Kuinka laittaa sekoittimen kylpyhuoneeseen: opetus aloittelijoille

Kuinka laittaa sekoittimen kylpyhuoneeseen: opetus aloittelijoille

Kun kaikki nykyiset laadusta ja kestävyydestä valmistajan takuuaikana mikseri elämä ennemmin tai myöhemmin päättyy, vaikka huolellinen käyttö. Jos pieniä korjauksia tai korvaavia osia ei ole tallennettu tähän tilanteeseen, ei ole mitään tekemistä - sinun on vaihdettava koko nosturi. Jos teet korjauksen, olemme laatineet useita käytännön vinkkejä mikserin poistamiseen.

Ominaisuudet suunnittelu kylpyhuoneen hanat

Yleisimpiä ja tavallisimpia ovat kaksiventtiili- ja yksivipu-nosturit. Molemmilla tuotteilla on vain niille ominaisia ​​etuja, joiden vuoksi ostajien mielestä ne ovat erityisen suosittuja. Samalla jokaisella lajilla on omat heikot kohdat. Ne ovat useimmiten rikki.

Yksivipainen kylvyteksti

Lisätietoja voit lukea artikkelissamme nykyisistä sekoittimista.

dvuhventilnye

Huolimatta kunnioittavasta iästäan, tämän mallin laitteet ovat edelleen hyvin kysyttyjä. Lähinnä veden virtauksen ja lämpötilan tasaisesta säätelystä sekä venttiilien ja koteloiden muodoista ja rakenteesta.

Kaksiventtiilinen sekoittimet

Kaksiventtiilien sekoittimet on valettu messingistä tai ruostumattomasta teräksestä. Sisällä se on porattu kanavia lämmin ja kylmä vesi. Pääkäyttöelementit on asennettu koteloon:

 • pään osat. Niitä ohjataan venttiileillä ja päällekkäin sekoituskammion reiät kumitiivisteillä tai keraamisilla levyillä, jotka on sijoitettu päihin;
 • Kiertoventtiili vaihtaa syöttö suuttimesta suihkuun.

Crane-bug ja puolan venttiili sekoittimelle

Letku ja suihkuletku kiinnitetään vastaaviin reikiin ulkopuolelta liitosmuttereilla. Venttiilin varressa venttiilit kiinnitetään ja kiinnitetään tiukasti.

Kaksiventtiilinen sekoittimet

Liitännän tapahtuessa on kahdenlaisia ​​kaksiventtiilien nostureita:

 • Liitettävissä tee-muodossa ("joulukuusen" muodossa);
 • Liitettävä nippien kautta.

Ensimmäisen tyyppisessä sekoittimessa nosturi-akselilaatikoita painetaan istuimia vasten, sulkemalla kaksi rinnakkaista kanavaa. Ne puolestaan ​​liitetään toisiinsa vesiputkien kautta, jotka on laitettu vessaan.

Konfiguraation erillinen suuttimet on yksinkertaisempi ja mahdollistaa yhteyden veden läpi pettää putken jäykästi kautta tai joustavien letkujen.

Kahdessa venttiilisessä sekoittimessa esiintyvien toimintahäiriöiden pääasiallinen syy on tiivisteiden ja tiivisteiden säännöllinen kuluminen, joka aiheuttaa suljetun venttiilin läpäisemään vettä, vuotaa liitosmuttereilla ja vastaavilla.

Yksivipuiset

Nämä tuotteet ovat saavuttaneet laajan suosion, koska ne ovat nykyaikaisen muotoilun, kompaktisuuden ja yksinkertaisen vesivirtauksen säätelyn ansiosta.

Yksivipusekoitin

Tarkastellaan tarkemmin yksittäisvivasekoitinrakennetta.

Se voi erottaa seuraavat osat:

 • Sekoittimen runko;
 • Säätökahva;
 • Sen kiinnitys;
 • Yläkansi;
 • Kiinnitysmutteri;
 • Vaihdettava kasetti (kasetti);
 • Tiivistysholkit.

Yksivipuinen sekoitusjärjestelmä

Keraaminen patruuna sekoittajan korjaukseen

Yksivipusekoitin

Sisäosan sisään voidaan asentaa patruuna metallisen pallon tai keraamisen levyn muodossa.

Ensimmäisessä tapauksessa sekoituskappaleeseen on asennettu ontto pallo, jossa on reikiä, joka on yhdistetty kahvaan sauvan läpi. Pallon ontelo toimii vain sekoituskammiossa: kun vipua nostetaan ylöspäin, kanava avautuu siihen ja kylmää tai kuumaa vettä vedetään sivulle siirtyessä. Kasetin kolmas reikä menee suoraan vesihanan hanaan ja toimittaa vettä siihen.

