sinun kannattaa kieltäytyä ottamasta tällaisia ​​kylpyjä tai kohtelemaan sitä suurella varovaisuudella. Sinun pitäisi harkita, haluatko ottaa rauhoittavan kylvyn seuraavissa tapauksissa:

 • sinulla on lisääntynyt ihon kuivuus: usein kylvytekniikat tekevät ihastasi kuivan, jolloin sen suojaava kerros poistuu;
 • olet altis allergioille tiettyjä kasviperäisiä ainesosia, jotka voivat olla sisälle kylpy-lisäaineita;
 • sinulla on sydämen vajaatoiminta tai muu sydän- ja verisuonitauti;
 • sinulla on diabetes mellitus;
 • tunnet kehon tulevan tulehdukselliseen prosessiin, jota ilmaisee lisääntynyt kehon lämpötila;
 • sinulla on tulehdukseen liittyviä gynekologisia sairauksia;
 • naiset raskauden aikana ja kuukautiskierron kylpyammeet ovat yleensä vasta-aiheisia.

Meillä on kylpyamme

Säännöt ja aika pääsystä

Kylpyammeen saamisen pitäisi tuoda sinulle paitsi maksimaalinen hyöty, mutta myös ilo. Tätä varten sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 • ottaa rauhoittava kylpy parempi kerrallaan, kun olet varma, että mikään ei häiritse sinua. Ihanteellinen kylpy yö, se edistää ääni ja rauhallinen unta;
 • itse kylpyhuoneessa pitäisi olla mukavat kosteuden ja lämpötilan olosuhteet;
 • uimata vähintään kaksi tuntia ennen aterioita tai kaksi tuntia syömisen jälkeen;
 • kun fyysinen rasitus on erityisen voimakasta, kylpy on vasta-aiheinen;
 • ennen kylpyammeen voit pestä itseäsi suihkussa etukäteen, koska rauhoittavat kylpyammeet merkitsevät sitä, ettet hankaa pyykkiasi saippualla ja rentoudu. Lisäksi puhdistettujen huokosten kautta eteeriset öljyt ja muut kasviperäiset lisäaineet tunkeutuvat kehoon;
 • veden lämpötilan tulisi vastata kehon lämpötilaa, mieluiten vain hieman korkeampi;
 • älä ole laiska luomaan sopivaa rentouttavaa ilmapiiriä esimerkiksi rauhallisella musiikilla, vaimennetulla valolla ja miellyttävillä tuoksuilla;
 • Älä huuhtele kylvyn jälkeen, älä hiero itseäsi pyyhkeellä, vaan pistä ihosi.

aromaterapia

Vaahto rentouttava kylpyamme

Miellyttävä rentouttava tunnelma

Kastelujen aika riippuu veden lämpötilasta. Ja hän jo puolestaan ​​puolestaan ​​harjoittaa sitä tarkoitusta: piristää tai rentoutua. Voit kuitenkin noudattaa seuraavia suosituksia:

 • veden lämpötilassa noin 39-40 astetta, rajoittaa oleskeluajan kylvyssä 10 minuuttiin, jotta sydämesi ei enää lataudu uudelleen. Tällainen kylpy auttaa parantamaan aineenvaihduntaa, avoimia huokosia ja jopa kipua lievittävä vaikutus;
 • veden lämpötilassa 37-38 astetta, voit saavuttaa rentoutumista ja mukavuutta sekä virittää uneen, joka tulee. 15 minuuttia tällaisessa kylvyssä olisi tarpeeksi;
 • viileä vesi 35-37 astetta edistää hermoston aktiivista työtä ja ihon sävyä. Aamulla nämä kylpyammeet auttavat tuntemaan iloa, joten ota ne melko lyhyeksi aikaa.

Kylpyammeen vastaanoton aika

Riippumatta siitä, kuinka terveellisiä olet, kannattaa olla pysymään veteen yli 20 minuuttia.

tyypit

Harkitse tärkeimmät kylpyammeet, jotka auttavat sinua rauhoittumaan ja rentoutumaan.