Usein teflontiivisteet asennetaan nosturin tuloaukkojen ympärille.

Keraamisilla patruunoilla varustetut mallit löytyvät sekä kääntyvällä että kiinteällä nokka-alueella. Kaikissa näissä valvontajärjestelmissä on sama. Keraamisia pesulaitteita painetaan tiukasti toisiaan vasten. Nostokahvan kiertäminen muuttaa tilan, joka muodostaa levyissä olevat reiät ja jonka avulla voit säätää kylmä ja kuumaa vettä. Kädensijan nostaminen avaa venttiilin, joka sulkee sekoituskammion.

Nykyisissä patruunan versioissa on rajoittava aluslevy, joka estää vain kuuman veden sisällyttämisen. Jopa äärimmäisessä asennossa kuumaveden syöttämiseksi sekoittimeen jää kylmäsuihkun virtausta.

Patruunan reikien pinossa on peitetty silikoni- tai kumitiivisteitä. Ylemmän aluslevyn alareunassa on pieniä rakoja tai viiltoja tärinän ja vesisovittimien tukahduttamiseksi.

Keraamisen patruunan miksereiden ominaiskäyrä on keraamisten levyjen välinen tukkeuma, minkä takia veden esto ei ole täysin estettävissä. Koska kasetti ei ole taittunut, sen on vaihdettava kokonaan.

On suositeltavaa poistaa rikkoutunut patruuna ja tuoda se myymälään valitsemaan uusi samankokoinen.

Yksivipuventtiilit, joissa on pallopatruuna, voidaan purkaa puhdistamaan pallon pinnan ja satulan tukkeutumasta.

Tarvittavat toimenpiteet ennen töitä

Tee itse vianmääritys jatkuvasti valmistautumaan työskentelyyn:

 1. Määritä tarkka paikka vuotoille, tukkeutumiselle tai kynsille mikseriisi.
 2. Kysy kokeneilta ihmisiltä tai ota yhteys putkimiehistöön.
 3. Ennen työskentelyn aloittamista sulje putkiputkien palloventtiilit ja valmistele vaimentavia sieniä ja rättejä raitojen poistamiseksi.

Nosturin korjaustyökalut

Vioittuneiden osien poistaminen ja korvaaminen uusilla tuotteilla tarvitsemme seuraavat työkalut ja materiaalit:

 1. Ruuvitaltat (litteät ja ristikkäiset
 2. Avaimet ja avaimet
 3. Yhdistyspihdit
 4. Hex jakoavaimella
 5. Uudet varaosat

Käsin aina putkityötöiden pitäisi olla tiivistekäämi (liinavaatteet, hinaus, savu), vakiokoot ja o-renkaat. Pidä myös pehmeä liina kevyesti työstettäessä avaimia, jottei naarmuuntuisi liitosten metallipintoja.

Patruunan vaihtaminen vipusekoitintaan

Ensinnäkin säätövipu poistetaan. Irrota muovisuojus vivun pohjassa (merkitty sinisellä ja punaisella värillä kuumalle ja kylmälle vedelle). Voit tehdä tämän kevyesti häntä litteällä ruuvimeisselillä. Kierrä sitten liitosvipu varsiruuvilla ja irrota vipu.

Vipun alla on koristeellinen huppu, joka piilottaa patruunan mutterin koteloon. On helppo irrottaa kädet ja jos ilmenee ongelmia, käytä säädettävää jakoavainta. Ota huomioon, että tämä korkki on melko herkkä ja ponnistelujen on oltava vähäisiä.

Irrota huppu, löysää ja ruuvaa mutteri. Poista kasetti ja jos et ole vielä ostanut uutta, vaihda se myyntiin tai myymälään.

Kun sinulla on jo uusi haluttu kasetti, voit aloittaa sekoittimen asentamisen.

Yksivipuisen nosturipatruunan vaihto

On tärkeää puhdistaa istuin hyvin ennen asennusta, poista kalkkipitoisuus ja muu lika.

Kokoonpanon järjestys patruunan vaihtamisen jälkeen on samanlainen, mutta päinvastaisessa järjestyksessä. Kun olet valmis, avaa hanat vesijohtovettä varten ja varmista, että sekoittimet toimivat kunnolla.

Varaosien vaihto venttiilikammioon

Siinä tapauksessa, että vesi virtaa siistimellä, myös venttiilien suljetussa asennossa, on tarpeen irrottaa nosturilaatikot ja tarkistaa niiden tila.