Valerian kanssa

Valerian kylpy antaa rentoutumisen lihaksille, auttaa rauhoittamaan hermostoa ja palauttamaan sykkeen normaaliksi. Älä päästä pois kylpyyn valerian kanssa alhainen verenpaine. Tällaisen kylvyn valmistukseen tarvitaan:

 • Valmistetaan noin 100 grammaa jauhettu valerianjuuri;
 • kaada se litraan kiehuvaa vettä;
 • kuumennetulla vesihauteella, sekoita seosta 15 minuutin ajan;
 • anna valerian liuos tunti, jolloin se voidaan valmistaa, ja voit lisätä sen kylpyyn.

Vaihtoehtona valerian tinktuura on myös sopiva. Tällaiseen tinktuurapulloon lisätään 5 litraa vettä.

Valerian kylpyammeet

jodi-bromi

Tällainen kylpy täyttää kehon elintärkeiden elementtien puutteen. Tällaisen kylvyn aikaansaamiseksi tarvitaan 100 g natriumjodidia ja 250 g kaliumbromidia, jotka sekoitetaan litraan vettä. Yhden kylpyamme riittää ja 100 ml liuosta eli kirjaimellisesti puolet kuppi. Konsentraattia voidaan säilyttää yli vuoden ajan pimeässä paikassa.

Jodidi-bromi-kylpyamme

havu-

Exclusive käyttö havupuu kylpyjä, että ne edistävät paitsi palauttaa hermostoa, mutta myös karkoittaa unettomuus, vahvistaa immuunijärjestelmää ja nuorentaa kehon.

Tällaisilla kylvillä on myös positiivinen vaikutus ihon, sydän- ja verisuoniston ja hengityselinten tilaan. Kylmällä ja liikalihavuudella valmistele kylpy ensimmäiseen reseptiin.

Suolaa männyn uutteen kanssa

Kylpylöitä voidaan valmistaa useiden reseptien mukaan:

 • Koneiden infuusio. Se vie 50 g havupuita. Sen on täytettävä ne kolme litraa kuumaa vettä ja jätettävä infuusio 40 minuuttia. Kun aika on kulunut, se on suodatettava ja lisättävä kylpyyn. Tällaisen kylvyn edullisin lämpötila on enintään 35 astetta.
 • Havupuiden ja kartioiden infuusio. Myös tällaisia ​​yhdistettyjä maksuja myydään. 1 kg: n keräykselle on 8 litraa vettä. Infuusiota keitetään puoli tuntia, minkä jälkeen se vaatii vielä 12 tuntia tiiviisti suljetun kannen alla.
 • Vihreiden havupuiden hauduttaminen. Havupuut ovat kaadettu kiehuvaan veteen ja vaativat vesihauteeseen 35 minuuttia, minkä jälkeen infuusio suodatetaan. Yhdelle kylpylle on tarpeeksi 2 litraa infuusiota.
Kylpyammeiden neulat

Havupuiden kylpyamme yhdistettynä vesihierontaan

Eteeristen öljyjen kanssa

Kylpyamme eteeristen öljyjen kanssa rauhoittaa ja rentouttaa kehoa, soi ihoa ja antaa sille lujuuden. Voit käyttää useita reseptejä rauhoittavia kylpyjä eteerisiä öljyjä:

 • 4-5 tippaa mintun öljyä, 2 tippaa appelsiinia ja pari tippaa kamomillaa;
 • pari pisarta laventeliä, pisara sitruuna ja pisara jasmiini;
 • pari tippaa salvia ja kolme pisaraa bergamotia;
 • pisara appelsiini, pisara ruusu, kolme tippaa santelipuuöljyä.
Öljyt

Usein tällaisia ​​kylvöjä käytettäessä on suositeltavaa sekoittaa eteeriset öljyt lasissa emulgointiaineen kanssa. Tässä voit käyttää näitä reseptejä:

 • kestää viisi pisaraa neroli, ylang-ylang, appelsiini ja magnolia, ja kylmälle lisätään puolet kuppi merisuolaa. Tämä kylpy rentoutuu;
 • käytettiin viisi tippaa havupuuta ja viisi tippaa teepuuöljyä, kolme tippaa maapähkinää ja pari pisaraa aniksia. Kun kylvyssä on itse, lisää puolilasi kuivaa punaviiniä. Tällainen kylpy auttaa vähentämään stressiä ja väsymystä;
 • 100 ml: aan kermaista kermaa 6 pisaraa vaniljaa öljyä, 5 tippaa santelipuu, 4 pisaraa geraniumöljyä kasvatetaan. Tämä kylpy on hieno vaihtoehto niille, jotka haluavat meditoida.