Nosturinakselin irrotus lähes yksitellen toistaa vipusekoittimen patruunan poiston. Irrota ensin venttiili, josta kierrämme ruuvi, joka kiinnittää sen. Ruuvi piilotetaan myös koristeellisella suojuksella. Tämän jälkeen poistamme hana-akselia peittävän huuvan ja ruuvaamalla kiinnitysmutteri avainten avulla.

Ottaessasi nosturien akselin, tarkasta kumiletkut hänen päästään. Jos ne ovat kuluneet, niin syy siihen, ettei päällekkäistä vettä ole. Vaihda kulunut tiiviste uudella ja asenna kaikki osat alkuperäisiin asentoihin.

Hana-hana hana mikseri

Huomioi, että nosturin akseli on ruuvattava sauvan ollessa "täysin auki".

Jos sekoittimen sulkemista ja avaamista ohjataan puolikierroksisilla nosturivilla, ongelmana on veden vuotaminen, mikä merkitsee koko osan korvaamista.

Myytäessä keraamisia tai muovisia levyjä puolivalmisteisiin nostureihin ei löydy erikseen. Jäljellä on vain ostaa uusi nosturi-akseli sen sijaan, että se olisi epäkunnossa. Jotta et menetä oikeaan kokoon, ota vanha kohde mukanasi.

Kahdesti venttiilinen kylpyammehana

Miten laukaista suihkuhana

Kolmiosainen suihkuhana voidaan asentaa sekoittimeen kolmella tavalla:

 • joka on rakennettu kehoon irrotettavassa menetelmässä;
 • integroitu koteloon all-in-one-menetelmällä;
 • Kiinnitä rungon ja suuttimen väliin mutterit.
Kylpyhuoneen hana suihku

Puristusmenetelmällä valmistettuja sisäänrakennettuja nostureita ei voida poistaa ja vaihtaa. Tämä on halvan putkiston ominaisuus ja tällaisen sekoittimen työ on suunniteltu parhaimmillaan 4-5 vuodeksi.

Perusteellisemmilla tuotteilla on usein irrotettavat suihkuhanat, eikä niiden vaihtaminen ole vaikeaa.

Jos otat esimerkkinä siirrettävästä särmäyksestä asennetun kytkimen, sitä voidaan muuttaa purkamalla kaksi liitosmutteria, jotka pitävät sitä ylä- ja alapuolelta.

Nosturin juuri pää korjaamiseen tai muuttamiseen ei ole järkevää. Kyllä, se maksaa edullisesti, mutta se on kidutettu.

Kotelossa oleva kytkin ei korvata niin nopeasti, vaan prosessi on melko tuttu. Kuten nosturin vaihtamisessa, ensimmäinen tehtävä on irrottaa vaihdon nuppi ja sen jälkeen suojakorkki. Tämä antaa meille pääsyn käämikytkimen kytkin. Vianmäärityypistä riippuen voit korvata osan tiivisteistä tai poistaa sen kokonaan.

Huollettava suihkuhana

Hyödyllisiä vinkkejä

Jätyneinä sanoin meidän on vielä annettava sinulle lisää neuvoja:

 • Ei ole poissuljettua, että vanhoissa sekoittimissa lukitusmutterit siirretään paikasta, eivät anna ruostetta tai vanhaa pinnoitetta. Älkää näyttäkää näyttämään voimaa - vaan kierrä mutteria tai kasvot avaimella. Käytä itsepintaisiin yhdisteisiin WD-40 suihketta ruosteen ja langan poistamiseksi, jotta heikkeneminen olisi ongelmatonta.
 • Harvoin, mutta sattuu, että edelliset neuvot eivät myöskään auta. On vain yksi tie ulos - leikkaa mutteri turbiinilla puoleen. Sitten se voidaan poistaa huolellisesti avaimella ja pihdeillä.
 • Varmista, että kasetti ei ole vaurioitunut ja että sauva on normaali, kun sekoitin on siirretty. Valtaosa vuotoista johtuu patruunan virheistä.
 • Huolehdi vesihuoltoesi esteettisestä ulkonäöstä ja aseta aina kangas avainten alle tarkastelemalla kromin yksityiskohtia.
 • Jos olet omistaja budjettikohtien, varaudu siihen, että metalli niihin hauras eikä se kestä raskaita kuormia purettaessa. Varovaisesti!

Suosittelemme lukemaan artikkelimme kylpyhuonehuuhteen korjauksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 49