suola-

Merisuolalla varustetut kylvyt parantavat kehoa ja tuottavat rauhoittavan vaikutuksen. Merisuolassa on hivenaineita, jotka ovat välttämättömiä kaikille henkilöille, joten tällaisten kylpyammeiden edut puhuvat puolestaan. Tietyt suolaliuokset auttavat täydellisesti torjumaan nivel- ja hermoston sairauksia ja myös takaisin vammoista. Jos sekoitat suolaa yrtteihin, vaikutus on voimakkaampi. Suositeltava lisäys ja erilaiset eteeriset öljyt.

Suolakylpy merisuolalla

Yhdistetty

Yhdistetyt kylpyammeet ovat käyttökelpoisia siinä, että niiden koostumuksessa käytetyt ainesosat vaikuttavat kompleksiin, yhdistämällä näiden tai muiden komponenttien parhaat ominaisuudet.

Esimerkiksi tällainen resepti on: 3 litraa kiehuvaa vettä otetaan 50 g calendula-kukkia, kierroksia, oreganoa ja minttia. Infuusiota kuumennetaan vesihauteessa 15 minuutin ajan. Sitten liemi tarvitsee laskeutua vähintään 45 minuuttia. Tämän jälkeen se voidaan suodattaa ja lisätä kylpyyn.

Yhdistetyt kylpyammeet

Lohduttavat kylpyammeet lapsille

Lapset ja aikuiset ovat myös stressaantuneita, minkä vuoksi lapsi voi alkaa olla oikukas ja ylivalinta aiheuttaa unettomuutta. Siksi lääkärit suosittelevat rauhoittavia vauvoja kylpyammeilla.

Ne on suoritettava illalla, kirjaimellisesti tunti ennen nukkumaanmenoa. Kaikki kasviperäiset valmisteet ovat saatavilla ja saatavilla joka apteekissa. Ne auttavat rauhoittamaan hermojärjestelmää ja vaikuttamaan ihoon positiivisesti, esimerkiksi ärsytyksen poistamiseksi tai desinfioimiseksi. Samanaikaisesti myös lapsen rauhoittavat kylvyt saavat myös korjaavaa vaikutusta tuottaen hyvän vaikutuksen koko elimelle.

Lohduttavat kylpyammeet lapsille

Parempi, jos kylvyt suoritetaan kurssilla, ei sattumalta, ne näkyvät todella. Älä jätä vauvaa kylvyssä yli 10-15 minuuttia. Optimaalisen veden lämpötilan tulisi olla lähellä kehon lämpötilaa.

Kylpyamme lapsille ennen nukkumaanmenoa

Seuraavat reseptit rauhoittavien kylpyammeiden avulla huono unta:

 • Ota 30 grammaa minttuista, kalendula kukkia, oreganoa ja kamomillaa. Yrtit kaadetaan 3 litraa kiehuvaa vettä, vaativat puolen tunnin ajan, ja sitten suodatetaan ja lisätään kylpyyn;
 • ottaa 20 grammaa valerianjuuria, kamomilla kukkia ja 40 grammaa salviaa ja timjamia. Kaada yrttejä 3 litraa kiehuvaa vettä ja jätä se puoliksi tunniksi. Sekoita sitten liemi ja lisää kylpyyn;
 • ottaa 20 g calendula-kukkia ja valerianjuuria, 30 g minteria ja 40 g stringiä. Saman kaavan mukaan 3 litraa kiehuvaa vettä kaadetaan ruohon päälle, asetetaan puoli tuntia, suodatetaan ja lisätään kylpyyn;
 • kaada 3 litraa kiehuvaa vettä 50 g calendulaa, 50 g minteria ja 50 g oreganoa. Liemi infusoidaan puoli tuntia, suodatetaan ja lisätään kylpyyn;
 • kaada 1 litra kiehuvaa vettä 5 rkl. lusikat sängyssä, anna liuoksen olla puolen tunnin ajan, kantaa ja lisää kylpyyn.
Herbal kylpy lasten kanssa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 63